Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Juhņevičs: "Nebrauksim uz Dubaiju atpūsties"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Juhņevičs: "Nebrauksim uz Dubaiju atpūsties"
Roberts Savaļnieks pret Ņikitu Juhņeviču
Foto: "Riga" FC

Latvijas futbola klubi turpina gatavoties 2017. gada Virslīgas sezonai. 10. un 11. janvārī 96., 97., un 98. gadā dzimušie spēlētāji piedalījās Latvijas U-21 izlases selekcijas nometnē, kur 22 no 25 iesaistītajiem futbolistiem pārstāvēja valsts spēcīgākā čempionāta komandas. Pēc divpusējās spēles portāls uz nelielu sarunu aicinājām "Riga" komandas pussargu Ņikitu Juhņeviču.

Ar kādiem jaunumiem Tev ir iesācies šis gads?
Pagaidām palieku "Riga". Esmu priecīgs, ka palieku šeit. Priecājos arī par to, ka tiku pirmo reizi izsaukts uz izlasi pēc smaga savainojuma.

Esi gaidījis, ka ar salīdzinoši nelielu spēļu praksi saņemsi izsaukumu?
“Riga” ir ļoti liela konkurencē, tāpēc iepriekšēja sezonā maz tiku pie spēlēšanas. Šogad centīšos izsisties. Ceru, ka savainojumi palikuši pagājušajā gadā. Izsaukumu uz izlasi negaidīju. Pirms tam esmu runājis ar Daini [Kazakeviču], kurš man apsolīja dot iespēju. Šeit viņa arī bija [divpusējo spēli Juhņevičs aizvadīja pārliecinoši, centrā spēlējot kopā ar bijušo partneri Eduardu Emsi].

Pastāsti vairāk par savainojumu! Cik sarežģīti bija atgūties?
Toreiz biju vēl "Metta/LU" komandā. Vēlos pateikt viņiem pateikties par to, ka ir izdevies atjaunoties. Savainojumu dabūju pārbaudes spēlē pret Lietuvas komandu [27. februārī Hanzas Vidusskolas laukumā pret "Banga"]. Paslīdēju, neveiksmīgi nokritu uz kājas un salauzu pleznas kaulu. Dabūju traumu paša neuzmanības dēļ. Sanāca atgūties 2-3 mēnešu laikā, pateicoties labiem apstākļiem komandā.

Ja biji tik pateicīgs "Mettai", kāpēc tad pārgāji uz citu Rīgas komandu?
Mani aicināji uz "Riga" vēl pirms tam. Bija pārrunas un pēc savainojumu pāreju periodā izlēmu karjeru turpināt tur. Piesaistīja tas, ka "Riga" ir laba līmeņa komanda. Brīdī, kad pievienojos [2016. gada jūnijs], komandā bija Dmitrijs Homuha. Treneru štābs vēlējās redzēt jauniešu komandā, tāpēc man tika atvēlēta īpaša uzmanība. Gribējās pamainīt apstākļus un pastrādāt kopā ar Homuhu.

Ar "Mettu" sanāca šķirties draudzīgi?
Jā, viss kārtībā. Nekādu pārmetumu nebija.

Kā ir šobrīd, kad Homuha vairs nestrādā klubā?
Pašlaik ir ļoti sarežģīti tikt sastāvā. Ceru, ka sezonu sākšu kā tuvākais rezervists un tālāk redzēs kā būs. Šobrīd komanda izskatās ļoti labi. Labs sastāvs, lieliski apstākļi treniņiem, daudzveidīgs treniņu process. Daudz strādājam, treniņi notiek divas reizes dienā. Gatavojamies doties uz Dubaiju. Runā, ka nedosimies uz turieni atpūsties, rukāsim un aizvadīsim divus vai pat trīs treniņus dienā.

Ko no sevis sagaidi no 2017. gada?
Vēlos tikt pamatsastāvā, vai, kā minimums, tikt pie lielākas spēļu prakses. Jauniešu izlasei šogad sāksies kvalifikācijas cikls. Jācer, ka šoreiz paveiksies ar izlozi [U-21 atlases cikla izloze risināsies 26. janvārī]. Vēlamies pamēģināt tikt tālāk nekā pirms tam.

"Riga" starpsezona

16. janvārī “Riga” dosies uz Dubaiju, bet pirms tam aizvadīs divas pārbaudes spēles Rīgā pret “Liepāju” un Klaipēdas “Atlantas”. Šajās spēlēs komandas treneru štābs pārbaudīs virkni spēlētāju. Viņu skaitā būs arī krievu pussargs Pāvels Sultanovs [iepriekš spēlējis Krievijas 3. pēc spēka līgā un Baltkrievijas augstākās līgas komandā “Slavia”] un gruzīnu izcelsmes ukrainis Jevgeņijs Bohašvili, kurš šosezon nospēlēja 3 spēles Ukrainas čempionāta “Dnipro” komandas rindās. Tāpat kļuvis skaidrs, ka komandā vairs nepaliks igauņu leģionārs Alberts Prosa, kurš spēle pret RFS atzīmējās ar vārtu guvumu.

Dubaija ir paredzēts nospēlēt pret Ķīnas vienību “Henan Jianye”, Zalcburgas “Red Bull” un Kazahstānas “Astana”. Iepriekš klubs ziņoja, ka aizvadīs pārbaudes maču pret Krievijas Premjerlīgas komandu, taču Mahačkalas “Anzhi” finansiālo problēmu dēļ vairs nevar atļauties doties uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

”Riga” pārbaudes spēles

DatumsVietaPretinieks
24.12RīgaRFS
12.01Rīga“Liepāja”
14.01Rīga“Atlantas”
21.01AAE“Henan Jianye”
25.01AAE“Red Bull”
28.01AAE“Astana”
07.02Rīga“Daugavpils”
13.02Rīga“Nomme Kalju”
21.02Marijampole“Sūduva”

  +1 [+] [-]

, 2017-01-12 12:30, pirms 7 gadiem
Iepriekš klubs ziņoja, ka aizvadīs pārbaudes maču pret Krievijas Premjerlīgas komandu, taču Mahačkalas “Anzhi” finansiālo problēmu dēļ vairs nevar atļauties doties uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.
Nu gan laiki pienākuši. Komanda, kas nesen vēl algoja Eto'o nu vairs nevar atļauties normālu treniņnometni AAE, tajā pašā laikā mūsu nabadzīgās valsts komanda var.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-12 12:47, pirms 7 gadiem
Driz tads bus viss Krievijas sports ne tikai Anzi

     [+] [-]

, 2017-01-12 13:39, pirms 7 gadiem
Speciaalists rakstīja: Driz tads bus viss Krievijas sports ne tikai Anzi
Tad nu gan speciālists ierunājās ))

  -2 [+] [-]

, 2017-01-12 14:20, pirms 7 gadiem
kas tad nu Anzi,agrak tadas algas maksaja,tagat pat nometi nevar atlauties Kadirovs nogrieza slapekli?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-12 15:41, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: kas tad nu Anzi,agrak tadas algas maksaja,tagat pat nometi nevar atlauties Kadirovs nogrieza slapekli?
Kāds Kadirovam sakars ar Anži?

  +2 [+] [-]

, 2017-01-12 15:52, pirms 7 gadiem
Kadirovs izrādās arī par Mahačkalu valda. Te tādi eksperti komentē, ka pat vairs nav smieklīgi. Skonto arī finansiālas problēmas. Viss, Latvijas sports norakstāms? )))