Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Virslīgas starta šāviens – trīs haizivis un pieci nepiekāpīgi krabji

Virslīgas starta šāviens – trīs haizivis un pieci nepiekāpīgi krabji
2015.gada Virslīgas čempione - "Liepāja"
Foto: futbolavirsliga.lv

Šodien ar vienu spēli sāksies 2016.gada Synottip futbola Virslīga. Piedāvājam ieskatu gaidāmajā sezonā, turnīra dalībniecēs un svarīgākajās izmaiņās.

Turnīrs, favorīti, izredzes

Virslīgā ziemas periodā kārtējo reizi notikušas lielas izmaiņas, būtiski mainījušies sastāvi, turklāt mazā astoņu komandu turnīrā pievienojušies uzreiz divi jauni un ambiciozi klubi – „Riga” un „Rīgas Futbola skola” (RFS). Tā visa rezultātā liela neziņa par spēku samēru 2016.gada sezonā ir ne tikai žurnālistiem un futbola līdzjutējiem, bet pat pašiem klubiem, to vadībām un spēlētājiem.

Tomēr vairums ir vienisprātis – ja nenotiks brīnumi, šogad vajadzētu dominēt trio „Liepāja”, „Ventspils” un „Jelgava”. Pēc visa spriežot, lielākie budžeti, labākie vietējie futbolisti (par šo, protams, kāds var pastrīdēties), stabilitāte, TOP4 pērn. Nevaram nepieminēt, ka pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības atgūšanas Virslīgā nepiedalīsies „Skonto” – titulētākais klubs, kuram pēdējās četrās sezonās sudrabs. Arī dalība 1.līgā pagaidām līdz galam nav skaidra. Laikam jau būs vajadzīgs laiks, lai pilnībā aprastu ar Virslīgu bez „Skonto”.

Trīs vadošās haizivis noteicām, bet daudz lielāks nezināmais ir pārējās piecas komandas. Gandrīz vai rodas sajūta, ka praktiski jebkura no šīm komandām tabulā var ieņemt vietu plašā intervālā. Skaidrs, ka stipri noteicoša būs vasara, kad, kā ierasts, atkal notiks lielā tautu staigāšana. Jānovēl klubiem stabilu finansiālo situāciju, lai visas astoņas komandas visu sezonu varētu aizvadīt bez lieliem kritumiem, problēmām, tai skaitā algu izmaksu kavējumiem.

Turnīra organizētājiem jānovēl, pirmkārt, tīrs futbols, otrkārt, lielāks skatītāju pieplūdums. Pagājušajā 2015.gadā šai rādītājā beidzot izdevās apstādināt lejupslīdi un skatītāju skaitu pieaudzēt (par 79%!), tiekot ļoti tuvu pēdējo septiņu gadu labākajam sasniegumam (499 pret 506). Šogad tas jāturpina un vēlams skaitļus audzēt ne tikai uz fantastiskās Liepājas rēķina.

Virslīgas vidējais apmeklējums pa gadiem.

Viensviens.lv koeficienti uz uzvaru Virslīgā

KomandaKoeficients
Liepāja2.10
Ventspils2.75
Jelgava3.50
Spartaks50.00
Riga75.00
RFS125.00
Metta/LU250.00
Daugavpils250.00

Sastāvi

Čempione „Liepāja” starpsezonu periodā nolēma pastiprināt sastāvu nevis kvantitatīvi, bet gan kvalitatīvi. Tikai trīs jaunpienācēji, toties kādi – Edgars Gauračs, Romāns Mickevičs un Ņikita Bērenfelds. Turklāt pirmais un pēdējais ne tikai palielinās „Liepājas” jaudu, bet arī aizlāpīs sāpīgākos robus – tātad komplektācija bija pārdomāta un mērķtiecīga. Tiesa, ņemot vērā čempionu statusu un gaidāmo startu Čempionu līgā, transfēru tirgū no liepājniekiem tika gaidīta lielāka aktivitāte. Piemēram, kāda spēcīga leģionāra piesaiste.

Tai pašā laikā liepājnieki var būt lepni, ka saglabājuši komandas kodolu – tātad visi spēlētāji „Liepājā” jūtas labi. No spēlētājiem, kuriem pērn bija TOP12 spēles laiks, „Liepāju” pametis tikai vārtsargs Raivo Varažinskis, kuram jau 2015.gada sezonas otrajā pusē nācās dot ceļu pieredzējušajam Pāvelam Doroševam. Diemžēl Ziemas kausa mačā nopietnā savainojumā iedzīvojās aizsardzības tipa futbolists un 11 metru soda sitienu izpildītājs Dmitrijs Hmizs, bez kura būs jāiztiek līdz vasaras beigām vai pat rudenim.

Bronzas medaļniece „Ventspils” 2015.gadā vienubrīd jau bija praktiski šķīrusies no reālām iespējām iegūt bronzu, bet tad atgriezās anglis Pols Ašvorts, un komanda, iegūstot jaunu elpu, izrāva 3.vietu, 18.(!) reizi pēc kārtas tiekot pie godalgām. „Ventspils” vadība deklamēja, ka ar Ašvortu rēķinās ilgtermiņā, un šī viņam būs pirmā pilnā sezona pēc atgriešanās Latvijā.

Tiesa, arī „Ventspils”, lai gan vairumu līderu saglabājusi, transfēru tirgū nav sevišķi pārliecinājusi. Pagājušās sezonas beigās Ašvorts solīja diezgan lielas izmaiņas sastāvā, pasakot, ka būs kādi 5-6 jauni spēlētāji. Skaitliski ir sanācis pat vēl vairāk, bet ir šaubas, vai viņi visi (vai vismaz vairums) būs līderi un kaut vai pamatsastāva spēlētāji. Tātad klāt nākuši: vārtsargi Maksims Uvarenko un Andrejs Pavlovs (abiem tā ir atgriešanās Ventspils apcirkņos), serbu aizsargs Nenads Vāsičs un aizsargs Raivis Hščanovičs, nigēriešu pussargi Abdualai Alfa un Adebaio Adiguns, korejiešu uzbrucējs Džuns Lī. Tai pašā laikā prom devušies pagājušās sezonas Dzelzs vīrs Vitālijs Meļņičenko, uzticību zaudējušais Ritus Krjauklis, lieliskais balsta pussargs un izlases dalībnieks Oļegs Laizāns.

Kas zina, varbūt Ašvorts lielāku uzsvaru liks uz jaunatni? Tas gan var liegt pacīnīties par zeltu. Jau pagājušās sezonas beigās Ašvorts sajūsminājās par tikai 19 gadus veco centra aizsargu Ņikitu Koļesovu, bet starpsezonu periodā pie laba spēles laika tika Eduards Tīdenbergs un Kaspars Svārups. Arī vienam no jauniegūtajiem nigēriešiem, Alfam, ir tikai 19 gadi.

„Jelgava” Latvijas futbola kartē izskatās aizvien nopietnāka. Atskaitot čempionus, jelgavnieki vienīgie atļāvās doties uz siltajām zemēm, lai gatavotos sezonai. Vitālijs Astafjevs pieprasa dzelžainu disciplīnu un, kā zināms, turnīrus uzvar labas aizsardzības un organizācijas īpašnieces, nevis spilgta uzbrukuma pārstāves. Kāpēc neizdevās jau pagājušajā gadā? Šai sakarā precīzi izteicās kluba direktors Jānis Vuguls: „Iepriekšējos gados uzlabojām, bet šis ir tas gads, kad futbola klubs ''Jelgava'' ir profesionāla komanda pēc visiem kritērijiem. Tā arī ir atšķirība. Pagājušajā gadā vēl bijām pusprofesionāļi, kas strādāja profesionāli. Tagad pēc gatavošanās, apstākļiem un sastāva selekcijas esam profesionāļi.”

„Jelgavu” vairs nevar uzskatīt par melno zirdziņu, bet gan par reālu pretendenti uz zeltu. „Jelgava” uz spēcīgāku čempionātu palaidusi Mārci Ošu, tāpat šķīrusies no krievu leģionāriem Rustama Sosranova un Vjačeslava Suškina, poļu leģionāra Dariuša Latkas un Aleksandra Gubina, toties jaunpienācēju ir daudz vairāk (un vismaz daži var būt līderi!), Astafjevam izveidojot, iespējams, dziļāko sastāvu šī gada Virslīgā. Pievienojušies bijušie skontieši Vitālijs Smirnovs, Vladislavs Sorokins, Andrejs Kovaļovs, daugavpiliešu spilgtais japānis Rjotaro Nakano, tāpat Viktors Litvinskis un Verners Zalaks, tad vēl Daniils Turkovs, ukrainis Kirilo Siličs, baltkrievs Vladislavs Klimovičs, Igaunijas izlases kandidāts Kevins Kaubers. Būs lieliska iekšējā konkurence par vietu sastāvā, un Astafjevs varēs rotēt futbolistus pēc sirds patikas.

Dažam labam klubam iznīkstot (pirms pagājušās sezonas pazuda abas „Daugavas”, tagad arī „Skonto”), „Spartaks” Latvijas klubu neoficiālajā rangā jau klauvē pie labāko trijnieka, paceļoties 4.vietā. Labā ziņa „Spartakam” ir, ka pie komandas stūres atgriezies Oļegs Kubarevs, kuram no visiem Virslīgas treneriem laikam jau ir stiprākais CV. Arī neilgajā laikā Latvijā 2013.gadā viņš atstāja stingra un prasmīga trenera iespaidu.

Lai gan „Spartakā” ierasti notiek lielas izmaiņas sastāvā, šoreiz virkne līderu saglabāti un no TOP11 pēc spēles laika komandu pametuši „tikai” pieci, turklāt divi no viņiem ir vārtsargi Pāvels Davidovs un Dmitrijs Grigorjevs un diez vai šai pozīcijā varēs just trūkumu – vietā nākuši Vladislavs Kurakins un Igors Labuts, katram gadījumam pieteikumā ir arī Aleksandrs Koliņko. Pārējie zaudējumi ir Toms Mežs, ukrainis Maksims Maksimenko, bet visvairāk jūrmalnieki varētu sajust allaž aktīvā Romāna Mickeviča trūkumu – šis malējais pussargs pārcēlies uz „Liepāju”. Toties joprojām sastāvā ir Nauris Bulvītis, Ingus Šlampe, Daniils Ulimbaševs, Frančesko Vivakva, Romans Bespalovs, Jevgeņijs Kazačoks.

Atskaitot pieminētos vārtsargus, ir nākuši klāt laukuma spēlētāji un, kā jau „Spartaka” stilā, lielākoties tie ir leģionāri. Kubarevs pieaicinājis savus tautiešus Nikolaju Kaševski, Sergeju Kozeku, Sergeju Pušņakovu, Dmitriju Platonovu. Tas nav viss – atgriezies Moštags Jagubi, sastāvs pastiprināts ar Kazahstanas U21 izlases pussargu Rinatu Hairuļinu, solīdā CV īpašnieku Jevgeņiju Kozlovu no Krievijas un brazīlieti Felipi dus Santusu. Arī vietējā tirgū iegūti labi un zināmi spēlētāji – Sergejs Kožans, Andrejs Kiriļins, kā arī Vladislavs Kozlovs, kurš atgriezies no Igaunijas. Iespaidīgi.

„Daugavpils”, lai gan minētajā neoficiālajā rangā pakāpusies pat uz augsto 5.vietu, turpina darboties taupības režīmā, un klubs pats neslēpj, ka galvenais uzdevums būs noturēties Virslīgā. Par Litvinska, Nakano un Zalaka došanos uz „Jelgavu”, kā arī vārtsarga Kurakina pievienošanos „Spartakā” jau minējām. Nav vairs arī Ņikitas Kaļiņina un Ērika Kokina, jaunāks nepaliek Pāvels Riževskis. Labi vismaz, ka kolorītais Migels Sids atgriezies... Taču kopumā sastāvs nepārliecina. Daudz kas būs atkarīgs, kā komandā iejutīsies un kādu devumu dos pievienojušies leģionāri – čehu aizsargs Romāns Kuļikovs un divi Azerbaidžānas spēlētāji, Orhans Kurbanli un Mirabdulla Abasovs. Varbūt par līderiem kļūs no „Ventspils” īrētie Anastasijs Mordatenko un Deniss Bezuščonoks. Tas arī viss.

„Metta”/LU galvenais treneris Andris Riherts ar pārliecību paziņoja, ka visi svarīgie spēlētāji no pagājušā gada modeļa saglabāti. Ja paskatās statistiski, tad daži svarīgi futbolisti tomēr komandu pametuši – Armands Pētersons (pērn labākais studentu rindās pēc rādītāja „vārti+piespēles”), Aleksejs Giļņičs, Artis Ojārs Ostrovskis, Rūdolfs Puķītis (ir pieteikts, taču var nojaust, ka spēlēs dublieros), arī 2015.gadā redzētie abi leģionāri Ismaels Giti un Eli Ndekrē.

Tai pašā laikā jāpiekrīt, ka diez vai „Metta” sastāva ziņā kļuvusi vājāka. Pirmkārt, vairāki gados jauni futbolisti kā Roberts Uldriķis, Ingars Sarmis Stuglis, Ņikita Juhņevičs, Eduards Emsis varētu kļūt labāki un zīmīgi, ka viņi visi vislabāk jūtas tieši vidējā līnijā (tiesa, Juhņevičam un Uldriķim jāatkopjas no nopietneim savainojumiem), otrkārt, „Mettas” zaļi balto kreklu šogad uzvilks rūdītais Artjoms Osipovs, mērķtiecīgais uzbrucējs Ēriks Punculs, Latvijā savas kvalitātes pierādījušais lietuvietis Mindaugs Grigaravičs, bet vēl tuvākajā laikā mūsu zemītē ieradīsies trīs talanti no Āfrikas.

Grūti paredzamas „Riga” sekmes. Skaidrs, ka kopš 1.līgas uzvarošā sastāva daudz kas mainījies. No pagājušā gada „Caramba/Dinamo” 1.līgas sastāva laikam jau tikai Dmitrijs Halvitovs un japānis Takeo Ogava (kā arī Verners Apiņš un Kristaps Blanks pēc savainojuma sadziedēšanas), varbūt Dmitrijs Daņilovs varētu turpināt spēlēt būtisku lomu komandā. Kā gan citādi, ja nākuši klāt Oļegs Laizāns, Roberts Savaļnieks, Aleksandrs Gubins, Armands Pētersons, Vitālijs Barinovs, Reinis Flaksis, Aleksandrs Gubins, Iļja Šadčins, Josuke Saito, Oļegs Timofejevs, Sergejs Vorobjovs un, neskaitot jau iepriekš minētos zināmos leģionārus, vēl seši ārzemju spēlētāji no Krievijas, Ukrainas un Sjerrleones. Ļoti iespaidīgi, un interesanti, ka iegūti spēlētāji no visām pagājušā gada TOP4 komandām, kopskaitā astoņi futbolisti! Jautājums ir, vai Kirils Kurbatovs spēs izveidot vienotu kolektīvu?

Strauji un mērķtiecīgi budžetu un sastāvu kuplinājusi „Rīgas Futbola skola” ar skaisto citātu autoru Juriju Popkovu pie komandas stūres. Šai jaunpienācējai skaitliski pastiprinājums nav tik varens kā „Riga”, taču ir sajūta, ka menedžments ir pārdomātāks un, kas nav mazsvarīgi, arī sponsori ir ļoti skaidri ar ilgtermiņa mērķiem. Cīņā par Rīgu tas var ļoti palīdzēt.

RFS sakarā ir bažas par balansu un sastāva dziļumu. Jā, ir atnākusi virkne no „Skonto” (Aleksejs Višņakovs, Igors Kozlovs, Edgars Jermolajevs, Germans Māliņš, Ņikita Ivanovs, Vjačeslavs Isajevs, Nika Pilijevs), cerīgi papildinājumi ir Raivis Andris Jurkovskis, Andris Krušatins un Ritus Krjauklis, bet nav pārliecības par vairumu no pārējiem. RFS pārstāvji apgalvo, ka visi 30 treniņos esošie spēlētāji ir līdzvērtīgi, bet to redzēsim tikai turnīra gaitā. Tāpat lūkosim, ko rādīs leģionāri un vai Virslīgas līmenī veiksmīgi pratīs ielēkt 1.līgas līderi Vsevolods Čamkins, Aleksejs Rosoha, Maksims Vasiļjevs un citi.

Lai tā būda rūc!

2016.gada Virslīgas pieteikumi

Klubs
"Liepāja"
"Ventspils"
"Jelgava"
"Spartaks"
"Daugavpils"
"Metta"/LU
"Riga"
RFS

Virslīgas čempiones

GadsČempioneGadsČempione
1992.Skonto2004.Skonto
1993.Skonto2005.Liepājas metalurgs
1994.Skonto2006.Ventspils
1995.Skonto2007.Ventspils
1996.Skonto2008.Ventspils
1997.Skonto2009.Liepājas metalurgs
1998.Skonto2010.Skonto
1999.Skonto2011.Ventspils
2000.Skonto2012.Daugava (D)
2001.Skonto2013.Ventspils
2002.Skonto2014.Ventspils
2003.Skonto2015.Liepāja

Virslīgas čempiones

VKlubsSk
1.Skonto14
2.Ventspils6
3.Liepājas metalurgs2
4.-5.Daugava D1
4.-5.Liepāja1

Godalgoto trijniekā iekļuvušie klubi

VietaKlubsPilsēta1.v.2.v.3.v.Kopā
1.SkontoRīga146222
2.VentspilsVentspils65718
3.Liepājas metalurgs; LiepājaLiepāja27413
4.DaugavaDaugavpils1023
5.LiepājaLiepāja1001
6.RAF; JelgavaJelgava0235
7.DaugavaRīga0202
8.Vilan-D; DinaburgDaugavpils0134
9.OlimpijaRīga0101
10.-12.VEFRīga0011
10.-12.DAGRīga0011
10.-12.FK RīgaRīga0011

Kurš kļūs par čempionu?

  • 178

  • 44

  • 67

  • 35



Slēpts komentārs: maox
, 2016-03-11 09:11, pirms 8 gadiem
1.Liepāja
2.Jelgava
3.Ventspils
4.Spartaks
5.Piga
6.RFS
7.Daugavpils
8.Metta
, 2016-03-11 09:11, pirms 8 gadiem
Za takoi pas tebe jaica nado atrezaķ. Popkova klasika! Būs interesanti. Vienīgi žēl, ka pietrūks Pertijas. Būtu jautrāk.
Viennozīmīgi nebūšu par jilhavu- skonta 2! Pārējām komandām veiksmīgu startu un finišu gaidāmajā sezonā!!!
Priekā!
, 2016-03-11 09:12, pirms 8 gadiem
man ir krabji
Slēpts komentārs: cobham
, 2016-03-11 09:21, pirms 8 gadiem
Beidzot sezona ir klāt! Lai veicas visiem klubiem! Par aizraujošu sezonu!
, 2016-03-11 09:29, pirms 8 gadiem
Tŗīs haizivis,trīs krabji un divas mailītes
, 2016-03-11 09:31, pirms 8 gadiem
balkons rakstīja: Za takoi pas tebe jaica nado atrezaķ. Popkova klasika! Būs interesanti. Vienīgi žēl, ka pietrūks Pertijas. Būtu jautrāk.
Viennozīmīgi nebūšu par jilhavu- skonta 2! Pārējām komandām veiksmīgu startu un finišu gaidāmajā sezonā!!!
Priekā!
Baumo (arī te pieminēts - 19 no 27 žurnālistiem prognozē "Liepājas"... ), ka, ja RFS neuzrādīs labus rezultātus, Pertija varētu Popkovu nomainīt.
, 2016-03-11 09:31, pirms 8 gadiem
Kā atšķiras amatieru un profesionāļu līgums?

Mana prognoze:
Čempioni - FK Liepāja;
Rezultatīvākais - Mujeci.
, 2016-03-11 09:36, pirms 8 gadiem
Varēja jau sarīkot kādu konkursiņu! Iepriekšējā gada konkursa balvas taču beidzot jau izdalītas
, 2016-03-11 09:40, pirms 8 gadiem
Mana prognoze:
1.Ventspils
2.Jelgava
3.Liepāja
4.RFS
5.Spartaks
6.Rīga
7.Metta
8.Daugavpils
, 2016-03-11 09:49, pirms 8 gadiem
Domāju ka šogad mūs gaida vairāki pārsteigumi un neskatoties uz Skonto prombūtni čempionāts būs interesantāk ne kā pagājušgad. Es par Liepāju, bet pašlaik prognozēt kaut ko konkrēti nebūtu pareizi. Lai visiem veicas!
, 2016-03-11 10:10, pirms 8 gadiem
Mana prognoze:
1. Liepāja
2. Jelgava
3. Ventspils
4. Riga
5. RFS
6. Spartaks
7. Daugavpils
8. Metta/LU
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-11 10:16, pirms 8 gadiem
1.Liepāja
2.Ventspils
3.Jelgava
4.RFS
5.Riga
6.Jūrmala
7.Metta/LU
8.Daugavpils
, 2016-03-11 10:16, pirms 8 gadiem
1. kārtas prognozes.

FKL-SPA 0:1
VEN-RFC 2:1
JEL-RFS 1:1
MET-BFC 0:0
, 2016-03-11 10:25, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Pa lielam garlaicīgs čempis-pirmais 3ieks visus sakapās un pārējie varēs cīnīties par 4.vietu.
Tie laiki, kad stiprie vienmēr uzvarēja vājākos, beidzās apmēram 90-to gadu beigās, kad ienāca totalizators.
, 2016-03-11 10:38, pirms 8 gadiem
Cik no jaunajiem, cerīgajiem un daudzsološajiem projektiem iepriekšējos gados ir attaisnojuši uz sevi liktās cerības? Parasti tas ir beidzos ar komandas izjukšanu un/vai pievēršanos toto spēlītēm. Ceru, ka šoreiz tā nebūs un RFS un Riga izrādīsies tuvāk augšgalam, nekā apakšai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: lamar-odom
, 2016-03-11 11:32, pirms 8 gadiem
Vilan-D un Dinaburg salikt kopā ir loģiski, bet nedomāju, ka ir pareizi salikt vienā ailē FK Liepāja un Metalurgu, kā arī RAF un FK Jelgava. Tie ir dažādi klubu, īpaši otrajā gadījumā, kur saiknes īsti nekādas. Tad jau var arī tikpat labi Liepājas "Olimpiju" ar 7 zeltiem, 6 sudrabiem pirms 1945. gada pīt klāt FK Liepāja un Metalurgam.
, 2016-03-11 11:39, pirms 8 gadiem
lamar-odom rakstīja: Riga FC toto kantoris nr1! Vēl RFS,Spartaks,Daugavpils...
Vnk neiedomājami kas darīsies šogad.
Daudz gan tu zini. Varbūt padalies ar Vārdiem un uzvārdiem kur tev tāda informācija? savādāk jau mutu brūķēt pat mazi bērni māk.
, 2016-03-11 11:41, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Daudz gan tu zini. Varbūt padalies ar Vārdiem un uzvārdiem kur tev tāda informācija? savādāk jau mutu brūķēt pat mazi bērni māk.
Pagaidi kad būs pussezona nospēlēta,tad parunāsim.
, 2016-03-11 11:54, pirms 8 gadiem
Skaidrs ir tikai tas, ka 8 brigādes nepabeigts tototurnīru un kādu beidzot iesēdinās.Un gribētos sagaidīt brīnumu - valsts valodas lietošanu, bet Lemberggrada jau tagad ar tautu komunicē kā tai ērtāk.
, 2016-03-11 12:08, pirms 8 gadiem
lamar-odom rakstīja: Pagaidi kad būs pussezona nospēlēta,tad parunāsim.
Nu es jau tikai gribu zināt kur tev tāda informācija, ka vari tā teikt? Es no Ģimenes/paziņu puses zinu Juriju Popkovu un ar toto ja kāds tur mēģinās no spēlētājem un būs nojausma par ko tādu tie spēlētāji ''lidos''. par tavu minētot ''toto kantori nr1'' zinu personīgi pārus spēlētājus un vēl liela daļa spēlētāju ir diezgan labi un sabiedrībā zināmi spēlētāji, Gubini, Laizāns utt un šaubos vai tie ir tie, kas iesastītos tādās lietās. Ar ''Spartaku'' lielas problēmas līdz šim nav bijušas un ņemot vērā, ka budžets un treneris ir normāls, tad vienīgi kas var kur iesaistīties ir pāris spēlētāji, bet domāju, ka maza iespēja ko ietekmēt iznākumos viņiem būs ilgtermiņā, varbūt pāris spēles. Un daugavpils, par to neko nezinu, tik to, ka tā ir būtība diezgan stipra janiešu futbola akadēmija, vai skola vai kas tāds un piestūres nav īstie ''toto'' cilvēki un viņi tāpat būs lejas galā, tāpēc ar savu spēli rezultāta ziņā neko daudz nevarēs ietekmēt, jo tāpat likmes, ka viņi zaudēs būs mazas un kāda starpība zaudē vienkārši vai ar toto darbību un nejau visu sezonu zaudēs ar -3 utt, lai liktu uz vārtu attiecību. Būs tad kā ar gulbeni un lieta darīta. Šogad dodu 1,5% ka toto ietekmēs tabulu(Pie noteikuma, ka neviena komanda nesaskaras ar būtisku budžeta samazināšanos) jo ja kāda paliks bez naudas, tad jau, protams, ka iespējams ir viss.
, 2016-03-11 12:16, pirms 8 gadiem
Bet atceroties ziemas kausu, tad te visiem jefņiem puslaikā divi ielaisti vārti jau ir toto darbības. un 100% pēc ik vienas spēles, kuru ,notekti, nemaz nebūs skatijušies bet rez. liksies savāds bļaustīsies, ka tas ir toto varu derēt, ka ši sezona būs interesanta un labā, sportiskā ziņā interesanta.

Ja liekas, ka neloģiski rez. ir toto, tad brauciet uz Angliju un ārdaties par to pēc katras spēles, jo paskatates, kas ir pirmajā vietā, kur ir chelsea, un ko uzvar līgas pastarītes. Latvijā ''gudrie eksperti'' to sauktu par toto.
, 2016-03-11 12:23, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Nu es jau tikai gribu zināt kur tev tāda informācija, ka vari tā teikt? Es no Ģimenes/paziņu puses zinu Juriju Popkovu un ar toto ja kāds tur mēģinās no spēlētājem un būs nojausma par ko tādu tie spēlētāji ''lidos''. par tavu minētot ''toto kantori nr1'' zinu personīgi pārus spēlētājus un vēl liela daļa spēlētāju ir diezgan labi un sabiedrībā zināmi spēlētāji, Gubini, Laizāns utt un šaubos vai tie ir tie, kas iesastītos tādās lietās. Ar ''Spartaku'' lielas problēmas līdz šim nav bijušas un ņemot vērā, ka budžets un treneris ir normāls, tad vienīgi kas var kur iesaistīties ir pāris spēlētāji, bet domāju, ka maza iespēja ko ietekmēt iznākumos viņiem būs ilgtermiņā, varbūt pāris spēles. Un daugavpils, par to neko nezinu, tik to, ka tā ir būtība diezgan stipra janiešu futbola akadēmija, vai skola vai kas tāds un piestūres nav īstie ''toto'' cilvēki un viņi tāpat būs lejas galā, tāpēc ar savu spēli rezultāta ziņā neko daudz nevarēs ietekmēt, jo tāpat likmes, ka viņi zaudēs būs mazas un kāda starpība zaudē vienkārši vai ar toto darbību un nejau visu sezonu zaudēs ar -3 utt, lai liktu uz vārtu attiecību. Būs tad kā ar gulbeni un lieta darīta. Šogad dodu 1,5% ka toto ietekmēs tabulu(Pie noteikuma, ka neviena komanda nesaskaras ar būtisku budžeta samazināšanos) jo ja kāda paliks bez naudas, tad jau, protams, ka iespējams ir viss.
Man no visas sirds gribētos,lai tev ir taisnība. Tikai izlasi savu pēdējo teikumu.
, 2016-03-11 12:31, pirms 8 gadiem
krabju tur pilns, bet kur tās haizivis meklēt ?
ja pavēro sekmes Eirokausos
, 2016-03-11 12:38, pirms 8 gadiem
Pajautāšu arī šeit. Cik zinu, Metta spēlē Hanzas laukumā, kuros plāno spēlēt pārējas Rīgas komandas?
, 2016-03-11 12:46, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Pajautāšu arī šeit. Cik zinu, Metta spēlē Hanzas laukumā, kuros plāno spēlēt pārējas Rīgas komandas?
no pieteikuma:

Riga FC:
Pamatlaukums: "Skonto" stadions
Rezerves laukums: Kauguru vidusskolas sporta laukums

RFS:
Pamatlaukums: Stadions "Arkādija"
Rezerves laukums: Hanzas vidusskolas stadions
, 2016-03-11 12:50, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Pajautāšu arī šeit. Cik zinu, Metta spēlē Hanzas laukumā, kuros plāno spēlēt pārējas Rīgas komandas?
2.kārtā RFS savu mājas spēli pret Mettu aizvadīs Hanzas vidusskolas laukumā
, 2016-03-11 12:54, pirms 8 gadiem
Paldies par atbildēm. Viena no komandām plānoja spēlēt Daugavgrīvas ielā, tad tas variants nepiepildījās ,alikam.
Slēpts komentārs: T.G.H.
, 2016-03-11 13:13, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Bez Skonto šī līga ir bezcerīga. Pieņumu, ka šosezon būs liels skatītāju kritums jau ta mazapmeklētajai Virslīgai. Paši sev izrakāt so bedri, pasi arī kritīsiet. Vismaz es vairs Virslīgai noteikti nesekošu līdzi. Noveli titulu paņemt FK Jelgavai ! Adios
Nu ja Skonto bija tie, kas vidējo apmeklējumu cēla uz augšu
Tinies uz neatgriešanos Kaut gan tu jau atvadies jau kuro reizi...Neapšaubāmi sezonas laikā smirdēsi šeit atkal...
, 2016-03-11 13:27, pirms 8 gadiem
Vai var kāds izskaidrot, kāpēc Jelgava tiek uzskatīta par zelta medaļu pretendenti, bet Spartaks ar labāku sastāvu- ne?
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.