Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" vārtiem bagātā pārbaudes spēlē pieveic "Atlantas"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" vārtiem bagātā pārbaudes spēlē pieveic "Atlantas"
Ndue Mujeci pārbaudes mačā guva divus vārtus
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

FK "Ventspils" pauzi "SMSCredit.lv" Virslīgas čempionātā aizpildīja ar pārbaudes spēli, savā laukumā uzņemot Lietuvas komandu no Klaipēdas "Atlantas" un izcīnot uzvaru 3:2.

Ventspilnieki un Klaipēdas futbolistu situācija nacionālajos čempionātos ir ļoti līdzīga. Abas komandas cīnās par vietu trijniekā, vienīgi "Atlantas" šobrīd jau ieņem trešo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no "Sudova", tiesa uz cita kaluma godalgām vairs nepretendē, kamēr "Ventspils", pat šobrīd esot ceturtajā vietā, var aizsniegties arī līdz sudrabam.

Pols Ešvorts mača sākumā uzbrucējam Ndue Mujeci blakus sūtīja Daniilu Turkova, balsta pussarga pozīciju uzticēja Vitālijam Rečickim, bet laukuma vidū spēlēja arī serbs Ivans Džoričs. Pārējās pozīcijās bija Virslīgas mačos ierastie spēlētāji, taču jāpiebilst, ka FK "Ventspils" bija tikai pieci rezervisti – tuvākajai maiņai svētdien mačs dublieru turnīrā, Oļegs Laizāns atrodas nacionālās izlases rīcībā, bet Ģirts Karlsons un Simons Pauļus mačam nebija pieteikti.

Arī viesi sāka ar visai optimālu kaujas sastāvu, no kura interesantākais bija vārtsargs Mindaugs Maļinausks, kurš aizvadījis 21 maču Virslīgā Ventspils Tranzīta sastāvā, un 19 gadus vecais krievu uzbrucējs Maksims Maksimovs, kurš ir rezultatīvākais "Atlantas” futbolists ar astoņiem precīziem sitieniem.

Lai gan brašāk maču sāka mājinieki, jau 11. Minūtē rezultātu atklāja viesi – lietuvieši pretuzbrukumā ar ātrām piespēlēm izraustīja ventspilnieku aizsardzību un raidīja bumbu tukšā vārtu stūrī. Izvirzījušies vadībā viesi nomierinājās, ventspilnieki aktivizējās un puslaika vidū nopelnīja tiesības uz pendeli. Nu jau "Ventspils” pretuzbrukums beidzās ar bumbas nogādāšanu soda laukumā, kur pie tās tika Alans Siņeļnikovs, kura māņkustībai lietuviešu aizsargs neizsekoja un pārkāpa noteikumus. 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Mujeci – 1:1.

Pēc šāda pagrieziena "Atlantas" spēle pagalam pajuka, taču laiku pa laikam viesi noorganizēja pa kādam asam pretuzbrukumam. Ar tādu arī tika atkarota vadība, turklāt tūlīt pat viesi varēja gūt trešos vārtus, bet sita pāri. Puslaika izskaņā Klaipēdas futbolisti vēl viens ļoti labs moments, tomēr šoreiz glāba Vitālijs Meļņičenko. Pēc pirmā puslaika 2:1 viesu labā.

Otro puslaiku FK "Ventspils" sāka ar pilnīgi citu aizsardzības kvintetu, pamatspēku vietā laukumā sūtot dublieru čempionāta nu jau divkārtējo uzvarētāju aizsardzību. Vārtos stājās Valentīns Raļkevičs, aizsardzības malā spēlēja Vladimirs Mukins (16 vārti dublieros, 12 no 11m) un Artjoms Solomatovs, centru cementēja Vitālijs Barinovs un Ņikita Koļesovs. Daudz maiņas veica arī lietuvieši, un iespējams arī tas veicināja komandas spēles pajukšanu, ko labi izmantoja mājinieki. Tiesa, 61. Minūtē kļūdījās Maļinausks, ļaujot Mujeci no tuvas distances un visai asa leņķa šaut bumbu tuvajā stūrī – 2:2.

73. minūtē laukumā atgriezās Siņeļņikovs, nomainot Juriju Žigajevu un ieņemot vietu vidējās līnijas flangā, bet jau pēc septiņām minūtēm viņš izvirzīja laukuma saimniekus vadībā. Vārti sanāca tiešām skaisti – vispirms Mujeci cīņā ar aizsargu pamanījās izdarīt labu piespēli soda laukumā, Turkovs ar galvu bumbu pameta tālāk, bet pēdējais vārds piederēja Alanam, kurš arī ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Atlikušajā laikā "Ventspils” bija tuvā ceturtajiem vārtiem, nekā "Atlantas” neizšķirtam (pirms tam pāris leišu cerības apdzēsa Raļkeviča labā spēle), un mača rezultāts vairs nemainījās – 3:2 ventspilnieku labā.

Nākamo oficiālo spēli "Ventspils" aizvadīs 17. oktobrī, kad uzņems BFC "Dauagvpils".

Ventspils – Atlantas 3:2 (1:2)

Vārti: Mujeci 26’(no 11m), 61’, Siņeļņikovs 80’
Ventspils: Meļņičenko, Žuļevs, Krjauklis, Jemeļins, Siņeļņikovs, Žigajevs, Džoričs, Rečickis, Turkovs, Mujeci
Maiņas: Raļkevičs, Mukins, Koļesovs, Barinovs, Solomatovs, Siņeļņikovs (73’ atgriezās laukumā)

  -3 [+] [-]

, 2015-10-11 18:41, pirms 9 gadiem
Mujeci uguņo!
Nu kādas prognozes? Kas izvilks trešo vietu Virslīgā?
Vetograda vai Jelgava?

  +1 [+] [-]

, 2015-10-11 18:47, pirms 9 gadiem
malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-10-11 19:14, pirms 9 gadiem
Atlants Zvejniekam vienmēr bija principiāls un neērts pretinieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-11 21:40, pirms 9 gadiem
Šīsdienas spēle ,precīzāk pirmais puslaiks pierādīja,ka FK Ventspils komandai joprojām milzīgas problēmas ir aizsardzībā.Brīžiem lietuvieši saraustīja ventspilnieku aizsardzību gabalos,kā rezultātā divi ielaisti vārti.Zīmīgi,ka Pols nomainīja visu aizsardzības līniju un vārtsargu ieskaitot.Žēl tikai ,ka otrajā puslaikā klaipēdieši pilnībā nomainīja sastāvu un būtībā spēlēja ar rezervistiem,tādejādi samazinot spiedienu uz ventspilnieku vārtiem un atdeva iniciatīvu pilnībā FK Ventspilij.Negribās jau personāli kritizēt spēlētājus,tomēr gan Jemeļina un Krjaukļa spēle centrā,gan Siņeļņikova un Žuļeva spēle aizsardzības malās ir par vāju,lai pretendētu Latvijas virslīgā pat uz sudrabu,jo ar tādu sniegumu uzvarēt Skonto Rīgā ir nereāli.Alans atkārtoti nākot uz laukuma ,nomainot Žigajevu pierādīja,kur viņa īstā vieta laukumā.Un tā ir pussargu līnijā.Labi sevi pierādīja komandas otrais vārtsargs Valentīns Raļkevičš,kurš neskatoties uz to ,ka lietuvie ši galvenos spēkus bija nomainījuši,reāli divas reizes glāba komandu.Domāju šis puisis jau sen pelnījis vairāk,nekā bikšu deldēšanu uz rezervistu soliņa.Tā kā viela pārdomām ventspilnieku treneriem atliku likām.Ja 17.oktobrī vēl varēs kaut ko pieslīpēt ,spēlējot ar daugavpiliešiem,tad sekojošam triecienciklam ar visām trim līderkomandām,par kļūdām nāksies maksāt ļoti dārgi.Lai izdodās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 16:22, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Šīsdienas spēle ,precīzāk pirmais puslaiks pierādīja,ka FK Ventspils komandai joprojām milzīgas problēmas ir aizsardzībā.Brīžiem lietuvieši saraustīja ventspilnieku aizsardzību gabalos,kā rezultātā divi ielaisti vārti.Zīmīgi,ka Pols nomainīja visu aizsardzības līniju un vārtsargu ieskaitot.Žēl tikai ,ka otrajā puslaikā klaipēdieši pilnībā nomainīja sastāvu un būtībā spēlēja ar rezervistiem,tādejādi samazinot spiedienu uz ventspilnieku vārtiem un atdeva iniciatīvu pilnībā FK Ventspilij.Negribās jau personāli kritizēt spēlētājus,tomēr gan Jemeļina un Krjaukļa spēle centrā,gan Siņeļņikova un Žuļeva spēle aizsardzības malās ir par vāju,lai pretendētu Latvijas virslīgā pat uz sudrabu,jo ar tādu sniegumu uzvarēt Skonto Rīgā ir nereāli.Alans atkārtoti nākot uz laukuma ,nomainot Žigajevu pierādīja,kur viņa īstā vieta laukumā.Un tā ir pussargu līnijā.Labi sevi pierādīja komandas otrais vārtsargs Valentīns Raļkevičš,kurš neskatoties uz to ,ka lietuvie ši galvenos spēkus bija nomainījuši,reāli divas reizes glāba komandu.Domāju šis puisis jau sen pelnījis vairāk,nekā bikšu deldēšanu uz rezervistu soliņa.Tā kā viela pārdomām ventspilnieku treneriem atliku likām.Ja 17.oktobrī vēl varēs kaut ko pieslīpēt ,spēlējot ar daugavpiliešiem,tad sekojošam triecienciklam ar visām trim līderkomandām,par kļūdām nāksies maksāt ļoti dārgi.Lai izdodās!
Domāju, maiņa jau bija paredzēta, bet skaidrs, ka šis kvintets no pirmā pārāk neatpalika. Par Raļkeviču Pučinsks paguva piekrist, ka ir jādod iespēja, bet tad pašam Jurģim iespējas atņēma