Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Skandalozais konflikts galā: Akinjemi atgriezīsies "Ventspils" rīcībā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Skandalozais konflikts galā: Akinjemi atgriezīsies "Ventspils" rīcībā
Adeleki Akinjemi
Foto: EPA/Scanpix

Nigēriešu uzbrucējs Akinjemi Adeleki, kurš šodien svin 20. dzimšanas dienu, jau pirmdien atgriezīsies FK "Ventspils" rīcībā, noskaidroja Sportacentrs.com. Šo informāciju portālam apstiprināja arī pats klubs.

Rezultatīvais Adeleki Akinjemi pēc "Ventspils" cienījamās spēles Bordo (1:2) šo pirmdien negaidīti neieradās sava kluba rīcībā uz izbraukuma spēli Liepājā Latvijas kausa izcīņas ietvaros. Drīz vien "Ventspils" vērsās pie Sportacentrs.com ar lūgumu publiskot futbolista pazušanu cerībā, ka Akinjemi atradīsies un atgriezīsies. Drīz vien tika atklātas kārtis un kļuva skaidrs, ka Akinjemi, visticamāk, ir dzīvs un vesels, taču "Ventspili" būtībā šantažē nigērieša pārstāvji. Pats futbolists mūsu portālam gan noliedza, ka ir nozagts vārda tiešā nozīmē, bet gan ir labprātīgi pametis klubu, jo uzskata, ka "Ventspils" apdraud viņu un nepārdod par summu, kas it kā ir izpirkuma summa (300 tūkstoši eiro). To gan kategoriski noliedza "Ventspils", norādot, ka minētā summa nozīmē vienīgi to, ka klubs var sākt izskatīt piedāvājumus, bet ne obligāti pārdot. Speciāli sasauktā preses konferencē "Ventspils" paskaidroja visas jezgas apstākļus un aicināja futbolistu atgriezties kluba rīcībā.

Sportacentrs.com sestdienas vakarā vēlreiz sazinājās ar pašu Akinjemi un uzbrucējs negaidīti paziņoja, ka visas nesaskaņas ir atrisinātas. Adeleki: "Mūsu starpā ar FK "Ventspils" vairs nav nekādu problēmu. Pavisam drīz atgriezīšos "Ventspils" rīcībā. Kad? Jau rīt [svētdien]. Vai spēlēšu Virslīgā pret Liepāju? Esmu gatavs, bet tas atkarīgs no trenera lēmuma."

Portāls vaicāja, kāpēc Akinjemi pēkšņi tā mainījis savas domas. Nigērieša skaidrojums: "Tāpēc, ka mēs ar klubu vienojāmies. Viņi man vairs neuzspiedīs jauna līguma parakstīšanu, plus, ja es atgriezīšos, man nekas nedraudēs. Pārdošana? Ja būs piedāvājumi, iesaistīsies mans aģents, kurš vienosies par transfēru." Vaicāts, vai visu šo laiku futbolists ir atradies/slēpies Latvijā, Akinjemi izvairīgi atbildēja: "Ne gluži."

Sportacentrs.com sestdienas vēlā vakarā sazinājās arī ar "Ventspils" izpilddirektoru Sergeju Usačovu, kurš apstiprināja, ka Akinjemi atgriezīsies kluba rīcībā, tiesa gan - pirmdien, nevis svētdien. Usačovs: "Domāju, pārdomāja nevis pats futbolists, bet tie cilvēki, kas noorganizēja viņa pazušanu. Viņi saprata, ka "melnajā tirgū" pārdot futbolistu neizdosies un labāk tomēr nākt pie prāta un, kamēr tas nav aizgājis par tālu, atgriezt spēlētāju klubā. Viņi cerēja, ka šāda veidā varēs pārdot spēlētāju un dabūt naudu, bet neviens normāls klubs to nepieļautu. Izdevās sarunāt, ka futbolists atgriezīsies klubā un turpinās pildīt savas līgumsaistības. Kā jau solījām preses konferencē, mēs nekādas sankcijas pret futbolistu nevērsīsim, taču viņam būs jāatvainojas komandas priekšā. Mēs saprotam, ka viņš tika ietekmēts.

Kā notika Adeleki atgriešana? Runājām ar tiem cilvēkiem, kuri paši pēc kluba preses konferences ar mani sazinājās un jautāja, kādi risinājumi tālāk ir iespējami. Atbildēju, ka piedāvāju to pašu risinājumu, kas bija jau sākumā - futbolists jāatgriež savā likumīgajā vietā, viņam jāturpina strādāt, un viņa likumīgais īpašnieks nodarbosies ar spēlētāja iekārtošanu citā klubā. Nigērijas akadēmijas vadītājs mums atzina, ka spēlētājs viņam ir zvanījis un ir gatavs atbraukt ar viņu kopā uz Ventspili."

Šo rindu autors aicināja Usačovu komentēt Akinjemi sacīto, ka futbolists atgriežas tikai tāpēc, ka no kluba puses ir garantēta viņa drošība un vairs netiks izdarīts spiediens parakstīt jaunu līgumu. Usačovs: "Te nav daudz ko komentēt. Ne tikai nekad neesam apdraudējuši viņa drošību, bet nekad arī neesam viņu spieduši ko parakstīt. Tie ir pilnīgi meli, ko viņam likuši pateikt viņa cilvēki. Mēs tikai uzrakstījām vēstuli, ka viņam nav pamata baidīties un ka nekādas sankcijas pret viņu netiks piemērotas. Jo principā mēs esam tiesīgi piemērot sankcijas par to, ka viņš ir pametis klubu, neinformējot par to kluba vadību. Vēstulē uzrakstījām to pašu, ko sacījām preses konferencē - ka viņam nav jābaidās, atgriežoties klubā. Principā šo vēstuli uzrakstījām ķeksīša pēc, jo tu jau pats saproti, ka te ir runa par to, ka viņi paši iebrauca auzās. Šī vēstule bija vajadzīga nevis spēlētājam, bet šiem cilvēkiem, lai kaut kādā veidā attaisnotu savu rīcību. Arī Nigērijas akadēmija nosoda gan futbolista, gan viņa pārstāvju rīcību - šī akadēmija arī sagatavos speciālu preses relīzi, kurā pilnībā tiks atbalstīta kluba pozīcija. Akadēmija darīs visu, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos."

Pirmdien "Ventspils" Virslīgas ietvaros Kurzemes derbijā uzņems "Liepāju"/"Mogo". Lai gan pats futbolists cer spēlēt, viss ir trenera Dejana Vukičeviča ziņā. Lai gan konflikts lielā mērā ir atrisināts, nākotnē, iespējams, tik un tā varētu būt domstarpības par Akinjemi pārdošanu. "Tiesības uz futbolistu pieder klubam. Klubs lemj, kad, cikos, kam un par cik futbolistu pārdot," norādīja Usačovs. "Mēs esam maksājuši naudu akadēmijai, mēs esam audzinājuši spēlētāju, un tieši Ventspilī viņš ir kļuvis par to, kas ir pašlaik. Varu pateikt tikai to, ka nākotnē ar Akinjemi iekārtošanu citā klubā nodarbosies tikai un vienīgi FK "Ventspils". Vienīgais pārstāvis, ko mēs atzīstam, ir Nigērijas sporta akadēmijas sporta direktors, kurš visu laiku ir braucis uz Ventspili un pārstāvējis futbolistu. Es vēl saprastu, ja kāds cits kaut reizi atsūtītu kādu dokumentu vai atbrauktu uz Ventspili un stādītos priekšā. Bet šādā veidā, aizvilinot spēlētāju un no attāluma mēģinot kaut ko dabūt... atvainojos, tas ir tīrākajā veidā terorisms. Ja spēlētājs pieder klubam, klubs ir vienīgais, kurš pieņem lēmumus. Darījums var notikt tikai tad, ja tam piekrīt abas puses - klubs un spēlētājs."

Kā paliek ar pieminētajiem 300 tūkstošiem eiro? Usačovs: "Ja tu tikko esi ieguvis futbolistu, tu nosaki kaut kādu minimālo tirgus cenu, bet tu saproti, ka tā var celties, ja tu strādā ar futbolistu un viņš kļūst populārs. Tāpēc tika ierakstīta šī minimālā summa, pie kuras var sākt izskatīt piedāvājumus. Pirms pāris gadiem varbūt viņš bija 50 dolārus vērts, bet, pateicoties FK "Ventspils" darbam, tagad viņš ir vairāk vērts. Šī 300 tūkstošu minimālā summa vairāk tika noteikta Nigērijas akadēmijas interesēs, lai viņi varētu saprast, cik liels finansējums viņus sagaida, ja mēs kopīgi izpildām darbu un izaudzinām spēlētāju."

Par Akinjemi šī brīža reālo tirgus vērtību Usačovs ir izvairīgs: "Tagad tiešām nezinu, jo ļoti plaši izskanēja informācija par futbolista pazušanu. Tagad viss jāsāk no jauna. Ceru, ka viss šis process neietekmēja viņa cenu. Jebkurā gadījumā neko nezinu par viņa iespējamo vērtību un pārdošanas cenu. Zinu tikpat daudz, cik tu - par piedāvājumiem, kuri izskanējuši presē." Provocēju - ja kāds klubs liktu galdā miljons eiro? Usačovs: "Protams, ka klubs šādu piedāvājumu izskatītu. Tiešām neko konkrētu nepateikšu. Varu tikai pateikt, ka klubs runās ar jebkuru klubu, kurš izteiks normālu piedāvājumu. Ar izspiedējiem vairs nerunāsim. Ja FK "Ventspils" kāds piedāvājums apmierinās, uzliksim to uz galda spēlētājam un lai viņš pats izvēlas, vai viņam tas der vai nē. Ja, piemēram, būs trīs līdzvērtīgi piedāvājumi, spēlētājs pats varēs izvēlēties, uz kuru klubu viņš grib iet."

Runājot par Akinjemi atrašanās vietu, par ko izvairīgi atbildēja pats futbolists, Usačovs Sprotacentrs.com atklāja, ka tā nav Latvija, bet gan kāda Eiropas Savienības valsts, no kuras svētdien futbolists kopā ar Nigērijas akadēmijas vadītāju ielidos Rīgā un atgriezīsies "Ventspils" rīcībā.

Visbeidzot taujāju, kāpēc FK "Ventspils" savos oficiālajos resursos nav atklājis, ka Akinjemi atgriežas kluba rīcībā. "Tāpēc, ka viņš pagaidām nav atgriezies. Mēs vairs nevienam neticam. Varbūt mums pateica, ka atgriezīsies, bet rīt atkal zvanīs un mums teiks, ka pārdomāja. Būsim droši tikai tad, kad spēlētāju redzēsim vaigā. Var pat teikt, ka šobrīd mēs baidāmies piesaukt nelaimi. Gribam redzēt viņu savu acu priekšā."

  +5 [+] [-]

, 2018-08-12 00:50, pirms 6 gadiem
ļoti jocīga situācija. pilnīgi nezinu kurai pusei ticēt.

  +6 [+] [-]

, 2018-08-12 00:59, pirms 6 gadiem
Ziepju opera....

  +7 [+] [-]

, 2018-08-12 01:03, pirms 6 gadiem
Kimberley rakstīja: ļoti jocīga situācija. pilnīgi nezinu kurai pusei ticēt.
Gan jau katrai pusei ir fakti, kurus noklusēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-08-12 03:19, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: labāk ticu saviem baltajiem brāļiem

pilna Nigērija ar šitādiem akinjemi kas apkrāpj caur telefonu cilvēkus, arī pa laikam kāds no LV uzraujās
tavi bandītiskie slāvu brāļi nav ne par gramu godīgāki. Nejauc te civilizētos baltos iekšā.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-12 04:04, pirms 6 gadiem
Jau pirms vairākām dienām teicu, ka uzradušies vieglas naudas tīkotāji un paskalojuši puikam smadzenes. Nu laikam sapratuši, ka te nav Āfrika un melnais tirgus kur šādas lietas neiet cauri. Ceru, ka viss patiešām atrisināsies labvēlīgi gan klubam gan futbolistam.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-12 04:37, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: labāk ticu saviem baltajiem brāļiem

pilna Nigērija ar šitādiem akinjemi kas apkrāpj caur telefonu cilvēkus, arī pa laikam kāds no LV uzraujās
teica čalis ar pieredzi..

  +6 [+] [-]

, 2018-08-12 06:24, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: labāk ticu saviem baltajiem brāļiem

pilna Nigērija ar šitādiem akinjemi kas apkrāpj caur telefonu cilvēkus, arī pa laikam kāds no LV uzraujās
sc beidzot atjēdzās un nobloķēja to pajoli, smirdēja pie visiem rakstiem jau 3 mēnešus kā minimums.....par Adeleki runājot, interesanti būtu zināt kāda būs atmosfēra ģērbtuvēs pret ''pazudušo dēlu''

  +1 [+] [-]

, 2018-08-12 06:47, pirms 6 gadiem
Tiešām atbildēja "ne gluži"? Latviešu valodu pie tam tādās niansēs noteikti nav samācījies!

  +4 [+] [-]

, 2018-08-12 07:14, pirms 6 gadiem
Tāds jautājums - kad Akinjemi ieradās Ventspilī? Respektīvi, ar kādu segumu ir Usačova teiktais: "Mēs esam audzinājuši spēlētāju, un tieši Ventspilī viņš ir kļuvis par to, kas ir pašlaik." ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-12 09:01, pirms 6 gadiem
Kādu laiku atpakaļ, mana mamma priecīgi parādīja, ka viņa iepazinusies un ar e-pastu sarakstās ar amerikāņu kara veterānu, kurš tagad dzīvo Nigērijā (google translate angļu valodā), kurš viņai sūta mīļus vārdus, utt. Uzreiz teicu, ka vienā brīdī, viņš prasīs naudu, nenoticēja... Tā arī notika, nabaga cilvēkam konts ar vairākim tūkstošiem iesaldēts, netiek uz eiropu pie viņas ciemos. Prasa naudu. Kad neatsūtīja, tad jau citus epastus sūtija. ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-08-12 10:05, pirms 6 gadiem
Kiits rakstīja: Kādu laiku atpakaļ, mana mamma priecīgi parādīja, ka viņa iepazinusies un ar e-pastu sarakstās ar amerikāņu kara veterānu, kurš tagad dzīvo Nigērijā (google translate angļu valodā), kurš viņai sūta mīļus vārdus, utt. Uzreiz teicu, ka vienā brīdī, viņš prasīs naudu, nenoticēja... Tā arī notika, nabaga cilvēkam konts ar vairākim tūkstošiem iesaldēts, netiek uz eiropu pie viņas ciemos. Prasa naudu. Kad neatsūtīja, tad jau citus epastus sūtija.
Kādu laiku atpakaļ es, tikko iebraucis Atēnās, nevarēju atrast savu viesnīcu, uzrunāju vienu melnu vīru un viņš mani laipni aizveda līdz viesnīcai. Parunājāmies, izrādījās no Nigērijas. Piedāvāju eiro par palīdzību, atteicās. Nevajag visus mest pār vienu kārti.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-12 10:46, pirms 6 gadiem
Āfrika arī Latvijā ir Āfrika...

  +5 [+] [-]

, 2018-08-12 10:47, pirms 6 gadiem
Kiits rakstīja: Kādu laiku atpakaļ, mana mamma priecīgi parādīja, ka viņa iepazinusies un ar e-pastu sarakstās ar amerikāņu kara veterānu, kurš tagad dzīvo Nigērijā (google translate angļu valodā), kurš viņai sūta mīļus vārdus, utt. Uzreiz teicu, ka vienā brīdī, viņš prasīs naudu, nenoticēja... Tā arī notika, nabaga cilvēkam konts ar vairākim tūkstošiem iesaldēts, netiek uz eiropu pie viņas ciemos. Prasa naudu. Kad neatsūtīja, tad jau citus epastus sūtija.
Nevajag šeit publiski rakstīt par savu mammu un izstādīt visu priekšā viņu kā pēdējo muļķi. Tas vienkārši nav korekti pret mammu.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-12 11:16, pirms 6 gadiem
Tikmēr FK Karosta garantējusi iekļūšanu Latvijas 2. Līgas finālā. Sveicu visus Liepājniekus, par Liepāju 1. Līgā!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-12 11:17, pirms 6 gadiem
Nekur viņš nebēga. Tā kā baltajiem cilvēkiem visi melnie ir vienādi, viņš tika aizdots Mettai uz kausa spēli pret Dvinu.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-12 11:28, pirms 6 gadiem
Kimberley rakstīja: ļoti jocīga situācija. pilnīgi nezinu kurai pusei ticēt.
Viņam tak līgums ar Ventspili kā tie viņa pārstāvji cerēja viņu noandelēt,jo neticu ,ka kaut kur pasaulē kāds slēgs līgumu ar spēlētāju ,kuram jau ir līgums.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-12 11:40, pirms 6 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tikmēr FK Karosta garantējusi iekļūšanu Latvijas 2. Līgas finālā.
Šobrīd viņi ir garantējuši dalību Kurzemes/Zemgales čempionāta 2.posmā.

     [+] [-]

, 2018-08-12 12:18, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Šobrīd viņi ir garantējuši dalību Kurzemes/Zemgales čempionāta 2.posmā.
Man jau likās aizdomīgi, ka tikai 1 aplis. Bet vienalga, pret tiešajiem konkurentiem Karostai tikai uzvaras, tā kā uz 2. Posmu ņems līdzi daudz punktu. Tik un tā domāju, kā tur viss ir skaidrs

     [+] [-]

, 2018-08-12 12:57, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Tiešām atbildēja "ne gluži"? Latviešu valodu pie tam tādās niansēs noteikti nav samācījies!
Angļu valodā ir tāda frāze kā "not really", ja nu gadījumā neesi dzirdējis.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-12 12:59, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tāds jautājums - kad Akinjemi ieradās Ventspilī? Respektīvi, ar kādu segumu ir Usačova teiktais: "Mēs esam audzinājuši spēlētāju, un tieši Ventspilī viņš ir kļuvis par to, kas ir pašlaik." ?
Adeleke ieradās 2017. gada ziemā pirms sezonas sākuma. Segums ir jo tajā laikā viņš bija 18 gadus vecs un pārnāca no akadēmijas Nigērijā.

     [+] [-]

, 2018-08-12 13:02, pirms 6 gadiem
Kiits rakstīja: Kādu laiku atpakaļ, mana mamma priecīgi parādīja, ka viņa iepazinusies un ar e-pastu sarakstās ar amerikāņu kara veterānu, kurš tagad dzīvo Nigērijā (google translate angļu valodā), kurš viņai sūta mīļus vārdus, utt. Uzreiz teicu, ka vienā brīdī, viņš prasīs naudu, nenoticēja... Tā arī notika, nabaga cilvēkam konts ar vairākim tūkstošiem iesaldēts, netiek uz eiropu pie viņas ciemos. Prasa naudu. Kad neatsūtīja, tad jau citus epastus sūtija.
Protams, var vainot citus, kad negribas atzīt, ka pats/-i ar galvu nedomā.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-12 13:10, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Adeleke ieradās 2017. gada ziemā pirms sezonas sākuma. Segums ir jo tajā laikā viņš bija 18 gadus vecs un pārnāca no akadēmijas Nigērijā.
Ok, paldies par info. Tad jā, arī Ventspils ir ieguldījusi būtisku darbu viņa attīstībā.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-12 13:32, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nevajag šeit publiski rakstīt par savu mammu un izstādīt visu priekšā viņu kā pēdējo muļķi. Tas vienkārši nav korekti pret mammu.
Bet jāsaka gan, ka šajā gadījumā pilnīgi apstiprinās teiciens- ābols no ābeles tālu nekrīt.

     [+] [-]

, 2018-08-12 13:51, pirms 6 gadiem
Brīnišķīgi

  +1 [+] [-]

, 2018-08-12 15:04, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ok, paldies par info. Tad jā, arī Ventspils ir ieguldījusi būtisku darbu viņa attīstībā.
Tieši attiecībā uz Akinjemi ļoti būtisku. Milzīgs progress īsā laikā - tieši meistarības ziņā nevis pēc iztērētā laika. No spēlētāja, kas nevar iekļūt sastāvā (un kad iekļūst, neko sakarīgu neparāda) līdz Virslīgas labākajam bombardierim. Virslīgas līmenis bija tieši tas, kas viņam šajā dzīves periodā ļāva strauji uzlabot meistarību.
Attiecībā uz Tosinu gan būtu citādi - Latvijas virslīgā, ja viņš vēlas progresēt, viņam nav, ko darīt.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-12 17:47, pirms 6 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Jebkurā gadījumā mums ir izdevīgāk lai šajā situācijā uzvar FK Ventpils vadības bandītiskie Baltie Slāvi, nekā tumšie spēki tiešā un pārnestā nozīmē Pirmajā gadījumā kaut kripatiņa no darījuma naudiņas tiks Latvijas Futbolam, otrajā caurums no barankas
Tas, ka kaut kāds bandīts, kuram pieder futbola klubs, dabūs naudu, obligāti nenozīmē, ka nauda tiks "Latvijas futbolam" un ka mūsu futbolam tiešām no tā būs kāds labums.
Ej nu sazini, kur vēl tāds slāvs pēc tam to naudu iegulda un vai Latvijai no tā vēl nebūs tikai sliktāk.
Tas tā, vispārīgi teoretizējot.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-12 18:49, pirms 6 gadiem
Dīvains jaunais cilvēks.

     [+] [-]

, 2018-08-12 21:10, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Viņam tak līgums ar Ventspili kā tie viņa pārstāvji cerēja viņu noandelēt,jo neticu ,ka kaut kur pasaulē kāds slēgs līgumu ar spēlētāju ,kuram jau ir līgums.
Līgumā ir rakstīta izspirkuma summa 300000 eur,jebkurš klubs vai aģents noliek šo summu un bye bye Ventspils.Viss šis cirks jau tāpēc sākās,šobrīd ir klubs vai aģents,kas pateica ka mēs dodam 300000 eur un čau.Šišhanovs tak neies zaudēt 1.5 milj ko ir gatavi maksāt daži klubi.

     [+] [-]

, 2018-08-12 22:10, pirms 6 gadiem
Kā pēc šitā klubs un āfrikas puisis varēs saspēleties?

     [+] [-]

, 2018-08-13 01:06, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Tas, ka kaut kāds bandīts, kuram pieder futbola klubs, dabūs naudu, obligāti nenozīmē, ka nauda tiks "Latvijas futbolam" un ka mūsu futbolam tiešām no tā būs kāds labums.
Ej nu sazini, kur vēl tāds slāvs pēc tam to naudu iegulda un vai Latvijai no tā vēl nebūs tikai sliktāk.
Tas tā, vispārīgi teoretizējot.
Kā Šiškanovs var būt slāvs