Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Virslīgas prezentācijā par sezonas mērķiem, pārmaiņām un Eirokausiem

Virslīgas prezentācijā par sezonas mērķiem, pārmaiņām un Eirokausiem
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. "Optibet" Latvijas futbola Virslīgas komandu galvenie treneri un amatpersonas, šodien piedaloties Virslīgas sezonas prezentācijā, sagaida aizraujošu un neparedzamu 2020.gada sezonu.

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS" komandas.

Debiju virslīgā piedzīvos tukumnieki, kuru galvenais treneris Mareks Zubs pauda, ka nevar sagaidīt sezonas pirmo spēli.

"Pats svarīgākais ir saprast, kāda ir komandas vieta augstākajā līgā. Būs interesanti, kā klubam izdosies iekļauties spēcīgākajā sabiedrībā," teica Zubs.

Tikmēr "Daugavpils" ģenerāldirektors Nauris Mackevičs pauda vilšanos, ka ar komandu vairs nebūs trenera Viktora Moroza un vārtsarga Daņilo Kučera, kuri savas karjeras turpinās RFS vienībās.

"Mums ir jauns galvenais treneris - Aleksandrs Gorkškovs, savulaik UEFA Eiropas līgas uzvarētājs. Pamatmērķis paliek nemainīgs - demonstrēt labu un skatāmu futboli, izmantojot pieejamos resursus un jaunos futbolistus," atzīmēja Mackevičs, kurš mierināja, ka jaunajiem futbolistiem būs gana plašas iespējas doties laukumā Latgales komandas sastāvā.

Vislielākās pašu sagatavotās rezerves virslīgā, kā ierasts, būs "Metta" komandai.

"No 25 futbolistiem 14 ir mūsu audzēkņi. Ar katru gadu kļūstam arvien jaunāki, bet tas nenozīmē, ka pieredze pazūd. Novēlu visiem aizraujošu un notikumiem bagātu sezonu. Manuprāt, desmit komandu piedāvājums būs daudz interesantāks līdzjutējiem," "Metta" preses sekretārs Miks Vilkaplāters. "Turpinām koncentrēties un likt uzsvaru uz savas akadēmijas audzēkņiem, taču tas nenozīmē, ka ir pieredzes trūkums. Tikai divi futbolisti šobrīd neatbilst U-21 vecumam."

Tikmēr "Jelgava" galvenais treneris Oļegs Kubarevs skaidroja, ka grūti novērtēt komandas vietu starp pārējām virslīgas vienībām, jo notikušas izmaiņas kā sastāvā, tā arī kluba administrācijā.

"Mums ir jauni un talantīgi spēlētāji. Būs 36 spēles sezonā, gluži kā Anglijas premjerlīgā. Šāds spēļu grafiks būs interesants treneriem, kuriem būs ko analizēt. Savu lomu spēlēs arī laukumu maiņa," skaidroja Kubarevs. "Mūsu klubs ir ieinteresēts jauno futbolistu izaugsmē, tāpēc esam īrējuši šādus spēlētājus. Tāpat nepieciešams saprast, vai viņi šobrīd ir labāki par pārējiem un noderīgi treneri. Ļoti svarīgi, lai mēs nevienam nedotu zelta pasi, bet būtu konkurence."

Savukārt "Liepājas" galvenais treneris Andrejs Kaļiņins atklāja, ka komanda aizvadījusi divas labas treniņnometnes Kiprā, kur tā trenējās uz kvalitatīva seguma un spēlēja pret spēcīgiem pretiniekiem.

"Darba apjoms bija liels un daudz paveicām, futbolisti pret to attiecās ļoti profesionāli. Komandā izmainījies treneru štābs un administratīvais korpuss. Uzdevums šajā sezonā ir komandai atgriezties labāko trijniekā," pauda Kaļiņins. "Mums pieteikumā ir pieci futbolisti, kas atbilst U-21 vecumam, trīs no viņiem trenējas kopā ar pirmo komandu. Visu izšķirs treniņu process."

Jūrmalas "Spartaka" galvenajam trenerim Aleksejam Jerjomenko īsā laika posmā vajadzēja apgūt daudz informācijas par komandu.

"Komanda ir interesanta un daudznacionāla. Tāpat arī mūsu komandā mainījies administratīvais personāls un treneru štābs. Esam vēl procesā, lai viens otru iepazītu. Man tas būs ļoti interesants čempionāts ar daudziem izaicinājumiem," uzsvēra Jerjomenko. "Nekad neskatos spēlētāja pasē, kāda ir viņa valstiskā piederība vai vecums. Es kā treneris atbildu par savu komandu, nevis izlasi. Domāju tikai par savu komandu, tajā skaitā palīdzot izaugt jaunajiem futbolistiem."

Tikmēr "Valmieras" stūrmanis Tamazs Pertija neslēpa, ka sagatavošanās sezonai viņam bija ļoti smaga, jo komandā pēc leģionāru limita pacelšanas sastāvs mainījies par 80%.

"Komandā ir ļoti perspektīvi un ambiciozi futbolisti. Daudz laika pagāja, līdz iepazītos ar visiem spēlētājiem. Trīs nedēļas ieguldījām daudz darba, lai futbolisti labi saprastos un pēc tam varētu ķerties klāt taktiskām lietām. Pēdējā spēle pierādīja, ka komandā viss notiek automātiski. Domāju, ka čempionāts būs stiprs un tajā progresēs kā spēlētāji, tā arī treneri," atzina Pertija. "Vienmēr esmu ņēmis vērā jauno futbolistu vajadzības pēc spēļu prakses un līdzjutēju vēlmes. Mums ir labi jaunie futbolisti. Mums ir gan U-21, gan U-19 izlašu kandidāti, un viņus labi sagatavosim izlasēm."

Savukārt "Ventspils" sezonai gatavojusies trīs posmos -mājās, nometnē Turcijā un atkal mājās.

"Treniņnometnes pagāja labi. Novēlu visiem veiksmi jaunajā sezonā un veselību futbolistiem," teica "Ventspils" galvenais treneris Viorels Frunze.

"Sagaidām ļoti interesantas spēles, čempionāts būs aizraujošāks un konkurence - lielāka. Mērķis ir čempionātu pabeigt Eirokausu zonā. Gribam, lai progresētu visi spēlētāji, ne tikai jaunie," uzsvēra RFS stūrmanis Viktors Morozs. "Četri no RFS komandas šobrīd ir izsaukti uz U-19 izlasi, tāpat ir vēl daži šī vecuma spēlētāji. Tomēr sports ir sports, tāpēc laukumā dosies tikai labākie."

Atgriešanos Latvijā piedzīvojis "Riga" galvenā trenera Oļega Kononova palīgs Ravils Sabitovs, kurš savulaik vadīja "Jelgavas" komandu.

"Jau piektdien startēs jaunā sezonā, un domāju, ka tā būs ļoti interesanta," uzrunu latviešu valodā sāka Krievijas speciālists Sabitovs. "Čempionātam sagatavojāmies labi. Mums ir iespēja nospēlēt labāk nekā iepriekšējā gadā, jo īpaši UEFA Čempionu līgā." "Riga" arī cer, ka varēs derbija maču pret RFS aizvadīt jau "Skonto" stadionā.

Piektdien, 13. martā, plkst.19 ar spēli Vidzemes Olimpiskā centra stadionā starts tiks dots jaunajai virslīgas sezonai, kā pirmajiem laukumā dodoties ''Valmiera'' un ''Riga'' futbolistiem.

Katra ar katru komandu aizvadīs četru apļu izspēli (divas spēles savā laukumā, divas viesos), kā rezultātā tiks noteiks komandu vietu sadalījums. Virslīgas čempionātā bez medaļām augsta likme ir dalība Eirokausos, kas klubiem sniedz gan prestižu, gan finansiālu labumu. Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Viena no būtiskākajām izmaiņām pret aizvadīto sezonu ir spēļu skaits - šosezon vienas kārtas ietvaros tiks aizvadīti pieci mači, nevis četri.

Šajā sezonā virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem, tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Pilnīgi visas 180 spēles būs vērojamas tiešraidē, katrai esot pieejamai kādā no televīzijām - "Sportacentrs.com TV", "Best4sport TV" vai Latvijas televīzijas 7.kanālā (LTV 7). Šajā nedēļas nogalē "Sportacentrs.com TV" piedāvās trīs no piecām spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-03-11 21:03, pirms 4 gadiem
un video no šī pasakuma nav? tikai no leta copy, paste raksts?
, 2020-03-11 21:09, pirms 4 gadiem
Protams ir prieks ,ka atkal sākas čempis ,ir pamatotas cerības ,ka intrigas ziņā nezaudēs iepriekšejiem diviem.
Tikai ,paskatoties āra pa logu , uztraucos par skatītājiem ,izņemot Valmieru (varbūt vel kādu piemirsu) visos laukumos skatītāji sēdes,stāvēs zem klajām debesīm . Ja iestājoties siltākam laikam klubi (gandrīz visi)pārvāksies uz stadioniem ar jumtotām tribīnem ,tad Daugavpils un Metas skatītājiem jārūdās . Meta ,privāts klubs ,vis skaidrs ,bet Daugavpils ,kur futbols ir sporta veids Nr 1 pārsteidz .... kā vajag nemīlēt savus iedzīvotājus(veletajus) ,nemīlēt savu pilsētu lai neatrastu līdzekļus vismaz kosmētiskam remontam .
, 2020-03-11 21:43, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: un video no šī pasakuma nav?
https://optibetvirsliga.com/news/op...
, 2020-03-11 23:36, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Protams ir prieks ,ka atkal sākas čempis ,ir pamatotas cerības ,ka intrigas ziņā nezaudēs iepriekšejiem diviem.
Tikai ,paskatoties āra pa logu , uztraucos par skatītājiem ,izņemot Valmieru (varbūt vel kādu piemirsu) visos laukumos skatītāji sēdes,stāvēs zem klajām debesīm . Ja iestājoties siltākam laikam klubi (gandrīz visi)pārvāksies uz stadioniem ar jumtotām tribīnem ,tad Daugavpils un Metas skatītājiem jārūdās . Meta ,privāts klubs ,vis skaidrs ,bet Daugavpils ,kur futbols ir sporta veids Nr 1 pārsteidz .... kā vajag nemīlēt savus iedzīvotājus(veletajus) ,nemīlēt savu pilsētu lai neatrastu līdzekļus vismaz kosmētiskam remontam .
vai speedway notiek turpat
, 2020-03-12 07:10, pirms 4 gadiem
Vismaz vienā ziņā mums būs krutāk, nekā pasaules labākajās līgās! Tur spēlēs pie tukšām tribīnēm, bet mums vismaz pa 50 skatītājiem uz spēli nāks
, 2020-03-12 09:04, pirms 4 gadiem
Vakar Virsaitis Krivuņecs ziņoja, ka būs drastisks pieaugums, un gaidāmi nevis 50 skatītāji, bet 65 !
, 2020-03-12 10:56, pirms 4 gadiem
Diezgan sauss raksts spriežot pēc tā, cik garš ir video.

Tāpēc gaidu Edmunda vai kāda cita objektīvāka žurnālista rakstu par gaidāmo sezonu, prognozēm, sastāvu izmaiņām utt.

Savādāk ļoti klusi sākums pienācis, daži pat varētu to palaist garām.
, 2020-03-12 11:09, pirms 4 gadiem
Skatoties visus klubus baigām pakām leģionārus sapirka vismazāk Mettai 4 Tukumam 6 un Jelgavai 7 pārējiem +10 visiem.
, 2020-03-12 11:19, pirms 4 gadiem
Ja precīzāk Riga FC un RFS pa 15 ,Spartaks un Vetspils pa 14,Valmiera 12, Daugavpils 11, Liepāja 10 ,Jelgava 7 ,Tukums 6 un Metta 4 kopā virslīgā 108 leģionāri no kopumā 256 spēlētājiem.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.