Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Kvalitatīvāki futbolisti Liepājā un tiesneši slauka kājas pret "Ventspili"

Kvalitatīvāki futbolisti Liepājā un tiesneši slauka kājas pret "Ventspili"
Viorels Frunze / Foto: Elvis Žaldaris

Aizvadītas Virslīgas 18. kārtas spēles. Kārtējās uzvaras svinēja abas līdervienības "Riga" un RFS. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

FK Ventspils – Riga FC 0:2

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Tiesnesis iedeva dzelteno Vilelam, lai viņš nespēlētu pret RFS"

- Grūti kaut ko komentēt uz karstām spēlēm. Puiši nebija pelnījuši šo zaudējumu. Spēlēja atzīstami, otrajā puslaikā varēja panākt neizšķirtu. Vairāk uztrauc tiesāšana. Mums neiedeva tīru pendeli! Uzskatu, ka "Riga" nav nepieciešama tiesnešu palīdzība. Mūsu uzbrucējs apsteidza pretinieku, aizsargs izstiepa kāju, tiesnesis bija blakus... Kas ir vajadzīgs, lai iedotu 11 metru soda sitienu!? Jāsalauž kāja? Ja iesistu, spēli risinātos citādāk. Bija izcils moments no spēles, kad iespēju neizmantoja Daniils Ulimbaševs. Turpinot par tiesāšanu. Pēc spēles pienāca klāt futbolists [komandas līderis Lukass Vilela - aut.] un teica, ka tiesnesis viņam iedeva dzelteno, uzsverot, ka Lukass tagad nespēlēs pret RFS. Manuprāt, tas nav normāli. Saprotu, ka mums šobrīd ir problēmas. Taču cīnīsimies līdz beigām. Tas nenozīmē, ka pret mums tagad jāslauka kājas.

- Kā komentēsiet kreisās malas darbu 1. puslaikā?
- Ja runā par Giorgi Eristavi, tad jāsaka, ka viņš šodien krita ārā no spēles. Viņš nospēlēja slikti. Iespējams, pie vainas garāka pauze. Pats zinu, ka pēc izlašu pārtraukuma sarežģīti uzreiz atgriezties. Taču šeit nav nekas briesmīgs. Futbolists saprot, kas nav sanācis.

Kristaps Blanks (Riga FC): "Gribējām vienoti uzvarēt arī par treneri Kononovu"

- Esam priecīgi par gūto uzvaru. Kā jau visi zināt, mums komandā ir izmaiņas, jo trenerim [Oļegam Kononovam] steidzami vajadzēja doties prom - patiešām sakarā ar ģimenes problēmām. Līdz ar to situācija ir mazliet nervozāka nekā ierasts, jo pārdzīvojam, lai trenerim viss būtu kārtībā. Gribējām vienoti atbraukt un uzvarēt - arī par treneri. Ventspilī vienmēr ir grūti spēlēt, un šeit zaudējām abus mačus pērn. Spēle varēja izvērsties dažādi, jo abām vienībām bija iespējas gūt vārtus. Viss ir labs, kas labi beidzas - guvām otros vārtus un atrisinājām jautājumus. Kā redzējāt, cīņa bija asa, daudz dzelteno kartīšu, un neviens negribēja piekāpties. Ja atkal gribam būt čempioni, zaudēt punktus nedrīkstam.

FK Spartaks – BFC Daugavpils 3:3

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Sākām spēlēt primitīvi, kas nav gluži tas, kas patīk Belakovičam"

- Skaidrs, ka rēķinājāmies ar citu iznākumu. Taču situācijā, kad esi 2:3 iedzinējos, arī par šādu iznākumu vajag priecāties. Puiši nepadevās, tas ir būtiski. Mazliet dīvaina spēle. Viss notika uz vieniem vārtiem. Rēķinājāmies, ka viņi dziļi nosēdīsies aizsardzībā un centīsies lidot pretuzbrukumos, spēlējot caur garām piespēlēm. Tas arī notika. Divi 11 metru soda sitieni... Negribu attaisnot savus futbolistu, jo šādi nedrīkst spēlēt. Tagad turpinās intensīvs periods ar spēlēm. Līdz pārtraukumam četras spēles, tāpēc ātri dziedējam brūces un ejam tālāk.

- Iesitāt trīs vārtus, bet vai esat apmierināti ar komandas darbībām uzbrukumā, laukuma pēdējā trešdaļā?
- Spēlēt pēdējā trešdaļa ir grūti. Īpaši tad, kad pretinieks aizsargājas deviņu cilvēku sastāvā. Šādos brīžos gribās vairāk agresijas no uzbrūkošās līnijas futbolistiem. Vieglāk ir skriet pretuzbrukumos. Piekrītu, ka varēja būt labāk, taču trīs vārti ir trīs vārti. Jā, pēdējais gols nav mūsējais, jo tad visus cēlām uz priekšu un spēlējām primitīvo futbolu.

- Nomainījāt divus 18 gadīgus leģionārus pēc pirmā puslaika.
- Kamarā bija grūtības aizsardzības darbībās. No viņa flanga atnāca 11 metru soda sitiens. Kvadvo Asamoā, spēlējot labajā spārnā, arī nekas nesanāca. Visu viņa darbu paveica malējais aizsargs Lakijs Opara. Bija jāuzlabo spēli. Edgara Žarska došanās laukumā deva papildus jaudu standartiem.

- Mazliet pārsteidza līdera Nemaņas Belakoviča nomainīšana.
- Tas, kas bija beigās, nav gluži Nemaņas spēle. Sākās spēlēt primitīvi, mest bumbu soda laukumā. Romāns Mickevičs un Čikezi Nvaorisa rūpējās par plašumu. Bela nav īsti šādas spēles cienītājs.

Kāds mērķis pirms sezonas izšķirošā nogriežņa?
- Trešā vieta. Sākotnējo uzdevumu neviens nav atcēlis.

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Šobrīd mums nav lielas spēlētāju izvēles"

- Uzskatu, ka rezultāts ir godīgs. Jā, ir nepatīkami izlaist uzvaru mača galotnē. Taču punkts ir punkts. Ilgāku laiku nebijām to izcīnījuši.

- Cik daudz esat apmierināti ar komandas sniegumu?
- Ir lietas, pie kurām vēl daudz jāstrādā. Jāatzīst, ka šobrīd mums nav lielas spēlētāju izvēles. Kāds izkrīt savainojuma dēļ, kāds sakrāj kartītes. Nāk vietā citi, parādās kļūdas. Rūdāmies kaujas apstākļos un ceram, ka uzlabosim spēli.

- Vai Marko Regžu var saukt par komandas līderi?
- Protams. Viņš gūst vārtus. Taču svarīgi, ka viņš daudz strādā komandas labā. Ir vērtīgs arī brīžos, kad neiesit.

FK Liepāja – FK Jelgava 3:1

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Kalna teiktais ir necieņas izrādīšana pret citām komandām"

- Daudz cīņas, vēlmes, emociju no abu komandu puses, bet futbols ieiet rudens fāzē - sišanās un spēle, kurā izšķīra nianses. Iesitām vārtus, varējām iesist vēl un lieliski, ka sāk izdoties tas, ko iespēlējam treniņos. Kad pretinieks izlīdzināja, dabīgi, ka devāmies uz priekšu lieliem spēkiem. Esmu apmierināts, kā aizvadījām mača galotni - var redzēt, ka puišiem parādās ticība, vienotība, neviens nešaubās par panākumu. Tas nevar nepriecēt, paldies puišiem, turpināsim uzlabot spēles kvalitāti.

- Cik apmierināts esat ar debitantiem, kuri gan paspēja jau aizvadīt arī pārbaudes mačus?
- Esmu ļoti apmierināts. Milzīga motivācija un vēlme. Protams, vēl vajag laiku, lai viens otru iepazītu, taču kopumā bija uzvilkšanās, kā ļoti pietrūka pirmajā aplī - degošas acis un izsalkuši cilvēki. Visi, kuri ir palikuši un kas pienākuši klāt, ir futbolisti, ar kuriem ļoti rēķināmies gan tagad, gan turpmāk. Par debitantiem tikai laiks rādīs, kā viņi adaptēties un pieņems jaunās prasības.

Vai spēles kvalitātes ziņā redzat lielu progresu?
- Dabīgi. Mums pievienojās daudz kvalitatīvāki futbolisti, salīdzinot ar pirmo apli. Un, lai gan pagājis neliels laiks, kopš viņi pievienojās treniņiem, spēles kvalitāte, protams, būtiski ir uzlabojusies. Uzlabojuši skatāmību. Radām daudz momentu un ir sajūta, ka daudzi spēlētāji var gūt vārtus. Ir meistarība. Atliek to visu izveidot kā vienu mehānismu. Vajag nedaudz laika, lai panāktu iekšējo ķīmiju.

- Var teikt, ka Karašauska vārti [domāta epizode, kur Minkevičs pārvirzīja bumbu savos vārtos - aut.] atvēra spēli?
- Protams, ja ir rudens futbols, laukums ir grūts, laika apstākļi, daudz divcīņu, tas atstāj nospiedumus. Tas, kurš gūst pirmos vārtus, iegūst milzīgas priekšrocības. Par Karašausku ir atsevišķs prieks - kā viņš strādā treniņos un spēlēs. Viņš kļuvis vēl izteiktāk par komandas spēlētāju, pārdzīvo par komandas rezultātiem, treniņos sevi lieliski apliecina. Viņa vārti pārvērta spēli, taču mazliet neloģiski, ka neattīstījām savu panākumu [domāts, ka 2:0 dēļ rezultāts kļuva 1:1 - aut.]. Nerealizējām iespējas, un "Jelgava" mūs likumsakarīgi sodīja. Protams, mums vēl ir jāstrādā, lai nebūtu tādu ielaistu vārtu, taču galotne iedveš optimismu.

- Kāpēc Jahaija un Jurkovskis palika rezervē?
- Dažādas situācijas. Viņi abi ir komandas aptverē. Taču, paldies Dievam, septembrī šī aptvere kļuvusi tik plaša, ka mums, treneriem, kļuvis grūti izvēlēties. Konkurence. Tas attiecas uz Jahaiju, kamēr ar Jurkovski ir citādi - mēs ar viņu ļoti rēķināmies. Viņš labi trenējas, labi sevi apliecina. Viņš ir vienīgais, kurš līdz šim visus mačus nospēlēja no zvana līdz zvanam. Turklāt, kamēr mēs izlašu pauzē nedaudz pārlādējāmies, viņš vēl arī izlasē nospēlēja mačus. Redzējām, ka viņš futbolu ir atēdies un viņam nepieciešama neliela atelpa. Domāju, tuvākajā laikā redzēsiet viņu laukumā.

- Jūsu kolēģis [Jurģis Kalns] pēc spēles Tukumā sacīja, ka "Liepājai" ar tādu sastāvu būtu visiem jābrauc pāri. Jums ir komentāri?
- Protams, ir, ja jau mans kolēģis tā sacīja. Novēlu viņam kādreiz savākt tādu komandu Tukumā un visiem braukt pāri. Savukārt mēs ejam soli pa solim. Ņemot vērā mūsu pozīciju, būtu muļķīgi paziņot par lielām paveiktām lietām - mums pakāpeniski jāvirzās. Iekšēji mums konkrēts mērķis ir nosprausts, un mēs iesim tam pretī. Savukārt mestie ar skaļiem vārdiem, ka kādam ir jābrauc pāri citiem, ir necieņas izrādīšana pretiniekiem, jo Latvijas čempionāts ir spēkos līdzīgs. Šeit strādā labi speciālisti, tiek veidotas labas komandas. Tāpat vien nevienu neuzvarēsi, nevienam pāri nepārbrauksi. Plus mums ir tik daudz jaunpienācēju. Gribētos, lai mēs ar katru izvēli trāpītos, un ikviens jaunpienācējs iekļautos mūsu mozaīkā un izveidotos puzle. Taču tikai laiks rādīs, kā mums tas izdosies.

- Vai tā ir taisnība, ka Melnkalnes izlase vēlējās Marko Simiču, taču "Liepāja" nepalaida?
- Viltīgs jautājums. Jā, "Liepāja" pielika roku, lai viņš neaizbrauktu uz izlasi. Melnkalnes izlase viņu gribēja, taču mēs izmantojām savas tiesības.

- Vai nespēlēšana izlasē nemazina Simiča tirgus vērtību?
- Simičs no pirmās dienas ir labi iekļāvies kolektīvā. Šajā etapā viņš mums ir ļoti svarīgs spēlētājs. Esam laimīgi, ka viņš palika ar komandu, nevis devās uz izlasi. Jā, "Liepāja" to veicināja.

- Pagājušajā sezonā viens no labākajiem vārtsargiem Virslīgā bija Raļkevičs. Šosezon viņš sākumā spēlēja, bet pēdējā laikā netiek pat vārtsargu divniekā [spēles pieteikumā]. Kādas ir viņa perspektīvas?
- Uzskatu, ka mums ir trīs pietiekami laba līmeņa vārtsargi. Ko tur slēpt - ja jau uzaicinājām Ribku, tad vēlējāmies pastiprināt šo pozīciju. Lai gan skanēs kā skaļi vārdi, rēķināmies ar visiem trim vārtsargiem. Tas, kā Raļkevičs strādā treniņos, ir pluss gan viņam, gan komandai kopumā. Mums ir regulāras galvassāpes, jo visi trīs vārtsargi ir pelnījuši spēlēt. Esmu ar viņiem visiem apmierināts.

- Ja ir trīs labi vārtsargi, varbūt varēja Raļkeviču pārdot vai atdot īrē?
- Bija ļoti maz laika, jo Ribka ieradās transfēru perioda pašās beigās. Plus tikai laiks parādīs, kā viņš iekļausies komandā, tāpēc pieņēmām lēmumu līdz sezonas beigām atstāt visus trīs vārtsargus.

- Kādā pozīcijā redzat Tīdenbergu?
- Esmu ļoti laimīgs, ka man ir universāli futbolisti, kurus varu ielikt gan augstāk, gan zemāk. Līdzīgi ir ar Jurkovski. Visi treneri pasaulē šobrīd meklē universālus spēlētājus, kuri var nospēlēt kvalitatīvi dažādās pozīcijās. Tīdenbergs ir viens no tādiem. Viņam vaicāju par pozīcijām un, neskatoties uz neilgo karjeru, ir vēl pāris pozīcijas, kurās viņš varētu spēlēt. Tas ir lieliski, ka ir tāds futbolists.

Dāvis Caune (FK Jelgava): "Minkevičs nerealizē savu potenciālu"

- Spēlējām pēc ilgas pauzes, kurā aizvadījām labu treniņu periodu. Paldies trenerim Sašam [Cauņam] un Sergejam [Diguļovam], kuri aizvietoja mani, kamēr biju izlasē. Uzskatu, ka šodienas mačam bijām sagatavojušies labi. Man nav pretenziju pašatdeves ziņā. Varbūt vienīgi pievīla tas, ka daži futbolisti ilgi nav spēlējuši un vēl nav saspēlējušies ar jaunajiem komandas biedriem. Ķīmija spēlētāju starpā parādās tikai ar laiku. Atkal iesitām savos vārtos, tāpēc acīmredzot kaut kur pietrūka arī veiksmes. Ir palikusi neliela rūgtuma sajūta, jo vienu punktu šodien varējām aizķert, jo šķiet, ka Liepāja pilnībā neizmantoja savu potenciālu. Tomēr noteikti Liepāja neuzvarēja nepelnīti.

- Komandu papildinājuši vairāki spēlētāji. Kā notika sastāva izvēle starp viņiem?
- Droši vien neinteresanta atbilde žurnālistiem, bet spēlēja labākie. Bogdaškinam bija neliels savainojums, tāpēc izlaida treniņus un nebija labākajā formā, lai pretendētu uz pamatsastāvu. Jānis [Grīnbergs] nospēlēja divas ļoti labas spēles U-21 izlasē pēc ilgas pauzes, tāpēc nobijos, ka viņš varētu nebūt gatavs 90 minūtēm dažas dienas vēlāk. Savukārt Grjaznovs un Soloveičiks bija labākie kandidāti savām pozīcijām, tāpēc viņi spēlēja.

- Kāpēc pieteikumā nebija Hvoiņicka?
- Viņam un Semjonovam bija savainojumi pēc iepriekšējā mača. Hvoiņickis tikai tagad atsācis trenēties un uzņem formu.

- Traģikomisks fakts - kopš esi pārņēmis komandu, trīs no četriem ielaistajiem vārtiem ir sitieni savos vārtos.
- Cenšos to pasniegt tā - vienmēr spēlētājs, kurš iesitis savos vārtos, nav bijis pasīvs, bet gan aktīvs, cenšoties atsist bumbu. Bet varbūt veiksmes faktors.

- Ivo Minkevičs tiek uzskatīts par perspektīvu aizsargu, bet pēdējā laikā bieži kļūdās. Kā vērtē viņa progresu?
- Nezinu, par ko viņu uzskata, taču zinu, ka savu potenciālu Ivo noteikti nerealizē. Iespējams, šodien traucēja nospēlētie mači U-21 izlasē, kā arī neparocīgs pretinieks. Ivo ir spēcīgāks gaisā, nevis ātrā spēlē uz zemes pret neērtiem uzbrucējiem, kas izceļ viņa trūkumus. Pie tiem arī strādāsim.

Valmiera FC – FK Metta 1:0

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Nomainīju Tolu, jo vajadzēja kustīgāku uzbrukumu"

- Apzinājāmies, ka spēle būs sarežģīta divu iemeslu dēļ - pirmkārt, izkritām no spēļu ritma, divas nedēļas nespēlējām, otrkārt, pretinieks ir tāda komanda Latvijas futbolā, kurai nepatīk piekāpties. Mēs labi pastrādājām šīs divas nedēļas. Varu apgalvot, ka šodien spēlējām uz noguruma fona, jo šo divu nedēļu laikā aizvadījām divus treniņus dienā spēcīgā režīmā. Tāpēc par uzvaru divkāršs prieks. Spēle ritēja pēc mūsu scenārija, taču periodiski "Metta" pārgāja no aizsardzības uzbrukumā un izveidoja pāris momentus pirmajā puslaikā un vienu momentu otrajā puslaikā. Puiši pareizi noskaņojās un 93 minūšu garumā centāmies presingot. Nē, meloju - 90 minūtes centāmies presingot, bet tad sapratām, ka spēki ir uz izsīkuma robežas un sākām spēlēt, izejot no rezultāta, tāpēc bija attiecīgas maiņas [uznāca piektais aizsargs Badmuss - aut.]. Sasniedzām rezultātu, kas šodien bija svarīgākais. Paldies līdzjutējiem, mēs viņus dzirdam, un paldies futbolistiem, kuri atstāja visus spēkus.

- Kāpēc pārtraukumā nomainījāt Arokodari?
- Taktiski pārgājām uz citu shēmu. Pirmajā puslaikā bija 4-2-4 [4-4-2 ar rombu - aut.], taču bija grūti uzlauzt pretiniekus, lai gan momentu netrūka. Otrajā puslaikā izvēlējāmies citu shēmu [4-4-2] ar kustīgākiem uzbrucējiem, kuri vairāk atbrīvojas aiz aizsargu mugurām. Un izvēlējāmies divus spārnus, kuri spēlē plaši, lai maksimāli izretinātu pretiniekus. Tas izdevās, tā arī guvām vārtus. Redzēju, ka Tolu šodien spēlē statiski, mums vajadzēja ko citu. Pie Tolu aizsargi ir pieraduši, un brīžiem viņš cementēja tās zonas, kurās mums bija jāieraujas. Tāpēc izšķīrāmies par maiņu, kas varbūt bija daļēji riskanta, jo daudzi nevar saprast, kā pēc puslaika var nomainīt bombardieri. Mums ir spēlētāji, kuri var labi savstarpēji sadarboties. Gols, kuru guvām, ir viens no mūsu skaistākajiem šosezon, izspēlējot diviem jauniem puišiem no Senegālas [Gejs un Ndojs - aut.] ar Kārkliņa pieslēgšanos. Skaisti.

Šodien spēlējām ar melnām lentītēm, jo notika bēda - miris Zadema tētis. Arī tas atstāja uz mums iespaidu, jo jauns vīrietis devies aizsaulē [viņa dēlam Motezam Zademam ir tikai 18 gadu - aut.] - mums katram tas sāpēja. Šodienas uzvaru veltām šim cilvēkam un arī Motezam, kurš šobrīd pametis komandu un atgriezies mājās.

- Ko sagaidāt no komandas pēdējā aplī?
- Esam noslēguši otro apli trešajā vietā, kas mums dod labu motivāciju. Palicis grūtākais aplis, kurā būs daudz cīņas. Visi katrā spēlē gribēs trīs punktus, lai uzlabotu pozīcijas. Mums galvenais ir būt ar motoru un iet uz katru spēli kā pēdējo. Plus vēl kausa mači. Jābūt nekaunīgiem, uzstājīgiem katrā spēlē.

Andris Riherts (FK Metta): "Trešajā aplī jāgūst 10-12 punktu, lai nespēlētu pārspēlēs"

- Paldies atbalstītājiem, kuri tribīnēs bija ļoti labi dzirdami. Par spēli - Valmiera realizēja pirmo nopietno momentu, savukārt mūsu pirmajā iespējā Rihards [Ozoliņš] nodrebēja, tāpēc izlīdzināt rezultātu neizdevās. Acīmredzot tribīnes pretiniekiem palīdzēja neatslābt un panākt vēlamo rezultātu.

- Cik daudz nācās mainīt sastāvu un taktiku Kroļļa diskvalifikācijas dēļ?
- Skaidrs, ka labākā komandas bombardiera mums laukumā pietrūka, taču tikām galā arī bez viņa gan uzbrukumu, gan momentu veidošanā. Tomēr, ja labākā bombardiera laukumā nav, esam atkarīgi no citiem līderiem.

- "Mettai" savstarpējās spēlēs pret Valmieru ir labi rezultāti. Kāpēc tieši Valmierai esat neparocīgs pretinieks?
- Manuprāt, viņi ļoti daudz skrien pēc [trenera] pavēlēm, tāpēc arī mums ir viegli spēlēt. Viss notiek skaļi, tas visiem ir redzams un dzirdams, un mums atliek nospēlēt nosvērti. Tas ietaupa spēkus. Taču skaidrs, ka Valmieras resurss ir daudz lielāks [nekā mums], ja var atļauties nomainīt labāko vārtu guvēju, vietā nākot citam. Turklāt sastāva papildinājumi ir kļuvuši par pastiprinājumiem - šodien vārtus guva spēlētājs, kas tikko ieradies Valmierā. Resursu ziņā konkurēt mums ir grūti.

- Kāds ir komandas uzdevums čempionāta pēdējā aplī?
- Katrā aplī gribam savākt astoņus punktus [pirmajā aplī "Metta" savāca astoņus punktus, bet otrajā - septiņus - aut.]. Tomēr šajā konkurencē ar to var nepietikt, tāpēc jāgūst vairāk punktu nekā iepriekšējos divos apļos. Trešajā aplī jāsavāc vismaz 10-12 punktu, lai izpildītu minimālo uzdevumu un nespēlētu pārspēlēs.

RFS – FK Tukums 2000/TSS 3:0

Viktors Morozs (RFS): "Rudenī galvenais ir krāt punktus"

- Apsveicu visus ar uzvaru! Svarīgākais ir trīs gūtie punkti, jo jau ir rudens un jāvāc punkti. Bija grūti spēlēt pret Tukumu, kas darbojās kompakti un no aizsardzības. Gribētos, lai šādās situācijās mēs realizētu vairāk momentu, taču atkārtošos, ka galvenais ir trīs punkti.

- Kāpēc pirmoreiz spēlējāt ar taktisko izvietojumu 3-5-2?
- Gribējām paplašināt [arsenālu], jo var pienākt brīži, kad jāspēlē ar trim aizsargiem un jāsaprot, kā tad darboties. Dažās spēlēs nākotnē spēlēsim kā šodien. Man patika, ka visi trīs aizsargi darbojās gudri.

- Kāpēc Emersons vairs nav tik spilgts kā sezonas pirmajā daļā?
- Viņš ir ļoti jauns. Zinām Emersona stiprās puses, taču tās tagad zina arī pretinieki. Tomēr nevēlos teikt, ka viņš spēlē slikti. Šodien bija daži ļoti labi momenti, piemēram, otrie vārti tika gūti pēc Emersona iesaistīšanās.

- Izskatās, ka Ikaunieks pamazām pārņem Šimkoviča standartsituāciju izpildītāja funkcijas.
- Standartsituācijas var izpildīt arī Roberts Savaļnieks. Taču gatavojamies konkrētajam pretiniekam. Kad saprotam, kādas ir pretinieka vājās puses, tad pieņemam lēmumu par standartsituāciju izpildītāju, jo zinām, kādus centrējumus katrs var izpildīt.

- Kā vērtē Latvijas izlases sniegumu un RFS spēlētāju darbības šajos mačos?
- Nebūtu korekti, ja es tagad kritizētu izlases sniegumu. Manuprāt, RFS spēlētāji nebija tie sliktākie, un daudzi bīstami uzbrukumi bija tieši ar viņu līdzdalību. Uzskatu, ka Roberts Savaļnieks pret Andoru bija mača labākais spēlētājs. Arī Jānis Ikaunieks un Zjuzins bija vieni no uzbrukuma līderiem.

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Gatavojāmies, ka RFS spēlēs Bjelsas stilā"

- Apsveicu RFS ar uzvaru! Šodien pirmoreiz sezonā iniciatīvu atdevām speciāli. Nevienam nav noslēpums, ka mača gaitā RFS būtu pārtvērusi iniciatīvu šā vai tā, bet šoreiz tā rīkojāmies apzināti, vairāk koncentrējoties uz aizsardzības darbībām. Gatavojāmies, ka RFS darbosies ar trim aizsargiem - līdzīgi [Marselo] Bjelsas stilam. Tomēr nācās spēlēt bez sešiem pamatsastāva spēlētājiem, un tehniskā kvalitāte aizsardzības līnijā nebija tik laba. Pretējā gadījumā būtu varējuši pretoties, tomēr bija kā bija. Mūsu jaunie puiši tehniski nav labāki par tiem, kas šodien nevarēja spēlēt. Esmu apmierināts ar pašatdevi. Līdz 75. minūtei RFS tikai trīs sitienus raidīja vārtu rāmī, un visus trīs arī pārvērta vārtu guvumos.

- Kāpēc bija tik lielas izmaiņas sastāvā?
- Spēlēt nedrīkstēja neviens no RFS izīrētajiem futbolistiem, Krautmanim bija diskvalifikācija, bet Penkevics jutās apslimis. Viņu pietaupījām svarīgajam nākamajam mačam [pret "Jelgavu"]. Neriskējām arī ar Sidorovu, kurš vēl nav atlabis pēc pirksta lūzuma. Devām iespēju citiem, un daudzi atstāja ļoti labu iespaidu.

- No malas šķita, ka spēlējat ķeksīša pēc - nosēdāties aizsardzībā, ātri ielaidāt, nevienas kartītes...
- Man šķiet, ka tā bija abām komandām. RFS īsti neticēja, ka var mums zaudēt, bet mēs īsti neticējām, ka varam aizķerties. Nezinu, kāpēc tāda spēle. Neizbaudīju to, taču nākotnē visiem spēlētājiem būs vajadzīgas arī spēles no aizsardzības. Esot bez puses pamatsastāva, bija lielas bažas par rezultātu - pat paskatījos, kādas ir lielākās sagrāves vēsturē [smaida] -, tāpēc arī spēlējām tieši šādi.

- Jau esi izteicies, ka cerēsi uz vietas saglabāšanu Virslīgā līdz beigām, bet visiem ir skaidrs, ka no pēdējās vietas neizlīdīsiet.
- [Pārtrauc]. Pag, visiem ir skaidrs? [Smejas]. Man tas vēl nav skaidrs!

... bet vai ir vērts laukumā tik daudz turēt izīrētos spēlētājus, nevis iespēlēt jaunos ar domu par nākamo sezonu?
- Pilnīgi piekrītu, taču mums nav nemaz tik liels kopējais spēlētāju skaits. Vēl ir arī dublieru un U-18 čempionāti. Aiznākamajā nedēļā pa šīm trim komandām kopā mums septiņās dienās ir septiņas spēles - divas dublieru čempionātā, divas U-18, divas Virslīgā un viena Latvijas kausa izcīņā [patiesībā tukumniekiem šāda programma ir desmit dienu laikā - aut.]. Pat nezinu, kā to nedēļu izrullēsim ar slodzēm, bet resursu nav tik daudz, lai varētu kādu tagad nelaist laukumā. Turklāt ir vienošanās ar RFS - viņi nedeva spēlētājus īrē, lai tagad nelaistu viņus laukumā. Līdz sezonas beigām pieturēsimies pie tā, ka laukumā laidīsim stiprākos.

- Kam dod priekšroku čempionu titula cīņā?
- Jau iepriekš esmu teicis, ka RFS. Neesmu bijis nevienā no Rīgas komandu kolektīviem, taču no malas šķiet, ka RFS ir sakārtotāks klubs nekā "Riga".


, 2020-09-16 11:39, pirms 4 gadiem
Slauc govis, kājas slauka. Miķeli saņemies !
, 2020-09-16 11:41, pirms 4 gadiem
Slauc kājas - šī ir žurnaļugas kārtējā bomba😂
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
12

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.