Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mihelsons: "Aicinu oficiālās personas palīdzēt, nevis galināt nost"

Mihelsons: "Aicinu oficiālās personas palīdzēt, nevis galināt nost"
Ģirts Mihelsons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirmajā no divām pārspēlēm par vietu nākamajā SMScredit.lv Virslīgas sezonā "Metta/LU" vakar ar 1:0 savā laukumā uzvarēja Rēzeknes BJSS. Pēcspēles komentārus sniedza abu komandu pārstāvji.

"Priecājos, ka mums izdevās saglabāt intrigu pirms atbildes spēles. Rezultāts mums ļauj cerēt uz labvēlīgu iznākumu divu spēļu summā. Protams, varēja redzēt, ka "Metta/LU" vairākos spēles komponentos ir meistarīgāka, tomēr esmu pateicīgs savai komandai, ka mēs tikai vienreiz ļāvām pretiniekiem pārvērst mūsu kļūdu par vārtu guvumu. Domāju, ka Rēzeknē būs interesanti," atzina Rēzeknes BJSS galvenais treneris Romāns Ščavinskis.

"Negribētu vainot nevienu konkrēti. Kā jau teicu komandai pārtraukumā, tā bija liela apstākļu sakritība – spēlētāju izkārtojumā, bumbas neveiksmīgajā virzīšanā tālāk no savas laukuma puses, vārtsarga neveiksmīgā spēle, rikošets par labu Kalniņam. Uzslavas Kalniņam – ne katrs spētu tā apieties ar bumbu, kā to izdarīja viņš. Teiksim tā – šajā epizodē mums vairākas reizes nepaveicās," rēzekniešu galvenais treneris izteicās par vienīgo vārtu zaudējumu cīņā pret "Mettu/LU".

"Pilsētā esam veicinājuši interesi par futbolu, īpaši to cilvēku vidū, no kuriem ir atkarīgs mūsu finansējuma apjoms. Runas par Rēzeknes komandas atgriešanos Virslīgā bija jau visas sezonas ilgumā. Tajā pašā laikā apzināmies mūsu vājās puses gan finanšu, gan citos jautājumos. Ne pirms sezonas, ne tās gaitā mums netika izvirzīts uzdevums izcīnīt vietu Virslīgā, bet pilsētā tāda vēlme ir jūtama. Nebūs nekāda traģēdija, ja tas nenotiks jau šosezon. Mēs komandu veidojam ilgtermiņā ar futbola akadēmijas palīdzību. Protams, no iespējas spēlēt Virslīgā neatteiksimies," par komandas mērķiem Virslīgas sakarā stāstīja Ščavinskis. "Atturēšos no jebkādām precīzām prognozēm nākamās spēles sakarā, varu vienīgi pateikt, ka, protams, mēs centīsimies uzvarēt – rezultāts jau ir mums negatīvs," Rēzeknes BJSS komandas vadītājs piebilda saistībā ar nākamo maču.

Tikmēr "Mettu/LU" pēcspēles konferencē diskvalificētā trenera Andra Riherta vietā pārstāvēja kluba ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons. Riherta sodīšanas jautājums bija centrālais Mihelsona runā. "Epizodei biju tuvu klāt. Atkal jāatgriežas pie tā, ka tiesnešiem un inspektoriem ir jācenšas sasniegt augstāku līmeni un nodemonstrēt to komunikācijas ziņā. Mums sanāk, ka mēģinām trenerus nomierināt, sarunāt ar viņiem vai jokot, bet citreiz uzvelkam vai provocējam..." konstatēja Mihelsons.

"Mettas/LU" ģenerālsekretārs arī uzreiz piebilda, ka neuzskata Riherta rīcību par attaisnojamu, tomēr norādīja, ka atbildība ir sadalāma uz vairāku iesaistīto pušu pleciem. "Es neattaisnoju treneri – viņam arī jābūt savaldīgākam un mierīgākam, bet tajā pašā laikā... Kad Vapne dabūja sarkano kartīti, izskanēja tāds jautājums: "Ar ko mani pārsteigsiet?" Tad ir sarkanā kartīte – lūk, ar šo... Andrim Rihertam bija iepriekšējā epizode, kad viņš teica: "Tiesneša kungs, jūs esat zema līmeņa tiesnesis" Tiesnesim pienāktos atbildēt: "Riherta kungs, jūs arī esat ne īpaši augsta līmeņa treneris". Abi pasmaidītu un paspiestu roku – domāju, ka treneri šādus tiesnešus vairāk cienītu," savu viedokli pauda Mihelsons.

"Mums ir problēmas ne tikai treneru pusē, bet vispār. Tas ir novērojams ne tikai mūsu spēlēs, bet arī pirmssezonā. Treneriem ir uzdevums vadīt spēli – viņi ir galvenie. Tad ir futbolisti, kas tieši laukumā ir paši svarīgākie, bet mēs pārējie esam asistenti, kas nodrošina, lai spēle notiek augstā līmenī," turpināja "Mettas/LU" ģenerālsekretārs.

"Mums vajag vieglāk uztvert tos izteikumus – tā ir spēles sastāvdaļa! Paskatāmies to pašu Angliju vai Vāciju, kaut vai tās pašas piezīmes tiesnešiem no treneru puses. Tur viens otru saprot – futbola cilvēki. Mēs te daudz kur strīdamies un diskutējam par to, ka lamu vārdus lieto. Skaidrs, ka no tā ir jāatiet, bet tad, kad redzu, ka trenerim Andrim Rihertam ir ierakstīts: "Par rupjiem vai necienīgiem izteikumiem" – tur nekā tāda nebija. Neviens lamu vārds neskanēja. Līdz ar to mani izbrīna un apbēdina tas, ka izsitam no līdzsvara cilvēkus, kuri tērē futbolam savu laiku un finanšu līdzekļus un velta dvēseli. Paši ziniet, ka nav vienkārši būt futbolā. Cepuri nost Rēzeknei – tas, ko viņi dara Latgalē, ir fantastiski. Tur futbolā ir iesaistīts milzīgs skaits bērnu, tur cenšas izveidot un stiprināt futbola akadēmiju. Mums visiem jācenšas palīdzēt futbolam augt, bet mēs vēl šādiem cilvēkiem sitam pa nagiem un neļaujam viņiem kļūt vēl labākiem. Līdz ar to es vēlreiz aicinātu visus tiesnešus, inspektorus un delegātus novērtēt reālo situāciju un palīdzēt, nevis uzreiz galināt nost. Tāpat jau ir ar spēlētājiem – ja mēs viņus visu laiku kritizēsim par vājo sniegumu, viņi neatkopsies. Domāju, ka mēs panāksim kompromisu. Varbūt ir jānomainās dažai labai amatpersonai. Es ceru uz to labāko!" noslēgumā teica Mihelsons.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-13 15:14, pirms 9 gadiem
toto_ansis rakstīja: Rēzeknes kluba trenerim šo grēku varu piedot jo tas joprojām skaitās 1. līgas klubs.
Mihelsons... virslīgas kluba ģenerālsekretārs atnāk uz preses konferenci NIKE kurtkā... kuras (viltotas) centrāltirgū un Origo Sportlandā pārdod....
Par to esi tik pat labi informēts kā par paf.com noteikumiem un Mettas izšķirošo uzvaru ar 4:0 pār Metalurgu 2012.gadā? Nu, es gan saprotu, ka SC var pilnīgi pa tukšo drst un par bazaru nekad nav jāatbild.

  -3 [+] [-]

, 2014-11-13 15:23, pirms 9 gadiem
Šis vēl grib, lai par Rihtera necienīgajiem izteikumiem tiesnesis pasmejas un paspiež roku. Muti aiztaisi un sēdi, nevajadzēs tad uz tribīnēm iet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-13 16:20, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Par to esi tik pat labi informēts kā par paf.com noteikumiem un Mettas izšķirošo uzvaru ar 4:0 pār Metalurgu 2012.gadā? Nu, es gan saprotu, ka SC var pilnīgi pa tukšo drst un par bazaru nekad nav jāatbild.
Tavai zināšanai, Mettu oficiāli apgādā NIKE nevis Centrāltirgus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-11-13 16:49, pirms 9 gadiem
toto_ansis rakstīja: Kārtējais bezsakars no tevis!
Runa gāja par Mettas pārstāvja apģērbu, tu pēkšni par veciem kaut kādiem rezultātiem kurus kādreiz pirms mēnešiem esmu jaucis sāc diskutēt. Diagnoze: tev galvā smadzeņu vietā ir auzu pārslas
Es uz Operu vai uz kāzām pieņemsim neeju NIKE kurtkā!
Pertija kurš pārstāv Latvijas lepnumu un lielo klubu futbola leģendu Skonto FC rāda izcilu piemēru pārējiem treneriem kā ir jāģērbjās!

Bet nē, mettinieks, pie kam vēl latvietis.... paņem un atnāk uz preses konferenci trenuškās, tas ir spļāviens sejā visiem futbola līdzjutējiem! Milzīgs kauns!
Īpašu lepnumu izraisa arī Latvijas futbola lepnuma prezidenta komunikācija tviterī. Tur Vovka parādīja izculu piemēru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-13 17:04, pirms 9 gadiem
toto_ansis rakstīja: Piesieties pie Skonto parādiem tu proti ļoti labi. Pat tad ja Skonto uz laukuma rāda labu sniegumu un tabulā ir otrie.

Mettu tu toties dodies vienmēr aizstāvēt. Vienmēr! Par spīti drausmīgajiem rezultātiem un spēlei laukumā, par spīti Mettas galvenā trenera nožēlojamo Āfrikas līmeņa uzvedību un cieņas neizrādīšanu pret tiesnešiem, par spīti ētikas normu neievērošanu, žurnālistu un līdzjutēju necieņu ierodoties uz preses konferenci trenuškās.
Rihertu nekad neesmu aizstāvējis, pilnīgi otrādi. Ku var muldēt viens cilvēks....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-11-13 18:57, pirms 9 gadiem
Treneris: "Hei, tu lohs!"
Tiesnesis: "hei, tu arī esi lohs"
un abi smaida (facepalm)

  +1 [+] [-]

, 2014-11-13 19:13, pirms 9 gadiem
toto_ansis rakstīja: tu pēkšni par veciem kaut kādiem rezultātiem kurus kādreiz pirms mēnešiem esmu jaucis sāc diskutēt.
Ja ar vienu profilu jauktu ,tas vēl būtu piedodams,bet ja pēdējo divu dienu laikā jauc ar diviem dažādiem profiliem?

p.s. ja domātu ar smadzenēm,tad pēc pirmās reizes būtu ņēmis manu paskaidrojumu vērā,bet ja tekstus kopē,tad jau vienalga zem cik profiliem vienu un to pašu murgu laidīsi!
Šeit rakstu par pēdējām divām dienām,bet kā redzams no tevis rakstītā arī pāris mēnešus atpakaļ esi to pašu murgu laidis!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-13 19:28, pirms 9 gadiem
toto_ansis rakstīja: par spīti Mettas galvenā trenera nožēlojamo Āfrikas līmeņa uzvedību un cieņas neizrādīšanu pret tiesnešiem, par spīti ētikas normu neievērošanu, žurnālistu un līdzjutēju necieņu ierodoties uz preses konferenci trenuškās.
Zini kā pertiju dēvē šeit daudzi par viņu uzvedību spēles laikā?
Par *******!!!Ar ko Riherts būtu pārāks šai jomā spēles laikā par Pertiju?
Man gan šķiet ka ,Mettas galvenais treneris Riherts trenuškās nestaigā,ne spēles laikā ne pr. konferencēs!

  -4 [+] [-]

, 2014-11-13 21:37, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Zini kā pertiju dēvē šeit daudzi par viņu uzvedību spēles laikā?
Par *******!!!Ar ko Riherts būtu pārāks šai jomā spēles laikā par Pertiju?
Man gan šķiet ka ,Mettas galvenais treneris Riherts trenuškās nestaigā,ne spēles laikā ne pr. konferencēs!
Этот Рихерт в семейках ходит на тренировках.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-14 00:05, pirms 9 gadiem
Nevar nepiekrist Mihelsonam, ka tiesnešu gadījumā varētu dažā labā brīdī tos sodus tā konsekventāk dalīt, bet ir situācijas, kad LFF līdz šim ir bijusi pārāk pielaidīga. Vajag kaut kādu līdzsvaru ieturēt un nu tiesnesim nevajadzētu teikt "Riherta kungs, jūs neesat augsta līmeņa treneris." Pirmkārt, tiesnesis nedrīkstētu šādus komentārus izteikt un jau tai brīdī uzvilcies Riherts pēc šāda komentāra 100% nepasmaidītu... tur jau uz kautiņu vilktu.

     [+] [-]

, 2014-11-14 07:57, pirms 9 gadiem
Mihelsona kungam ,un ne tikai,arī derētu iegaumēt,ka futbola laukumā futbolistiem jāspēlē,treneriem jāvada spēli,bet tiesnešiem jātiesā.Gadījumā ,ja katrs sāk nodarboties ar cita funkcijām,tad par to parasti soda.Viss ir pavisam vienkārši.Ievērosiet šo parasto likumu,nebūs pēc tam jāizplūst žēlabainās runās un komentāros.
Pēc spēles ,lūdzu.Ir reglamentēti noteikumi,maksājiet drošības naudu,sniedziet protestus utt.Iemācies to Mihelsona kungs un arī savam "šefam" iesaki šo dzīves patiesību.Garantēju,nepatikšanas vairs nebūs.