Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Izlaidām praktiski visus uzbrucējus, bet neradījām momentus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Izlaidām praktiski visus uzbrucējus, bet neradījām momentus"
Tamazs Pertija vienā no pēdējām pārbaudes spēlēm
Foto: Ģirts Gertsons

Šodien aizvadīta vēl viena "SynotTip" futbola Virslīgas spēle, kurā "Liepāja" savā laukumā ar 0:1 piekāpās "Riga". Piedāvājam Tamaza Pertijas un Vladimira Volčeka pēcspēles komentārus.

Vladimirs Volčeks, "Riga" galvenais treneris: "Tā patiešām bija 1. kārtas cienīga spēle - spriedze ar līdzīgām cerībām abām komandām. Mums varbūt mazliet vairāk paveicās, jo izmantojām standartsituāciju. Vēlos pateikties savai komandai par to, ka 1. kārtā spēlētāji izturēja un sasniedza pozitīvu rezultātu."

Tamazs Pertija, "Liepājas" galvenais treneris: "Spēle bija tāda, kādai tādai jābūt 1. kārtā mākslīgajā laukumā - čempionāts allaž tādā veidā sākas. Laukumā bija daudz cīņas un šķiet, ka mēs šajās divcīņās nebijām sliktāki, taču bija viens moments, viena epizode, kas visu izšķīra. Īstenībā gan pirms spēles, gan pārtraukumā teicām, ka standartsituācija var izšķirt spēles likteni - gan par labu, gan par sliktu mums. Jo mums jau arī bija daudz stūra sitienu, brīvsitieni, pēc kuriem nepratām nogādāt bumbu pareizajā vietā.

Sāpīgi, ka zaudējām, bet domāju, ka mums ir cilvēki, kuri var spēlēt un domāju, ka jau nākamajā mačā mēs spēlēsim krietni citādāk. Neatbalstu tādu futbolu, kādu šodien spēlējam sitām uz priekšu un kāvāmies, cīnījāmies. Neatbalstu to un domāju, ka turpmāk spēlēsim tāpat, kā to darījām visā starpsezonu periodā. Plus divi mēneši, kuru laikā nododam informāciju futbolistiem, ir ļoti neilgs laika posms. Domāju, visu labosim un spēlēsim tādu futbolu, kādu līdz šodienai."

Karašausks intervijā sacīja, ka Liepājā mākslīgā seguma laukums nav pārāk labas kvalitātes. Vai šajā laukumā ir iespējams spēlēt kombinacionālu futbolu, nevis tikai kauties?
Pertija: "Domāju, ka šajā laukumā ir iespējams spēlēt kombinacionālu futbolu. Mēs šajā laukumā iepriekš esam apspēlējuši nesliktas komandas. Vienkārši šodien bija stresa situācijas un tie jaunie puiši, kuri pārbaudes mačos bija līderi, šodien viņi nespēja būt līderi. Oficiālās spēles un tam piemītošās stresa situācijas ir kaut kas cits. Bet visādi citādi šai laukumā var spēlēt kombinacionālu futbolu."

Abiem treneriem jautājums par sastāvu, ņemot vērā, ka jūsu komandās vēl ne visi ir ierindā. Cik tālu esat no optimālā sastāva? Kad varam gaidīt tos, kuri šodien nebija spēles pieteikumā?
Volčeks: "Burtiski pēdējā spēlē pirms čempionāta pazaudējām Šabalu. Arī Zjuzins, ar kuru rēķinājāmies, šodien nevarēja būt pat spēles pieteikumā. Šie divi spēlētāji ir tas pastiprinājums, kam tuvākajā laikā ir jābūt. Taču čempionāta laikā arī plānojam pastiprināties - skatīsimies, kā komanda progresē, kurš no spēlētājiem progresē un kurš ne pārāk labi izpilda mūsu prasības. Šis process ritēs visas sezonas garumā. Varu teikt, ka ar tiem, kuri spēlēja šodien, biju apmierināts. Šabalas deguns? Lūzums pārbaudes spēlē."

Pertija: "Mums, protams, arī būs pastiprinājums. Šodien bija sastāvs, kurš varēja spēlēt konkrētajā mačā. Šobrīd Torress iziet reabilitāciju, šodien uz maiņu iznāca Strumija, kuram patiesībā šodien arī nebija nemaz jābūt pieteikumā. Pēc tam viņš būs, arī Delajs un citi vakar ir atlidojuši. Protams, ka būs pastiprinājums."

Kāpēc Keitā šodien nespēlēja?
Pertija: "Jā, arī viņš šodien nespēlēja, tā ka ir cilvēki, kuri palīdzēs mums rādīt to futbolu, kuru vēlamies rādīt. Šodien bija pārāk daudz jucekļa - domāju, tas bija uztraukuma dēļ un sevišķi tas attiecas uz jaunajiem futbolistiem, kuri nupat sākuši spēlēt Virslīgā."

Afanasjevs?
Pertija: "Skaidrs, ka arī Afanasjevs spēlēs, vienkārši šodien mums bija tāda taktika... Šodien svarīgi bija standarti un mēs Gorkšu nespējām noturēt. Pareizi kolēģis sacīja, ka spēle ritēja līdz vieniem vārtiem un man liekas, ka šiem vārtiem bija jābūt no standarta."

Kāpēc nebija Mickeviča?
Pertija: "Viņš neiekļuva spēles pieteikumā."

Vai Doroševs ir pilnībā vesels un labā formā, taču neiztur konkurenci ar Raļkeviču?
Pertija: "Domāju, viņi abi ir labi vārtsargi, taču šobrīd vārtus sargā Raļkevičs, kurš visā gatavošanās posmā rādīja, ka ir neslikts vārtsargs. Viņiem ir ļoti laba konkurence."

Kas ir ar Kovaļova un Timofejeva traumām?
Volčeks: "Joprojām traumēti, bet ceru, ka tuvākajā laikā viņi atgriezīsies - protams, mēs ar viņiem rēķināmies. Lūk, četri spēlētāji, kuriem šodien būtu jābūt pamatsastāvā, taču traumu dēļ nespēlē. Tomēr saprotu, ka ar 10 cilvēkiem sezonu izvilkt ir grūti - tie, kas viņus šodien aizvietoja, izdarīja to cienījami."

Kāpēc tomēr no spēles tik maz izveidojāt?
Pertija: "Tieši tā - neveidojām momentus. Tās arī būs pretenzijas - nedrīkstam spēlēt, neveidojot momentus, jo tieši uz to liekam akcentu. Ja vien nespēlējam ar vienu uzbrucēju un no aizsardzības, Mums bija divi uzbrucēji, plus papildus izlaidām trešo uzbrucēju Kurtišu, plus Torresu - bijām noskaņoti uzbrukt. Ar šādu sastāvu ir jāveido momenti. Ja spēlētu ar vienu uzbrucēju, tad pretenziju nebūtu. Ja spēlētu no aizsardzības - tas pats. Bet ja laukumā tiek izlikti praktiski visi uzbrucēji, kuri ir un tu neradi momentus, tad rodas lieli jautājumi."

Tas ir uzbrucēju vai tomēr vidējās līnijas jautājums.
Pertija: "Domāju, ka vidējās līnijas jautājums. Vidējā līnija šodien pilnībā nestrādāja un uzbrucēji nesaņēma bumbas. Uzbrucēji ir atkarīgi no citiem spēlētājiem, viņiem jāsaņem piespēles. Diemžēl šodien tā nebija."

Abi Mauritānijas spēlētāji ir centra pussargi?
Pertija: "Jā."

Gorkšs aizvadīja lielisku spēli, uzvarēja daudz divcīņu, guva vārtus, ir viens no komandas līderiem. Izlasē viņš ir kapteinis. Kāpēc viņš nav "Riga" kapteinis?
Volčeks: "Tāpēc ka komanda netika izveidota līdz ar Gorkša atnākšanu, bet ievērojami agrāk. Šajā komandā jau iepriekš bija līderi - tas pats Oļegs Laizāns [viņš ir "Riga" kapteinis - aut.], arī viņš ir izlases spēlētājs. Mēs nemainījām kapteini, bet gan turpinājām uzticēties tiem, kuri ar mums jau ir pavadījuši vienu sezonu."

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 20:43, pirms 7 gadiem
Labi jautājumi un labas atbildes abiem treneriem !

  +3 [+] [-]

, 2017-03-11 20:48, pirms 7 gadiem
Tamaz,labak pasaki atklati,ka kļūdījies ar sakumsastavu,un nestaiga apkart.Videjas līnijas gandrīz nebija,Jurkovskis ir rezerves speletais,Grebis vairs nav jauns un atrs,Ķigurs ir meistarigs puisis,bet vel par zalu spelet pamatsastava,Karasauskas slimo ar skopuma slimibu,apkart neko neredz un bumbu nevienam negrib dot.Uzskatu ka sodien nespeleja pareizs sastavs,bet kaut kads eksperementals.Si bija pirma spele,un ceresim ka Pertija vairs ar sastavu nekludisies,bet atradis pareizo un optimalo sastavu,kurs cinisies par medalam.Ar sisdienas sastavu un izveleto taktiku varam palikt arpus cetrnieka.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 21:04, pirms 7 gadiem
uzbrukuma bija vienkarsi jalaiz kurtiss grebja vietaa. sagaidisim mauritanus un bus kas tehniski izkartos uzbrucejiem iespejas!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 21:23, pirms 7 gadiem
atdodot visus 3 pts tiešajam konkurentam savā laukumā, attaisnojumi nesedz Māra drūmo vaigu

  +2 [+] [-]

, 2017-03-11 22:03, pirms 7 gadiem
mamont rakstīja: Labi jautājumi un labas atbildes abiem treneriem !
Stadionā bija labākais LV sporta žurnālists!
EN

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:03, pirms 7 gadiem
Nav jabut trenerim vai futbola enciklopedijai,bet no malas skatoties un kaa vesture rada,tad ja laukuma ir Grebis,komanda nespele futbolu,bet gan karina bumbu visu laiku uz Grebi.Lidz ar to ari pazud viss Pertijas futbols. Liepaja spele tehnisku un skatamaku futbolu,ja Grebis nav uz laukumu. To jau nu treneriem vajadzetu redzet.
Bet es par Liepaju.

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:04, pirms 7 gadiem
kanvit rakstīja: Tamaz,labak pasaki atklati,ka kļūdījies ar sakumsastavu,un nestaiga apkart.Videjas līnijas gandrīz nebija,Jurkovskis ir rezerves speletais,Grebis vairs nav jauns un atrs,Ķigurs ir meistarigs puisis,bet vel par zalu spelet pamatsastava,Karasauskas slimo ar skopuma slimibu,apkart neko neredz un bumbu nevienam negrib dot.Uzskatu ka sodien nespeleja pareizs sastavs,bet kaut kads eksperementals.Si bija pirma spele,un ceresim ka Pertija vairs ar sastavu nekludisies,bet atradis pareizo un optimalo sastavu,kurs cinisies par medalam.Ar sisdienas sastavu un izveleto taktiku varam palikt arpus cetrnieka.
Grebis 45 min attaisnoja sevi.
Karas vietā Jurkovski un Kurtišu kā 2T opciju
Par Ķiguru nepiekrītu - dara milzu darbu - it sev mazajā laukumā nemaz nepazuda

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:09, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Ak kungs,abi biezie jau tā pārpilni ar labiem futbolistiem Latvijas mērogā,bet vēl būšot papildinājumi.Kad tikai nepārsprāgst ,papildinoties ar lieku gaisu
Jā. Tas nu gan man nepatīk. Uzskatu, ka sastāvs jākomplektē pirms sezonas.
Spēlētāji netrūkst, ja reiz Mickēvičs un Gucs netiek pieteikumā

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:09, pirms 7 gadiem
Vai arī Gucs vispār ir prom?

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:12, pirms 7 gadiem
LK izlidosim, jo VEN pašvakā, bet saspelētā mašīna nokodīs mūs kā mušas ar visiem saharīniem
Pertijam jāveido stratēģija, Zuntneram jādod pilnvaras noteikt pamatu

Šodien bija dīvainības, bet tā jau SKonto/LFF/LV izlases tipika ; )

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:13, pirms 7 gadiem
Kopumā labi 5 letiņi un 6 liepājnieki - pamatsastāvā

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:14, pirms 7 gadiem
Var just, ka šī bija liela spēle
100+ komenti pie rakstu
būs 20-30 pie intervijas

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 01:00, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Ak kungs,abi biezie jau tā pārpilni ar labiem futbolistiem Latvijas mērogā,bet vēl būšot papildinājumi.Kad tikai nepārsprāgst ,papildinoties ar lieku gaisu
Algun, ja grauž, tā arī pasaki. Labprāt iegriezīšos Ventspils forumos un padalīšos "zāģu" bēdās. Tiekamies pēc nākamās kārtas šajā pašā vietā. Ja reiz tik gudrs atkal sāc palikt. Patīsim atpakaļ 40 gadu treneru un spēlētāju vēsturi, kurš kuru trenējis utt.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-12 07:10, pirms 7 gadiem
>>>Key Nr 23
Protams ,ka skauž,biezos jau neviens nemīl ,kā tikai pašu līdzjutēji.Vai tas ir hokejs,vai futbols

  +1 [+] [-]

, 2017-03-12 09:18, pirms 7 gadiem
Arī man vakar izskatījās, ka Liepājai problēmas bija ar vidējo līniju, jo praktiski, kad bumbu uzbrukumā saņēma uzbrucēji, to viņiem nogādāja aizsargi. Uzlabosim vidējo līniju un viss aizies. Patreiz tur kaut kas buksē, tieši uzbrukuma veidošanā.