Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts Solovjovs ar fantastisku sitienu izrauj uzvaru "Jūrmalai" (+komentāri)

Andrejs Siliņš

Solovjovs ar fantastisku sitienu izrauj uzvaru "Jūrmalai" (+komentāri)
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

Sestdien Latvijas futbola čempionāta Virslīgas spēlē Rīgas "Daugava" mājās uzņēma "Jūrmalu". Aizraujošā spēlē neilgi pirms tās beigām Aleksandrs Solovjovs ar izcili veiktu soda sitienu izrāva uzvaru viesiem no Jūrmalas – 2:1.

Maču nedaudz aktīvāk sāka "Jūrmala", taču iespējas labākas bija mājiniecei. Spēles 12. minūtē Kļuškins pēc centrējuma no labās malas izlēca uz bumbu, taču sitiens neizdevās – neizmantota diezgan laba iespēja atklāt rezultātu. Jau 14. minūtē viesiem nācās veikt piespiedu maiņu – Pihockis klibojot atstāja laukumu, un viņa vietā laukumā nāca Joksts. Gandrīz uzreiz pēc stūra sitiena ļoti labā situācijā bija Misins, tomēr sitiens apakšējā stūrī īsti neizdevās. 20.minūtē teicamu momentu neizmantoja Daņilovs. 27.minūtē Misinu, kurš izrāvās pret vārtsargu, soda laukumā nogāza Sokoļskis, un tika nozīmēts 11 metru sitiens. To realizēja Artjoms Osipovs, gūstot septītos vārtus šosezon.

Šāds pavērsiens lika trenerim Jurijam Popkovam jau pirmajā puslaikā izdarīt maiņu, un, Kārkliņam nākot laukumā, "Daugava" pārgāja uz spēli ar diviem izteiktiem uzbrucējiem. Spēles raksturu gan tas īpaši nemainīja – "Jūrmala" turpināja vairāk kontrolēt bumbu, un rīdzinieki atbildēja ar retiem un nesekmīgiem pretuzbrukumiem. 39. minūtē Golubevs izspēlēja sieniņu un izdarīja sitienu ar neērto kāju, bet vietā bija Vaičulis. Pēc 45 spēlētām minūtēm 1:0 viesu labā.

Otrais puslaiks sākās mierīgi, bet veiksme beidzot uzsmaidīja mājiniekiem. 53.minūtē pēc standartsituācijas, kad soda sitienu no kreisās laukuma puses centra tuvumā veica "Daugava", Solovičs ar galvu izmantoja jūrmalnieku aizmāršību un raidīja bumbu Laizāna vārtos, panākot līdzsvaru uz rezultāta tablo – 1:1. Mirkli vēlāk mājinieki atkal tika pie labas iespējas, izejot trīs pret vienu, taču pievīla meistarība. 66. minūtē laba standartsituācija bija mājiniekiem, netālu no soda laukuma izdarot brīvsitienu, tomēr tas nebija sekmīgs. Nedaudz vēlāk pēc Daņilova sitiena mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba vien vārtu stabs.

Neviena no komandām nevēlējās aiziet no spēles tikai ar vienu punktu ķešā, un abas diezgan aktīvi veidoja uzbrukumu iespējas. Aptuveni astoņas minūtes Rīgas komanda bija spiesta spēlēt mazākumā, jo savainojumu laukuma malā apārstēja Ziļam. Pēc stūra sitiena Laizāns spēlēja neprecīzi, un Solovjovs pēc Pavļučenko sitiena izglāba komandu no otro vārtu zaudējuma, atsitot bumbu no pašas vārtu līnijas. 88. minūtē Daņilovs izrāvās viens pret vārtsargu, un Sokoļskim neatlika nekas cits kā pārkāpt noteikumus, saņemot otro brīdinājumu par pēdējās cerības sodu nedaudz pirms soda laukuma. Solovjovs ar fantastisku soda sitienu kreisajā augšējā stūrī atguva vadību jūrmalniekiem – 2:1. Pats gan par krekla novilkšanu uzreiz saņēma otro dzelteno kartīti... Izmainīt neko spēles rezultātā gan nevienai no komandām neizdevās, un pirmo reizi abu komandu dueļos šosezon bija noskaidrots uzvarētājs - "Jūrmala" svinēja panākumu ar 2:1.

Pēcspēles komentāri

Neskatoties uz pēdējā minūtē ielaistiem vārtiem, kas viņa vadītajai komandai zaudēja iespēju tikt pie punkta, šoreiz "Daugavas" galvenais treneris Jurijs Popkovs ieradās uz pēcspēles preses konferenci. Rīgas komandas vadītājs atzina, ka zaudējums bija pelnīts.

"Rezultāts likumsakarīgs. Viņi mūs šodien pilnībā apspēlēja – gan vidējā līnijā, gan uzbrukumā. Man joprojām ir daudz pretenziju pret saviem spēlētājiem, jo viņiem trūkst funkcionālās bāzes. Meistarība ir, taču futbolisti spēj nospēlēt fragmentāri – pa 15 minūtēm. Uzbrukumā izskatījāmies vāji.

Aizsardzība vispār... Individuāli mums aizsargi ir ļoti vāji. Grūti atcerēties kādu uzvarētu divcīņu. "Jūrmalas" uzbrucēji mūsu aizsardzības centru sarāva gabalos. Citu spēlētāju mums nebūs, bet aizsardzība kaut kā būs jāuzlabo. Sliktā aizsardzība ietekmē spēli vidējā līnijā un uzbrukumā, rada nervozu atmosfēru. Pretinieku uzbrucēji bija aktīvi, visu izdarīja prasmīgi. Jā, otrā puslaika sākums bija labs, taču turpinājumā pietrūka līdera," maču komentēja Popkovs.

"Jūrmalas" galvenais treneris Vladimirs Pačko ar rezultātu bija apmierināts, ar spēli gan ne: "Validolaina spēle. Zinu, ka Jurijam ne visi varēja nospēlēt, arī mums bija sastāva problēmas. Vidējā līnijā to varēja just. Kopumā kontrolējām mača gaitu. Piecu ballu sistēmā dotu 4 ar mīnusu. Pārtraukumā teicu, lai nenolaižamies, taču 2. puslaikā spēle apgriezās kājām gaisā. Jāteic, ka "Daugava" nospēlēja daudz labāk.

"Daugavas" pluss ir ātrs uzbrukums, bet viņu iesistie vārti no standartsituācijas salauza spēli. It kā mums bija vairāk momentu, bet no otras puses – divreiz paveicās. Solovjovs no tukšiem vārtiem izsita bumbu, arī Kārkliņam bija labs uzbrukums pa kreiso malu. Beigās divi noraidījumi. Ja pretiniekam attaisnojams, tad mums ne. Solovjovam jādomā ar galvu – novilkt kreklu, kad jau viens brīdinājums ir... Mums jau tā ir sastāva problēmas, bet viņam tagad būs diskvalifikācija.

Par uzvaru priecīgs, bet par spēli ne. Jautājumi paliek. Tikai tagad esam spējuši piecelties. Tas iespējams, pateicoties pastiprinājumiem Misina, Solovjova un Kačanova personā. Seleckis arī neslikts jauns uzbrucējs vai pussargs, taču pietrūkst saspēlēšanās. Ar "Daugavu" šosezon visas spēles bijušas sīvas. Gribas uzlabot spēli, taču pagaidām arvien neizdodas."

Vaicāts novērtēt Kačanova iekļaušanos komandā, Pačko aizsarga sniegumu novērtēja pozitīvi: "Pēc atbraukšanas no Indonēzijas viņš maz trenējās, bez tam bija apslimis. Pagaidām vēl trūkst kondīcijas, toties spēli lasa ļoti labi un lieliski komandē. Tā pietrūka iepriekšējiem aizsargiem Halvitovam un Olam, kuri laukumā nerunāja. Vai viņš arī turpmāk spēlēs centrā? Grūti pateikt. Šobrīd mums centrā pēc Olas un Halvitova aiziešanas trūkst spēlētāju. Joksts vēl ir ļoti jauns. Zinu, ka viņu vēlējās arī citas komandas, mums Kačanovs ir vērtīgs ieguvums. Zinu, ka viņš vēl progresēs."

Daugava (R) – Jūrmala 1:2 (0:1)

Vārti: Solovičs 53' - Osipovs 28' (11m), Solovjovs 89'
Brīdinājumi: Sokoļskis 27', Broders 57' – Kačanovs 43', Solovjovs 80'
Noraidījumi: Sokoļskis 88' – Solovjovs 89'
Daugava: Vaičulis, Korbans, Solovičs, Broders, Šiļuks, Sokoļskis, Gripa (Zadojko 75'), Gramovičs, Kapusts (Pavļučenko 68'), Kļuškins (Kārkliņš 31'), Ziļs.
Jūrmala: Laizāns, Pihockis (Joksts 14'), Kačanovs, Golubevs, Šlampe (Ikstens 71'), Sputajs, Osipovs, Račickis, Solovjovs, Daņilovs, Misins.

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)22145342:2047
2.Skonto22137233:1446
3.Ventspils21123635:1739
4.Metalurgs21115529:2038
5.Spartaks2285935:3129
6.Jūrmala2259827:2524
7.Jelgava22641225:3722
8.Daugava (R)22481024:3820
9.Gulbene22461219:4018
10.Metta/LU22361322:4815

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)13 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils9 (1)
Daniils TurkovsVentspils9 (1)
4.Antons JemeļinsSpartaks9 (3)
5.Davids KortessSpartaks7
Valērijs ŠabalaSkonto7
7.Artjoms OsipovsJūrmala7 (4)
8.Vladislavs KozlovsJelgava/Ventspils6
Federiko MartinessVentspils6
10.Hairo MoskeraSpartaks6 (1)

  +2 [+] [-]

, 2012-08-11 20:06, pirms 12 gadiem
88. minūtē Daņilovs izrāvās viens pret vārtsargu, un Sokoļskim neatlika nekas cits kā pārkāpt noteikumus, saņemot otro brīdinājumu par pēdējās cerības sodu nedaudz pirms soda laukuma. Solovjovs ar fantastisku soda sitienu kreisajā augšējā stūrī atguva vadību jūrmalniekiem – 2:1. Pats gan par krekla novilkšanu uzreiz saņēma otro dzelteno kartīti...

Hokeja terminoloģijā ''Jūrmala'' izcili izmantoja skaitlisko pārsvaru.

     [+] [-]

, 2012-08-11 20:18, pirms 12 gadiem
...saņemot otro brīdinājumu par pēdējās cerības sodu nedaudz pirms soda laukuma.

nebija nekada otra bridinajuma, pec parkapuma uzreiz sekojaj noraidijums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja