Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks par Baltijas kausu: "Daži spēlētāji nodomāja, ka viss jau sasniegts"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pučinsks par Baltijas kausu: "Daži spēlētāji nodomāja, ka viss jau sasniegts"
Jurģis Pučinsks
Foto: Romāns Kokšarovs Sporta Avīze/F64

Pēc šīs dienas SMScredit.lv Virslīgas spēli starp "Mettu"/LU un "Ventspili" (0:3) komentārus sniedza abu komandu galvenie treneri Andris Riherts un Jurģis Pučinsks. Ventspilnieku treneris izteica bažas pirms gaidāmā Čempionu līgas dueļa ar "Malmo" saistībā ar komandas mazo praksi aizsardzības spēlē. Kā arī, jautāts par to, vai komandas bedre nav saistāma ar Baltijas kausa izcīņu (uz kuru daudzi ventspilnieki tika izsaukti), uzsvēra, ka daži "Ventspils" futbolisti esot nodomājuši, ka viss jau ir sasniegts.

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris: "Pirmkārt, izteikšu pateicību puišiem par vēlmi, kaisli spēlēt - man tas šobrīd ir svarīgākais. [Virslīgā] Bija pauze, un mums bija iespēja atjaunoties tieši svarīgākajā brīdī. Spēle parādīja, ka mēs šo pauzi esam izmantojuši maksimāli lietderīgi. Mēs pat noilgojāmies pēc futbola - tas bija pamanāms, un tas ir svarīgākais. Spēles kvalitāte brīžiem pat bija ļoti, ļoti laba. Vēlreiz paldies puišiem, kuri guva labus vārtus - jā, kaut kādā mērā mums paveicās, bet kopumā kontrolējām spēli. Tagad jāatjaunojas un ejam tālāk!"

Jūs spēlējāt labākajā sastāvā vai arī bija kāds, kuru pietaupījāt?
"Šobrīd tas ir labākais sastāvs."

Kāda situācija ir ar Žigajevu un Insu?
"Žigajevs [pēc augšstilba muskuļa traumas - aut.] atjaunojas un Čempionu līgas izbraukuma [pirmajai - aut.] spēlei gatavosies ar mums. Varbūt neizies sākumsastāvā, bet uz maiņu noteikti. Ar Insu pēc abpusējas vienošanās līgumu lauzām. Iemesli? Atstāsim to kluba iekšienē."

Spēles pieteikumā nebija arī Ignatāna un Karlsona?
"Karlsons pieslēgsies nākamajai spēlei tur [domāts Zviedrijā - aut.], mēs jau sākotnēji plānojām, ka šo maču viņš neaizvadīs. Tā plānojām, bet nākamreiz viņš spēlēs. Ignatāns šobrīd neatrodas labākajā stāvoklī, tāpēc viņš nespēlē."

Ignatāns nav pietiekami labā sportiskā formā vai ir kāda trauma?
"Tikai sportiskās formas dēļ. Viņš ir vesels."

Kā ar Butriku?
"Gatavojas [smaida]. Nu tas tā..."

Vai Karslons būtu gatavs arī iziet pamatsastāvā Zviedrijā?
"Pienāks spēle, tad redzēsim."

Vai Ulimbaševu piesaistījāt ar skatu uz nākotni vai uzreiz kā reālu pastiprinājumu, pamatsastāva spēlētāju?
"Ja viņš šodien spēlēja [pamatsastāvā - aut.], tātad viņš iztur konkurenci un uzreiz ir gatavs mums palīdzēt. Mums spēlē tikai stiprākie. Viņa šīs dienas sniegums? Attiecos rezervēti, vērtēju visas komandas sniegumu. Labi, ka viņš spēlē, un viņš tiek galā ar norādītajiem uzdevumiem. Novēlu viņam ātrāk adaptēties un spēlēt vēl spēcīgāk."

Ja atgriežamies pie "Ventspils" neveiksmīgā spēļu cikla - tas aptuveni sakrita ar Baltijas kausa izcīņu, uz kuru tika izsaukti daudzi ventspilnieki, tai skaitā Ignatāns. Tas ["Ventspils" formas kritums] kaut kādā mērā bija saistīti?
"Viennozīmīgi pateikt grūti, laikam jau viss kopā sanāca neveiksmīgi - sarežģīts periods. Daži spēlētāji, tai skaitā... [acīmredzot domāts Ignatāns - aut.], nodomāja, ka jau visu ir sasnieguši. Diemžēl tā gadās. Atliek tikai novēlēt strādāt, strādāt un vēlreiz strādāt. Lai atgrieztos savā līmenī."

Psiholoģiskā vai fiziskā ziņā?
"Domāju, viss kopā."

Cik "Ventspils" ir tuvu savai optimālajai formai?
"Domāju, ka esam kaut kur blakus [optimālai formai - aut.]. Plus, protams, bija skaidrs, ka vēlamies pastiprināties tieši pirms Čempionu līgas - šai ziņā, ko varējām, to izdarījām. Karlsons - tas jau ir labi un viņš mums ir ļoti liels ieguvums."

Cik labā formā ir Karlsons?
"Viņš trenējas pēc individuālas programmas. Viņš gatavojas un, domāju, būs labā formā. Ja runājam kopumā, domāju, mēs šo pauzi [radās, jo tika pārcelta spēle ar Rīgas "Daugavu", kas spēlēja Eiropas līgā - aut.] izmatojām maksimāli."

Šodien pret "Mettu" spēlējāt kā pirmais numurs - daudz ar bumbu. Zviedrijā, iespējams, būs cita veida spēle - pretinieks būs favorīts. Šajā ziņā, vai nebija žēl, ka šodien nespēlējāt ar kādu konkurentu cīņā par titulu?
"Diemžēl šajā ziņā man ir bažas, jo patiešām maz spēlējam aizsardzībā, vairāk uzbrūkam. Tāpēc tuvākās dienas veltīsim tieši aizsardzības saliedēšanai, komandas organizācijai un tā tālāk, un tā tālāk. Tas ir ļoti svarīgs moments. Zviedrijā mums būs ļoti grūti."

Vai nebija iespējas Insu paturēt par pāris nedēļām ilgāk, lai viņš varētu palīdzēt svarīgajās spēlēs ar "Malmo"?
"Viss, kas notiek, notiek uz labu."

Varbūt varat nosaukt pussezonas labākos čempionāta spēlētājus katrā pozīcijā?
"Domāju, tas ir jūsu darbs, es personīgi nekomentēšu."

Cik ir runāts ar "Ventspils" futbolistiem, viņi saka, ka nedrīkst runāt ar presi pirms Čempionu līgas. Vai tā ir taisnība?
"Varu teikt to, ka mūsu spēlētāji ar to nespēj tikt galā. Tas patiešām tā ir. Man ir jāveido noteikti rāmji. Citādi, tiklīdz kādam tiek pievērsta lielāka uzmanība, tā futbolists diemžēl pārstāj spēlēt, jo uzskata, ka visu ir sasniedzis. Esmu tikai par to, lai spēlētāji runātu ar žurnālistiem, taču tikai tad, ja tas netraucē kopējai lietai. Redzu, ka šobrīd tas traucē. Mūsu futbolistiem līdz tam ir jāizaug, lai tas netraucētu darbam un attieksmei pret sevi - lai prasības pret sevi nemazinātos. Esmu tikai par [komunicēšanu ar medijiem - aut.], taču šobrīd pret."

Vai varam cerēt, ka līdz Virslīgas beigām tomēr pienāks brīdis, kad mēs varēsim aprunāties ar "Ventspils" futbolistiem?
"Protams."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Neskatoties uz rezultātu, ar savas komandas darbību esmu apmierināts. Man patika, kā mēs spēlējām - diezgan ātri, pietiekami agresīvi. Protams, tas notika, kad rezultāts jau bija 0:2. Diemžēl. Ja būtu sākuši tikpat agresīvi, mobilizēti no pirmajām minūtēm, tad kas zina, kā tas viss būtu beidzies. Pretiniekam veicās - tas izmantoja visas trīs mūsu rupjās kļūdas un guva vārtus. Bet kopumā, manuprāt, ne viena, ne otra komanda tādu 100% apzinātu momentu neizveidoja. Novēlu "Ventspilij" veiksmi Čempionu līgā - pretinieks nav no tiem vieglajiem, bet redzams, ka ventspilnieki grib spēlēt uz rezultātu, tas tiešām arī šodien bija redzams pretinieku spēlētāju acīs."

Pirmajos vārtos attiecīgajā malā spēlēja Kauss, pēc tam uzreiz aizsūtīji turp Rožkovski. Šis lēmums bija plānots vai pieņemts spēles gaitā?
"Arī pirms spēles. Mēs skatījāmies, kurā malā spēlēs Abdultaofiks - viņš trāpījās 1. minūtē tajā malā... Jātiek galā... Skaidrs, ka viņš radīs spiedienu, būs aktīvs spēlētājs savā zonā. Viņš bija pārāk aktīvs priekš Jāņa Kausa."

Kāpēc Gatis Kalniņš un Mārtiņš Milašēvičs palika rezervē?
"Šobrīd mums gandrīz visi ir ierindā, un tā ir sava veida konkurence. Gatis daudzās spēlēs ir aizvadījis visas 90 minūtes un viņu arī jāpietaupa. Viņš mums tomēr ir viens no atslēgas spēlētājiem. Savukārt Mārtiņam ir konkurence."

Vai "Ventspils" ir gatava pārstāvēt Latviju Čempionu līgā?
"Varu viņiem novēlēt tikai veiksmi, un cerams, ka pirmā spēle viņiem izdosies, un intriga saglabāsies arī otrajai spēlei. Pretinieks ir ļoti labs, viņiem, cik sapratu, uzdevums ir iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā. Taču "Ventspilij" paveicies ar pretinieku, kas to iesildīja [smaida] - man tā liekas, ka "Metta" ir labs pretinieks, un mēs esam labi iesildījuši "Ventspili". Cerams, tas viņiem nesīs pozitīvu rezultātu. Novēlu viņiem saglabāt intrigu pēc pirmās spēles un otrajā spēlē pacelt Latvijas futbolu saulītē. Jo tomēr daudz sliktas lietas apkārt tiek runātas, kaut arī nemaz tik slikti nav. "Ventspils" strādā un darbojas, un tiešām dara visu, lai sasniegtu pozitīvu rezultātu Eirokausos. Novēlu, lai Jurģim izdodas viss iecerētais un lai spēlētāji atgūstas pēc traumām un parāda savu labāko sniegumu."

Varbūt vari nosaukt pussezonas labākos čempionāta spēlētājus katrā pozīcijā?
"Navass, Tjagu Silva, Kross un Leo Mesi."

Latvijas čempionātā?
"Mums vēl čempionāts turpinās [smaida], negribas nevienu pārslavēt."

  -2 [+] [-]

, 2014-07-12 00:15, pirms 10 gadiem
edMUnDAs novicKiS ka iet?

  +3 [+] [-]

, 2014-07-12 00:39, pirms 10 gadiem
Uzbrukumā Mettai neizdevās pilnīgi nekas (Kalns divreiz no tālienes sita garām vārtiem, un vairāk nebija neviena sitiena vārtu virzienā). Bet var jau paskatīties no otras puses un teikt, ka Ventspils aizsardzība nospēlēja perfekti.
Ulimbaševs, manuprāt, ne tikai labi iekļāvies komandā, bet pastiprinājis to; vismaz šodien -- viens no labākajiem.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-12 10:03, pirms 10 gadiem
Priekš virslīgas Karlsona un Ulimbaševa atnākšana vēl varētu būt pastiprinājums,bet ja ņem vērā Insas ,Žatkina un Jančuka aiziešanu,tad gan šaubos vai komanda kopumā kļuvusi stiprāka.Zviedri mums parādīs šī brīža līmeni.Tiesa,nezinu iemeslus,kāpēc tieši minētie spēlētāji pameta klubu.Presē izskanošie mani neinteresē.Varbūt tie bija cēloņi neveiksmju sērijai?Varbūt citi iemesli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja