Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Karašausks: "Par 99% šogad nespēlēšu "Skonto""

Karašausks: "Par 99% šogad nespēlēšu "Skonto""
Artūrs Karašausks
Foto: Lff.lv

Svētdien radio "NABA" raidījumā viesojās "Skonto" spēlētājs Artūrs Karašausks. Piedāvājam nelielu ieskatu raidījumā runātajā.

Par dzīvošanu bez piecu mēnešu algas:
"Mums jau gandrīz citu variantu nav. Spēlējam futbolu, bez tā grūti dzīvot. Iet meklēt citu komandu - viegli tas nav, it sevišķi ārzemēs. Atliek ticēt, ka tos parādus atdot."

Par savu sezonu un nākotni:
"Neuzskatu, ka Latvijas čempionātā nospēlēju labi. Man gāja kā pa viļņiem - vienu spēli nospēlēju labi, otru atkal nē. Jā, atgriezos izlasē, Eirokausos nospēlēju labi. Piedāvājumi ir kaut kādi un ar 99% varbūtību nākamo sezonu "Skonto" rindās vairs neaizvadīšu. Pagaidām gan pašam nav ne jausmas, kur tas būs. Maskavas "Dinamo" ar mani vairs nav kontaktējušies, lai gan vasarā, kad biju pārbaudēs pie viņiem, bija runa, ka ziemā atgriezīsies sarunās ar mani."

Par motivāciju un atmosfēru treniņos:
"Atmosfēra ar komandas biedriem ir laba, varam pasmaidīt, bet treniņu laikā ne visai. Ejot uz treniņu, vairs nav tas garastāvoklis, kam būtu jābūt. Vienīgais, kas palīdz censties, ir tas, lai būtu iespēja kaut kur aizbraukt atrādīties. Azartu es neredzu arī komandas biedriem vairs acīs."

Par būšanu profesionālim Latvijas futbolā:
"Latvijā ir grūti būt profesionālam futbolistam, izspiest no sevis maksimumu. Grūti sevi savākt sevi uz spēli Latvijas čempionātā. Bet Latvija jau ir valsts, kurā grūti ir viss."

Par izcīnītajām sudraba medaļām tik grūtos apstākļos:
"Nekas nemainītos tad, ja komanda neizietu uz laukuma kādā spēlē. Nekas nenotiktu. Kā nemaksāja algas, tā arī nemaksās. Kaut kā savācāmies un to sudrabu izcīnījām, lai gan emocionāli tiešām bija grūti. Liepāja par mums bija pārāka tikai organizatoriskā līmenī. Citos apstākļos mēs tik viegli Liepājai zeltu nebūtu atdevuši."

Par Virslīgas kalendāru:
"Nav saprotams, kādēļ sezona iet līdz novembrim, ja Virslīgā spēlē septiņas komandas. Pa vidu ir pauzes mēneša garumā. Kalendārs pagājušajā sezonā bija man nesaprotams. Uzskatu, ka mēs šo čempionātu varējām izspēlēt trīs mēnešos. Vasarā noteikti varētu būt vairāk spēles, bet rudenī to skaitu samazināt. Arī manas nospēlētās 16 spēles Latvijas čempionātā pierāda to, ka spēļu ir par maz."

Par jaunās sezonas mērķiem:
"Mērķus neteikšu, lai tie paliek pie manis. Es arī mērķi "Latvijas izlase" nevienam nebiju teicis. Ja pasauksiet mani pēc gada, tad pateikšu, vai mērķi ir sasniegti. Bet šajā sezonā esmu sev nospraudis lielu mērķi. Laikam arī tādēļ iepriekšējā sezona Latvijā nebija īsti izdevusies, jo nebiju sev nospraudis nekādus mērķus. Katru gadu sev ir jāliek mērķi."

Pilns raidījuma ieraksts pieejams šeit.


Slēpts komentārs: ficuks
, 2016-01-11 02:19, pirms 8 gadiem
''Azartu es neredzu arī komandas biedriem vairs acīs."
Nu loģiski!

Gribētos lai vairāk lūkojas eiropas virzienā!
, 2016-01-11 02:20, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Protams, ka nespēlēsi, jo Skonta vairs nebūs!
"Skonto" maksā parādus un piedalīsies Ziemas kausā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-11 02:35, pirms 8 gadiem
HuliManiBanno rakstīja: Sakumaa piedalisies Ziemas kausaa, tur uz TOTO pacels un tad varbuuut KAUT KO no paradiem ari samaksaas!!!

Tada ir taa hronologija!!! Esmu pa 100% parliecinats ka ziemas kausaa buus ists cirks un bezprigels Bet365 kantorii
Nezināju, ka uz Ziemas kausa spēlēm var likt toto , KAKINGA Kungs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-11 05:57, pirms 8 gadiem
Nu nu, trīs mēnešos čempionātu izspēlēt. Ziemā kalendārs vēl neskaidrs (nav skaidrs kausa ieguvējs), tad nu vasarā pārceļ dažas spēles, lai uz Eirokausiem komandas var aizbraukt.
Un Karašauska 16 spēles nav rādītājs, brauca gan atrādīties, gan pēc spēles pret Liepāju diskvalifikāciju dēļ.
, 2016-01-11 06:54, pirms 8 gadiem
-Grūti sevi savākt sevi uz spēli Latvijas čempionātā. Bet Latvija jau ir valsts, kurā grūti ir viss-

viedi
, 2016-01-11 08:01, pirms 8 gadiem
Grēbers rakstīja: -Grūti sevi savākt sevi uz spēli Latvijas čempionātā. Bet Latvija jau ir valsts, kurā grūti ir viss-

viedi
Ja menesiem nesanem algu,ne tadi vien teksti var iznakt
, 2016-01-11 10:35, pirms 8 gadiem
Latvijas čempionāts ir kaut kāda parodija. Pareizi Arturs saka, ka to var izspēlēt 3 mēnešos. Kāpēc vēl novembrī jāspēlē, ja tik maz komandu? Izskatās, ka LFF vadībā galīgi nekompetenti, gadījuma cilvēki.
Spēļu skaits futbolistiem Latvijas čempionātā ir nenormāli mazs, tas ir tīrais amatieru līmenis. Cik spēļu ir jebkurā Eiropas līgā, plus tur visādi kausi - līgas, karaļu un starptautiskie, izlasēs spēlētājiem vēl vairāk.
Kāda runa var būt par meistarības celšanu, ja sazonas vidū brīžiem gandrīz mēnesi nav spēļu?
, 2016-01-11 10:36, pirms 8 gadiem
tas tikai parada,kads futbolists ir,gruti izspiest no sevis maksimumu,es pat pagalma macos,spiedu no sevis maksimumu,a sitas baiga zvaignze,neko navsasniedzis,un gruti vinamizspiest no sevis,smiekli nak! tapec ari nekad talu netiks,aizbrauks uz Poliju,jeb Krievijas 1 ligu
, 2016-01-11 11:16, pirms 8 gadiem
zvaigzne jeb ne...bet tas ir tik divaini,ka uz izlases slieksna esos speletajs..pusgadu bez algas..par kadu motivaciju var but runa?
, 2016-01-11 11:17, pirms 8 gadiem
kegums rakstīja: Nu nu, trīs mēnešos čempionātu izspēlēt. Ziemā kalendārs vēl neskaidrs (nav skaidrs kausa ieguvējs), tad nu vasarā pārceļ dažas spēles, lai uz Eirokausiem komandas var aizbraukt.
Būtu jābūt noteiktiem kritērijiem: eirokausu komandu dēļ netiek pārceltas spēles (respektīvi, otrdien/trešdien/ceturtdien notiek eirokausu spēles, sestdien/svētdien Virslīgas vai LK spēles bez jebkādiem iebildumiem); pieņēmums, ka visi Latvijas klubi eirokausu kvalifikācijā pārvarēs vismaz vienu kārtu.
, 2016-01-11 11:30, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: tas tikai parada,kads futbolists ir,gruti izspiest no sevis maksimumu,es pat pagalma macos,spiedu no sevis maksimumu,a sitas baiga zvaignze,neko navsasniedzis,un gruti vinamizspiest no sevis,smiekli nak! tapec ari nekad talu netiks,aizbrauks uz Poliju,jeb Krievijas 1 ligu
nuuuu... tam visam ir fons, viņu var saprast. Bet no otras puses - tas tieši atšķir izcilu spēlētāju no viduvēja
, 2016-01-11 12:22, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kāpēc vēl novembrī jāspēlē, ja tik maz komandu?
šogad paveicās ar laika apstākļiem
bet citreiz tā ņemšanās dubļos, uz apsaluša laukuma vai mākslīga seguma, tāda jocīga ir
, 2016-01-11 17:57, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: nuuuu... tam visam ir fons, viņu var saprast. Bet no otras puses - tas tieši atšķir izcilu spēlētāju no viduvēja
piekritu,tapec diemzel musdienas ir tadi sportistini mums,ka hokejisti,ta futbolisti,potencials jau vistcamak ir
, 2016-01-11 21:33, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Latvijas čempionāts ir kaut kāda parodija. Pareizi Arturs saka, ka to var izspēlēt 3 mēnešos. Kāpēc vēl novembrī jāspēlē, ja tik maz komandu? Izskatās, ka LFF vadībā galīgi nekompetenti, gadījuma cilvēki.
Spēļu skaits futbolistiem Latvijas čempionātā ir nenormāli mazs, tas ir tīrais amatieru līmenis. Cik spēļu ir jebkurā Eiropas līgā, plus tur visādi kausi - līgas, karaļu un starptautiskie, izlasēs spēlētājiem vēl vairāk.
Kāda runa var būt par meistarības celšanu, ja sazonas vidū brīžiem gandrīz mēnesi nav spēļu?
Tas mēnesis bija dēļ Eirokausiem, lai nāktu pretī klubiem. Skaidrs, ka arī ar Gulbenes izmešanu sezonas sākumā neviens nerēķinājās, kad tika sastādīts kalendārs. Pēc Gulbenes "spilgtā uznāciena" tās nedēļas, kad bija paredzētas spēles pret viņiem, citiem klubiem palika brīvas.
, 2016-01-11 21:34, pirms 8 gadiem
Skaidrs, ka jādodas prom, ja ir varianti. Cerams atradīs klubu labā līmenī, bet, cik var saprast, tad aģents skatās vairāk Krievijas virzienā. Gribētos gan Artūru redzēt spēlējam rietumos, no kurienes tālāk ir labākas karjeras perspektīvas. Tas pats Polijas variants būtu super un neticu, ka Ekstraklases klubi nav par viņu dzirdējuši. Viss atkarīgs no tā, ko klubi meklē un pienācīga aģenta darba.
, 2016-01-11 23:46, pirms 8 gadiem
Kara nemāk zaudēt, pasakot, ka Liepāja tikai org.līmenī bij labāk.
, 2016-01-12 00:20, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kara nemāk zaudēt, pasakot, ka Liepāja tikai org.līmenī bij labāk.
Tā tāda sevis žēlošana! Visiem bija skaidri redzams cik tālu priekšā visiem klubiem sezonā bij FK Liepāja!!! Kilometriem....
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.