Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugava" un "Skonto" viena otrai mēģinās sagādāt pirmo zaudējumu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Daugava" un "Skonto" viena otrai mēģinās sagādāt pirmo zaudējumu
Mamuka Gongadze
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Svētdien Virslīgas čempionātā tiks izspēlētas atlikušās trīs spēles 4. kārtas ietvaros. Centrālais mačs plkst.14:00 sāksies Daugavpilī, kur vietējā „Daugava” uzņems Rīgas „Skonto”. Aizraujošas solās būt arī pārējās divas spēles Ventspilī un Rīgā.

„Daugava” (D) – „Skonto”

Par laimi, sporta dzīves vadītājiem pietika saprāta, lai vienotos par šīs spēles pārcelšanu uz plkst.14:00 – tādējādi daugavpilieši varēs apvienot futbola un spīdveja skatīšanos! Arī Sportacentrs.com brigāde atradīsies „Celtnieka” stadionā, lai piedāvātu portāla skatītājiem šīs Virslīgas spēles translāciju. „Daugava” un „Skonto” ir turnīra līderes (tiesa, „Liepājas metalurgs” 3. kārtu izlaida), kas trīs kārtās ieguvuši pa septiņiem punktiem. „Skonto” vienīgo reizi paklupa 1. kārtā pret „Jūrmalu” (3:3), kamēr „Daugavai” misēklis gadījās pēdējā kārtā pret debitanti „Mettu/LU” (1:1).

Paredzama sīva cīņa. Pagājušajā sezonā šo abu klubu cīņās trīsreiz tika fiksēts neizšķirts (1:1, 1:1, 0:0), bet reizi uzvarēja „Skonto” (1:0). Tiesa, tieši „Daugava” ieguva 3. vietu, atstājot „Skonto” ārpus trijnieka. Daugavpiliešu redzamākie spēlētāji ir saspēles vadītājs Mihails Ziziļevs un malējais aizsargs(!) Jevgeņijs Simonovs, pēc kura centrējumiem „Daugava” guvusi lielāko daļu vārtu. Pēdējā mačā tikai uz maiņu nāca Mamuka Gongadze, taču jānotiek lielam brīnumam, lai treneris Ravils Sabitovs arī šoreiz bīstamo gruzīnu uzbrucēju atstātu uz soliņa. Interesanti būs pavērot, kā pret bijušajiem kluba biedriem „Daugavas” vārtos veiksies Kasparam Ikstenam. „Skonto” rindās šobrīd par līderi kļuvis tikai 21 gadu vecais Alans Sineļņikovs, kurš nodrošinājis pēdējās divas 1:0 uzvaras – iesita soda sitienu „Ventspilij” un nopelnīja pendeli pret „Spartaku”. Ar tādu pašu rezultātu „Skonto” uzvarēja arī „Gulbeni” nedēļas vidū kausa izcīņas pusfinālā – Marians Pahars pamazām pārņem Aleksandra Starkova firmas zīmi… Skontiešu rindās vēl jāatzīmē bīstamos Minori Sato un Ruslanu Mingazovu – viņi ir augumā mazi, taču ļoti ātri un tehniski.

Pahars: „Grūti būs, jo šī būs vēl viena smaga spēle dažu dienu laikā. Pagaidām visi spēlētāji fiziski pilnībā vēl nav atguvušies pēc grūtās uzvaras kausa izcīņā, bet ceram, ka svētdien visi būs ierindā. Emocionāli komanda ir ļoti labā noskaņojumā, taču uztrauc vairāku spēlētāju nelielie savainojumi. Salīdzinot ar pērno sezonu, „Daugava” īpaši nav mainījusies. Ļoti sīksts pretinieks, labi saspēlējusies, futbolisti jau ilgi spēlē kopā, tāpēc viens otru ļoti labi pazīst. Šogad viņi sākuši vairāk kontrolēt bumbu spēles laikā, tāpēc nāksies pasvīst un paskriet, lai tiktu pie bumbas.”

„Daugavas” futbolists Andrejs Kovaļovs: "Noskaņojums visā komandā ir ļoti kaujiniecisks. Pieļāvām kļūdas iepriekšējā spēlē, tādēļ ir liela vēlme reabilitēties par neizšķirtu ar „Mettu”. Mūsu mērķis ir iegūt trīs punktus. Pretiniekiem ir ļoti labi malējie futbolisti, īpaši gribētos izcelt Alanu Siņeļņikovu. Arī aizsardzības līnija darbojas precīzi. Varu pateikt, ka aizsardzībā mēs sēdēt pilnīgi noteikti negrasāmies, spēlēsim savu futbolu. Manuprāt, būs daudz labu vārtu gūšanas momentu abām komandām. Esam atjaunojušies pēc iepriekšējā mača, fiziski jūtamies gatavi. Pats ceru tikt pamatsastāvā, lai varētu spēlēt jau no pirmās minūtes."
Intriga: Vai „Skonto” atkal gūs uzvaru ar 1:0?

„Ventspils” – „Gulbene”

Absolūtais vairums Virslīgas spēļu beidzas ar kādas komandas minimālu (vienu vārtu) pārsvaru vai neizšķirti. Šis būs viens no retajiem mačiem, kur tiek sagaidīta pārliecinoša, protams, „Ventspils”, uzvara. Čempioni sezonu uzsākuši bāli, taču tagad, kad komandai bijusi piespiedu pauze, spēki ir uzkrāti, secinājumiem jābūt izdarītiem un uz dabīgā seguma beidzot jāparāda cienīgs sniegums. Uz komandtiltiņa nevarēs atrasties diskvalificēties Sergejs Podpalijs, taču tas nevarēs būt attaisnojums neizteiksmīgam sniegumam. Līderu cienīga spēle tiek sagaidīta no leģionāriem Igora Cigirlaša, Eduarda Suhanova, Federiko Martinesa, Ahmeda Abdualtofika, bet jāpalīdz, protams, arī vietējiem – īpaši Eduardam Višņakovam uzbrukumā.

Tomēr nenorakstīsim „Gulbenes” komandu, kura patiešām spēlē saturīgi, kaut rezultāti nav no labākajiem – divi neizšķirti un zaudējums, nespēlējot pret tām spēcīgākajām komandām. Savdabīgi, ka labākais sniegums tika parādīts tieši zaudētājā spēlē „Jelgavā”, kad pie rezultāta 1:1 gulbenieši izveidoja labus momentus, taču beigās ielaida paši. „Gulbenes” spēku vēlreiz apliecināja kausa spēle pret „Skonto” – viens no līderiem Arevšats Hačatrjans pie 0:0 81. minūtē trāpīja pa Rīgas kluba konstrukciju, bet noslēgumā atkal iznāca sāpīgs zaudējums pašā spēles izskaņā. „Gulbenei” pēc šādām neveiksmēm, protams, ir liels sportiskais niknums (īpaši zinot emocionālo treneri Mihailu Koņevu), cita lieta, ka pret „Ventspili” to nebūs viegli izgāzt. Interesanti, ka visus trīs vārtus gulbeniešu labā guvis Josuke Saito – divatā ar Hačatrjanu viņi ir nopietns spēks uzbrukumā, taču šoreiz visdrīzāk lielākie pūliņi būs jāpieliek aizsardzībā. Atcerēsimies gan, ka pērn pēc pirmās neveiksmīgās vizītes Ventspilī (0:4) otrajā reizē Gulbene paņēma negaidītu punktu (1:1).

Suhanovs: „„Ventspils” noskaņojušies ļoti konkrēti, un nekas, izņemot uzvaru, spēlē ar "Gulbeni" mūs apmierināt nevar. Jā, psiholoģiskā situācija nav tā labākā - "Ventspils" prezidenta Jurija Bespalova aiziešana no dzīves mums ir liels trieciens, mēs visi pārdzīvojam un sērojam. Prezidenta piemiņai mums ir pienākums svētdien spēlēt maksimāli labi un uzvarēt. Nedomāju, ka tas būs viegli. "Gulbene" ir laba komanda ar savu spēles rokrakstu, kura iepriekšējā sezonā pabojāja mums daudz nervu, bet "Ventspilij" jebkurā gadījumā obligāti jāuzvar!”
Intriga: Vai „Gulbene” spēs vismaz pakutināt nervus „Ventspilij”?

„Metta/LU” – „Jelgava”

Šos klubus daudz kas vieno (paļaušanās lielākoties uz pašmāju futbolistiem, cītīga skatītāju piesaistīšana, latviskais gars, vienīgie klubi, kurus vada latviešu tautības treneri), tādēļ pašas komandas nekautrējas šo maču saukt par derbiju. Un, protams, tas būs ļoti principāls derbijs. Komandas ir dažādos noskaņojumos. „Jelgavai”, kaut arī ir par punktu vairāk, sezonas sākums nav padevies – trīs spēlēs, kas visas aizvadītas Jelgavā, divi zaudējumi (pēdējā kārtā īpaši sāpīgs – 88. un 90. minūtē ielaisti vārti un 3:4 pret Rīgas „Daugavu”), tāpat piedzīvota sagrāve kausa izcīņas mačā pret Liepāju (1:4). Īpaši vāji „Jelgava” aizvada spēļu izskaņas, kurās ielaists daudz vārtu. Pret „Mettu/LU” jelgavniekiem beidzot jāsaņemas!

„Metta/LU” tikmēr pārsniegusi daudzu gaidas, trīs cīņās zaudējot tikai reizi, kopējā vārtu attiecība 1:2, pēdējā spēlē negaidīti paņemts punkts (1:1) pret Daugavpils „Daugavu”. Treneris Andris Riherts gan no priekiem nelēkā, bet gan vēsā angļu mierā vēsta, ka arī turpinājumā „Metta” cer sagādāt pretiniekiem ne mazums problēmu pie tam – ne jau no dziļas aizsardzības spēlējot, bet gan droši, atraisīti, cenšoties attīstīt savu spēli. Redzot „Jelgavas” sarežģījumus, šoreiz jau nebūs jābrīnās, ja mazais brālis iegūs vēl kādu punktu, nodarot pāri Virslīgā apviļājušajai Jelgavai.

"Jelgavas" aizsargs Mārcis Ošs: ""Mettā" spēlē vairāki man labi pazīstami spēlētāji. Domāju, rīdzinieki centīsies spēlēt disciplinēti – organizēti aizsargāties un mēģinās mūs noķert uz pretuzbrukumiem. Zinu, ka pretinieka malējie pussargi ir ātri un tehniski, mūsu aizsargiem būs jāpievērš pastiprināta uzmanība. Pēc piedzīvotajiem diviem zaudējumiem ''Jelgavai'' jācenšas atrast savu spēli un izcīnīt trīs punktus, taču apzinos, ka spēle būs ļoti grūta."

A.Riherts: „Domāju, šī 4. kārtas spēle varētu būt pati interesantākā. Tiekas divas labi zināmas komandas, kuras mēģinās viena otru pārsteigt. Laiks uzlabojas un futbolam tas noteikti nāks tikai par labu. Jelgavnieki ir pazīstami ar savu neatlaidību. Viņi cīnās par katru bumbu un, neskatoties uz spēles rezultātu, spēlē līdz pēdējai sekundei. Ļoti neatlaidīga komanda, bet, protams, ir vājās vietas, uz kurām tad arī mēģināsim uzspiest. Domāju, būs lieliska futbola izrāde.” Māris Savinovs: „Protams, jebkura spēle pret pazīstamiem čaļiem ir īpaša un domāju, ka to tā arī jāuztver. Taču kopumā jāsaka, ka šogad mūsu komandai jebkura spēle būs īpaša kā jau Virslīgas debitantiem. Skatītājiem iesaku spēli apmeklēt, jo tiksies divas komandas, kurām ir ļoti daudz līdzjutēju un klubi, kuri cenšas pierādīt sevi ne tikai laukuma, bet ari ārpus tā. Skatītājs, kurš ieradīsies uz spēli, varēs redzēt, kāda atmosfēra valda, kad komandas piestrādā pie spēles organizācijas un darbojas ar līdzjutējiem.”
Intriga: Vai derbijs 49. vidusskolas laukumā sapulcēs vismaz 500 skatītāju?

Virslīgas 4. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Daugava (R) – Jūrmala1:1 (1:1)Aleksejevs 31' (11m) – Aleksejevs 42'
Metalurgs – Spartaks1:2 (0:2)Afanasjevs 60' – Tvumasi 30' Moskera 32'
Daugava – Skonto15.04./14:00
Ventspils – Gulbene15.04./15:00
Metta/LU – Jelgava15.04./15:00

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)32106:17
2.Skonto32105:37
3.Daugava (R)42116:87
4.Liepājas metalurgs32015:26
5.Ventspils21013:33
6.Jūrmala40316:83
7.Jelgava31025:73
8.Spartaks41034:63
9.Gulbene30213:42
10.METTA/LU30211:22

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.J.SaitoGulbene3 (1)
2.A.SineļņikovsSkonto2
V.KozlovsJelgava2
O.ŽatkinsJelgava2
P.TvumasiSpartaks2
E.KārkliņšDaugava (R)2
H.MoskeraSpartaks2
V.AfanasjevsMetalurgs2
8.A.OsipovsJūrmala2 (1)
9.SiņicinsSkonto2 (2)
Slēpts komentārs: J.L.
Slēpts komentārs: bonis2
Slēpts komentārs: Bronsons
Slēpts komentārs: alguns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: britiw_h-side
Slēpts komentārs: Scam

  +2 [+] [-]

, 2012-04-15 06:57, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Es domāju,ka FC Daugava uzvarēs
Es arī, kaut gan ideāli būtu ničoks.
Slēpts komentārs: alguns
Slēpts komentārs: Andris5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Andris5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: unkass
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ipsis Daudzvārdis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Grigis
Slēpts komentārs: Agrilson