Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Fair-play reitinga galvgalī BFC "Daugavpils"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Fair-play reitinga galvgalī BFC "Daugavpils"
BFC "Daugavpils" futbolisti
Foto: 7sport.lv

Latvijas Futbola federācijas mājaslapā publicēts aktuālais "Fair play" jeb Godīgas spēles rangs. Starp Virslīgas komandām izceļas BFC "Daugavpils", bet pirmajā līgā pirmo vietu dala Preiļu BJSS un FB "Gulbene".

LFF Godīgas spēles nolikums paredz, ka par katru saņemto dzelteno kartīti komanda saņem 1 punktu, par tiešo sarkano kartītuu - 3, bet par diviem viena spēlētāja brīdinājumiem spēles laikā - 2 punktus. Par līdzjutēju neētisku uzvedību, kā arī treneru vai kluba personāla diskvalifikācijām tiek piešķirti četri punkti. "Fair play" balvu iegūst tas klubs, kuram sezonas noslēgumā ir mazākais punktu skaits.

Virslīgā šobrīd starp visām komandām vislabākais rezultāts (34 punkti) ir BFC "Daugavpils", bet tikai par punktu atpaliek čempione "Ventspils" (35 punkti) un FC "Jūrmala" (36). Pārējās komandas atpaliek krietni vien vairāk. Pārliecinoši sliktākās šajā rādītājā ir "Skonto" (54) un FS "Metta/LU" (57). Pilns saraksts šeit.

Pirmajā līgā ir divas līderes - Preiļu BJSS un FB "Gulbene". Abām komandām ir tikai 15 punkti, bet līdervienība Rēzeknes BJSS ir trešā ar 22 punktiem. Labāko četrinieku noslēdz Rīgas Futbola skola - 25 punkti. Pilns saraksts šeit.

Eiropas līmenī ieņemt augstu vietu "Fair play" reitingā ir svarīgi, jo tādā veidā valsts iegūst papildus vietu Eirokausos, savukārt Latvijā labākās komandas saņem naudas kompensācijas, kuras ir līdzvērtīgas 10 procentiem no sezonas laikā iekrātajām klubu soda naudām.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

     [+] [-]

, 2014-08-12 17:01, pirms 10 gadiem
Tamazs kārtīgi gāž Skonto

  -1 [+] [-]

, 2014-08-12 17:51, pirms 10 gadiem
Kā tur ir ar to fair play un tikšanu uz eirokausiem, vai piemēram kāda komanda speciāli nevar vnk spēlēt bez kartiņām, un tad dabūt vietu eirokausos un arī naudu, jo citādi tā nevarētu tur tikt?

     [+] [-]

, 2014-08-12 18:11, pirms 10 gadiem
Assasinss' rakstīja: Kā tur ir ar to fair play un tikšanu uz eirokausiem, vai piemēram kāda komanda speciāli nevar vnk spēlēt bez kartiņām, un tad dabūt vietu eirokausos un arī naudu, jo citādi tā nevarētu tur tikt?
savukārt Latvijā labākās komandas saņem naudas kompensācijas...
fair play vietu iegūst tikai top līgās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-12 19:09, pirms 10 gadiem
mrPO rakstīja: savukārt Latvijā labākās komandas saņem naudas kompensācijas...
fair play vietu iegūst tikai top līgās
Es nerunāju par Latviju tikai, bet vispārīgi, piemēram, top līgās ir diezgan daudz komandu, kuras ilgi maļas pa vidu, un galu galā eirokausi ir arī laba iespēja nopelnīt, tapēc interesanti zināt vai ir bijuši tādi gadījumi.

     [+] [-]

, 2014-08-12 19:58, pirms 10 gadiem
Assasinss' rakstīja: Kā tur ir ar to fair play un tikšanu uz eirokausiem, vai piemēram kāda komanda speciāli nevar vnk spēlēt bez kartiņām, un tad dabūt vietu eirokausos un arī naudu, jo citādi tā nevarētu tur tikt?
Cik es sapratu tad ir ta:
Piemeram kadai ligai ir 6 vietas eirokausos. Gadijuma ja si liga iegust fair play ranga augstu vietu, tad eirokausos piedalisies ari komanda kura ienems 7. vietu

  +1 [+] [-]

, 2014-08-13 07:30, pirms 10 gadiem
Metta,Skonto,Liepāja, trīs "rupjākās" komandas...