Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas pirmo mēneša labākā spēlētāja balvu ieguvis Jevgeņijs Kozlovs

Rolands Eliņš

Virslīgas pirmo mēneša labākā spēlētāja balvu ieguvis Jevgeņijs Kozlovs
Jevgeņijs Kozlovs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumā par šīs SynotTip Virslīgas sezonas marta/aprīļa labāko spēlētāju atzīts ''Spartaks Jūrmala'' pussargs Jevgeņijs Kozlovs, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balvu saņem Pols Ašvorts (FK Ventspils).

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība ”Latvijas Futbola Virslīga” aizvadītajā nedēļā izvirzīja 5 kandidātus SynotTip futbola Virslīgas marta/aprīļa labākā spēlētāja balvai no Sportland. Starp tiem bija Roberts Uldriķis (RFS), Dāvis Indrāns (FK Metta/Latvijas Universitāte), Tosins Aijeguns (FK Ventspils), Vladislavs Kurakins (Riga FC) un Jevgeņijs Kozlovs (Spartaks Jūrmala). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu pirmo reizi iegūs Kozlovs.

Krievu tautības spēlētājs Kozlovs ''Spartaku'' pārstāv ne pirmo sezonu, taču šobrīd kļuvis par vienu no komandas līderiem. Virslīgas 2017.gada čempions šosezon piedalījās visās sešās ''Spartaka'' spēlēs, turklāt četrās no tām izceļoties ar vārtu guvumiem. Pirmā spilgtā spēle futbolistam šosezon bija pret ''Riga FC'', kad komandas panākumā abus vārtus (2:0) guva tieši Kozlovs. Arī sekojošajos trijos mačos Jevgeņijs pamanījās izcelties ar gūtiem vārtiem - 14.aprīlī pret ''Jelgavu'' (2:1), 22.aprīlī pret ''Babīti/Dinamo'' (2:2) un arī tieši nedēļu vēlāk viesos pret ''Liepāju/Mogo'' (3:1).

Kopā ar Jūrmalas ''Spartaku'' pēc 1.apļa līderpozīcijas dala arī ''Ventspils'', kuras galvenais treneris Pols Ašvorts atzīts par mēneša labāko treneri. Ventspilnieki sezonas pirmajos sešos mačos piedzīvoja tikai vienu zaudējumu pret allaž principiālo pretinieci ''Jelgavu'' (1:2), un bez gūtajiem neizšķirtiem pret ''Riga FC'' (0:0) un ''Liepāju/Mogo'' (1:1), tika izcīnītas arī drošas uzvaras pār ''Mettu/Latvijas Universitāte'' (2:0), ''Babīte/Dinamo'' (4:0) un ''RFS'' (1:0). Lai arī labākā trenera noteikšanā galvenie kritēriji ir rezultāti SynotTip Virslīgā, LFF Treneru padome vērā ņēmusi arī sasniegto Latvijas kausa finālu, kurā ''Ventspils'' spēkosies ar ''Riga FC''.

Jevgeņijs Kozlovs: ''Man ir ļoti patīkami, ka tiku nosaukts par labāko spēlētāju. Es centos palīdzēt komandai, gūt vārtus, lai klubs būtu pirmajā vietā. Esmu ļoti pateicīgs saviem komandas biedriem, treneriem. Man tas ir ļoti patīkami.''

Pols Ašvorts: "Ja godīgi, mums ir svarīgāks šis mēnesis – maijs, jo šomēnes mums paredzēts Latvijas kausa fināls un vēl dažas svarīgas spēles līgā. Tā ka, godīgi sakot, vēlos kļūt par labāko treneri maijā. Bet tādas balvas nepienākas tikai man. Tādas balvas ir visas komandas, treneru štāba un kluba vadības nopelns. Neuztveru šo balvu kā atzinību man personiski, bet gan kā atzinību klubam par labi paveiktu darbu."

Mēneša labākie Jevgeņijs Kozlovs un Pols Ašvorts tiks sveikti ar piemiņas balvu un dāvanu no sporta preču veikala Sportland. Abi izcilnieki balvas saņems savās gaidāmajās spēlēs. Kozlovs tiks sumināts jau šovakar, kad Kauguru vidusskolas laukumā ''Spartaks Jūrmala'' aizvadīs cīņu pret ''RFS'', savukārt Ašvorts balvu saņems rīt, kad komanda viesos aizvadīs spēli pret ''Metta/Latvijas Universitāte''.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums Facebook, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 18:34, pirms 7 gadiem
J. Kozlovam bija ārkārtīgi daudz balsojumi no Brazīlijas.

     [+] [-]

, 2017-05-12 21:51, pirms 7 gadiem
Dusjxbdjsh rakstīja: J. Kozlovam bija ārkārtīgi daudz balsojumi no Brazīlijas.
Šlēgla pirksts daļēji.

     [+] [-]

, 2017-05-13 02:29, pirms 7 gadiem
Apsveicu! Pilnīgi pelnīti. Ne velti Spartaks atrodas līderos, un Kozlovs ar savu sniegumu nokļūšanu un turēšanos šajā pozīcijā ir kaldinājis spēli no spēles.