Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Dobrecovs: "Dāvi tagad ietīšu plēvē, ielikšu burkā, viņš dzīvos uz balkona"

Dobrecovs: "Dāvi tagad ietīšu plēvē, ielikšu burkā, viņš dzīvos uz balkona"
Viktors Dobrecovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam Tamaza Pertijas un Viktora Dobrecova sacīto pēc SMScredit.lv Virslīgas 29.kārtas starp "Skonto" un "Liepāju" (1:2).

Viktors Dobrecovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Beidzot notika tas brīdis, kad mēs no iedzinējiem spējām izraut uzvaru. Tas notika tikai otro reizi, un pirmā reize bija turnīra pirmajā spēlē ar "Mettu"/LU [toreiz "Liepāja" no 0:1 uzvarēja ar 2:1, taču pret to pašu "Mettu" arī 2.aplī "Liepāja" uzvarēja no iedzinēju lomas - no 0:1 uz 4:1 - aut.]. Pati spēle... protams, esam ļoti priecīgi, ka vinnējām. Mums principā ir tāda situācija, ka esam kā pretīgas gnīdas - mēs tur 5.vietā esam, pirmie nevaram būt, tad nu mēs tagad kniebjam un bojāsim visiem nervus. Tagad "Skonto", pēc tam mums ir "Daugavpils", mājās "Ventspils". Ļoti kārtīgi gatavojāmies, kārtīgi pastrādājām, kaut gan nebijām pilnā komplektācijā, jo mums daudzi bija U-19 un U-21 izlasē. Taču visi, kas bijām, gatavojāmies kārtīgi, trenējāmies."

Uz maiņu iznāca Dāvis Ikaunieks un guva divus vārtus. Kāpēc viņš nesāka pamatsastāvā?
"U-21 izlasē spēlē pret horvātiem viņš guva traumu un uz Šveici nemaz nebrauca. Devām viņam laiku, trenējās arī mazliet mazāk nekā visi pārējie. Bija šaubas, vai viņš izturēs visu spēli. Par Dāvja vārtiem - laikam es viņu tagad ietīšu plēvē, ielikšu burkā, un viņš dzīvos pie manis uz balkona, lai neviens viņam virsū neelpotu, nepieskartos, varbūt tad viņš turpinās gūt vārtus."

Kas Dāvim palīdzēji - pagājušo reizi sacīji, ka viņam pat vairs baznīca nelīdzēs...
"Viņš pat baznīcā bija. Nezinu, vai tas viņam palīdzēja. Tagad, kā jau teicu, es zinu, ko ar viņu izdarīšu."

Pēc uzvarētas spēles diez vai kritizēsi tiesāšanu, bet vari nokomentēt epizodi ar Jāņa Ikaunieka kritienu soda laukumā vēl pie 0:0?
"Nezinu, plātīja rokas. Par Tamaza noraidījumu - nezinu, par ko viņu noraidīja. Viņam bija pretenzijas par autu, ko piešķīra mums. Malējais tiesnesis... ne malējais, bet ceturtais... vai kurš viņš skaitījās - sestais? Viņš izdomāja, ka viņš [Tamazs - aut.] ir jānoraida. Mums arī kartītes... Kristapam Grebim iedeva - par ko? Tas pats ar Tamazu - viņam bija pretenzijas, ka viņiem neiedeva autu, un tāpat Kristapam, ka mums ir stūris. Un tiesnesis izdomā iedot kartīti. Tagad Kristaps nespēlēs nākamo spēli. Saprastu, ja iedotu tās kartītes par cīņu, izklupienu, bet ne jau dalīt uz visām pusēm. Tamazs pareizi pateica - principā mums nevajadzētu par to diskutēt, jo tas tāpat jau ir izlemts. Vēlreiz saku - nezinu, par ko viņu [Tamazu - aut.] noraidīja. Es biju drusku apstulbis. Kaut arī viņš uzdeva jautājumu, par ko noraidīts - viņam neviens neatbildēja."

Tas, ka tik svarīgā brīdī izlaidi laukumā dēlu Devidu [debija Virslīgā - aut.], kad vēl nekas nebija nodrošināts, bija kaut kādas emocijas vai tam bija praktisks pamatojums?
"Principā mums uzreiz [pirms spēles - aut.] bija plānotas trīs maiņas, un viņš [Devids Dobrecovs] bija ieplānots jau pirms spēles, nevis spēles laikā."

Debitēja Tumanovs. Vai nebija domas tai pozīcijā likt Hmizu, kurš tai pozīcijā diezgan daudz spēlējis?
"Bija tāds viens no variantiem, bet pēdējās spēles pierādījušas, ka viņš mums vairāk labumu dod, kad viņš spēlē centrālā zonā, jo viņš spēlē diezgan agresīvi, pretiniekam nav viegli izvērsties, kad pretinieks saņem bumbu cīņā. Tā ka mums vajadzēja, lai viņš vidū spēlē."

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Es pateikšu tikai vienu, un tālāk jūs paši izdariet secinājumus. Laukumā šodien izgāja 11 cilvēki, no viņiem četri cilvēki spēlēja uz špricēm, no šiem četriem 2.puslaikā divus prasījās nomainīt, jo viņi nevarēja turpināt spēli. Rezervē sēdēja Klimiašvili, kurš arī ir uz špricēm - neplānojām viņu laist laukumā. Principā man vairāk nekā nav.

1.puslaiku nospēlējām spilgti, bet 2.puslaikā viss - nav vairs resursu, viss. Viss pilnīgi beidzies - emocijas, svaigi spēlētāji. Izbeigušies futbolisti, kuriem nebūtu savainojumu. Osipovs laikam ir beidzis sezonu, Klimiašvili trauma, Apijam trauma, Rugins traumēts, Morozs traumēts. Visi viņi spēlē uz špricēm, viņi visi ir uz robežas. Viņi spēlē futbolu, jo es lūdzu. Viņiem nebūtu jāiet laukumā. Rezervē nav spēlētāju. Šobrīd nevaram nevienu [jaunu] pieteikt. Tā ir liela, liela problēma. Tāpēc mēs nevaram katru spēli nospēlēt tā, kā šodien nospēlējām 1.puslaiku vai iepriekšējās spēles. Viņi ir dzīvi cilvēki. Diemžēl šodien ir tā, tālāk vairs nezinu... Izjūtam problēmas, par tām šobrīd nevēlos runāt. Apsveicu "Liepāju" ar uzvaru - viņi uzvarēja absolūti likumsakarīgi."

Pirms izlašu pauzes izteicāt cerību, ka varēsiet dažus spēlētājus papildus pieteikt. Tagad tas viss nozīmē, ka spēlēsiet līdz beigām ar šī brīža sastāvu?
"Nezinu. Man solīja, ka jau mačā ar "Liepāju" būs pieteikti [jauni] cilvēki. Diemžēl tas nav noticis. Kas tālāk, es nezinu. Godīgi sakot, nezinu. Varēs vēl pieteikt vai nē. Saprotiet - tas nav iespējams, nav iespējams, nav iespējams spēlēt ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem, kad viņi ir jau uz robežas. Viņi ir uz ārprāta robežas. Tas vairs nav sports. Tā ir kaut kāda varmācība. Diemžēl tāda situācija. Tagad arī nekomentēšu to, ka tiesnesis palūdza man iet uz tribīnēm un to, ka 2.puslaikā sēdēju tribīnēs. Es to nekomentēšu, jo nav nekādas jēgas. Ziniet, sitamies ar galvu pret sienu. Neviens nevienu neredz un nedzird, un neko nav iespējams pierādīt. Ne-vie-nam. Labāk es paklusēšu un lai futbols attīstās tā, kā tas attīstās."

Vai ar visiem tiem spēlētājiem, kas ir veseli, esat pilnībā apmierināts?
"Saprotiet, cilvēki dara maksimumu, visu, kas viņu spēkos, un tas ir pats interesantākais. Šīs trīs nedēļas [izlašu pauze - aut.] pavadījām labi, bet vesela spēlētāju grupa vispār netrenējās, jo viņi bija traumēti. Un viņiem [domāti četri - aut.] šodien nebija jāspēlē. Bet es taču nevaru likt pamatsastāvā 1998. vai 99. gada puišus. Mums arī agrāk bija 11-12 spēlētāji, bet tagad pat viņi krīt ārā no ierindas. Osipova šosezon laikam vairs nebūs, cilvēki krīt ārā. Nav, ar ko nomainīt. Ir ļoti grūti. Un, kad ir jāuzvar katra spēle un tu, piemēram, ej uz 1.vietu, tas ir ļoti grūti. Kad [komandas iekšienē - aut.] nav konkurences, nav maiņu, nav emociju. Redzējāt, kāds bija 1.puslaiks? Emociju pietika. 2.puslaikā šo emociju nepietiek, cilvēki nogurst. Tad vajag trīs maiņas - to, ko arī darīja "Liepāja". Viņi izlaida trīs svaigus spēlētājus un uzreiz atdzīvināja savu spēli. Mums diemžēl tā nav.

Tāpēc, kad saku, ka necīnāmies par čempionu titulu, cilvēki domā, ka es jokoju. Bet es nejokoju! Es speciāli saku visu, kā ir. Mēs necīnāmies par čempionu titulu. Iekšēji mēs to varbūt gribam, dvēselē. Taču šobrīd nav rokās ieroču, lai mēs cīnītos. Kaut arī "Ventspils" zaudē punktus un šķiet, ka visu var, bet patiesībā... [nopūšas - aut.] jūs nezināt, kas mums iekšienē notiek. Kādas mums problēmas."

Kas notika ar Osipovu? Pirms izlašu pauzes viņš nospēlēja pilnu pēdējo spēli.
"Jā, jā, viņš nospēlēja pēdējo spēli, bet viņam cirkšņa gredzeni... ārsts neļauj. Tagad divas nedēļas pauze, pēc tam viņš sāks peldēt. Īsāko sakot, ap 10.janvāri viņš būs gatavs. Kad čempionāts būs beidzies."

Vai jums bija pārsteigums, ka jums atņēma trīs punktus tabulā?
"Nē, tieši otrādi - priecājos, ka neatņēma sešus. Domāju, ka atņems sešus punktus. Atkārtošos - vairs nekam nepievēršu uzmanību. Man ir komanda, es viņus trenēju, viņi iet un spēlē. Viss. Vai sešus punktus atņem vai liek klāt... lai par to domā mūsu konkurenti. Vairs nepievēršu uzmanību. Sākumā jā, bet tagad vairs nē."


Slēpts komentārs: Ferdinands Lieliskaisss
Slēpts komentārs: migelos
, 2014-09-15 01:18, pirms 10 gadiem
migelos rakstīja: Pertija varēja arī sev iešpricēt, lai būtu lielāks attaisnojums.... ta nu gan attaisnojums!!!
Centos tavā komentārā saskatīt kaut ko, bet nu vairāk par stulbumu grūti ieraudzīt. Laikam nesaproti, ko nozīmē iet laukumā ar traumu.
, 2014-09-15 01:23, pirms 10 gadiem
Žēl, cilvēciski žēl Skonto komandu. Un visvairāk žēl ir par to, ka tagad rokas nolaidis izskatās cilvēks, uz ko iepriekš tas viss balstījās. Koļesņičenko, maigi izsakoties, bija pajāt, Zaicevam, cik saprotams, arī, bet tagad arī Pertijas komentāros neko vairāk kā bezpalīdzību saskatīt nav iespējams. Skaidrs, ka bez motivācijas uzvarēt spēles varbūt var tikai pret lejasgala komandām, bet ar to sezonas izskaņā sīvā cīņā par čempionu titulu ir par maz. Ja Skonto šādā situācijā ar tik ierobežotiem resursiem nosargās čempiones titulu, tas būs kaut kas grūti aptverams.

Šobrīd nav nekas cits iespējams kā treniņos iespēlēt un laist laukumā 96. un 97. gadus. Nevar jau spēlētājus pataisīt par vergiem un likt spēlēt ar traumām spēli no spēles. Skaidrs, ka līdz sezonas beigām nav atlicis daudz, bet, ja Osipovs ir ārā līdz pat sezonas beigām, viņam, gribot negribot, jāatrod aizstājējs kaut vai dublieros.
, 2014-09-15 02:56, pirms 10 gadiem
Pertijas vārdi signalizē par to, ka Skonto virsotnē viss brūk (kaut gan vēl nesen viņš to noliedza) un ka laikam šai komandai tomēr būs kaput... Ļoti žēl.
P.S. Vienīgā cerība - varbūt vienam jāmirst, lai nāktu vietā kaut kas daudz spēcīgāks, ejošāks un ne tikai Rīgas, bet visas Latvijas godu aizstāvēt spējīgāks? Jeb paliksim pie tās pašas pussasistās siles, kuras iemītnieki nav konkurētspējīgi?... Redzēsim...
, 2014-09-15 07:41, pirms 10 gadiem
Tads mums tas limenis ir, kamer speletaji bus ar mieru pusgadu spelet bez algas un traumeti, nekas ari nemainisies. Reali uzmacas nolemtiba par Latvijas futbolu, jo bez speciga vieteja chempionata ari izlasei nekad nesasniegt lielas virsotnes.
, 2014-09-15 10:33, pirms 10 gadiem
Te visulaik raud - nevar spēlēt bez algas! Visām komandām un visiem spēlētājiem nav jābūt profesionālā statusā, nav jau arī tas līmenis. Jau vairākas reizes mūsu profi ir zaudējuši pastniekiem, klerkiem... , kuri strādā un futbolu spēlē brīvā laikā. Vienīgi komandas vadība varētu palīdzēt sameklēt futbolistiem darbu, sports bāzēs stadionus taču arī vajag strādniekus, dežurantus. . .Un tikai dažiem lideriem var maksāt algu tikai par futbola spēlēšanu, vārdu sakot pusprofesionālas komandas.
, 2014-09-15 16:08, pirms 10 gadiem
Dobrecova un Pertijas intervijas vienmēr ir lieliskas!
, 2014-09-16 20:30, pirms 10 gadiem
oi, nu stand up komīdiani mums
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.