Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sarunas ar Māri Verpakovski un Jāni Ikaunieku

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Sarunas ar Māri Verpakovski un Jāni Ikaunieku
Māris Verpakovskis
Foto:F64/Romāns Kokšarovs

Pēc SMScredit.lv Virslīgas 25.kārtas spēles, kurā "Liepāja" Rīgā ar 2:0 apspēlēja "Mettu"/LU Sportacentrs.com aprunājās ar "Liepājas" prezidentu Māri Verpakovski, īsi skarot vairākas būtiskas tēmas, kā arī ar liepājnieku jauno talantu Jāni Ikaunieku.

Verpakovskis: "Gribu palīdzēt Latvijas futbolam"

Kamdēļ šodien nespēlēji?
Šonedēļ daudz citu darbu "saskrēja", un man šonedēļ neizdevās patrenēties.

Izlasē karjeru esi beidzis. Cik ilgi plāno vēl spēlēt Virslīgā?
Par to vēl nav domāts, bet pieļauju, ka varbūt arī šogad. Pieļauju šādu iespēju.

Pagaidām tad vēl plāno uzspēlēt?
Jā, šogad vēl uzspēlēšu, nezinu gan, cik daudzās spēlēs. Tik precīzi vēl neesmu plānojis. Kura būs pēdējā spēle, to vēl nezinu. Katrā ziņā pēdējā spēle vēl nav bijusi.

Par "Liepājas" klubu - nav dūša papēžos saskrējusi? Nebija tā, ka cerēji uz Eirokausiem jau šogad, varbūt cerēji pārdot spēlētājus, varbūt finansiālā ziņā klubam neklājas tik labi, kā bija plānots? Esi gatavs turpināt šo cīņu?
Jā, protams. Pirmais gads - rēķinājāmies, ka būs grūti, neviens nedomāja, ka būs viegli. Protams, ja uzreiz būtu tikuši Eirokausos, "nopārdevuši" kādu spēlētāju, būtu pavisam skaisti, bet kopumā rēķinājāmies, ka tas viss nenotiks uzreiz pirmajā gadā. Viss nenotiek tik ātri un skaisti. Mēs normāli turpinām strādāt un ar gaišām cerībām skatāmies nākotnē. Ceram, ka viss būs kārtībā. Liepājā aug laba jaunatne - to pierādīja arī tagad visas Latvijas jaunatnes izlases un arī mūsu sastāvs. Principā visa komandas komplektācija ir no vietējiem spēlētājiem, un tas priecē. Priecē, ka ir kam augt un ir, kam spēlēt, tā ka viss ir kārtībā.

Bet tu jūti atbalstu no Liepājas uzņēmējiem, citiem sponsoriem? Kā tas salīdzinās ar tavām gaidām pirms sezonas?
Protams, ka cerējām, ka uzmanība no sponsoru un uzņēmēju puses būs lielāka, bet pamazām tā interese rodas. Mēs saprotam, ka arī mums pašiem sevi jāpierāda pirmajā gadā - no labākās puses. Ticu, ka nākamgad jau būs vieglāk runāt ar uzņēmējiem, sponsoriem, un tā interese radīsies lielāka.

Par sastāvu: kāpēc individuālais sponsors uzradās tieši Denisam Ivanovam, nevis, piemēram, Ģirtam Karlsonam, kurš izteicās, ka jūs nevarējāt nodrošināt viņam normālu algu?
Tā īsti nebija. Ar Ģirtu mēs arī runājām, Ģirtu mēs arī gribējām piesaistīt tādā veidā un viņam tika izteikts piedāvājums, bet beigās viņš vienojās ar "Ventspili" un teica, ka ar viņiem vienojies jau iepriekš - negribēja vairs "piemānīt" viņus. Tā ka beigās viņam krita izvēle uz "Ventspili", bet tā nebija, ka mēs viņu negribējām piesaistīt.

Vai ir kaut kas jauns Jāņa Ikaunieka un Zagrebas "Dinamo" sakarā - īre, pārdošana vai vispār nekas?
Pagaidām nekā jauna. Viņi negaidīti izkrita no Eirokausiem, un tas bija diezgan liels trieciens šim klubam. Pagaidām viņi visi ir "uz pauzes". Šī izkrišana, protams, negatīvi atsaucas uz viņiem arī finansiāli. Tā ka vismaz šobrīd, vasaras pāreju periodā, domāju, viņš noteikti uz turieni nebrauks. Neizslēdzu iespēju, ka varbūt vēlāk.

Nākamais gads tālu, bet, pieņemot, ka neizdosies pārdot nevienu, būs iespējas savākt budžetu klubam arī nākamajam gadam?
Jā, noteikti.

Par nepatīkamo - šajās dienās mūžībā aizgāja Valentīns Beļkevičs, tavs komandas biedrs Kijevas "Dynamo" laikos. Varbūt tu kaut ko zināji par viņa veselības problēmām?
Protams, ka nē - tas bija cilvēks, kuram ar veselību vienmēr viss bija kārtībā un komandā tieši smējās, ka viņam ir zirga veselība. Viņš vienmēr krosos un kaut kādos fiziskajos pārbaudījumos bija pirmais - varēja skriet un skriet. Arī spēles viņš varēja 3-4 nedēļā nospēlēt pa 90 minūtes, un nekad viņam nebija nekādu problēmu. Protams, ka tā bija ļoti negaidīta un nepatīkama ziņa. Atzīšos, ka viņš laikam bija viens no spēcīgākajiem, ja ne pats spēcīgākais futbolists, ar kuru jebkad es esmu spēlējis kopā.

Un personīgā ziņā?
Personīgi mēs nebijām tuvi draugi. Mums bija normāls "kontakts", normālas attiecības.

Noslēgumā par Latvijas futbolu kopumā - pēdējā laikā gan valsts televīzijā, gan citviet tiek spriests par LFF darbu, tai skaitā Gunti Indriksonu kā LFF prezidentu, un vienā no raidījumiem Krišjānis Kļaviņš nosauca tevi par labu kandidatūru LFF prezidenta amatam. Vari kaut kā nokomentēt?
Pagaidām man to ir pāragri komentēt, varbūt viņam arī ir jāprasa, bet pats par to neesmu domājis. Tiešām grūti kaut ko sacīt šai sakarā.

Bet vispār tu savu nākotni saisti ar Latvijas, Liepājas futbolu? Neaizskriesi pēc, piemēram, diviem gadiem prom biznesā?
Nē, domāju, ka nē - redzu savu turpmāko dzīvi tieši futbolā, un tieši Latvijas futbolā. Kādā veidā, kādā statusā, kādā amatā - par to pāragri spriest. Taču tas ir tas, ko es vislabāk zinu. No manis nesanāks nekāds biznesmenis - visu savu dzīvi esmu pavadījis futbolā, daudz ko redzējis un pieredzējis. Gribas visu šo pieredzi atstāt šeit un palīdzēt Latvijas futbolam.

J.Ikaunieks: "Zagrebas "Dinamo" sapratu, uz ko man jātiecas"

Cik viegli nāca šodien uzvara?
Sākumā nevarējām iesist. Kad bija daudz momentu sākumā, likās, ka būs baigi viegla spēle. Būtu sākumā sasituši, domāju, beigās kādi seši [vārti - aut] būtu bijuši, bet, kad negāja iekšā, parādījās spriedze, laiks gāja uz beigām. Un tad Afanasjevs nodemonstrēja savu meistarību un "ielika" "sodiņu".

Kāpēc pats pēdējā laikā negūsti vārtus? Pirms tam siti katrā spēlē, bet tagad laikam astoņas spēles bez vārtiem...
Nezinu... [domā - aut.] It kā treniņos viss normāli - gūstu vārtus, trenējos, cenšos, spēlēs arī cenšos. Uzskatu, ka, ja neskatās tīri uz goliem, tagad sanāk labāk spēlēt, radīt momentus, varu apspēlēt, piespēles labākas varu atdot. Bet tīri vārtu guvumi vairs tā neiet iekšā.

Pats arī paseko, kā iet rezultatīvāko spēlētāju saraksta konkurencē ar Gutkovski?
Īpaši neskatos, kā citas komandas spēlē. Galvenais, lai paši visu laiku ņemam trīs punktus. Neskatos īpaši, kā Gutkovskim iet vai tamlīdzīgi.

Tagad tu spēlē U-21 izlasē, bet par tevi runā arī kā par potenciālo dalībnieku lielajā izlasē. Pats šobrīd esi apmierināts ar spēlēšanu U-21 izlasē vai pēc iespējas ātrāk gribētu tikt arī lielajā izlasē?
Protams, būtu prieks un gods spēlēt lielajā izlasē, taču man tagad sevi vēl U-21 izlasē jāpierāda. Tagad šajā ciklā mums būs vēl divas spēles septembrī - man liekas, ka pret Horvātiju un Šveici. Tur labi jānospēlē un tad jau jāskatās, kas būs tālāk.

Atgriežoties pie šodienas spēles, vai tu zini, kuru dzelteno kartīti šodien nopelnīji? [šo rindu autors atļaujas pārbaudīt J.Ikaunieku - viņam 4.dzeltenā kartīte sezonā un jāizlaiž svarīgais mačs Daugavpilī pret "Daugavu"]
Jā, jā [nopūšas - aut] - baigi pārdzīvoju, 86.minūtē nevajadzīga kartīte... Bet tiesnesis to epizodi nemaz neredzēja, skatījās uz otru pusi un vienkārši pēc kliedzieniem iedeva dzelteno kartīti. Tāpēc biju bišku dusmīgs un vispār nesapratu, kāpēc viņš deva dzelteno kartīti. Jāizlaiž tagad. Nu nekas, uz Daugavpili nebūs jābrauc [smaida] - tas, protams, joks. Bet vispār jā - stulbi sanāca.

Kur šitādu punu dabūji?
Āāā, divcīņā ar to tur aizsargu - asiņoja galva, saskrējāmies.

Pastāsti par savu braucienu uz Horvātiju!
Bija labi aizbraukt, aplūkot, kā tur viss notiek. Tur viss ir daudz augstākā līmenī, spēlētāji ir citādi, viņi arī citādi spēlē - ātrāk, visi tehniski, individuāli labi un spēcīgi. Uzskatu, ka man tā bija laba pieredze. Paskatījos, kāds futbols ir citur un labāk izpratu, uz ko pašam ir jātiecas.

Ja pēkšņi rastos iespēja spēlēt ārzemēs, vai būtu gatavs jau šobrīd pamest Latviju, vai tomēr vēl vēlies palikt Liepājā un attīstīt savu spēli?
Šosezon varbūt vēl gribētos palikt Liepājā - jātiek Eirokausos, gribas komandai palīdzēt. Bet vispār, domāju, ka būtu gatavs doties uz ārzemēm. Kaut kad jau ir jābrauc - labāk ātrāk nekā vēlāk.

Noslēgumā par tavu pozīciju, par ko daudzi lauž šķēpus. Lai gan tavi treneri saka, ka esi universāls, kurā pozīcijā pats jūties vislabāk?
Uzbrukumā varu visur spēlēt, bet man labāk patīk spēlēt zem uzbrucējiem kā 10.numuram.

  +8 [+] [-]

, 2014-08-13 23:09, pirms 10 gadiem
Feinas intervijas!

 +20 [+] [-]

, 2014-08-13 23:14, pirms 10 gadiem
Lai gan man pašam nav nekāds sakars ar Liepāju, bet ir jāatzīst, kā FK Liepāja ir vissimpātiskākā komanda virslīgā. Ļoti patīk kā tiek veidota komanda, ceru ka šis nav īslaicīgs projekts!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 00:09, pirms 10 gadiem
Vai nu treniņos uzlieciet 5m vārtus vai uzraujiet maču ar kādu 2.līgas komi
ta tā gudrība
domāt vajag NESTANDARTĀ

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 00:33, pirms 10 gadiem
kn23m rakstīja: Skaidrs, ka Verpis pie pirmās iespējas uzmetīs čomu komandu, tāpat kā to izdarīja spēlētāja statusā būdams!

Prieks, ka vismaz Jankam galva uz pleciem un saprot, ka ātrāk no tās sūda bedres ir jātiek prom!
Tu taču esi galvu saspiedis. Skonto un Liepāja simpātiskākās komandas virslīgā.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-14 06:13, pirms 10 gadiem
Paldies Edmundam par intervijām.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-14 06:19, pirms 10 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Lai gan man pašam nav nekāds sakars ar Liepāju, bet ir jāatzīst, kā FK Liepāja ir vissimpātiskākā komanda virslīgā. Ļoti patīk kā tiek veidota komanda, ceru ka šis nav īslaicīgs projekts!
Būs labi, ja vēl rezultāti būtu nedaudz labāki....., tad arī sponsorus, kā Māris teica, būtu vieglāk piesaistīt. Spēle jau liepājniekiem ir atgriezusies, tagad jāatgūst vārtu un uzvaras garša. Tad būs arī rezultāti turnīra tabulā priekš biznesmeņiem un sponsoriem, kuri galvenokārt teorētiski skatās tikai tur, to varu 99% apgalvot no personīgās pieredzes.

  +6 [+] [-]

, 2014-08-14 11:28, pirms 10 gadiem
Sponsoru un atbalstītāju aktivitāte nav tieši saistīta ar komandas rezultātiem, tas ir no sērijas "lokālpatriotisms", "forša kompānija", "vēl viens labs darbs"...

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 12:19, pirms 10 gadiem
Žēl, ka vairs nemana aktivitātes darbā ar līdzjutējiem. Sākums bija daudzsološs.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-14 12:28, pirms 10 gadiem
lacom rakstīja: Žēl, ka vairs nemana aktivitātes darbā ar līdzjutējiem. Sākums bija daudzsološs.
9 augusts, TV-6 ,tas neskaitās?
Bet par futbola popularizēšanu un līdzjutēju piesasti vari nesatraukties!

     [+] [-]

, 2014-08-14 14:01, pirms 10 gadiem
Fiirers rakstīja: Sponsoru un atbalstītāju aktivitāte nav tieši saistīta ar komandas rezultātiem, tas ir no sērijas "lokālpatriotisms", "forša kompānija", "vēl viens labs darbs"...
Ieskaties šeit, un raksta otrā rindkopā no apakšas. Tā kā no zila gaisa nekas nav ņemts:

Vienīgais ar sponsora logo :: liepajniekiem.lv

Jebkuram komersantam par 80% interesē nevis lokālpatriotisms vienā vai otrā komandā, bet iespēja savas produkcijas vai uzņēmuma reklāma, vai arī, ja no tā projekta netiek ņemta reklāma, var iesaistīties arī sponsorēšanā, saņemot nodokļu atlaides. Varu pateikt vienu, ja sponsorēšana iziet starptautiskā mērogā, 20% komersantu, paši atradīs klubu, nevis klubam viņi būs jāmeklē, tā kā grozies kā gribi, atnākam atpakaļ pie rezultātiem. Protams ir jau tādi, kam futbols ir sirdslieta, vai arī uz citiem principiem naudas pelnīšana. Pirmajā gadījumā tāds bija tikai viens, proti, Zharjins, otrs gadījums, vismaz Liepājas futbolā, ceru, ka nepiepildīsies. Tas tā, īsumā.