Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gauračs nepatīkami pārsteigts par Grišina izteikumiem krievu presei

Gauračs nepatīkami pārsteigts par Grišina izteikumiem krievu presei
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Nedēļas nogalē tika paziņots par Latvijas pēdējo divu gadu čempiona Jūrmalas "Spartaka" un galvenā trenera Aleksandra Grišina šķiršanos. Krievijas medijos no Grišina izskanējis, ka atkāpies tāpēc, jo nav spējis krievvalodīgo skolā iekārtot savu meitu. Neizpratni par šādu skaidrojumu portālam Sportacentrs.com paudis "Spartaka" ģenerāldirektors Edgars Gauračs.

Edgars Gauračs pastāstīja par pēdējo nedēļu notikumiem: "Viss sākās pēc mūsu zaudējuma cīņā pret "Riga" Latvijas kausa izcīņā [5. augustā 1/4 finālā ar 1:3]. Mūsu klubam šis turnīrs bija svarīgs, vadība to īpaši uzsvēra. Pēc šī zaudējuma treneris Grišins sāka runāt, ka gribētu aiziet. Šī nostāja vēl nebija tik konkrēta, taču mājienu mēs sapratām un sacījām viņam, ka viss ir kārtībā, strādājam tālāk - vēl ir Eiropas līga, viss vēl ir priekšā, nav tik ļoti jāpārdzīvo par zaudējumu kausa izcīņā.

Taču pēc zaudējuma "Sūduvai" [0:1] viņš atkal pienāca pie mums, vadības, un atkal pateica, ka grib iet prom. Viņš sacīja, ka nespēs izpildīt to uzdevumu, ko uzstādījusi vadība. Mēs savstarpēji visu izrunājām un nolēmām, ka darba attiecības izbeigsim. Principā šai stāsta sadaļai arī viss. Nākamajā dienā pēc zaudējuma "Sūduvai" arī komandai viņš sacīja, ka doties prom ir viņa lēmums. Mēs visi pateicām viņam paldies. Mums nekādu pretenziju nebija, vienkārši viņš divreiz izteica vēlmi atkāpties, uzskatot, ka nespēs izpildīt uzstādītos uzdevumus. Viņš jutās neērti, jo bija zaudējums kausa izcīņā, zaudējums mājās pret "Sūduvu". Mēs akceptējām viņa vēlmi.

Taču šodien [pirmdien] lasot krievu medijos viņa skaidrojumu par aiziešanu... tas nav nopietni. Kopš pirmās dienas līdz pat pēdējai, kamēr viņš bija šeit, ne reizi nebija runas ne par bērnu, ne par skolu, ne tamlīdzīgi. Otrkārt, viņa sieva ir latviete, kura jau daudzus gadus dzīvo Latvijā [Grišins vienā no intervijām krievu medijiem pirms pāris gadiem stāstīja, ka iepazinies ar viņu "Jaunā viļņa" laikā - aut.] un visu šeit pārzina. Izveidojusies neērta situācija. Vienīgā mana versija, kāpēc viņš tā pateica, ir tas, ka tagad viņam ir jāmeklē jauns klubs un, protams, krievu medijiem viņš nevar teikt to, ko mums, proti, ka nespēja izpildīt "Spartaka" stādītos uzdevumus.

Diezgan nepatīkami, ka viņš pacēla jautājumu par latviešiem, krieviem, skolu jautājumu... Labi, man principā vienalga, ko viņš tur krievu medijiem ir teicis, bet gribētos, lai šeit Latvijā būtu sapratne, kā bija patiesībā. Visā visumā bija tas gods strādāt ar šo treneri un vēlam viņam veiksmi turpmākajā karjerā. Mums ar viņu ir labas attiecības, taču šī viņa intervija ir kaut kāds pārpratums no viņa puses.

Kā būtu, ja viņš pats neprasītu atkāpšanos? Grūti pateikt. Ja pārvarētu "Sūduvu", mēs par to [trenera maiņu] pat nedomātu. Grūti teikt, tagad ir daudz spēļu, ir saspringts grafiks - vari vienu spēli zaudēt, nākamo atkal uzvarēt. Šai brīdī par trenera maiņu nedomājām, jo darba kārtībā bija divas spēles pret "Sūduvu". Tagad pēkšņi tādas izmaiņas... No vienas puses trenera maiņa šādā brīdī ir slikti, bet no otras puses varbūt spēlētājiem pie jauna trenera būs svaigas emocijas. Tāpēc esmu mierīgs - arī manā karjerā diezgan daudz treneru ir mainījušies. Tas ir futbols.

Jaunā trenera izvēle? Jā, bija vairāki treneri, bet izvēlējāmies Tomu, jo arī pagājušajā gadā, kad bija sarežģīta situācija pēc Vukušiča aiziešanas, viņš atnāca un izdarīja visu [galvenā trenera lomā gan bija Valds Urbons - aut.], lai mēs kļūtu par čempioniem. Tā ka viņam jau ir laba pieredze Latvijā un tieši "Spartakā". Turklāt no komandas spēlētājiem par viņu bija labas atsauksmes." Vai starp variantiem bija Tamazs Pertija? "[Iesmejas un kādu brīdi domā - aut.] Klausieties, tagad ir ļoti daudz brīvu treneru, tāpēc izskatījām ļoti daudzus."

Kāpēc "Spartaks" tik ļoti bieži maina trenerus? "Protams, vienmēr gribas atrast tādu treneri, kurš varētu strādāt ilgstoši, realizēt ilgtermiņa stratēģiju, plānus, būvēt komandu, strādāt ar jauniešiem. Tas ir pašsaprotams mērķis jebkuram klubam. Līdz šim mums ir bijis grūti atrast vispiemērotāko treneri - cerams, mums tas izdosies."


, 2018-08-14 04:36, pirms 6 gadiem
Nav nekāds "pārpratums". Tas vienkārši ir krievs, viņiem tas ir pilnīgi normāli. Vai tad kādu tas pārsteidz?

Bet, lai cik būtu šādu piemēru, vienmēr uzradīsies kaut kādi smadzeņu skalotāji vai vnk no Mēness nokritušie, kuri jebkādos apstākļos pļurkstēs par "nepamatotu rusofobiju" un tamlīdzīgas muļķības.
, 2018-08-14 08:21, pirms 6 gadiem
Edgar, cilvēki ar smadzenēm tak visu saprot. Izlēja samazgas un aizbēga.
, 2018-08-14 08:23, pirms 6 gadiem
Skumji...
, 2018-08-14 08:27, pirms 6 gadiem
Atšķirībā no cita kluba, Spartaks nekavējas ar skaidrojumu.
, 2018-08-14 09:33, pirms 6 gadiem
Spartakā jau gadiem pierādīts, ka labākie reģionālie treneri šajos platuma grādos ir poļi, belari un leiši nevis apzināti pārpratumi un māži ar ruslandes trenerīšiem.., tikai Spartaks neprot noturēt Zubu, Kubarevu, Urbonu u.tml.
, 2018-08-14 10:01, pirms 6 gadiem
grishin's wife- New Wave style, litu nodod sābam, anulēt uzturēšanās atļauju
, 2018-08-14 10:40, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Spartakā jau gadiem pierādīts, ka labākie reģionālie treneri šajos platuma grādos ir poļi, belari un leiši nevis apzināti pārpratumi un māži ar ruslandes trenerīšiem.., tikai Spartaks neprot noturēt Zubu, Kubarevu, Urbonu u.tml.
neprot = negrib pārmaksāt. pēc rezultātu uzlabošanās treneri grib algas uzlabošanos. bet Spartaks veiksmīgi ir sapratis, ka to pašu rezultātu var sasniegt ar jaunu lētāku treneri. kāpēc pārmaksāt? ilgtermiņa treneris nav pašmērķis.
, 2018-08-14 11:17, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Nav nekāds "pārpratums". Tas vienkārši ir krievs, viņiem tas ir pilnīgi normāli. Vai tad kādu tas pārsteidz?

Bet, lai cik būtu šādu piemēru, vienmēr uzradīsies kaut kādi smadzeņu skalotāji vai vnk no Mēness nokritušie, kuri jebkādos apstākļos pļurkstēs par "nepamatotu rusofobiju" un tamlīdzīgas muļķības.
Ņemot vērā Krievijā valdošo histēriju, šādas ziņas tur tiek uztvertas uz urrā un netiek apšaubītas
, 2018-08-14 11:55, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Spartakā jau gadiem pierādīts, ka labākie reģionālie treneri šajos platuma grādos ir poļi, belari un leiši nevis apzināti pārpratumi un māži ar ruslandes trenerīšiem.., tikai Spartaks neprot noturēt Zubu, Kubarevu, Urbonu u.tml.
Lai noturētu Zubu, Kubarevu vajag daudz ...
https://www.youtube.com/watch?v=ETx...
... tikai Latvijas futbolā ar to ir problēmas.
, 2018-08-14 11:57, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Spartakā jau gadiem pierādīts, ka labākie reģionālie treneri šajos platuma grādos ir poļi, belari un leiši nevis apzināti pārpratumi un māži ar ruslandes trenerīšiem.., tikai Spartaks neprot noturēt Zubu, Kubarevu, Urbonu u.tml.
Par Urbonu vēl var piekrist, bet Kubareva un Zuba gadījumā aiziešana nebija negaidīta. Skaidrs, ka Soļigorska treneriem piesolīja lielāku atalgojumu, un treneri šo izaicinājumu pieņēma.
, 2018-08-14 11:59, pirms 6 gadiem
Nesmuki no Grišina puses, bet ko tu padarīsi. Jāprot aiziet no darba vietas ar godu. Tagad, ja Krievijā piedāvājumu nebūs, viņš gribēs atgriezties, bet reputācija pēc melīgiem izteikumiem būs pabojāta.
, 2018-08-14 19:40, pirms 6 gadiem
kegums rakstīja: Atšķirībā no cita kluba, Spartaks nekavējas ar skaidrojumu.
Kurā vēl klubā sezonas laikā ir uzreiz trīs spēlētāji ar neskaidru statusu (Gauračs, Žigajevs, Cauņa)?
, 2018-08-14 19:47, pirms 6 gadiem
Kā kluba vadība izskaidro dublieru komandas rezultātus pēdējā gada laikā (1 uzvara, 22 zaudējumi, vārtu bilance 11:172)?
Kristaps Blanks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
1

Tukumnieks Blanks un Virslīgas līdere "Riga" kārtas ievadā viesosies Tukumā

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā sāksies ar vienu spēli otrdienas vakarā starp "Tukums 2000"/"Telms" un "Riga" komandām. Cīņas sākums gaidāms plkst. 17.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.