Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Latvijas Futbola virslīga" un Virslīgas klubi izsaka neuzticību Lajukam

"Latvijas Futbola virslīga" un Virslīgas klubi izsaka neuzticību Lajukam
Romāns Lajuks (centrā). Foto: rigafc.lv

Pēc vairākiem incidentiem saistībā ar tiesāšanu "SynotTip" futbola Virslīgā biedrība "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) un lielākā daļa turnīra klubu izteikuši neapmierinātību agrāk skandalozajam tiesnesim Romānam Lajukam, kurš patlaban ir "Riga" FC komandas izpilddirektors.

LFV līdz pagājušās nedēļas beigām bija četri valdes locekļi – Virslīgas priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs, kā arī valdes locekļi Olafs Saulriets, Uģis Bisenieks un Romāns Lajuks. Šonedēļ Krivuņecs, Saulriets un Bisenieks izteica neuzticību Lajukam, vēstuli par neuzticības izteikšanu parakstot seši no astoņiem Virslīgas klubiem jeb biedriem: Jūrmalas “Spartaks”, “Liepāja”/”Mogo”, RFS, “Jelgava”, “Metta”/LU un “Valmiera Glass”. Vēstuli neparakstīja “Riga” un “Ventspils”. Interesanti, ka LFV jau pēc pieņemtā lēmuma saņēma vēstuli no paša Lajuka par atkāpšanos, un šī vēstule ir datēta vienu dienu pirms LFV lēmuma.

LFV tuvākajā laikā plāno apstiprināt citu valdes locekli, atjaunojot kvartetu. Portāla rīcībā ir informācija, ka tas varētu būt kāds no LFF darbiniekiem, tādējādi cenšoties stiprināt saikni un sadarbību starp LFV un LFF.

Šobrīd publiski nav zināmi iemesli, kāpēc izteikta neuzticība Lajukam, taču portāla rīcībā ir informācija, ka LFV valde, pirmkārt, nav bijusi apmierināta ar viņa darbu, otrkārt, Lajuks pēc pārējo LFV locekļu domām ir kritizējis LFV darbu LFF vadībai. Iespējams, ir arī citi iemesli, piemēram, saistībā ar tiesāšanas jomu. Sportacentrs.com tuvākajā laikā aptaujās Latvijas futbola cilvēkus, lai iegūtu pilnīgāku ainu.

Atgādinām, ka LFV kā atsevišķa biedrība tika izveidota 2012. gada sākumā, apvienojoties 10 futbola klubiem, kas tajā brīdī pēc sportiskā principa bija izcīnījuši tiesības piedalīties Virslīgā. Biedrības izveides mērķis bija dot klubiem lielāku pašnoteikšanos čempionāta organizēšanā un veiksmīgāk realizēt savas komerctiesības. Pašlaik LFV vadības pārraudzībā ir informatīvie, komerctiesību, mārketinga, TV translāciju, kalendāra un citi organizatoriskie darbi, bet Virslīgas čempionāta reglamenta un licencēšanas jautājumi ir uzticēti LFF. Tuvāko gadu biedrības mērķis ir sekot ārvalstu piemēram un pilnībā pārņemt augstāko klubu futbola sacensību organizēšanu valstī.


, 2018-10-11 16:37, pirms 6 gadiem
jau kārtējais nesaskaitāmais pierādījums, ka futbola sabiedrība ir pilnīgi idiņi - ko jūs gaidījāt? ka tototiesnesis pacels futbolu?

uz gadiem jāapbruņojas ar pacietību, kamēr nomainīsies paaudze
, 2018-10-11 17:19, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: jau kārtējais nesaskaitāmais pierādījums, ka futbola sabiedrība ir pilnīgi idiņi - ko jūs gaidījāt? ka tototiesnesis pacels futbolu?

uz gadiem jāapbruņojas ar pacietību, kamēr nomainīsies paaudze
Bet kā Tu pats domā - vai futbola sabiedrībā ir daudz cilvēku, kas kaut kādā veidā nebūtu saistīti ar totalizatoru/bukmeikeriem?
, 2018-10-11 18:41, pirms 6 gadiem
Tīrišanu vajadzēja sākt ar šo, cerams turpinājums būs un nevēlamās personas tiks atskaitītas.
, 2018-10-11 18:49, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bet kā Tu pats domā - vai futbola sabiedrībā ir daudz cilvēku, kas kaut kādā veidā nebūtu saistīti ar totalizatoru/bukmeikeriem?
jā, tiešā veidā daudzi nav saistīti.

bet netieši ir visi - jo bukmeikeri ir gan līgas, gan klubu sponsori. un atceramies, ka tieši LFF pati kādreiz bija Triobet dibinātāji.
, 2018-10-11 18:53, pirms 6 gadiem
Lai nu ko tauta runā par Lajuku, bet, nevienam nevajadzīgajā LFV, viņš bija vienīgais, kurš saprata futbolu. Pārēji, tā saucamie valdes locekļi, ir futbola diletanti. Vai viņi var pateikt, ko ir paveikuši pa šo, LFV pavadīto, laiku? Konkrēti paveikto, lūdzu! Īpaši pilsonis Bisenieks, kurš tur veģetē jau gadiem....
, 2018-10-11 19:44, pirms 6 gadiem
Romka tas vēl frukts,brīnums .ka vēl kaut kur tusē.Cik dzirdēju no pazīstamiem futbolistiem jau savas tiesāšanas laikā mācāja nokārtot štelles tā ka neviens piečakarēties nevarēja.Likumsakarīgas beigas-ZIVS JĀTIRA NO GALVAS.
, 2018-10-11 20:02, pirms 6 gadiem
cookro rakstīja: Romka tas vēl frukts,brīnums .ka vēl kaut kur tusē.Cik dzirdēju no pazīstamiem futbolistiem jau savas tiesāšanas laikā mācāja nokārtot štelles tā ka neviens piečakarēties nevarēja.Likumsakarīgas beigas-ZIVS JĀTIRA NO GALVAS.
Piekrītu - zivs pūst no galvas. Galva pagaidām sastāv no čerņika un dirika-jaunākā. Kurš no viņiem kritīs pirmais?
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.