Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Liepāja" un "Skonto" Virslīgas jaunās sezonas pirmajā mačā

"Liepāja" un "Skonto" Virslīgas jaunās sezonas pirmajā mačā
Viktors Dobrecovs un Tamazs Petija
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar 19:00 Liepājā tiks aizvadīta jaunās SMScredit.lv Virslīgas sezonas pirmā spēle. Tajā sacentīsies "Liepājas" un "Skonto" vienības, spēles tiešraide būs pieejama arī Sportacentrs.com TV kanālā un portālā.

"Skonto", kas tikai ar pūlēm un piespiešanos pabeidza iepriekšējo sezonu, starpsezonā par savas valdes vadītāju iecēla Kārli Villerušu, un pēc šī lēmuma, ko sākotnēji pavadīja visai šaubīgi skatieni, sākās visai redzama augšupeja. "Skonto" gan joprojām cīnās ar vecajiem parādiem, tam ierosināts tiesiskās aizsardzības process, taču uz spēli Liepājā Tamazs Pertija var ierasties ar sastāvu, kas pelna Virslīgas favorīta godu.

"Liepājai" šī būs otrā sezona Virslīgā un pagājušajā gadā tā pozitīvi izcēlās ar savu darbu kluba un futbola popularizēšanā, ko cenšas turpināt arī šīs sezonas sākumā. Spēļu kalendārs sākotnēji paredzēja, ka atklāšanas spēle notiks "Skonto" laukumā, taču Liepājas puses iniciatīva to palīdzējusi pārcelt uz Kurzemi, solot padarīt sezonas debijas spēli patiešām cienīgu.

Abas komandas jau aizvadīja savstarpēju spēli, turklāt visai izšķirošu, proti, sacentās Ziemas kausa finālā, kur ar 3:1 uzvarēja "Skonto". Ziemas kauss gan ir tikai pārbaudes turnīrs, taču abas komandas spēlēja ar saviem optimālajiem sastāviem un cīņas netrūka. Jāpiemin gan, ka "Skonto" sastāvā vairs nav Artūra Karašauska, kurš pret "Liepāju" guva uzvaras vārtus, taču no līguma parakstīšanas ar komandu atsacījās.

"Skonto" treneris Tamazs Pertija portālam Sportacentrs.com nedēļas sākumā gan norādīja, ka Karašausks nav bijis galvenais stūrakmens komandas pamatos: "Paldies kluba vadībai, ka deva iespēju pastiprināt sastāvu tā, kā vēlējos. Šobrīd "Skonto" teju jebkurā pozīcijā uz sākumsastāvu pretendē vismaz divi spēlētāji, esmu ļoti apmierināts ar starpsezonā paveikto." Salīdzinot situāciju ar pagājušās sezonas noslēgumu, kad Pertija bieži vien sākumsastāvā bija spiests sūtīt pusaudžus, uzlabojums patiešām iespaidīgs. Plašāk par abu komandu papildinājumiem šeit.

"Liepāja" gan var lepoties ar trim uzvarām pagājušās sezonas četrās spēlēs, taču viena no tām gūta bez "Skonto" līdzdalības, kad Rīgas futbolisti nolēma boikotēt izbraukuma spēli finansiālo problēmu dēļ. Interesanti, ka pagājušajā sezonā pret "Skonto" vārtus no "Liepājas" guva tikai Ikaunieki - vienus Jānis, kurš nu jau spēlē Francijā, un divus Dāvis, kamēr "Skonto" sastāvā izcēlās Ņikita Ivanovs, Artjoms Osipovs un Ritvars Rugins. Jāpiezīmē, ka abas komandas noskaidros attiecības arī Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, kurš notiks 4. aprīlī, savukārt šodienas spēles sakarā abu komandu pārstāvji - "Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs un "Skonto" direktors Askodls Uldriķis - pauduši, ka pirmajā spēlē .

"Liepājai" šajā spēlē nevarēs palīdzēt Emīls Knapšis un Reinis Flaksis, no savainojuma palēnām atgūstas Roberts Savaļnieks, kurš atgriezies komandas treniņos, taču komandas treneris Mareks Zuntners kluba mājaslapā norādījis, ka visi pārējie ir gatavi spēlei: " Ziemas Kausā "Skonto" uzvarēja pelnīti, izmantoja mūsu radītās kļūdas, taču apmierināja mūsu komandas spēle otrā puslaikā, kad pārņēmām iniacitīvu, uzskatu, ka bijām pelnījuši tikt līdz 11 metru soda sitieniem. Manuprāt, piektdien futbols būs ļoti skatāms, ātrs un cīņa notiks katrā laukuma metrā. Mēs izdarīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai atklāšanas spēlē izcīnītu uzvaru un atkārtotu pagājušās sezonas sižetu."

Jāpiemin, ka "Skonto" nesen jau iemēģināja Liepājas stadionu, aizvadot šeit savu pēdējo pārbaudes spēli. Mačā pret Krievijas pirmās līgas klubu "Baltika" tika spēlēts neizšķirti 1:1. Šodienas maču tiesās Andris Treimanis, un tā tiešraide būs pieejama arī portālā Sportacentrs.com un TV kanālā "Sportacentrs.com TV".

"Liepājas" un "Skonto" iepriekšējās tikšanās

DatumsTurnīrsKomandasRez.Vārtu guvēji
26.02.2015Ziemas kauss"Skonto"- "Liepāja"3:1 (2:0)Gutkovskis; Karašausks; Milašēvičs - Afanasjevs
14.09.2014Virslīga"Skonto"-"Liepāja"1:2 (1:0)Rugins - D. Ikaunieks x2
23.07.2014Virslīga"Skonto"-"Liepāja"2:0 (1:0)Ivanovs;Osipovs
06.07.2014Virslīga"Liepāja"-"Skonto"3:0 (tehn.uzvara.)-
09.04.2014Virslīga"Liepāja"-"Skonto"1:0 (0:0)J. Ikaunieks

Virslīga, pirmā kārta

DatumsLaiksKomandasVieta
13.0319:00Liepāja-Skonto"Daugavas" rezerves laukums Liepājā
14.0314:00Metta/LU-VentspilsRīgas Hanzas vidusskolas laukums
14.0315:00BFC Daugavpils-Jelgavastadions "Celtnieks"
15.0315:00Gulbene-Jūrmalas "Spartaks"Rīgas Hanzas vidusskolas laukums

Izmantotie resursi:
Sākums - Futbola virslīga
FK Liepāja atklāj 2015.gada virslīgas sezonu...


Slēpts komentārs: 4emsis
Slēpts komentārs: Converse87
Slēpts komentārs: britiw_h-side
, 2015-03-13 11:39, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Liepājā ir gaismas?
nē, mums te nav elektrības un veikalu, lai izdzīvotu ejam tuvākajos mežos medīt
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: Tas ir labais!
Slēpts komentārs: yura
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-13 12:20, pirms 9 gadiem
Spēle notiks uz mākslīgā laukuma?
, 2015-03-13 12:55, pirms 9 gadiem
yura rakstīja: kāds sakars gaismai ar medībām
"NAV elektrības un veikalu" veikalos var nopirkt ēdienu, tā kā tie nav, ejam uz mežu lasīt ogas un medīt stirnas.
Loģiski ne?
, 2015-03-13 12:55, pirms 9 gadiem
T.G.H. rakstīja: Pertija ir labaks treneris par Dobrecovu, Skonto ir labaki speletaji par Liepāju !
Lai šosezon leģenda atdzims - par skaistu Skonto uzvaru !!
Tikai Rīga, tikai Skonto !!
P.S Kurzemes mīnusu mafija savu darbu šodien padarīs šaja portala
Atdzims tad, kad parādus nomaksās!
, 2015-03-13 13:11, pirms 9 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nu saules gaisma
Čali, jums tak drīz pat stadiona nebūs Tas tomēr ir drusku sliktāk nekā Ventspilī, kur nav lampu, bet ir labs zālājs un krietni bēdīgāk nekā Liepājā, kur ir gan lampas, gan zālājs un pat divos stadionos Nu jā, Ventspils mākslīgajā arī ir
, 2015-03-13 13:28, pirms 9 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Čali, jums tak drīz pat stadiona nebūs
T.G.H. stadions ir šis portāls!Nekāds sakars viņam nav ar skontas līdzijušanu!
Vai tik tiešām sarežģīti atšķirt SC pamatiedzīvotāju TROĻĻU komentus(viens un tas pats teksts jau ilglaicīgi tiek štancēts) no pattiesa komandas līdzjutēja?
, 2015-03-13 13:43, pirms 9 gadiem
Nu Andri ar to atšķiršanu tev pašam tā ir kā ir.Savulaik pamperam pierakstīji padsmit profilus,tad nāca mana kārta,šobrīd valda zelta sietiņš ar daudziem profiliem.To ,ka TGH , kā padsmitniekam ,patīk kādu ķircināt un kaitināt.Lai taču puika ņemās.
, 2015-03-13 14:03, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nu Andri ar to atšķiršanu tev pašam tā ir kā ir.Savulaik pamperam pierakstīji padsmit profilus,tad nāca mana kārta,šobrīd valda zelta sietiņš ar daudziem profiliem.To ,ka TGH , kā padsmitniekam ,patīk kādu ķircināt un kaitināt.Lai taču puika ņemās.
guntar!
ko aizstāvi šo TROLLI?Pazīstams tips sēž zem viņa?
pampers jau ir tas pats Zelta Sietiņš,tik kad Twiterī šis sāka vālēt to pašu ko šeit SC tā tiku konkrētam profilam klāt kur jau varu pierādīt ka tas nav nekāds viena profila darbinātājs(zem Zelta sieta) un profils šis, jau nopietnāks ir manās rokās!
Par tevīm esmu gan vairāk minējis ka sadarbojies ar vienu personu,un arī tur tu pats uzķēries,jo domāšana tev novecojusi vairs nevelk!
Tiesa tu man esi profilus kabinājis klāt,tā kā par to labak tev paklusēt!
---------------
To ,ka TGH , kā padsmitniekam ,patīk kādu ķircināt un kaitināt.Lai taču puika ņemās.

a)kāpēc domā ka viņš ir padsmitgadnieks?Pazīsti viņu?
b)bet tieši jau to ar es norādīju savā komentā,un ventspils autoram nebūtu tā kā jāņem pa pilnu šādu te tipu....
c)viņš ir TROLLIS!šī portāla pamatiedzīvotājs....
d)nesauci talkā vismaz šoreiz savu draugu,tāpat ignorēšu viņu...
, 2015-03-13 14:11, pirms 9 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Čali, jums tak drīz pat stadiona nebūs Tas tomēr ir drusku sliktāk nekā Ventspilī, kur nav lampu, bet ir labs zālājs un krietni bēdīgāk nekā Liepājā, kur ir gan lampas, gan zālājs un pat divos stadionos Nu jā, Ventspils mākslīgajā arī ir
Tu zini ko vairak par SKO stadionu, neka to zin parējie?
Tici man, tadam klubam, ka Skonto vieta kur spelet vienmer atradisies, par to nesatraucies !
Un tikai ludzu, kad komentesi FKV speles nesac tiesaja etera pratuļot par SKO naudas lietam un visu parejo, tas ir tavs subjektivais, ko vari paturet pie sevis, labak komente speli
Slēpts komentārs: T.G.H.
, 2015-03-13 14:21, pirms 9 gadiem
Sveicu! Sveicu! Sveicu! Ar man un daudziem jo daudziem krietniem vīriem un dažām sievām saistošāko sporta turnīra pasaulē pirmo dienu!

Ja par šodienas spēli, tad SKO ir favorīts. Bet galvenais varonis man šķiet šai spēlē būs kāds, kuram virspusē (pasvītroju vārdu virspusē) nebūs ne LIE, ne SKO forma.
Mans paredzamais (anti)varonis ir mans novadnieks, bet viņa vārds nav Dāvis. Redzēsim, vai tipāžs spēs attūrēties no sevis izcelšanas. Vai tiešām vēl kāds nezin, par ko ir runa?!

Nākamais:
Ja Latvijā ir kāds neitrālais futbola draugs, kas nezin, par kuru komandu līdzi just, tad varu piedāvāt kritērijus:
Latviska
Vietējie pilsētas novada kadri
Skaists stadions
Gadsimtu ilgas tradīcijas
Piekritīsiet, ka ļoti normāli kritēriji izvēlei, par ko just līdzi neitrālajiem Latvijas futbola līdzjutējiem : )

Uz priekšu FK Liepāja!!!

p.s.
diemžēl mana ieielgusī slimība, ko raženi esat pamanījuši sc.com sadaļās pēc manas klātbūtnes daudzuma, liedz vēl 2h būt laukā vējā saltumā :/
, 2015-03-13 14:23, pirms 9 gadiem
Šogad, lai paspilgtinātu sc.com sadaļas par LIE spēlēm Virslīgā un (cerams) kausOS, piedāvāšu liepājniekiem kādu vērtīgu un nozīmīgu dziesmu. Skaitīsies arī dziesmas, ko sarakstījuši Liepājas skartie Liepājas laikā dzīvojošie (Imka, Z. Muktupāvels u.c.), nerinājot par dzimušajiem un augušajiem un tepat tuvumā esošajiem (Z. Liepiņš, J. Lūsēns) un visu mūžu skaudro Liepāju elpojušiem (Pupmpure, Groģis, Fomini).
Šo dziesmu veltu visiem latviešiem, latviskuma un Latvijas cienītājiem!!!

https://www.youtube.com/watch?v=_tI...

"Mums acis būs vaļā"
, 2015-03-13 14:23, pirms 9 gadiem
Treimanim arī saknes Kuldīgā meklējamas būtu?
, 2015-03-13 14:24, pirms 9 gadiem
Draugi, prognozes salikāt!?
Petrini, A5, algun?
, 2015-03-13 14:26, pirms 9 gadiem
T.G.H. rakstīja: Starp citu - Neimani...
Ir tak vel Daugavas stadions, to tak var bik uzprisinat un viss aiziet, vieta laba, vienigi var dzirdet, ka vilciens garam iet, ridzeniekiem isteniba nav nemaz tik slikta vieta, kautgan uz SKO stadionu ir vieglak tikt !
Mr. c.....kāt!
To nevar uzprišināt, jo Guņam redz vajag ziloni iebāzt LU stadionā vietā par UEFA babkiņām. Tā ka visi ar kājām iesim 4km uz stadionu no tuvākajām sakarīgajām P
, 2015-03-13 14:30, pirms 9 gadiem
mr.miko rakstīja: nē, mums te nav elektrības un veikalu, lai izdzīvotu ejam tuvākajos mežos medīt
un vēl uzkožam beigtās zuves pir ziemeļu mola, kas sanestas no V-pils ; )
, 2015-03-13 14:31, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Draugi, prognozes salikāt!?
...A5...
Vēl laika ir ,bet protams salikšu!
, 2015-03-13 14:41, pirms 9 gadiem
Apsveicu visus ar sezonas sākumu!
, 2015-03-13 14:42, pirms 9 gadiem
mana LIE 0 1 SKO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-13 15:02, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: arī šogad ir prognožu spēle??
Publiskā
, 2015-03-13 15:04, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Mr. c.....kāt!
To nevar uzprišināt, jo Guņam redz vajag ziloni iebāzt LU stadionā vietā par UEFA babkiņām. Tā ka visi ar kājām iesim 4km uz stadionu no tuvākajām sakarīgajām P
LU stadiona sakarā, guņas galvenais šunelis ir tremans( stadiona juridiskais bīdītājs).Šamajam jau nu nevajadzētu tiesāt skonteļu spēles, jo interešu konfliktu neredz tikai aklie. Gan jau guņa šo nolīdzis par labu summu, ko UEFA pārskaita stadiona sakarā. Cik zināms, guņa savus šuneļus(askolds, pučē u.c) nekad nav aizmirsis.
, 2015-03-13 15:12, pirms 9 gadiem
rudzumaize rakstīja: LU stadiona sakarā, guņas galvenais šunelis ir tremans( stadiona juridiskais bīdītājs).Šamajam jau nu nevajadzētu tiesāt skonteļu spēles, jo interešu konfliktu neredz tikai aklie. Gan jau guņa šo nolīdzis par labu summu, ko UEFA pārskaita stadiona sakarā. Cik zināms, guņa savus šuneļus(askolds, pučē u.c) nekad nav aizmirsis.
par to jau rakstīju savā garkomentārā...
Par Puči nezināju. kas tur bijis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-13 15:25, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nu Andri ar to atšķiršanu tev pašam tā ir kā ir.Savulaik pamperam pierakstīji padsmit profilus,tad nāca mana kārta,šobrīd valda zelta sietiņš ar daudziem profiliem.To ,ka TGH , kā padsmitniekam ,patīk kādu ķircināt un kaitināt.Lai taču puika ņemās.
NU ja, ka vīri!
Bez detektīvdarbībām iztiekam!!!
, 2015-03-13 15:25, pirms 9 gadiem
možais zigis rakstīja: Sezonas atklāšana un spēle mājās, jācenšas paņemt maksimums. Lai veiksmīgs sezonas starts Liepājai.
ja visi 800 varētu vienoties atbalstā

kas tā ir par komandu, kas mums nesīs uzvaru
vai
Liepajā Liepājā Liepājā Čempions Čempinos Čempions
vai
Lie pāja Lie pāja Lie pāja (kā o-eo)
vai
Liepājas komanda ole ole olē (kā yelow submarine)
vai
Dzelzgriezēj, šis skonto mums ir jāsagriež
Dzelzgriezēj
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
113

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".