Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žigajevs šomēnes Ilūkstē aizvadīs karjeras atvadu spēli

Ints Megnis
Ints Megnis

Žigajevs šomēnes Ilūkstē aizvadīs karjeras atvadu spēli
Jurijs Žigajevs
Foto: FK "Ventspils"

Bijušais Latvijas izlases futbolists Jurijs Žigajevs, kurš jūlija beigās 32 gadu vecumā paziņoja par savas futbolista karjeras noslēgšanu, šomēnes Ilūkstē otrās līgas ietvaros aizvadīs atvadu spēli.

Žigajevs ir Ilūkstes futbola audzēknis un atvadu spēli aizvadīs 23. septembrī plkst. 16:00 Ilūkstes pilsētas stadionā, kad vienība Sēlijas SS/Ilūkstes NSS spēkosies ar Daugavpils komandu "LDz Cargo"/DFA. Pēc spēles gaidāma svinīgā apbalvošana, tikšanās ar futbolistiem un aktivitātes bērniem.

Šo sezonu futbolists uzsāka valsts čempionvienībā Jūrmalas "Spartaks", tomēr lielākoties atradās uz rezervistu soliņa, epizodiski spēlēs iesaistoties uz maiņām.

Profesionāla futbolista karjeru Sanktpēterburgā dzimušais Jurijs Žigajevs uzsāka 2002. gadā, parakstot līgumu ar Virslīgas komandu FK "Rīga". Galvaspilsētā pussargs pavadīja vairākas sezonas, līdz 2008. gadā pārcēlās uz Kurzemi, pielaikojot FK "Ventspils" krāsas. 2010. gada beigās futbolists devās leģionāra gaitās, pievienojoties Polijas Ekstralīgas komandai "Widzew Lodz", tomēr savainojumi neļāva Žigajevam aizvadīt vairāk par piecām spēlēm Polijā. 2012. gadā Žigajevs atgriezās "Ventspilī", dzeltenzilo krāsas pārstāvot līdz pērnās sezonas izskaņai. Pēc komandas vadības maiņas Žigajeva, kurš bija iemantojis līdzjutēju favorīta statusu, un "Ventspils" ceļi šķīrās.

Kopumā Latvijas futbola Virslīgā Jurijs Žigajevs aizvadījis 316 spēles, izceļoties ar 65 gūtiem vārtiem. Laukumā futbolists Virslīgas ietvaros pavadījis vairāk nekā 16 tūkstošus spēles laika minūtes. 2007. gada 13. oktobrī Žigajevs debitēja Latvijas valstsvienības rindās uzvarā pār Islandi (4:2). Kopumā izlases kreklā pussargs aizvadījis 34 spēles, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem. Izlases sastāvā Žigajevs laukumā nospēlējis nepilnas 1400 minūtes.

Jurijs Žigajevs savus pēdējos vārtus profesionālajā futbolā guva 6. jūlijā Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā. Efektīgais tālšāviens kļuva par visas kārtas skaistāko vārtu guvumu, nopelnot vietu labāko epizožu topa augšgalā

Izmantotie resursi:
Jurijs Žigajevs oficiāli noslēdz savu...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-13 22:34, pirms 6 gadiem
FK Rīga leģenda

     [+] [-]

, 2018-09-13 22:49, pirms 6 gadiem
līdz 2010. gadā pārcēlās uz Kurzemi

Patiesībā bija tā: Žigajevs pāries uz "Ventspili" / Grigorčuks gandarīts par Žigajeva pievienošanos...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-13 22:55, pirms 6 gadiem
It kā varēja vēl spēlēt Daugavpilī vai kur.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-13 23:05, pirms 6 gadiem
Izrādās, Ilūkstei pat 2.līgas līmenī šobrīd nav patstāvīgas komandas, ja reiz nākas kooperēties ar Viesīti ( Sēlijas Sporta skola | viesite.lv –... , Pļaviņu futbola turnīrs 2. līgas komandām |... , Sākušās otrās līgas spēles futbolā | Brīvā... ).

     [+] [-]

, 2018-09-14 01:32, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: It kā varēja vēl spēlēt Daugavpilī vai kur.
Varēja spēlēt vēl tajā pašā Jūrmalas Spartakā, taču acīmredzami saprata, ka sevi futbolā kā spēlētājs ir izsmēlis. Cerams ar jaunu enerģiju izdosies savus knifus un stiķus iemācīt jaunajiem Ilūkstes puikām.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-14 08:54, pirms 6 gadiem
Jā,Ilūkstes sporta skolai pašlaik nav tie labākie laiki pienākuši,kaut arī infrastruktūra ir uzlabojusies.Pēc legendārā Vladimira Vinokurova un viņa dēla aiziešanas mūžībā futbols ir apsīcis.Kādrez visā Latvijā slavenā futbola skola nedarbojas ar pilnu jaudu.Varbūt tieši Jurijs būs tas energijas avots,kas atgriezīs Ilūkstes futbolu augstākās virsotnēs?

  +2 [+] [-]

, 2018-09-14 11:56, pirms 6 gadiem
emox rakstīja: Jā,Ilūkstes sporta skolai pašlaik nav tie labākie laiki pienākuši,kaut arī infrastruktūra ir uzlabojusies.Pēc legendārā Vladimira Vinokurova un viņa dēla aiziešanas mūžībā futbols ir apsīcis.Kādrez visā Latvijā slavenā futbola skola nedarbojas ar pilnu jaudu.Varbūt tieši Jurijs būs tas energijas avots,kas atgriezīs Ilūkstes futbolu augstākās virsotnēs?
Ilūkste izsenis bijusi Latvijas jauno futbola talantu kalve (lasi - Vaņins un Žigajevs). Ļoti žēl, ka puveklis Gavrilovs ar savu DD bandu Ilūkstes NSS padarīja par cirka izrādi, kad komanda nopelnīja tiesības startēt Virslīgā.