Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kazakevičs par stadionu Jelgavā: "Guntars Indriksons klaji melo, bija lēmums rīkoties pēc situācijas"

Kazakevičs par stadionu Jelgavā: "Guntars Indriksons klaji melo, bija lēmums rīkoties pēc situācijas"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Piedāvājam Latvijas Futbola federācijas Sporta direktora Daiņa Kazakeviča atbildi attiecībā uz izskanējušajiem Guntara Indriksona pārmetumiem saistībā ar Jelgavas futbola bāzes būvniecību.

Atgādinām, ka Guntars Indriksons, Latvijas Futbola federācijas Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas loceklis, vakar savā “Facebook” kontā pauda lielas bažas par riskiem saistībā ar Jelgavas futbola bāzes būvniecību, iespējams, neatbilstošos laika apstākļos, uzsverot, ka būvniecības sākšanai zaļo gaismu devis LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs. Sportacentrs.com šorīt sazinājās ar Kazakeviču, kurš izteica savu viedokli šajā jautājumā.

Dainis Kazakevičs: “Sāksim ar to, ka Guntars Indriksons pats nemaz nepiedalījās sēdē, kurā tika lemts par šīs bāzes būvniecības darbu veikšanu. Un situācija attīstījās pavisam citādi, nekā viņš apgalvo. Minētajā sanāksmē mēs nolēmām, un šādu pozīciju aizstāvēju arī es, ka jāizdara viss iespējamais, lai būtu gatavība uzklāt šo segumu – proti, jāpaveic visi priekšdarbi un, kad tas ir izdarīts, jāpieņem galīgais lēmums. Nebija tā, kā Guntars Indriksons apgalvo, ka bijis rīkojums nekavējoties šo segumu klāt. Nē! Guntars klaji melo. Bija rīkojums tikt līdz stadijai, kad var sākt uzklāt šo segumu un tikai tad skatīties, vai laika apstākļi ir pieņemami darbu turpināšanai. Šai sapulcē, kurā Guntars nemaz nepiedalījās, nolēmām, ka brīdī, kad visi priekšdarbi veikti, iespēju robežās ir jāmēģina saprast, vai no tā brīža nākamajā pusotrā nedēļā laika apstākļi varētu būt atbilstoši seguma likšanai.”

“Vēlējāmies, lai tiek izdarīts viss, lai mēs pacenstos šo laukumu uzlikt ar domu, lai rudenī darbi tiek pabeigti un jau ziemā šo laukumu var sākt izmantot. Ideja bija skaidra – jāizdara viss, lai būtu pasūtīti visi materiāli, jāsagatavojas, lai darbu brigāde ir gatava un, ja ir pozitīvi laika apstākļi, lai var to laukumu likt. Ja laika apstākļi nav pozitīvi, tad šo jautājumu atliekam uz pavasari. Tā, lūk, bija.”

“Vēl vairāk mani pārsteidza mēģinājums saistīt mani ar FK “Jelgava”. Skaidrs, ka esmu šī kluba dibinātājs un valdes loceklis, taču Jelgava ir palikusi vienīgā no lielajām pilsētām, kur vēl joprojām federācija nav uzlikusi segumu. Vienīgā! Pa šo laiku, kamēr strādāju federācijā, tas ir izdarīts gan Liepājā, gan Ventspilī, gan Daugavpilī. Sintētisko laukumu, kas Jelgavā ir šobrīd, par saviem līdzekļiem uzlika pašvaldība. Šeit manipulēt ar šo te lobēšanas lietu… man tas ir principiāls jautājums – neesmu lobējis un nelobēju Jelgavu! Šajā gadījumā mana loma bija tāda, ka apsēdos pie galda un apsēdināju gan mūsu pusi [LFF], gan FK “Jelgava” pusi, gan tehniskos cilvēkus, lai viņi izrunājas un lai pamēģina rast risinājumu gadījumā, ja ir pozitīvi laika apstākļi.”


, 2017-10-13 13:11, pirms 7 gadiem
Guntars Indriksons - INDRIKSONS - varbūt dēliņš, tā neko, čekista ģimenes atvasei arī jādod labs darbiņš!?
, 2017-10-13 13:13, pirms 7 gadiem
Nu redz! Esam dzirdējuši abas puses un katrs var izdarīt savus secinājumus.Skaidrs ir viens,ka tur kaut kas nogājis greizi,ja caur presi sāk risināt attiecības.
, 2017-10-13 13:19, pirms 7 gadiem
hmmm Kurā vietā Liepājā LFF ir uzlikusi sintētiku?
Rezerves laukumā... to darija... friči...
, 2017-10-13 13:30, pirms 7 gadiem
Indriksons līmenī - škelt un graut LR un LV futbolu.
Guntis Indriksons V. (Гунтис Индриксонс, начальник 7-го отделения 5-го отдела КГБ ЛССР)
, 2017-10-13 13:32, pirms 7 gadiem
cill - visu nedēļu būs silts un saulains laiks
.
, 2017-10-13 14:03, pirms 7 gadiem
Būs jauns stadions.
, 2017-10-13 15:11, pirms 7 gadiem
Daini beidz lūdzu di.st! Pastāsti mums labāk kas atlaiž trenerus un pieņem Jelgavā??? Ka tik tas neesi tu,to tak jau visi zin,un tu vēl kā LFF darbinieks melo ka nav nekāda sakara!!! Nepaliec jau par izsmieklu kā tie pārējie tavi kolēģi no LFF!!!!
, 2017-10-13 16:37, pirms 7 gadiem
Kāds var iemest linku, kur var redzēt kā jāizskatās plānotajam projektam jau pabeigšanas stadijā? caur google meklēju, bet neko neatradu.
, 2017-10-14 10:58, pirms 7 gadiem
Šajā situācijā vairāk varētu ticēt Guntaram Indriksonam,kā nekompetentajam pļāpam Kazakēvičam, kurš kārtējo reizi apmānīja sevi.Un šis cilvēks ieņem stratēģiski svarīgu amatu mūsu Latvijas futbolā! Tātad, jautājums LFF,vai likumīgi ir šādi amata apvienojumi?! Tagad ir skaidrs,kādēļ, U-21 izlase ,Kazakēviča vadītā, praktiski vienmēr trenējas un spēlē Jelgavā.
, 2017-10-14 14:20, pirms 7 gadiem
DK, nu cik var muldēt?
, 2017-10-16 01:02, pirms 7 gadiem
Subjektīvi šī ir reize, kad gribas ticēt G.I., jo D.K. reti kad ir godīgs! Liels manipulators un pašlabuma meklētājs no kura baidās 90% LFF un LV futbola darboņu. Tie kas nerunā pretīm tiek iecelti labos amatos, godāti un labi atalgoti! LV Futbolguru ar vidusskolas (varbūt pat pamatskolas???) izglītību, kuram iedota vara un Dieva dots fantastisks oratora talants! Gadiem muld vienu un to pašu un bezjēdzīgi maļ tukšus salmus un visiem jākrata galvas piekrītot. (Vai kādam ir zināms profesionāls futbolists, kuru būtu izaudzinājis D.K. savā 20 gadu trenera karjerā??) No 2012.gada viņš LFF Sporta direktors. Rezultātus visi redzam visos līmeņos. Mistiskas akadēmijas un vēl mistiskāka naudas dalīšana šīm akadēmijām, liels procents mentāli vāju un nekvalitatīvu treneru jaunatnes futbolā. Beidzot futbola sabiedrība sāk pamazām saprast, ka liela atbildība tam kas šobrīd notiek LV futbolā jāuzņemas ne tikai G.I. un J.M. bet arī D.K., jo viss jau sākas jaunatnes futbolā par kuru atbild šis cilvēks. ! (Raksts par ko LFF atbild D.K. - http://www.sporto.lv/raksts/reformators_dainis_kazakevics). LFF Kongresos publiski atskaitās un uzstājās daudzi, izņemot LFF Sporta direktoru. Un galā smieklīgi, kā šis tā taisnojas un sevi attālina no Jelgavas kluba. Vot te gan viņš pats klaji melo! Jelgavas klubā tak viss notiek kā saka un liek D.K. un nevienam tas sen vairs nav noslēpums. Tas notiek visā piramīdā kā jaunatnē, tā virslīgā. Viņš tur no augšas diriģē ka maz neliekas. Stadiona sakarā klubam ir nodibināta jauna biedrība, kur arī dibinātājos figurē viņa vārds. Bet citādi nevar, D.K. ir pietiekoši gudrs un saprot, kas jādara un kā jāspēlē, jo tā atpakaļceļa taka tak jāuztur "zaļa" ir ja nu LFF mainās vadība un Sporta direktora krēsls tiek paredzēts citam? Kur tad šis liksies? Protams, ka būs jāsoļo atpakaļ uz Jelgavu! Ja viņš patiešām būtu Godavīrs, viņš atstātu kluba valdi un nebāztu savu degunu vispār tur vai arī atstātu LFF un sēstos kluba direktora krēslā un glābtu to no sabrukšanas. Vienīgi tas LFF algas komplekts un vara pār LV futbola cilvēkiem ir daudz vilinošāka, tāpēc jau reiz pameta Jelgavas klubu.
Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
30

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.