Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Daugavpili" vadījušais Morozs kļūst par RFS galvenā trenera Dambrauska palīgu

"Daugavpili" vadījušais Morozs kļūst par RFS galvenā trenera Dambrauska palīgu
Viktors Morozs. Foto Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas kausa ieguvēja futbolā RFS pavēstījusi, ka tās treneru štābam ir pievienojies kādreizējais Latvijas izlases pussargs Viktors Morozs, kurš iepriekšējos divarpus gadus bija "Daugavpils" galvenais treneris.

39 gadus vecais Morozs, kurš iepriekš bija strādājis par Tamaza Pertijas palīgu "Skonto", kā arī par galveno treneri 1. līgas komandā RTU/"Skonto Academy", Daugavpils komandu pārņēma 2017. gada vasarā, kad tā bija slikti iesākusi 1. līgas sezonu. Togad daugavpilieši Moroza vadībā izlieto ūdeni sasmēla tikai daļēji, aizcīnoties līdz trešajai vietai, bet pērn Morozs ieveda "Daugavpili" Virslīgā. Šogad Virslīgā daudzi prognozēja daugavpiliešiem pēdējo vietu, tomēr komandai izdevās apsteigt "Mettu" un ieņemt astoto vietu, izvairoties no pārspēlēm.

Neskatoties uz diezgan veiksmīgu sezonu, Morozs pēc tās beigām pameta "Daugavpili". "To ir grūti paskaidrot, taču šis lēmums tika apsvērts jau sezonas gaitā," pirms mēneša sarunā ar Sportacentrs.com sacīja treneris. "Jau sezonas laikā pieķēru sevi pie domas, ka sezonas beigās, iespējams, pieņemšu šādu lēmumu. Nevaru tā kārtīgi paskaidrot iemeslus - varbūt nedaudz paguru, varbūt gribēju būt tuvāk ģimenei [Rīgā] un vispār pamainīt vidi. Tāda viena izteikta iemesla nav. Daugavpilī man viss patika - labs kolektīvs, saprotoša vadība. Tīri pats nobriedu tādam lēmumam."

RFS šajā sezonā daugavpiliešus uzvarēja visās četrās spēlēs, taču tikai vienā ar vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru – 1:0, 3:2, 1:0 un 2:0. Rīdzinieki ar 59 punktiem 32 mačos Virslīgā finišēja otrajā vietā, bet "Daugavpils" ar 31 punktu bija astotā. Tāpat RFS ar lietuviešu speciālistu Valdu Dambrausku galvenā trenera amatā izcīnīja pirmo trofeju kluba vēsturē – Latvijas kausu (finālā pagarinājumā 3:2 pār mājinieci "Jelgavu"). Morozam ir A-UEFA trenera licence.


, 2019-12-13 19:57, pirms 4 gadiem
Nedrīxt jau skaļi runāt par toto smago mākoni virs Daugavaspils 😔 ...
Vai nu ar viņiem, vai nu 🤕
, 2019-12-13 21:28, pirms 4 gadiem
Kurš būs galvenais treneris ''Daugavpilī''? ''Ventspilī''?

Vai savos amatos paliek Koņevs, Kubarevs?
, 2019-12-13 23:21, pirms 4 gadiem
Normāli ar fotošopu pastrādāts.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
94

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.