Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" drīkst pieteikties 1. līgai, "Jelgava" garantē Eirokausus

Agris Suveizda

"Skonto" drīkst pieteikties 1. līgai, "Jelgava" garantē Eirokausus
Vladislavs Gutkovskis pret "Debrecen"
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rīgas "Skonto" nesaņēma LFF-A licenci un netika pielaista Virslīgai, taču vēl var pagūt pieteikties 1. līgas turnīram, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Futbola federācijas Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels.

Atšķirībā no Virslīgas, kur licences jau ir izsniegtas, 1. līgā lielākā daļa dokumentu vēl ir tikai jāiesniedz – gala termiņš ir 15. februāris. Dokumenti juridiskā kritērija izpildīšanai gan bija jāiesniedz līdz pagājušā gada 20. decembrim, taču "Skonto" šo prasību jau izpildīja, mēģinot iegūt LFF-A licenci. "Vēlreiz šie dokumenti klubam nav jāsniedz, tāpēc tā nav problēma," sacīja Gaidels.

""Skonto" ir jāiesniedz tie dokumenti, kuru klubam trūkst, un finanšu kritērijs ir galvenais, kas nav izpildīts. Runa bija par Klubu licencēšanas noteikumu paragrāfiem 46 [apstiprinājums, ka nav kavētu maksājumu darbiniekiem] un 46 bis [apstiprinājums, ka nav kavētu maksājumu sociālajām un nodokļu institūcijām]," Gaidels turpināja. "Nezinu, cik reāli, ka "Skonto" šos kritērijus izpildīs. Šobrīd gaidām, kāda būs kluba pozīcija un ko klubs pats plāno darīt."

"Runājot par Latvijas kausu, situācija ir tāda, ka "Skonto" ir jābūt pieteikumam. Virslīgai tas vairs nav iespējams, taču tas var būt arī pieteikums 1. līgai vai 2. līgai, kas saskaņā ar reglamentu vienlaicīgi ir arī pieteikums Latvijas kausa izcīņai. Ja šāds pieteikums būs, tad attiecīgi "Skonto" arī drīkstēs piedalīties kausā," skaidroja Gaidels. "Ja tas nenotiks, tad "Spartakam" tiks piešķirta tehniskā uzvara un viņi iekļūs pusfinālā."

Tāpat Sacensību nodaļas vadītājs apstiprināja, ka "Skonto" ir zaudējusi Eirokausos izcīnīto vietu, ko rezervēja kā Latvijas vicečempione. Tādējādi Virslīgas 4. vietas īpašniece "Jelgava" jau garantējusi Eirokausus, bet platu soli pretī Eiropai spēris arī Jūrmalas "Spartaks". "Lai iegūtu UEFA licenci, ir nepieciešams saņemt LFF-A licenci, ko "Skonto" nav izdarījusi," teica Gaidels. Tomēr rīdzinieku gadījumā var sanākt visai interesanta situācija – ja "Skonto" turpina dalību kausa izcīņā, tā teorētiski var Eirokausiem kvalificēties arī kausa ieguvēja.

"Nevaru atbildēt, kas notiktu šādā gadījumā, jo tad tā jau būtu UEFA, nevis LFF kompetence. 1. līgas komanda teorētiski drīkst piedalīties Eirokausos, taču saskaņā ar Licencēšanas noteikumiem šādai komandai būtu nepieciešama īpaša UEFA atļauja. Vai "Skonto" tādu saņemtu, nevaru pateikt. Turklāt jāņem vērā, ka "Skonto" kausu var izcīnīt kā 1. vai 2. līgas komanda, taču kausa izcīņu sāka kā Virslīgas vienība," Gaidels noslēdza.

Līdz ar to šobrīd Eirokausiem no Latvijas kvalificējušies trīs sekojoši klubi: "Liepāja" (Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārta), "Ventspils" (Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārta) un "Jelgava" (Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārta). Atlikušo ceļazīmi iegūs Latvijas kausa ieguvēja vai arī Virslīgas 5. vietas īpašniece Jūrmalas "Spartaks" (ja kausu izcīnīs komanda, kas jau iekļuvusi Eirokausos).

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 11:24, pirms 8 gadiem
Kaa Rangers un laikam Juventus buus jaaspeelee zemaakaa liigaa.

  +5 [+] [-]

, 2016-02-12 11:26, pirms 8 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Kaa Rangers un laikam Juventus buus jaaspeelee zemaakaa liigaa.
Juve speleja daudz zemaka

     [+] [-]

, 2016-02-12 11:36, pirms 8 gadiem
Redzēs, kur Gutkovkis spēlēs. 1.līgā viņam nav ko darīt.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 11:51, pirms 8 gadiem
tagad kā vārnu bars visi metušies virsū "haļavai"
tik ko ar savu līmeni spēs izdarīt ?

     [+] [-]

, 2016-02-12 11:58, pirms 8 gadiem
Kas ir ar Gulbeni? Vai tas klubs joprojām pastāv, un kur tad viņi varēs spēlēt - 2. līgā vai 1.?

Un kā ir ar Carambām? Pagājušogad Caramba uzvarēja 2. līgā. Vai viņiem ir tiešs sakars ar to Caramba/Dinamo, kas tagad pārtapa par Riga FC, vai viņi tagad ir atsevišķa komanda un varēs spēlēt 1. līgā?

  +3 [+] [-]

, 2016-02-12 12:19, pirms 8 gadiem
Gaideli? Pastāsti vai citiem virslīgas klubiem nav problēmas ar kavējuma maksājumiem?Un 1 , 2 līgai nav tik strikti noteikumi,var visādas vaļibas, Halturšiki ir tādi kā Gaidels un gribu redzēt turpinājumu no UEFA

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 12:36, pirms 8 gadiem
Andi rakstīja: Kas ir ar Gulbeni? Vai tas klubs joprojām pastāv, un kur tad viņi varēs spēlēt - 2. līgā vai 1.?

Un kā ir ar Carambām? Pagājušogad Caramba uzvarēja 2. līgā. Vai viņiem ir tiešs sakars ar to Caramba/Dinamo, kas tagad pārtapa par Riga FC, vai viņi tagad ir atsevišķa komanda un varēs spēlēt 1. līgā?
Uz visiem šiem jautājumiem jau sen ir atbildēts, ir oficiāli lēmumi un paziņojumi no LFF.

  +7 [+] [-]

, 2016-02-12 12:37, pirms 8 gadiem
Lai spēlētu 1.līgā, ''Skonto'' ir jāizpilda visi finanšu kritēriji.

LFF jau strostēja tos parastos 1.līgas klubus, kuri nespēja laicīgi apmaksāt sodus par 2015.gadu ( LFF DK 6. janvāra sēdes lēmumi - Latvijas... ).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-02-12 13:07, pirms 8 gadiem
1 rakstīja: Lai spēlētu 1.līgā, ''Skonto'' ir jāizpilda visi finanšu kritēriji.
Varbūt, kāds ko dzirdējis, bet kā Skonto var paspēt samaksāt, ap 600 K parādu.

  +8 [+] [-]

, 2016-02-12 13:11, pirms 8 gadiem
Klavaslapa rakstīja: Nesaprotu, ja Skonto turpina eksistēt un spēlēt 1. līgā, uz kāda pamata viņiem būtu jaatņem tiesības spēlēt eirokausos?
Varbūt tāpēc, ka eirokausiem licencēšanas prasības nav mazākas kā dalībai virslīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-12 13:27, pirms 8 gadiem
Jābeidz šī ākstīšanās, jālikvidē un miers. Bet nu jautājums ir par nākotni, izskatās ka tiks izveidota shēma ar bankrotu+saistību pārņemšanu nākamgad.

  -3 [+] [-]

, 2016-02-12 13:47, pirms 8 gadiem
massbeat rakstīja: Jābeidz šī ākstīšanās, jālikvidē un miers. Bet nu jautājums ir par nākotni, izskatās ka tiks izveidota shēma ar bankrotu+saistību pārņemšanu nākamgad.
Vareeja jau veel Skonto speeleet.

  -3 [+] [-]

, 2016-02-12 14:01, pirms 8 gadiem
Dīvaini, SKO bija nopelnijuši savu vietu Eirokausos, kur problēma? Kāds sakars Jelgavai? ASrī no Igaunijas Eirokausos spēleja 3.līgas klubs...
SKo vietu Eirokausos izcīnija pāgājusosezon, kad klubs bija pielaists Virslīgai. Kur loģika?

  -3 [+] [-]

, 2016-02-12 14:04, pirms 8 gadiem
Ja Skonto spēlēs 1.līgā, tad jau uzvarētājs praktiski ir zināms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 15:07, pirms 8 gadiem
Bez maz jaapaardod Karassauskis un Gutkovskis, un jaasaak ar jaunajiem speeleet no 1.liigas. Ar Eirokausiem gruuti, ar kaadu sastaavu tad speelees 1.liigaa un Eirokausos. Gribi Eirokausos ir jaaspeelee virsliigaa.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-12 15:54, pirms 8 gadiem
Klavaslapa rakstīja: Uzvarētājs ir zināms, taču no parādiem klubs diez vai tiks vaļā spēlējot 1. līgā ja netiks pie EL prēmijām.
Nav jau teikts, ka Skonto tiks pielaisti 1. līgai. Tāpat saistības jānokārto

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 17:42, pirms 8 gadiem
Pareizi raksta Kāmis -- pieteikties drīkst, bet pielaisti netiks, jo tie parādi jau nekur nepazudīs. Savukārt, formāli saraujot juridisko pēctecību, spēlējot tālāk kā JFC Skonto vai Skonto Akadēmija, jāsāk no otrās līgas (Rangers tipa gadījums, Rangers, kā zināms, atsāka no Skotijas ceturtās līgas, pat nemainot nosaukumu). Paliek gan vēl viena spraudziņa uz pirmo līgu, tā, kuru pērn izmantoja Dinamo: formāli apvienot JFC Skonto ar (otrās līgas) Caramba, kas atkal ir izcīnījusi tiesības pacelties uz pirmo līgu, bet laikam jau atkal, būdama pārsvarā veterānu komanda, šīs tiesības pati neizmantos. Un vēl -- JFC Skonto var bildināt arī kādu no pirmās līgas lejasgala provinciālajām komandām (piem., Saldu, Salaspili; starp citu, Saldus jau rudenī teica, ka varbūt nemaz pirmajā līgā neturpinās). Bet Skonto FC izsludinās maksātnespēju, un nodokļu parāds valstij tā arī aizies gar degunu.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 18:12, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Dīvaini, SKO bija nopelnijuši savu vietu Eirokausos, kur problēma? Kāds sakars Jelgavai? ASrī no Igaunijas Eirokausos spēleja 3.līgas klubs...
SKo vietu Eirokausos izcīnija pāgājusosezon, kad klubs bija pielaists Virslīgai. Kur loģika?
loģika ir tāda, ka Eiropā tā ir normāla prakse - ja klubs ir parādos un nemaksā spēlētājiem algas, uzņēmumiem par pakalpojumiem, valstij nodokļus utt.,tad Eirokausiem netiek pielaisti.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 18:28, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Dīvaini, SKO bija nopelnijuši savu vietu Eirokausos, kur problēma? Kāds sakars Jelgavai? ASrī no Igaunijas Eirokausos spēleja 3.līgas klubs...
SKo vietu Eirokausos izcīnija pāgājusosezon, kad klubs bija pielaists Virslīgai. Kur loģika?
Loģika tada kad ar kadu finansejumu Skonto tiks nogadata no punkta A uz pnktu B ja kluba budzets ir ar minusa zimi! pluss tads kad UEFA var nepielaisti ta pat ka pagaiso gadu nepielaida Liepajas klubu Eiropas ligai!

Dazreiz ir zemu jakrit lai atzimtu un macitos no jauna..

  +4 [+] [-]

, 2016-02-12 20:42, pirms 8 gadiem
Skonto Rīga - pirmā līga!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 20:48, pirms 8 gadiem
DainixDT rakstīja: Ja Skonto spēlēs 1.līgā, tad jau uzvarētājs praktiski ir zināms.
Skonto FC spēlēs praktiski ar dublieru sastāvu (ja vispār spēlēs)!
Domāju, ka lielākā daļa Skonto pamatsastāva spēlētāji izkaisīsies pa Virslīgas klubiem - Riga FC, FK Jelgava, FK Ventspils, FK Jūrmala Spartaks un domāju, ka kāds arī paliks spēlēt 1.līgā zem Skonto FC + kāds varētu pievienoties kādam citam 1.līgas klubam.
Tā, ka nedomāju, ka Skotno FC uzvara 1.līgā ir akmenī iekalta - Top 3 vieta tomēr visticamāk būs, bet, vai 1.vieta - lūk par to biki šaubos!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 20:52, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Nu nav gūdeigi ,ka atjam tīseibys startēt eirokausūs :/
Ko viņi darīs Eirokausos ar spēlētājiem kam ir nokārti deguni un kvalitatīvs rezervistu soliņš par īsu?
Leģionāri visticamāk visi dosies projām no reālākajiem palicējiem vien varētu būt Māliņš, Gutkovskis un varbut vel kāds, bet nav ne Karašauska, Bērenfelda, A.Višņakova utt. nav kam spēlēt tajos Eirokausos - jo FK Jelgava ir labāk un vienmērīgāk nokomplektēta!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 20:57, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Pareizi raksta Kāmis -- pieteikties drīkst, bet pielaisti netiks, jo tie parādi jau nekur nepazudīs. Savukārt, formāli saraujot juridisko pēctecību, spēlējot tālāk kā JFC Skonto vai Skonto Akadēmija, jāsāk no otrās līgas (Rangers tipa gadījums, Rangers, kā zināms, atsāka no Skotijas ceturtās līgas, pat nemainot nosaukumu). Paliek gan vēl viena spraudziņa uz pirmo līgu, tā, kuru pērn izmantoja Dinamo: formāli apvienot JFC Skonto ar (otrās līgas) Caramba, kas atkal ir izcīnījusi tiesības pacelties uz pirmo līgu, bet laikam jau atkal, būdama pārsvarā veterānu komanda, šīs tiesības pati neizmantos. Un vēl -- JFC Skonto var bildināt arī kādu no pirmās līgas lejasgala provinciālajām komandām (piem., Saldu, Salaspili; starp citu, Saldus jau rudenī teica, ka varbūt nemaz pirmajā līgā neturpinās). Bet Skonto FC izsludinās maksātnespēju, un nodokļu parāds valstij tā arī aizies gar degunu.
Lūk 1.līgā ir pats interesantākais, jo JFC Skonto pēc idejas ir Rīgā bāzēta akadēmija, bet šaubos, ka tā saietu piemēram kopā ar Saldu, Rēzekni, vai kādu citu reģionālo akadēmiju, vai sporta klubu (reģionālajiem klubiem no tā nekas neatlec, ja nu vienīgi daži kvalitatīvi jaunieši, kas dzīvo un trenērjas Rīgā) - vienīgi JDSF Alberts ir palicis kā Rīgas klubs - tālu arī neatrodās FK Auda, AFA Olaine un Salaspils, bet nezinu, vai kāds no viņiem tagad grib saieties kopā ar brūkošu futbola kluba atlieku!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-12 21:19, pirms 8 gadiem
rolis01 rakstīja: Loģika tada kad ar kadu finansejumu Skonto tiks nogadata no punkta A uz pnktu B ja kluba budzets ir ar minusa zimi! pluss tads kad UEFA var nepielaisti ta pat ka pagaiso gadu nepielaida Liepajas klubu Eiropas ligai!

Dazreiz ir zemu jakrit lai atzimtu un macitos no jauna..
Nav viņam(T.G.H.) loģikas! Viņam galvenais iet un skatīties uz izbadējušiem dindeņiem, atvainojos spēlētājiem, pilnībā ignorējot visu citu, kas saistīts ar futbolu! Eirokausi, Skonta nāk...

     [+] [-]

, 2016-02-12 21:20, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Skonto Rīga - pirmā līga!!!
Par šo var tikai plati pasmaidīt

  +1 [+] [-]

, 2016-02-13 09:16, pirms 8 gadiem
Kā jau man likās tad Olga izskatās ļoti stāvošs cilvēks Skonto jo pārzina tā virtuvi perfekti ! Shēmas un scenārijus arī perfekti ! Lai veicās Olgai ar ģimeni !

  -1 [+] [-]

, 2016-02-13 14:59, pirms 8 gadiem
Jā, jā, vienīgi kļūdījos, piedāvājot shēmu ar RFS, nebiju ierēķinājusi personiskās nesaskaņas.