Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

RFS: "Būs liels sponsors, Popkovs paliks, Žuks pagaidu direktors"

RFS: "Būs liels sponsors, Popkovs paliks, Žuks pagaidu direktors"
Vladimirs Žuks
Foto: lff.lv

Latvijas Futbola federācija (LFF) Apelāciju komisija šodien atzina par tiesisku un nolēma negrozīt LFF Klubu licencēšanas komisijas lēmumu par licences nepiešķiršanu "Skonto" klubam dalībai "SMScredit.lv" Virslīgas turnīrā. Līdz ar to tiesības piedalīties 2016.gada Virslīgā ieguvusi "Rīgas Futbola skola" (RFS), kas licenci saņēma. Sportacentrs.com lūkoja noskaidrot, kādi ir RFS plāni un varēšana.

Par RFS stāsta Vladimirs Žuks

Par RFS direktora vietas pienākumu izpildītāju kļuvis Vladimirs Žuks, kamēr agrākajam valdes priekšsēdētājam Jānim Skredelim tiešas saistības ar RFS komandu vairs nav. Jautāts, vai vēlāk viņa amata nosaukumā varētu pazust "pienākumu izpildītājs" un vai viņš varētu kļūt par pilntiesīgu RFS direktoru, Žuks bija skeptisks: "Domāju, ka tas nenotiks".

Tomēr tieši Žuks sarunā ar Sportacentrs.com ieskicēja RFS sezonu Virslīgā: "Tuvākajās dienās RFS plāno noslēgt līgumu ar firmu, kas finansēs šo projektu Virslīgā. Nākamajā nedēļā mums būs preses konference, kurā mēs visu pastāstīsim. Tas nebūs slepeni - būs reāli cilvēki, kuri visu pastāstīs un atbildēs uz jūsu jautājumiem."

Katrā ziņā mūsu komanda ir gatava spēlēt Virslīgā - uz tās RFS komandas bāzes, kas bija pagājušajā gadā 1.līgā. Komandai šogad laicīgi tika noteikts uzdevums uzvarēt 1.līgā, bet tagad komanda ir tikusi Virslīgas dalībnieču pulkā. Varu droši pateikt sekojošo: tiek veidots klubs, kas neapšaubāmi iekļauj "Rīgas Futbola skolu", kas ir pašvaldības uzņēmums. Šis klubs pārstāvēs Rīgu augstākajā līgā. Varbūt tas skan dīvaini, ņemot vērā, ka "Riga" paziņojis kaut ko līdzīgu. Negribu gan apstrīdēt neviena cita vārdus, taču pārliecinoši apgalvoju, ka RFS projekts saņems Rīgas domes atbalstu. Lai pierādītu savus vārdus, varat vērsties pie Mežecka kunga LFF - viņiem ir Rīgas Domes vēstule, kurā viņi izsakās par "Riga" vēlmi un paziņojumu izmantot savā nosaukumā Rīgas vārdu, krāsas un ģerboni."

Neskatoties uz Žuka norādījumu, ka "Riga", iespējams, nedrīkstēs izmantot pilsētas nosaukumu, šo rindu autors apjautājās, vai teorētiski nevar būt situācija, ka Rīgas pašvaldība atbalsta gan RFS, gan "Riga". Žuks attrauca: "Varbūt, to es nezinu, prasiet Rīgas domei]."

Runājot par RFS, Žuks apstiprināja, ka komandu turpinās vadīt Jurijs Popkovs. Jautāts, vai RFS varētu piesaistīt "Skonto" spēlētājus, Žuks atbildēja izvairīgi: "Tā būs trenera kompetence. Domāju, šobrīd par to runāt ir par agru. Mēs šobrīd ņemam pauzi līdz 22. vai 23. februārim, kad būs preses konference. Šobrīd varu pastāstīt, ka mājas spēles aizvadīsim Arkādijas dabīgajā laukumā, tiesa, vēl nezinām, kur spēlēsim aukstajā periodā, jo Arkādijas mākslīgā seguma laukums neatbilst Virslīgas kritērijiem - par to vēl domāsim."

Cik lielas varētu būt sastāva izmaiņas? "Šodien [saruna notika ceturtdien - aut.] plkst.19:00 notiks treniņš, kurā piedalīsies praktiski visi tie, kas spēlēja pērn. Kas notiks pēc 10 dienām saistībā ar šodienas notikumiem [nokļūšanu Virslīgas dalībnieču pulkā - aut.], prognozēt ir grūti." Kā būs ar mājas lapu? "Drīzumā noteikti būs jauna mājas lapa, bet sākumposmā, iespējams, izmantosim "Rīgas Futbola skolas" mājas lapu." Mērķis Virslīgā? "Nezinu, preses konferencē pavēstīsim [smaida]."

RFS sponsora vārdu Žuks šobrīd vēl nevēlējās nosaukt, taču Sportacentrs.com noskaidroja, ka tā, visticamāk, būs liela būvniecības grupa "LNK Group", kas līdz šim aktīvi atbalstījiusi telpu futbola komandu "Nikars", izceļoties ar daudzskaitlīgu un pazīstamu ārzemju spēlētāju piesaisti. Šo informāciju netieši apstiprina Žuka teiktais, ka RFS tehniskais direktors būšot Maksims Krivuņecs. Kā vēsta LNK mājas lapa, viņš ir šīs kompānijas Attīstības departamenta direktors.

Par RFS stāsta treneris Popkovs

Arī Jurijs Popkovs apstiprināja, ka vēl līdz ceturtdienas lielajām ziņām panākta vienošanās, ka viņš arī 2016.gadā paliek pie RFS stūres. Par gatavību Virslīgai Popkovs nesatraucās: "Mēs neatkarīgi ne no kā jau kopš pagājušā gada mērķtiecīgi gatavojāmies jaunajai sezonai un tagad nekas būtiski nemainās. Darbs notika arī līdz šim, un neviens mūs ar iekļaušanu Virslīgā šodien nešokēja. Zinājām, ka spēlēsim Virslīgā, ja "Skonto" nepielaidīs. Tagad atliek pamazām audzēt muskuļus. Jā, varbūt gatavošanās posmu sākām mazliet vēlāk nekā Virslīgas klubi, taču mums ir bijis normāls treniņprocess, turklāt tagad ir parādījies variants ar jaunajiem sponsoriem, tā ka vēl noteikti padarbosimies pie jaunu spēlētāju piesaistes."

"Sākām trenēties 15.decembrī [ne visi Virslīgas klubi sāka tik ātri - aut.], šobrīd mums nedēļā ir astoņi treniņi. Uzdevumi Virslīgā? Par to vēl neesam domājuši, apsēdīsimies klubā pie galda un mierīgi to apspriedīsim. Tikai pirms stundas uzzinājām par spēlēšanu Virslīgā, pagaidām ir tikai emocijas, nevis konkrēti fakti." Kādas ir emocijas? "Puiši [spēlētāji] man jau zvana. Protams, ka emocijas ir pozitīvas, kolektīvā noteikti būs pacēlums psiholoģiskā ziņā. Pērn cīnījāmies - varbūt mums nebija pietiekams potenciāls, taču mēģinājām iekļūt Virslīgā. Protams, patīkamāk būtu Virslīgā iekļūt pēc sportiskiem principiem, taču tāda dzīve - tikām šādā veidā."

Saprotams, ka RFS trenējas pietiekami profesionālā līmenī, bet vai citādā ziņā (budžets, infrastruktūra) šo komandu varēs saukt par profesionālu? "Laikam drīzāk būsim pusprofesionāls klubs. Mums laikam nebūtu pareizi iet to ceļu, ko iet "Dinamo" [domāta "Riga" - aut.], kas izvēlējušies pilnībā profesionālu ceļu. Mums tam šobrīd nav ne laika, ne arī nepieciešamības. Mums jāattīstās pakāpeniski."

RFS nevarētu spēlēt, ja no potenciālās iespējas neatteiktos 1.līgas vicečempione "Valmiera Glass". Vai Popkovam nebija negaidīta valmieriešu atteikšanās? "Par Valmieras nostāju jau sen zināju, šī gada sākumā man tas tapa zināms. Tā ir viņu izvēle, neko nevaru piebilst. Skaidrs, ka Rīgā ir vieglāk šādi ātri pārorientēties Virslīgai, Valmierā noteikti tas ir grūtāk - strauji jāvirzās profesionālā virzienā... Rīgā futbolistu pietiek, kamēr valmieriešiem tādējādi uzreiz saviem futbolistiem jāpiedāvā citi finansiālie noteikumi. Tas nav tik vienkārši."

Vai nav žēl, ka RFS nevarēja piedalīties Ziemas kausā kopā ar pārējiem Virslīgas klubiem? "Nē, mums akcents bija uz treniņprocesu. Turklāt, lai spēlētu manēžā, nepieciešamas speciālas iemaņas. Mums daudzi spēlētāji tur šoziem vienu reizi uzspēlēja, pirmo reizi izjuta šo manēžu... nu nezinu, futbols tā tomēr ir āra spēle. Mums ārā bija lieliski apstākļi treniņiem - trenējāmies "Arkādijas" mākslīgā seguma laukumā, ziema mums šāda tāda. Neredzu problēmu, ka nepiedalījāmies Ziemas kausā. Mierīgi strādājām."

Kā bijis ar pārbaudes spēlēm? "Pagājušajā sestdienā ar 6:0 pārspējām Lietuvas 1.līgas Šauļu komandu, pirms tam mums bija vēl viens mačs." Un tālāk? "Šo sestdien plkst.12 "Arkādijā" spēlēsim ar "Dinamo" ["Riga"]."

Un kādas sajūtas, "Skonto" pazūdot no Virslīgas? "Pret šo klubu izturos ar lielu cieņu. Pats arī mazliet tur strādāju, daudz esmu konkurējis ar šo klubu. Domāju, tagad "Skonto" svarīgākais ir domāt, kā saglabāt šo komandu, pārveidot - tur ir daudz brīnišķīgu jauno puišu. Arī Lietuvā "Žalgiris" iekrita 1.līgā, bet šobrīd viņi atkal ir čempioni. Galu galā arī "Juventus" ir spēlējis zemākā līgā, bet no tā klubam sliktāk nekļuva. Novēlu "Skonto" piecelties kājās, atgriezties, attīstīties un attīstīties. Visādi citādi skumji par mūsu vareno klubu, par mūsu futbola vēstures rakstītājiem. Taču dzīve vēl rādīs - gads ātri paskries..."


Slēpts komentārs: Maikl30
Slēpts komentārs: Maikl30
, 2016-02-12 04:14, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: jau ta maza konkurence bija, tagat vispar nebus, nekadas cienas aiz ta ko izdarija, visas izlases laba, vienkarsak likvidet??? paldies
Skonto iziirees savus speletajus virsligas klubiem un limenis no taa jau nekritiisies.
, 2016-02-12 07:22, pirms 8 gadiem
ko nozīmē šis teikums? - Varu droši pateikt sekojošo: tiek veidots klubs, kas neapšaubāmi iekļauj "Rīgas Futbola skolu", kas ir pašvaldības uzņēmums.
, 2016-02-12 07:31, pirms 8 gadiem
Skonto jau savus spēlētājus izīrēs,bet vai kāda no Rīgas komandām līdz ar to varēs pacelties līdz Skonto,kaut vai šī brīža līmenim?Tomēr jāpiekrīt Popkovam,kurš salīdzināja ar Žalgiri(starp citu,kurš vēl skaļāks vārds par Skonto).Kā redzam šobrīd Viļņas klubs atgriezies Lietuvas līderu vidū.Nekas neliedz to izdarīt arī Skonto.Laikam jau LFF izdarīja pareizi,jo vienreiz taču Skonto bija jāsoda.Labāk zaudēsim vienu gadu,nekā ļaujam klubam turpmāk ņirgāties par saviem futbolistiem,bet galvenais atļaut neievērot pieņemtos likumus,pēc kuriem jādzīvo pārējiem klubiem.Atliek vienīgi novēlēt Skonto klubam saprātīgus vadītājus,kuri spēs pacelt klubu vēl augstākā līmenī.No tā tikai vinnēs viss Latvijas futbols.
, 2016-02-12 08:24, pirms 8 gadiem
Principā Skonto ir pirmais LV klubs, kurš nesaņemot zaļo gaismu spēlēšanai Virslīgā nepajūk un negrasās krist uz 2. līgu...
Man vēl divu Daugavu situācijā bij neskaidri, kāpēc tās tolaik nedabūja 1. līgas licences un pēc gada parasti neatgriezās Virslīgā
, 2016-02-12 08:38, pirms 8 gadiem
Ārzemēs lielākoties klubam nokrītot uz zemāku līgi, pro spēlētājiem uzreiz laužas līgums. Jaunajiem iespējams ir cita veida līgumi, kas ļauj izīrēties citam klubam. Domāju, ka ap Skonto riņķa dancis vēl būs labs
Slēpts komentārs: emox
, 2016-02-12 09:51, pirms 8 gadiem
cukurs rakstīja: ko nozīmē šis teikums? - Varu droši pateikt sekojošo: tiek veidots klubs, kas neapšaubāmi iekļauj "Rīgas Futbola skolu", kas ir pašvaldības uzņēmums.
Šis teikums pilnīgi noliedz "Skonto / RFS" variantu, par kuru šeit komentāros rakstīja
, 2016-02-12 09:56, pirms 8 gadiem
Kas tāds Žuks? Viņš gan stadionu ceļ, gan RFS izrādās direktors un vēl LFF akadēmiju vada. Nu baigais vecis, izskatās , ka viņam asinis kaut ko vadīt.
, 2016-02-12 10:42, pirms 8 gadiem
Kas tur bija ar Žalgiri, viņi sportiskā ceļa izkrita, jeb ar kādi mēsli bij?
, 2016-02-12 11:59, pirms 8 gadiem
sanāk principā tie paši vēži citā kulītē
, 2016-02-12 12:38, pirms 8 gadiem
O, Žuks direktors? Tad jau no paša sākuma tas viss ir aizdomīgi!
, 2016-02-13 00:17, pirms 8 gadiem
Kāds te rakstīja Popkovs gudrs treneris.. arhaisks..

Kad kāds saka, ka viņam ir 40 gadu pieredze nozarē, tad auzas vagā, jābēg.. 85% netiek vaļā no tā ko mācīja "pirmskara" laikos, bet lietas attīstas straujāk..
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
100

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.