Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kožans: "Tamazs mūs noskaņoja kā uz karu", Lazdiņš: "Mūs izvazāja"

Kožans: "Tamazs mūs noskaņoja kā uz karu", Lazdiņš: "Mūs izvazāja"
Sergejs Kožans
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc SMScredit.lv Virslīgas 4. kārtas spēles, kurā "Jelgava" ar 0:3 piekāpās "Skonto", Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju aizsargu Sergeju Kožanu un zaudētāju pussargu Arti Lazdiņu, kuram tā bija pirmā spēle "Jelgavas" rindās pēc atgriešanās komandā.

Sergejs Kožans, "Skonto" aizsargs: "Patiešām "Jelgava" ir malači, sarežģīts pretinieks - šodien Tamazs [Pertija - aut..] noskaņoja mūs kā uz karu. Pagājušajā gadā pret "Jelgavu" zaudējām daudz punktu, būtībā divās spēlēs tieši ar "Jelgavu" palika čempionu tituls. Tāpēc šodien bija tāds maksimāls noskaņojums."

Uz kā rēķina uzvarējāt? "Mūsu komanda vispār ir tāda vienota un daudz kas iespēlēts no pagājušā gada. Tamazs saka, ka taktiskā ziņā esam nevainojami, un svarīgākais ir uzvilkties un iziet kā uz reāli pēdējo kauju. Šodien izdevās par spīti tam, kādas runas ir par un ap "Skonto" pēdējā laikā. Šai situācijā mēs visi esam sportiski dusmīgi, turklāt vēl arī spēlējām pēc zaudējuma Liepājā. Uz šejieni atbraucām ar papildus motivāciju."

Atskaitot psiholoģisko aspektu, no zaudējuma Liepājā kaut ko mācījāties? "Tamazs teica, ka Liepājā bijām labāki pat tad, kad spēlējām mazākumā, 10 vīru sastāvā un sacīja: "Redzat, jūs protat spēlēt futbolu un šodien tas jārāda no 1. minūtes." Šodien gan jebkurā gadījumā pārkārtojāmies, jo spēlējām ar citu taktiku, taču nevarētu teikt, ka spēli Liepājā kaut kā pastiprināti vērtējām - bija ikdienišķa momentu analīze, kā tas notiek vienmēr."

Šodien aizsardzībā spēlējāt jaunā virknējumā, turklāt no tīrajiem aizsargiem biji tikai tu un Gabovs, kamēr Isajevs un Rugins būtībā lāpīja robus. Kā padevās? "Kā vienmēr saka - ja komanda neielaida vārtus, tad aizsardzībā nospēlēts labi. Pie tam - gluži kā treneris, uzskatu, ka visa komanda spēlē aizsardzībā, nevis tikai aizsargi un tāpat uzbrukumā spēlē visi. Šodien "Jelgavai" bija pāris momenti pēc standartiem, bet visādi citādi, domāju, viņi no spēles mums lielas problēmas nesagādāja."

Pats esi spēlējis Polijā, citviet, kur futbolu tomēr vairāk ciena. Šeit vari izbaudīt futbolu? "Varu, futbols ir futbols, kāda starpība. Protams, atmosfēra ir pavisam citāda, ja spēlē 35 tūkstošu skatītāju klātbūtnē. Taču jebkurā gadījumā paldies visiem līdzjutējiem gan Liepājā, gan šeit Olainē - var just, ka cilvēki atbalsta, kliedz, dzied, un nav tāda klusuma kā teātrī. Protams, atšķirība ir, taču svarīgākais ir spēlēt."

Tu spēlē "Skonto", jo ceri, ka tas būs tramplīns, lai tiktu citur? Jautāju algu kontekstā, zinot problēmas "Skonto"... "Kad aizgāju no Polijas, man bija problēmas ar spēļu praksi - trauma, trauma, trauma... Pēc tam atjaunojos, aizbraucu tur, citur, kaut kur neiespēlējos. Atgriezos, Tamazs mani labi zināja. Pirmkārt, man ir jāuzņem forma. Jāspēlē līdz vasarai un tad jāskatās pēc situācijas - man nav pašmērķis aizbraukt prom, bet, ja paveras iespēja, protams, jābrauc citur naudiņa nopelnīt."

Artis Lazdiņš, "Jelgavas" pussargs: "Protams, atgriešanās nav sanākusi pārāk veiksmīga. Ja jāraksturo spēle... vienkārši sakot, mūs izvazāja. Pirmajā puslaikā vēl spēlējām, bija iespējas, bumbiņu turējām vai vismaz mēģinājām."

Kuros aspektos "Skonto" bija labāki? "Kustībā! Neko citu nevaru pateikt, jāanalizē spēle - kur kas bija, kurš neizskrēja, es vai kāds cits. Pirmajā golā man bija jātaisa sods - no tādām kļūdām tas viss arī rodas."

Noteikti nekritizēsi partnerus, bet visai savdabīga šķita šīs dienas "Jelgavas" sākumsastāva izvēle. "Mums ir vienlīdzīga līmeņa spēlētāji - uzskatu, ka rotēšana, tas ir tikai labi. To, ka nesanāca spēle, uzskatu, nevar novelt uz rotāciju. Vienkārši neaizgāja spēle, bet pēc tam jau spēles laikā ir grūti savākties. Mēģinājām, bet bija 0:2, izgājām uz otro puslaiku, un viņi atkal sāka mūs..."

Cik pats esi šobrīd gatavs? "Es cenšos, cik varu - tā nemāku teikt. Vēl vajag uzņemt formu, sešus mēnešus nebiju spēlējis 90 minūtes. Jau pirms spēles jutos jocīgi - nevis satraukums, bet vienkārši jocīga sajūta tā iemesla dēļ, ka sen nebija spēlēts. Un negribējās visu izlikt pirmajā puslaikā, mēģināju kaut kā sadalīt to visu - beigās tik un tā noguru... Vēl ir jātrenējas un vajadzīga spēļu prakse, tad viss būs labi."

Kuri bija tie skontieši, ar kuriem netikāt galā? "Gruzīnu spēlētājs vidū bija ļoti labs [Klimiašvili - aut.], Mingazovs, Šabala, protams. Vienu gan izcelt negribas, jo "Skonto" kopumā šodien ļoti labi spēlēja. Mūsu džekiņi arī centās, bet... tas nekas, mums vēl ir trīs spēles pret "Skonto" - cīnīsimies par punktiem un augstām vietām."


, 2014-04-14 09:02, pirms 10 gadiem
Tiešām dīvains lēmums nelikt Kozlovu un Malašenoku pamatsastāvā...

Bet neskatoties uz to, Jelgavai liels potenciāls!
, 2014-04-14 11:51, pirms 10 gadiem
Western rakstīja: Tiešām dīvains lēmums nelikt Kozlovu un Malašenoku pamatsastāvā...

Bet neskatoties uz to, Jelgavai liels potenciāls!
Golubevs jau teica, ka šāda izvēle tādēļ, ka Skonto pretī ar saviem malējiem aizsargiem, kas bīstami uzbrukumam pieslēdzas. Lai nosegtu malas, vajadzēja vairāk no aizsardzības spēlēt.
, 2014-04-14 11:53, pirms 10 gadiem
Ja nemaldos, tad vēl pirms diviem gadiem pats Tamazs gribēja Lazdiņu un Skonto pārvilināt, bet viņš uz Poliju aizbrauca. Vēl jāiespēlējas, jāuzņem forma un tad jau redzēsim to cīņasspējīgo, bezbailīgo Lazdiņu, kurš izlases spēlēs aizsargu kļūdas laboja.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.