Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Cauņa pievienojas "Spartakam" kā konsultants

Cauņa pievienojas "Spartakam" kā konsultants
Aleksandrs Cauņa
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Latvijas izlases futbolists, kurš divreiz atzīts par Latvijas Gada labāko futbolistu, pievienojies Latvijas čempionvienības Jūrmalas "Spartaka" vadībai un veiks konsultanta pienākumus, vēstī klubs.

Futbolista gaitas Cauņa uzsāka Daugavpilī "Dinaburg" jauniešu komandas rindās, un jau agrā vecumā pierādīja sevi kā vienu no labākajiem pussargiem Latvijas jauniešu futbolā, kas arī deva iespēju pārcelties uz Rīgu un trenēties "Skonto" jauniešu sistēmā. 17 gadu vecumā Cauņa kļuva par pilntiesīgu JFK "Olimps" meistarkomandas spēlētāju. Aizvadot fantastiskas spēles Latvijas futbola virslīgā "Skonto" sastāvā, Aleksandrs bija soļa attālumā no spēlēšanas Anglijas Premjerlīgā, bet debitēja tikai Anglijas 1.līgā.

2010. gads Cauņa kļuva par Latvijas čempionu, bet 2011. gadā līgumu ar Cauņu parakstīja Maskavas CSKA. Maskavā pavadītajā laikā Aleksandrs trīs reizes – 2013., 2014. un 2016. gadā – kļuva par Krievijas čempionu, kā arī spēja divreiz triumfēt Krievijas kausa izcīņā.

Cauņa arī kļuva par neatņemamu Latvijas valstsvienības sastāvdaļu, aizvadot vairāk nekā 40 spēles izlases kreklā. 2017. gada janvārī saistībā ar vairākiem ilgstošiem savainojumiem pēc abpusējas vienošanās Maskavas CSKA pārtrauca līgumu ar Cauņu.

Ieguvis augstāko izglītību Krievijā, Cauņa 2017. gadā atgriezās Latvijā, lai turpinātu pilnveidot sevi un dot savu artavu Latvijas futbolam. Neizpalika arī spēlēšana Latvijas Virslīgā (divas nospēlētas spēles RFS rindās).

Tagad Cauņa pievienojies Jūrmalas "Spartaka" saimei, lai atbalstītu, uzmundrinātu, sniegtu padomus, un atrastos futbola vidē, kurā jūtas kā zivs ūdenī, raksta klubs. Pēc kluba sniegtā paziņojuma noprotams, ka Cauņa veiks konsultanta pienākumus, bet "Spartaka" sastāvā pieteikts kā kluba pārstāvis.

Izmantotie resursi:
http://www.fkspartaks.lv/jaunumi/aleksandra-cauņas-jaunais-izaicinājums


, 2018-05-11 22:13, pirms 6 gadiem
Uzreiz iešāvās prātā doma, ka ārstu konsultants dēļ skumjās traumu vēstures.
, 2018-05-11 22:19, pirms 6 gadiem
Hahahahh ko vins var konsultet nez?
, 2018-05-11 22:24, pirms 6 gadiem
Kāds skaists raksts, visu cieņu! Žēl vienīgi, ka to nav rakstījis Seilinjs
, 2018-05-11 22:35, pirms 6 gadiem
Šosezon viņš bija iekļauts RFS pieteikumā (kā spēlētājs).
, 2018-05-11 22:39, pirms 6 gadiem
Domāju Maskavas spartakam..
, 2018-05-11 23:42, pirms 6 gadiem
Spartaks ir tik milzigs klubs, ka vajadzigs konsultants? Dos ieteikumus, ka var nemaksat algu pusgadu?
, 2018-05-12 18:34, pirms 6 gadiem
Tātad acīmredzot spēlētāja karjerai pielikts punkts. Žēl, ja nebūtu to trako traumu, domāju, ka Cauņa būtu sasniedzis vēl augstākas virsotnes. Savā ziņā Latvijas futbola brīnumbērns. Neskatoties uz ilgstošajām traumām, paspēja uzspēlēt un atzīmēties ar vārtu guvumu arī Čempionu Līgas grupu turnīrā.

Un, autor, nevis Anglijas 1. līga, bet gan Championship. Cauņa Watford rindās uzspēlēja Championship, kas ir pēc spēka 2. līga. League One ir pēc spēka trešā līga.
Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
11

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.