Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

16 gadus vecais Sliede pēc debijas Virslīgā devies pārbaudē uz Portugāli

16 gadus vecais Sliede pēc debijas Virslīgā devies pārbaudē uz Portugāli
Niks Sliede (no kreisās) gaisa divcīņā. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas futbola klubs RFS pavēstījis par 16 gadus vecā centra aizsarga Nika Sliedes došanos divu nedēļu ilgā pārbaudē uz pazīstamo Portugāles klubu "Braga".

"RFS komandas 16 gadus vecais aizsargs Niks Sliede šobrīd atrodas Portugāles klubā "Braga". Vakar viņš aizvadīja pirmo treniņu U23 komandas sastāvā. Pārbaudē Portugālē Niks kopumā pavadīs divas nedēļas," šorīt paziņojis galvaspilsētas klubs.

Iepriekšējā sestdienā Sliede debitēja Virslīgā, pamatlaika priekšpēdējā minūtē pret "Mettu" (3:0) nomainot Vitāliju Jagodinski. Debiju pirmajā komandā viņš piedzīvoja jau septembra beigās, kad aizvadīja otro puslaiku Latvijas kausa astotdaļfinālā pret "Audu" un graujošajā uzvarā izcēlās ar noslēdzošajiem vārtiem – 8:0.

Liepājas futbola audzēknis RFS rindas papildināja šajā vasarā. Šogad viņš ir aizvadījis četras spēles Latvijas U17 izlasē, bet iepriekšējā gadā ar Latvijas U16 izlasi devās uz turnīru Maldīvu salās. Liepājas U19 komandas sastāvā Sliede jau pirms gada bija Portugālē, paliekot rezervē UEFA Jaunatnes līgas spēlē pret "Porto" (2:4).

"Braga" pirmā komanda pašlaik ir Portugāles čempionāta vicelīdere un piedalās arī UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, spēlējot vienā apakšgrupā ar Andreja Cigaņika pārstāvēto Luhanskas "Zorya" un pirmajā aplī izcīnot divas uzvaras. Savukārt "Braga" otrā komanda ir savas zonas līdere Portugāles trešajā līgā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/RFSDaily/status...


, 2020-11-13 13:35, pirms 3 gadiem
#LiepājaVar
, 2020-11-13 14:10, pirms 3 gadiem
Ko liepāja šo nenoturēja un nedeva iespēju pirmajā komandā?
, 2020-11-13 14:52, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: #LiepājaVar
Liepājas sistēmā vispār kāds 16-20 gadīgs ir palicis, kurš tuvāko 2-3 gadu laikā varētu ielauzties lielās komandas pamatsastāvā?
, 2020-11-13 15:13, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Liepājas sistēmā vispār kāds 16-20 gadīgs ir palicis, kurš tuvāko 2-3 gadu laikā varētu ielauzties lielās komandas pamatsastāvā?
Jā, ir dublieros. Piemēram, Kristers Volkovs, kurš kopā ar Niku Sliedi futbola kontekstā vienmēr visur bija kopā.
Vienīgi, vai arī viņi neizvēlēsies nepalikt LFK sistēmā, un nedosies uz citiem LFV klubiem.
Vispār jau Ingusa Lukoviča trenētie 2004 dzimušie jaunie futbolisti, kurus pēc tam pārņēma Oskars Kļava, bija gana talantīgi. Visādos turnīros vinēja utt. vienīgi ka viņiem būs ar to pāreju pieaugušo futbolā nav īsti zināms.
, 2020-11-13 17:14, pirms 3 gadiem
Alpēns, Sliede un Volkovs var teikt plecu pie pleca attīstījās. Alpēnam es domāju drīzumā arī gaidāms kāds ārzemju izbrauciens. Viņš Spartakā noteikti ir ar 110% domu doties transfērā. Tā kā, jācer, ka no šo gadu paaudzes kāds izsitīsies tālāk
Kristaps Blanks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
3

Tukumnieks Blanks un Virslīgas līdere "Riga" kārtas ievadā viesosies Tukumā

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā sāksies ar vienu spēli otrdienas vakarā starp "Tukums 2000"/"Telms" un "Riga" komandām. Cīņas sākums gaidāms plkst. 17.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
102

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.