Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žurnālisti vienbalsīgi atzīst Lemajiču par labāko Virslīgas futbolistu septembrī

Rolands Eliņš

Žurnālisti vienbalsīgi atzīst Lemajiču par labāko Virslīgas futbolistu septembrī
Slavko Blagojevičs un Darko Lemajičs. Foto: RFS

Par "Optibet" Virslīgas septembra labāko futbolistu atzīts RFS uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš izpelnījās maksimālo punktu skaitu pilnīgi visu žurnālistu balsojumā. Savukārt mēneša labākā trenera balvu LFF Treneru padome piešķīra Mihailam Koņevam, "Riga" galvenajam trenerim.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība ”Latvijas Futbola Virslīga” aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus Optibet futbola Virslīgas septembra labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija Tolu Arokodare (Valmiera Glass ViA), Herdi Prenga, Štefans Paničs (abi "Riga"), Dāvis Ikaunieks un Darko Lemajičs (abi RFS), noslēdzošajam arī iegūstot balvu.

Darko Lemajiča pārstāvētā RFS ir palikusi kā vienīgā komanda, kas vēl teorētiski var izjaukt cita galvaspilsētas kluba ''Riga'' čempionu svinības un to ar gūtajiem panākumiem septembrī faktiski arī veicināja. Iespaidīgs panākums mēneša vidū tika gūts pār ''Spartaks'' komandu (savā laukumā uzvara ar 6:0), šajā mačā vienus vārtus gūstot arī serbu uzbrucējam. Tam gan sekoja neizšķirts izbraukumā pret ''Jelgavu'' (1:1, vārti Lemajičam), savukārt mēneša noslēgumā sekoja vēl viena graujoša uzvara, šoreiz ar 6:1 pārspējot ''Mettu'' - arī šajā spēlē vienus vārtus guva Darko Lemajičs. Papildus Optibet Virslīgas mačiem vienu no spilgtākajiem ierakstiem septembrī Lemajičs un visa ''RFS'' veica Latvijas kausa pusfinālā, kurā ar 3:1 tika uzveikta principiālākā pretiniece ''Riga", turklāt RFS uzbrukuma līderim pret savu bijušo klubu guva divus vārtus.

Lemajičs balsojumā triumfēja ļoti pārliecinoši - par viņu kā pirmās vietas ieguvēju nobalsoja visi aptaujātie žurnālisti, un trīs punktus viņš nesaņēma tikai sociālo tīklu balsojumos. Šī ir pārliecinošākā uzvara šajā balsojumā šosezon. Otro vietu ar 22 punktiem ieņēma Arokodare, par diviem punktiem apsteidzot Paniču.

Ja neskaita minēto zaudējumu Latvijas kausa pusfinālā, ''Riga FC'' Optibet Virslīgas čempionātā aizvadīja ierasti stabilu mēnesi, kas vienlaikus liedza tuvākajiem sekotājiem cerēt uz lielāku intrigu sezonas izskaņā, ja runa ir par čempionu titulu. Mihaila Koņeva vadītā komanda mēnesi iesāka ar drošu uzvaru Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pār topošo Optibet Virslīgas debitanti FK ''Tukums/2000'', kam sekoja graujoša uzvara pār ''Mettu'' (5:0). Tāpat rīdziniekiem arī viens neizšķirts - pārceltā 24. kārtas spēle pret ''Ventspili'' noslēdzās 0:0. Turpinājumā ''Riga FC'' guva ļoti būtisku uzvaru viesos Valmierā (1:0) un savā laukumā pār ''Daugavpili'' (2:0), taču vienīgais rūgtais mirklis, kā minēts, tika piedzīvots Latvijas kausa pusfinālā. Neskatoties uz to, Mihaila Koņeva vadībā čempione turpināja stabili virzīties pretī titula nosargāšanai, līdz ar to mēneša labākā trenera godā ir tieši Koņevs.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.com/news/op...