Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Vēl jāsaprot, vai Ziemas kausa fināls būs prioritāte"

Andrejs Siliņš

Ašvorts: "Vēl jāsaprot, vai Ziemas kausa fināls būs prioritāte"
"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Futbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts intervijā sava kluba mājaslapā pēc uzvaras SMScredit.lv Ziemas kausa pusfinālā pār "Jelgavu" komentēja maču un atsevišķu spēlētāju parādīto sniegumu, taču vēl nemācēja teikt, vai finālā komanda spēlēs spēcīgākajā sastāvā, jo dienu iepriekš paredzēta cita pārbaudes spēle.

"Patīkami uzvarēt stipru pretinieku un izsisties finālā. Kopumā vienlīdzīga spēle, tikpat nepiekāpīga, kā mums bija pagājušā čempionāta pēdējā kārtā Jelgavā. Sacīju futbolistiem, ka tādā spēlē visu izšķirs viens moments - tā arī notika. Mēs guvām labus vārtus, Ruga atdeva teicamu piespēli, bet Karlsons lieliski noslēdza uzbrukumu. Uzvara, protams, nenāca vienkārši, tādēļ ka ar "Jelgavu" visu laiku laukumā ir cīņa, kombinēt pret šo pretinieku ir sarežģīti. Pie tam traucē arī cietais segums, bumba šeit visu laiku lēkā, kas rada problēmas spēlētājiem. Jo patīkamāk, ka "Ventspils" šajā līdzīgajā un nepiekāpīgajā spēlē uzvarēja," pusfināla maču Ziemas kausā komentēja Ašvorts.

"Mēs neko pa īstam asu pretiniekam izveidot neatļāvām. Bet patiesībā "Jelgavai" standarta situācijas ļoti bīstamas, par to zina visi. Tām jāpieiet ļoti uzmanīgi, ar pilnu koncentrāciju, un mēs tam veltījām nopietnu uzmanību. Un veltīsim vienmēr, jo mums ar "Jelgavu" vēl daudzas reizes nāksies spēlēt. Kas zina, ļoti iespējams, ka pat sešas reizes sezonā..."

"Jā, vārtus mēs iesitām ļoti labus. Kas attiecas uz kombināciju darbībām, tad uzskatīsim, ka tās atlikām uz oficiālām spēlēm ar "Jelgavu"," turpināja speciālists. "Ruga nospēlēja vienkārši lieliski, malacis. Pie tam vēl arī vārtu piespēli atdeva! Viņš, starp citu, man apsolīja, ka jaunajā sezonā iesitīšot... 46 vārtus! Pie kam vārti draudzības mačos netiek skaitīti. Vispār tagad es gaidu no Rugas tos vārtus. (Smaida)"

Treneris arī palika apmierināts ar Alana Siņeļņikova sniegumu: "Siņeļņikovs ir universāls, Viņš spējīgs veiksmīgi nospēlēt gan aizsardzībā, gan pussargos. Mēs pārbaudīsim Alanu abās pozīcijās: man svarīgi saprast, kur viņš spējīgs dot maksimālu labumu jau sezonas gaitā. Pret "Jelgavu" Alanam vajadzēja nospēlēt vien puslaiku, tā kā es riskēju, atstājot viņu laukumā. Tomēr tā sanāca, un Alans malacis, labi ar visu tika galā. Kad jau galīgi piekusa, paprasīja maiņu."

Ašvorts atzina, ka iecelt Boranijaševiču par kapteini cīņā pret "Jelgavu" bijis viņa lēmums: "Ja pievērsāt uzmanību, tad katrā mačā mums bija jauns kapteinis. Pēc mana skatījuma, tas ir labs paņēmiens pārbaudīt spēlētāju, kurš var būt kapteinis. Svarīgi zināt, kā viņš spējīgs sevi parādīt šādā atbildīgā lomā. Pie tam, saprotams, vēlāk mēs izvēlēsimies kapteini, būs balsošana, komanda izlems, kurš vairāk atbilstīgs."

"Ventspils" galvenais stratēģis norādīja, ka uzvara Ziemas kausā būs tikai pašsaprotams mērķis: "Protams, tas ir dabīgi. Katra spēle ir svarīga, fināls vēl ir arī prestižs. Cita lieta, ka nedrīkst aizmirst, ka rit sagatavošanās periods, ir gatavošanās plāns, kam mēs akurāti sekojam. Jau sen ieplānojām kontroles maču ar Lietuvas vicečempioniem "Trakai", kas būs dienu pirms fināla. Tā kā mums vēl svarīgi saprast, kādus tieši uzdevumus mums jārisina šajās spēlēs un kas būs prioritāte. Lai arī kā tur nebūtu, ja "Ventspils" iekļuvusi finālā, tad, saprotams, mēs spēlēsim tikai uz uzvaru, kā darām to katrā mačā."

Izmantotie resursi:
fkventspils.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-11 16:04, pirms 8 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Lasu agrāko laiku sporta avīzi, kur bija Pols Ešvorts.

Šis laikam ir cits.
Lāšona brālis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-11 16:47, pirms 8 gadiem
Siliņ ,tu esi Venstpils gm ? Skatos, ka esi iecēlis jaunu treneri, jo kluba mājaslapā nav atrodams tāds Ašvorts. Kārtējā pērle no Sc žurnaļugām.. ';

     [+] [-]

, 2016-02-11 16:51, pirms 8 gadiem
Gan jau abos finālos par 1. un 3. vietu būs ko redzēt.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-11 16:51, pirms 8 gadiem
.. ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-02-11 18:53, pirms 8 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Lasu agrāko laiku sporta avīzi, kur bija Pols Ešvorts.

Šis laikam ir cits.
VO, VO...AŠVORDS..Bilde kā Ešvordam

  -1 [+] [-]

, 2016-02-11 19:37, pirms 8 gadiem
Viņš ir Ašvords

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 00:23, pirms 8 gadiem
Ašvourtcs