Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oļega Laizāna 11 metru soda sitiens ieved "Riga" FNL kausa pusfinālā

Oļega Laizāna 11 metru soda sitiens ieved "Riga" FNL kausa pusfinālā
Oļegs Laizāns
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Par Krievijas Nacionālās futbola līgas kausa izcīņas pirmo pusfinālisti kļuvusi Latvijas bronzas medaļniece "Riga", kas Kiprā notiekošajā pārbaudes spēļu turnīrā pirmajā puslaikā izšķērdēja lērumu momentu, tomēr ar rezultātu 1:0 apspēlēja "Chaika". Sāncenši Krievijas pēc spēka trešajā līgā savā reģionā ieņem piekto vietu.

Piektdien rīdzinieki izturēja Nacionālās līgas trešās vietas īpašnieces Samaras "Krylya Sovetov" spiedienu un otrajā puslaikā nokārtoja uzvaru – pēc labas Oļega Laizāna piespēles viens pret vienu izgājienu eleganti izmantoja Romāns Mickevičs. Salīdzinājumā ar to spēli šodien pamatsastāvā palika vien trīs futbolisti – Antons Kurakins, Ivans Jeņins un Bogdans Vašcuks.

Lielākā daļa spēlētāju piektdien jau bija devušies uz maiņu, bet bija arī viens jaunpienācējs – 21 gadu vecs krievu centra aizsargs Vitālijs Stežko. Agrāk spēlējis Krievijas U19 izlasē, Stežko ir no "Krasnodar" akadēmijas un ikdienā pārstāv otro komandu, kas spēlē pēc spēka trešajā līgā, esot divas vietas augstāk par "Chaika", un arī piedalās šajā kausā. Interesanti, ka šodien "Krasnodar II" aizvada pārbaudes spēli pret "Liepāju"/"Mogo".Kurzemnieki pēc pirmā puslaika ir vadībā ar 3:0, divi vārti Devidam Dobrecovam, vieni Verneram Apiņam.

Vēl viens jaunpienācējs devās uz maiņu. Tas bija 29 gadus vecs baltkrievu centra pussargs Dmitrijs Rekišs, kurš savulaik spēlējis arī Lietuvas klubos Kauņas "Žalgiris" un "Trakai", bet pēdējās sezonās pārstāv "Torpedo-BelAZ", ko tagad trenē Oļegs Kubarevs. Iepriekšējā sezonā Rekišam 27 spēles, 14 pamatsastāvā un pieci gūti vārti.

Rekišs nebija tālu no vārtu guvuma arī šodien, bet vienīgos vārtus spēlē guva cits centra pussargs Laizāns, kurš 65. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, trāpīdams vārtu stūrī (1:0). Un arī šajos vārtos būtisku lomu spēlēja piektdienas varonis Mickevičs, jo tieši pēc viņa sitiena bumba pa roku trāpīja Vladislavam Dubovojam. Jāatzīmē, ka šodien spēli sāka arī Artūrs Zjuzins, kurš praktiski visu iepriekšējo sezonu izlaida savainojuma dēļ.

Grupu turnīra pēdējo spēli "Riga" aizvadīs piektdien, kad plkst. 12:45 tiksies ar Ivana Lukjanova pārstāvēto Voroņežas "Fakel", kas ir pašreizējā kausa īpašniece. "Fakel" šorīt ar 0:1 zaudēja "Krylya Sovetov", līdz ar to rīdzinieki nu ir garantējuši pirmo vietu grupā un kā pirmie iekļuvuši pusfinālā. Tajā pretī stāsies B grupas uzvarētāja. Pirmajā kārtā abas spēles B grupā beidzās neizšķirti – 2:2 starp "Mordovia" un "Luch-Energiya" un 0:0 starp "Tambov" un "Chertanovo".

"Riga" – "Chaika" 1:0 (0:0)
Vārti: Laizāns 65' (11m)
Brīdinājumi: Čudars, Gabriels – Gubanovs
"Riga": Ozols, Litvinskis (Kārkliņš 46’), Stežko (Smirnovs 46’), Maslačs, A.Kurakins (Vušurovičs 64’), Jeņins (Čudars 74’), Di Santantonio (Laizāns 46’), Pētersons (Mickevičs 46’), Punculs (Deiviss 46’), Zjuzins (Gabriels 46’), Vaščuks (Davidenkovs 21’,Rekišs 74’)

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga22002:06
2.Krylya Sovetov21011:13
3.Fakel20111:21
Chaika20111:21

Izmantotie resursi:
Футбольная национальная лига


, 2018-02-13 15:57, pirms 6 gadiem
Laizāns FNL turnīrā kopā ar Mickeviču, šķiet, uzņēmušies komandas līderu lomas. Realizācija pret trešās līgas klubu varēja būt labāka, taču prieks, ka rīdznieki iekļuvuši pusfinālā.
, 2018-02-13 16:49, pirms 6 gadiem
Turnīras tabulas autors ir izmantotājs resurs vai Lašons kuram Kašons no jumta ir nokritis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.