Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kāds ir "Liepājas metalurga" futbolistu liktenis?

Kāds ir "Liepājas metalurga" futbolistu liktenis?
Toms Gucs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Jau vairākkārt izskanējis, ka SK "Liepājas metalurgs" vairs neeksistēs. Taču svarīgs jautājums ir - kāds būs futbola komandas spēlētāju liktenis. Par to šajā materiālā.

Sportacentrs.com aprunājās ar pagājušās sezonas "Liepājas metalurga" treneri Viktoru Dobrecovu. Viņš vispirms iezīmēja kopējo ainu: "Visi čaļi ir solīdi un šobrīd nesteidzas pamest Liepāju, lai pievienotos kādam citam klubam. Viņi pagaidām nogaida un nemūk, paklausot mūsu ieteikumam sagaidīt, līdz ir skaidrība, vai Liepājai būs sava komanda Virslīgā. Tai pašā laikā ar varu mēs viņus neturam - ja ir kāds piedāvājums, viņi drīkst iet prom, neviens šeit neapvainosies. Tiesa, ja runājam par Latvijas klubiem, tad tiem, ja vien esi pieprasīts, var pievienoties kaut vai marta sākumā - nekas šobrīd nevar tikt nokavēts. Un pagaidām puiši arī nenolaiž rokas - lielākoties mūs nav pametuši un apzinīgi trenējas."

Tālāk jau par konkrētiem uzvārdiem. 2. novembrī uzzinājām, ka Dzintars Zirnis noslēdz Liepājas futbola karjeru, taču ir arī skaidrs, ka viņš profesionāli futbolu vairs nespēlēs - pieredzējušais aizsargs savu karjeru ir noslēdzis. Zirnis kopumā Virslīgā aizvadījis 413 spēles (septiņi gūti vārti) un vairāk ir tikai Igoram Korabļovam. Virslīgas karjeru Zirnis sāka vēl 1993. gadā Rīgas "Pārdaugavas" sastāvā, bet jau kopš 1997. gada pārstāvējis "Liepājas metalurgu", ar kuru arī sasniegti lielākie panākumi. Zirņa kontā divi Latvijas čempiona tituli, sešas reizes kļuvis par Latvijas vicečempionu, reizi izcīnījis Latvijas kausu, 2005. gadā atzīts par Latvijas čempionāta labāko aizsargu. Latvijas izlasē Zirnim ir 68 spēles, tai skaitā piedalīšanās "Euro2004" finālturnīrā.

Tāpat pavisam nesen par karjeras beigšanu paziņojis Genādijs Soloņicins. Viņš par to pavēstījis savā 34. dzimšanas dienā 3. janvārī. Liepājā dzimušais futbolists pārstāvēja "Liepājas metalurgu" no 1997. līdz pat 2013. gadam, vien 2009./10. gada sezonā uzspēlējot Azerbaidžānā "Simurq" rindās. Virslīgā Soloņicins nospēlējis 351 spēli, kas ir visu laiku 6. lielākais rādītājs. Viņš 2005. gadā kļuva par Latvijas čempionu, reizi izcīnīja Latvijas kausu, reizi triumfēja Baltijas līgā, bet vēl sešas reizes kļuva par Latvijas vicečempionu. Divreiz atzīts par Latvijas čempionāta labāko pussargu. Latvijas izlasē Soloņicinam 44 spēles un vieni vārti.

Vesela virkne Liepājas jauno futbolistu šobrīd ar U-21 izlasi (1993. gadi un jaunāki) gatavojas Sadraudzības kausa izcīņai, un viņi vismaz pagaidām ir Liepājas treneru rīcībā un jaunam klubam nav pievienojušies. Tie ir Raivo Varažinskis, Reinis Flaksis, Endijs Šlampe, Madis Miķelsons, Andrejs Kiriļins un Dāvis Ikaunieks. Zināms, ka Dāvi Ikaunieku Sadraudzības kausa izcīņā vēros kāds ārzemju klubs, savukārt Kiriļinam jau tagad ir variants Latvijā. Uz Latvijas U-21 izlasi tika saukti arī Iļja Šadčins un Jānis Ikaunieks, taču viņi atteica, jo piedzīvo atbildīgus brīžus skolā.

Jau ziņojām, ka Roberts Savaļnieks atrādās Polijas "Jagiellonia", savukārt Valērijs Afanasjevs šobrīd trenējas BFC "Daugavpils" - tas gan formas uzturēšanai, un šī pussarga nākotne vēl nav skaidra. Jurģis Kalns patiešām bijis atrādīties Vjetnamā, taču šobrīd ir atpakaļ un trenējas Liepājā ar pārējiem. Toties Antons Jemeļins saskaņā ar Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju šobrīd atrodas pārbaudē kādā Moldovas klubā. Šobrīd Liepājā netrenējas Ingus Šlampe, kurš mēģina sevi pierādīt Igaunijas "Levadia". Tikmēr Liepājā, gaidot atpakaļ U-21 brigādi, trenēties turpina arī Toms Mežs, Toms Gucs, Mareks Zuntners, tāpat kopā ar šiem vīriem šobrīd trenējas arī Ģirts Karlsons un Deniss Ivanovs.


, 2014-01-15 08:52, pirms 10 gadiem
Paldies Edmund,par rakstu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-15 10:06, pirms 10 gadiem
tikmēr prokuratūra noņem aizdomās turamā statusu gan Zaharinam, gan tam otram LM izsaimniekotājam! un pat nepaskaidro, kāpēc...
, 2014-01-15 10:46, pirms 10 gadiem
Vai tiešām Liepājas dome nevar komandai nedaudz palīdzēt? Liepāja bez komandas nav iedomājama. Lai spēlē jaunie, kuriem nav jāmaksā lielas algas un daži veterāni , kā Soloņicins un Zirnis arī vēl varēja uzspēlēt bez pretenzijām uz lielu algu. Kāpēc komanda nevar spēlēt pagaidām amatieru statusā? Alkatība ir Latvijas nelaime!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-15 11:28, pirms 10 gadiem
Latvijas kārtējais veiksmes stāsts. Drīz Liepājā paliks tikai rallijs un viens sportists-SESKS
, 2014-01-15 12:57, pirms 10 gadiem
Prieks, ka liepājas futbolisti nekur nebēg prom un nogaida. Var redzēt cik mīļš viņiem ir šis klubs.
, 2014-01-15 13:16, pirms 10 gadiem
Kada jega jaunajiem spelet amatieru limenii? Viniem jaaug, jaspele nopietna limeni. Solonicins un Zirnis bez pretenzija uz lielu algu? a tu nepadomaji, ka viniem gimenes jabaro, pashiem jaed, jagerbjas, nevis kadam par prieku spelet futbolu, terejot tam diezgan daudz laika un nesanemot atdevi? Pareizi, ja nevar futbola sevi un gimeni uzturet, jameekle cita nodarbe. Jebkura sporta veida sportisti - ari cilveki, lai cik tas divaini ari nebutu. Un kad tadi lemumi tiek pienemti vai speletajs brauc spelet uz kaut kadu loti eksotisku, savam sporta veidam, valsti,tad laikam jau liecina par izmisumu, jo elementari ir jaed un jamaksa rekini. Te savakushies parsvara skoleni un studenti, cik noprotu, kuri pashi vel nepelna, dzivo uz vecaku rekina un spriezh par lietam, kuras vispar neparzin.
Jānis Derums rakstīja: Vai tiešām Liepājas dome nevar komandai nedaudz palīdzēt? Liepāja bez komandas nav iedomājama. Lai spēlē jaunie, kuriem nav jāmaksā lielas algas un daži veterāni , kā Soloņicins un Zirnis arī vēl varēja uzspēlēt bez pretenzijām uz lielu algu. Kāpēc komanda nevar spēlēt pagaidām amatieru statusā? Alkatība ir Latvijas nelaime!
, 2014-01-15 13:17, pirms 10 gadiem
ES gan ietu projam. Ko gaidit uz tukshas vietas? Katram par sevi jadoma, nevis par klubu.
Dailisans rakstīja: Prieks, ka liepājas futbolisti nekur nebēg prom un nogaida. Var redzēt cik mīļš viņiem ir šis klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-15 17:06, pirms 10 gadiem
Paldies par rakstu! Beidzot kāda skaidrība sāk rasties. Prieks vismaz, ka puiši šobrīd kopā trenējas, nevis pasūtīti prom. Gadījumā, ja vajadzēs braukt uz pārbaudēm citos klubos vai pieslēgties kādam Virslīgas klubam, būs formā. Es gan arī ļoti ceru, ka šī Liepājas vieta Virslīgā, par kuru runāja Šēns, tiks aizpildīta, jo jaunajiem ir jāspēlē. Paldies Zirnim un Soloņicinam par paveikto Latvijas futbola, tai skaitā izlases labā. Es gan cerēju, ka Zirnis vēl vismaz sezonu aizvadīs kādā citā klubā, jo Virslīgas līmenī vēl ir labs, bet, redz, ka ir laikam patriotisms pret Liepāju. Soloņicinam pēdējā sezonā statistika pabāla, bet, manuprāt, būtu vēl arī varējis palīdzēt kādam citam Virslīgas klubam. Jemeļins kaut ko labāku par Moldovu nevarēja atrast? Tad jau, manuprāt, labāk Latvijā palikt, ja nu vienīgi Sheriff līgumu piedāvātu. Afanasjevs, manuprāt, arī ir pelnījis spēlēt augstākā līmenī, bet ārzemju klubu interesei lielākais šķērslis varētu būt viņa vecums, proti, 32 gadi, kas pirmajai ārzemju pieredzei vairs nešķiet diez ko reāli. Tāpat gribētos uzzināt, kurš klubs Ikaunieku nolūkojis.
, 2014-01-15 18:04, pirms 10 gadiem
Zheel protams,ka tik slavens klubs ar vesturi beidz parstavet,jacer ka Liepajas uznjemeji un dome naks paliga un bus komanda,tik lielai pilsetai nevajadzetu but problemas atrast naudu,vienigi nesaprotama ir domes nostaja,kapec nevar atrast lidzekljus komandai.
, 2014-01-16 07:18, pirms 10 gadiem
izskatās, ka Liepāja būs tikai 1-majā līgā, kā apvienojums varavīksnei un lm
bet latvijas kausā joprojām liepāja ir un ir šances uz eirokausiem
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".