Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vai "Mettas" studenti turpinās kutināt nervus stabilajiem ventspilniekiem?

Agris Suveizda

Vai "Mettas" studenti turpinās kutināt nervus stabilajiem ventspilniekiem?
Vai pagājušās sezonas labākajam bombardierim Ģirtam Karlsonam izdosies sezonu sākt ar vārtu guvumu?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pirmā "SynotTip" Virslīgas spēle šosezon tiks aizvadīta arī Ventspilī, kur angļu speciālista Pola Ašvorta vadītā "Ventspils" rezerves laukumā 2. pamatskolā uzņems Andra Riherta trenēto "Mettu"/LU. Spēles sākums plkst. 14:00, tiešraide Sportacentrs.com TV.

"Metta"/LU Virslīgā piecu sezonu laikā nekad nav finišējusi augstāk par septīto vietu un pirmajās 16 savstarpējās spēlēs pret "Ventspili" piedzīvoja 16 (!) zaudējumus, guva tikai divus vārtus un ielaida 43, taču pēdējā pusgada laikā nevis "Ventspils" bijusi studentu bubulis, bet drīzāk pat otrādi – tieši Hanzas vidusskolā kurzemnieki zaudēja ļoti svarīgus punktus cīņā par titulu.

Vispirms 18. augustā Gatis Kalniņš 20 minūtes līdz pamatlaika beigām nodrošināja neizšķirtu 1:1, savukārt 29. oktobrī rīdzinieki jau pirmajā puslaikā guva divus vārtus – vispirms iesita Roberts Uldriķis, pēc tam ar elegantu tālsitienu izcēlās Edgars Vardanjans – un spēja nosargāt uzvaru (2:1), ļaujot Jūrmalas "Spartakam" todien svinēt pirmo titulu kluba vēsturē. Vēl otrā puslaika vidū Eduards Tīdenbergs nerealizēja 11 metru soda sitienu, palaižot vējā lielisku iespēju panākt izlīdzinājumu. Starp citu, arī šoziem Tīdenbergs treniņnometnē Kiprā vienu pendeli neiesita, tomēr Ašvorts uzsvēra, ka joprojām tic malējam pussargam un štata sitēju mainīt negrasās.

Abas komandas vienreiz tikās arī starpsezonā, kad Ziemas kausa pirmajā nedēļā ventspilnieki "Skonto" hallē uzvarēja ar 2:0. Pirmā puslaika vidū vārtus guva pārbaudāmais spēlētājs, kurš vēlāk atklājās kā Adeleke Akinjemi un izcīnīja tiesības palikt komandā arī uz sezonu, bet kompensācijas laikā vārtsarga Dmitrija Grigorjeva kļūdu izmantoja Igors Savčenkovs. Šajā spēlē tuvāk optimālajam virknējumam gan bija "Ventspils", turklāt nopietnā savainojumā jau pirmajā puslaikā iedzīvojās rīdzinieku kreisās malas aizsargs Usmans Abass – traumu ziņā "Metta"/LU ziemā bija viena no lielākajām Virslīgas neveiksminiecēm.

Salīdzinot ar vairumu citu komandu, "Ventspils" un "Mettas"/LU sastāvi nav piedzīvojuši milzīgas pārmaiņas. Kurzemnieku lielākais zaudējums ir flanga spēlētājs Alans Siņeļņikovs, kuram, kā vēlāk komentēja klubs, tika dota atļauja meklēt laimi ārzemēs, taču viņš nokļuva…konkurentē "Jelgavā". Īre beigusies centra aizsargam Jevgeņijam Postņikovam. Savukārt klāt nācis baltkrievu pussargs Artjoms Vaskovs no Grodņas "Neman", jau pieminētais Ventspilī dzimušais Savčenkovs, kurš pārnāca no "Jelgavas", kā arī divi nigērieši.

Tikmēr "Mettu"/LU pametis ilggadējais komandas vidējās līnijas motors Edgars Vardanjans, kurš piecu sezonu laikā Virslīgā studentu sastāvā aizvadīja 133 spēles un guva deviņus vārtus un kurš pievienojās Latvijas čempionam "Spartakam". Uz RFS pārgāja talantīgais uzbrucējs Roberts Uldriķis, bet no leģionāriem nepalika japānis Takato Jamazaki. Toties klāt nācis Dienvidāfrikas U20 izlases labās malas aizsargs Kabelo Seriba, kā arī trīs gados jauni priekšējās līnijas spēlētāji – Vladislavs Fjodorovs ("Daugavpils"), Ņikita Ivanovs ("Skonto") un Aivars Emsis ("Alberts").

Ventspilnieku galvenais treneris Ašvorts regulāri uzsver, ka viņam kā anglim ļoti patīk daudz gūtu vārtu, un šādu "Ventspili" – rezultatīvu – varam sagaidīt arī sezonas laikā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu lielākā "Ventspils" izmaiņa varētu būt spēlētāju izvietojumā – ja dzeltenzilie turpinās spēlēt ar 3-4-3, ko ļoti daudz iemēģināja starpsezonā -, un tas apvienojumā ar ļoti pieklājīgu priekšējo līniju un uzbrūkošā tipa spēlētājiem vispār sola diezgan rezultatīvu sezonu. Neskatoties uz vairākām sausajām spēlēm Kiprā (piemēram, 1:0 pret Krievijas Premjerlīgas klubu "Ural"), pirms jaunās sezonas gan var būt bažas par to, cik labi komanda spēs aizsargāties – tieši aizsardzība varētu būt izšķirošais faktors, vai ventspilnieki spēs 20. gadu pēc kārtas finišēt labāko trijniekā.

Spēles tiešraidi varēsiet vērot Sportacentrs.com portālā un Sportacentrs.com TV kanālā.

"SynotTip" Virslīga, 1. kārta

DatumsLaiksVietaSpēleRez.
10.03.19:00Olaines pilsētas stadionsJelgava - Babīte/Dinamo1:0
11.03.14:00Ventspils 2. pamatskolas laukumsVentspils - Metta/LU
11.03.16:00Daugavas stadiona rezerves laukums (Liepāja)Liepāja – Riga
12.03.19:00Hanzas vidusskolas laukums (Rīga)RFS – Spartaks

  -2 [+] [-]

, 2017-03-11 11:11, pirms 7 gadiem
Nē, LOL, studentu labākos visi izķer. Nav stabila sastāva.

     [+] [-]

, 2017-03-11 13:36, pirms 7 gadiem
Par Mettas uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 18:51, pirms 7 gadiem
lai dzīvo krievu varza un vienīgais latvietis,tas pats no liepājas,kangars

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 18:53, pirms 7 gadiem
un ja kas,Ešvorts,nevis ašfords. kas ir,bāleliņi,atmiņa klibo,bļa......

     [+] [-]

, 2017-03-12 10:02, pirms 7 gadiem
Rič,tu ir palicis garlaicīgs un ja kas,tad komandā trīs reiz vairāk letiņu,bet tev jau tikai galvenais izliet samazgas.