Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Korgalidze: "2004. gadā varēju ar Latvijas izlasi aizbraukt uz "Euro" finālturnīru"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Korgalidze: "2004. gadā varēju ar Latvijas izlasi aizbraukt uz "Euro" finālturnīru"
Levans Korgalidze / Foto: Sport.md

Ilggadējais Rīgas "Skonto" gruzīnu futbolists Levans Korgalidze intervijā Moldovas portālam atklājis, ka savulaik viņam ir bijusi reāla iespēja kļūt par Latvijas pilsoni un ar Latvijas izlasi aizbraukt uz "Euro 2004".

Levans Korgalidze futbolista karjeras labākos gadus pavadīja Rīgas "Skonto", sešas reizes kļūstot par Virslīgas čempionu (1999.-2004.) un trīs reizes iegūstot Latvijas kausu (2000.-2002.). Atlikušajā laikā viņš par kādas valsts čempionu kļuva vēl tikai reizi, 2011. gadā ar "Dacia" triumfējot Moldovas čempionātā. Intervijā Moldovas portālam moldova.sports.md Korgalidze nepiekrīt, ka Moldovas tituls pēc dominances Latvijā nebūtu nozīmīgs: "Nesaki vis! "Skonto" bija cita situācija - mēs toreiz bijām favorīti pirms katras sezonas. Savukārt šeit, Moldovā, diez vai kāds pirms sezonas ticēja, ka "Dacia" garā distancē var pārspēt "Sheriff", kura dominēja Moldovas čempionātā gan pirms, gan pēc mūsu titula. Mēs vienīgie pratām aizvest titulu uz galvaspilsētu Kišiņevu, mēs iegājām vēsturē."

21. februārī Korgalidzem apritēs 40 gadu, un tagad viņš strādā par treneri dzimtajā Gruzijā. Pērn Tbilisi "Lokomotiv" nesekmīgi sāka Gruzijas čempionātu, taču sezonas gaitā par šīs komandas treneri kļuva Korgalidze, kurš negaidīti aizveda "Lokomotiv" līdz ceturtajai vietai un Eiropas līgas ceļazīmei. Šovasar Korgalidzes komanda kā neizsētā teorētiski Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā var tikt ielozēta pret izsēto "Ventspili". Interesantākais, ka Korgalidze karjeras otrajā daļā bieži spēlēja Moldovas čempionātā, tai skaitā Adlana Šišhanova klubā "Dachia", un intervijā gruzīns atklāj, ka Šišhanovs viņu šoziem aicinājis nākt strādāt uz "Ventspili", tomēr Korgalidze atteicis, jo nevēlas pamest "Lokomotiv" pēc kvalificēšanās Eirokausiem. Kā zināms, Šišhanovs pēcāk izvēlējās citu treneri no Moldovas - Viorelu Frunzi, kuram arī ir 40 gadi.

Moldāvu žurnālists vaicā Korgalidzem, kā tas ir iespējams, ka Latvijas izlase iekļuva "Euro 2004" finālturnīrā, kamēr viņš, labākos gadus pavadot Latvijas izlases bāzes komandā "Skonto", Gruzijas izlasē, kura finālturnīriem netika pat tuvumā, praktiski nekad netika. Korgalidze: "Tu taču atceries, kāds mums [Gruzijas izlasei] toreiz bija sastāvs! Toreizējie izlašnieki spēlēja "Milan", "Schalke 04", "Ajax", Kijevas "Dynamo". Tāpat bija daudz spēlētāju no Krievijas čempionāta. Nebija tik viegli iekļūt tā laika izlasē no Latvijas čempionāta. Uzvārdu ziņā Gruzija toreiz bija stipri jaudīgāka nekā Latvija, taču Starkovam izdevās tik ļoti vienot komandu un kolektīvu, ka viņi parādīja super rezultātu. Viņš izveidoja draudzīgu atmosfēru un spēja likt, lai futbolisti noticētu saviem spēkiem - noticēt, ka viņi nav vājāki par to pašu Turciju."

Korgalidze turpina: "Pēc pirmās sezonas "Skonto" man piedāvāja mainīt pilsonību uz Latvijas, taču es to nevēlējos. Pēc trim gadiem, kad Latvijas izlase iekļuva "Euro" finālturnīrā, daudzi man arī teica - lūk, redzi, būtu nomainījis pasi, tagad aizbrauktu ar saviem 20 kluba biedriem uz Eiropas čempionātu. Tomēr es nenožēloju, ka tā viss sanāca. Labāk lai man ir trīs spēles Gruzijas izlases sastāvā, toties tā ir tavas valsts izlase, nekā būtu devies uz "Euro" finālturnīru ar izlasi, kura nav no manas dzimtās valsts."

Izmantotie resursi:
Леван Коргалидзе: «Сам подумай, если бы у нас...

     [+] [-]

, 2020-02-13 19:07, pirms 4 gadiem
hahaa, te jau = realiāte x gruzīnu koeficients!

     [+] [-]

, 2020-02-14 09:18, pirms 4 gadiem
Zelta laiki Latvijas futbolā. Skonto ziedulaiki gan bija vēl pirms 2000šiem, Bacelona, Napoli, Inter, Chelsea, tur ar izauga izlase. Korgalidzem tikt pamatsastāvā uz Euro04 bija nereāli, Astafjevs, Bleidelis, Laizāns, Rubīns jau bija cita kalibra, ne Skonto.

     [+] [-]

, 2020-02-14 09:35, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Zelta laiki Latvijas futbolā. Skonto ziedulaiki gan bija vēl pirms 2000šiem, Bacelona, Napoli, Inter, Chelsea, tur ar izauga izlase. Korgalidzem tikt pamatsastāvā uz Euro04 bija nereāli, Astafjevs, Bleidelis, Laizāns, Rubīns jau bija cita kalibra, ne Skonto.
EURO 2004 Laizāns bija rezervists, pamatsastāvā spēlēja Lobaņovs.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-14 09:49, pirms 4 gadiem
HENRY:
EURO 2004 Laizāns bija rezervists, pamatsastāvā spēlēja Lobaņovs.

--------------------------

Jā toč, Laizānam laikam bija kāds savainojums bijis. Nu tas pietrūka bišku uzbrukuma fāzē. Bet Lobaņovs ar Astafjevu centrā ar bija neaizvietojami un labi, abi izgāja visu Skonto skolu no 1992 gada.

Isakovs, Zemļinskis, Stepanovs, Blagonadeždins, Bleidelis, Rubīns, Verpakovskis, Prohorenkovs.

     [+] [-]

, 2020-02-14 10:01, pirms 4 gadiem
Jāsaka, ka toreiz sastāvs jau ar bija iespaidīgs, 7 spēlētāji bij vienu posmu ENG trijās stiprākajās līgās, kas tiem laikiem arī uz citu izlašu fona bija daudz. Ja skatamies šodienu, tad līmenis ir krietni audzis Eiropas izlasēm, teju katrai komandai puse pamata spēlē Top5 līgās, nu izņemot D līgu.