Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lazarevs: "Varu atnest komandai punktu, pārējie divi ir uzbrucēju atbildība"

Emils Ozerinskis

Lazarevs: "Varu atnest komandai punktu, pārējie divi ir uzbrucēju atbildība"
Vladislavs Lazarevs. Foto: Jānis Līgats

Neticamais, bet acīm redzamais ir noticis. "Valmiera Glass/ViA" nākamsezon spēlēs Eirokausos. Aizvadītajā Virslīgas sezonā, iespējams, galvenais valmieriešu Eiropas ceļa kaldinātājs bija komandas vārtsargs Vladislavs Lazarevs, kurš demonstrēja lielisku sniegumu, aizvadot visas komandas spēles. Pēc sezonas noslēdzošā mača Sportacentrs.com uz sarunu noķēra Valmieras komandas vārtu vīru.

21 gadu vecais vārtsargs pēc bedraina karjeras sākuma šogad kļuva par vienu no Latvijas futbola Virslīgas spilgtākajiem jaunatklājumiem. Sezonas pirmajās spēlēs Lazarevs stājās "Valmiera Glass/ViA" vārtos, jo vēl nebija sakārtotas formalitātes ukraiņu vārtsarga spēlēšanai. Taču jau no pirmās spēles Lazarevs neradīja iemeslu sevi nomainīt, izpelnoties uzmanību pat Latvijas izlases treneru blociņos, kur vārtsargu pozīcija ir vienīgā par kuru Latvijas izlases līdzjutēji var justies puslīdz pārliecināti. Lazarevs aizvadīja visas valmieriešu spēles, kaldinot komandas ceļu uz Eirokausiem.

Galvenais uzdevums tikt Eirokausos ir paveikts, taču pēc mača, šķiet, tāda nepadarīta darba sajūta. Kādas šobrīd emocijas pēc spēles ar "Mettu"?
Emocijas ir dalītas. No vienas puses esmu ļoti priecīgs, ka esam Eirokausos. Paldies līdzjutējiem, kuri atbalstīja! No otras puses... (mopūšas un ietur nelielu pauzi). Īpaši trešais gols. Es nezinu, kas tas bija. Par to man ir sliktas sajūtas. Taču galvenais ir iegūtā vieta Eirokausos.

Kas īsti notika? Bijāt vadībā ar 3:0, likās ka darbs jau izdarīts. Kur tā spēle aizgāja nepareizā gultnē?
Zaudējām koncentrāciju. Domāju, ka tas lielai daļai atgādināja pirmo spēli, kad uzvarējām Rīgā ar 4:1. Tad arī guvām trīs vārtus pirmajā puslaikā un viss bija pārliecinoši. Nezinu, kā izlaidām šodien. Vienīgais, ko varu pateikt, ka zaudējām koncentrēšanos.

Ja pirms sezonas teiktu, ka Valmierai būs ceturtā vieta un Eirokausi, domāju, ka labprāt ņemtu tādu variantu.
Gribējām vairāk. Bija iespēja paņemt trešo vietu, diemžēl nepaņēmām. Pirms sezonas mēs paši jutām, ka varam būt Eirokausos. Sezonas laikā šo pārliecību tikai apstiprinājām. Tas ir mūsu ieguldītā darba nopelns.

Pret "Mettu" kopumā šosezon neizšķirt - viena uzvara, viens zaudējums un divi neizšķirti. Kādēļ pret viņiem ir tik sarežģīti spēlēt?
Es pat nezinu kādēļ tā. Taču tā visa jau ir vēsture. Domāju, ka nevienu neinteresē kā mēs spēlējam pret "Mettu", pret kuriem spēlējam labi un pret kuriem slikti. Tā visa jau ir pagātne. Tagad skatāmies tikai nākotnē.

Par tevi pašu. Sezonas sākumā komandā tika paņemts pieredzējis ukraiņu vārtsargs, kurš tā arī neuzspēlēja. Kad pats saprati, ka šis būs tavs gads?
No pirmās spēles. Man neinteresē kādi ir mani konkurenti. Vienmēr daru savu darbu uz maksimumu un cenšos palīdzēt komandai gūt punktu. No manis paša ir atkarīgs tikai viens punkts. Atlikušie divi punkti ir uz uzbrucēju un pārējo laukuma spēlētāju atbildības. Domāju, ka šosezon savu darbu labi padarīju. Jā, šodien ielaidu stulbus vārtus, bet ceru, ka tāda pieredze vairs neatkārtosies.

Kādu kopumā pats sev ieliktu atzīmi par šīs sezonas sniegumu?
Ne man pašam vērtēt savu sniegumu. To var darīt treneru korpuss un žurnālisti. Es sevi tādā veidā nevērtēju.

Menedžeris Uldis Pūcītis televīzijā jau izteicies, ka 80% komandas paliekot. Kādi ir tavi nākotnes plāni un vai ir skaidrība par nākamo sezonu?
Nezinu, tas viss ir nākotnē. Ceru, ka pēc šīs spēles viss būs labi. (iesmejas)

  +2 [+] [-]

, 2019-11-10 11:50, pirms 4 gadiem
Nav, ko pārdzīvot, kļūdas gadās visiem. Lazarevs šosezon bija puse no panākumu atslēgas. Tik daudz reižu komandu pavilka. Valmierai tāds varočiks nav bijis kopš Denisa Romanova un Ivo Kalniņa laikiem. Cerams, ka paliks komandā.

     [+] [-]

, 2019-11-10 12:53, pirms 4 gadiem
Kausaspēlēm vajadzēs krietnu papildinājumu, jāmeklē sponsori....

  -1 [+] [-]

, 2019-11-10 13:23, pirms 4 gadiem
puslaiks rakstīja: Nav, ko pārdzīvot, kļūdas gadās visiem. Lazarevs šosezon bija puse no panākumu atslēgas. Tik daudz reižu komandu pavilka. Valmierai tāds varočiks nav bijis kopš Denisa Romanova un Ivo Kalniņa laikiem. Cerams, ka paliks komandā.
Vēl jau labs tak Marks, bet pēdējie gadi - pelmenim asākas kustības kā Markam... diemžēl. Atceros no U gadiem, kad perspektīvs bija Boguckis. Nezinu vai vēl ko dara

  -3 [+] [-]

, 2019-11-10 14:19, pirms 4 gadiem
Toto valmierpils)

     [+] [-]

, 2019-11-10 15:11, pirms 4 gadiem
sanmezgls rakstīja: Vēl jau labs tak Marks, bet pēdējie gadi - pelmenim asākas kustības kā Markam... diemžēl. Atceros no U gadiem, kad perspektīvs bija Boguckis. Nezinu vai vēl ko dara
Jā, par Marku nepelnīti aizmirsu. Jelgavas laikos bija viens no labākajiem Virslīgā. Pēc došanās uz ārzemju klubiem karjera strauji aizgāja uz leju. Boguckis bija laukuma spēlētājs.

     [+] [-]

, 2019-11-10 15:20, pirms 4 gadiem
Tagad galvenais nenolaist līmeni,nākošgad ne ze.āk par 4 vietu. Eirokausiem vajadzēs nopietnu pastiprināju.us.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-10 17:00, pirms 4 gadiem
erikxxl rakstīja: Toto valmierpils)
Ja kāds ir toto,tad Spartaks un Ventspils,Tas,protams,
mans subjektīvais viedoklis.

     [+] [-]

, 2019-11-10 18:20, pirms 4 gadiem
puslaiks rakstīja: Nav, ko pārdzīvot, kļūdas gadās visiem. Lazarevs šosezon bija puse no panākumu atslēgas. Tik daudz reižu komandu pavilka. Valmierai tāds varočiks nav bijis kopš Denisa Romanova un Ivo Kalniņa laikiem. Cerams, ka paliks komandā.
Tev taisnība, tā ir dzīve un arī sportā, jo vairāk un centīgāk Tu dari, jo lielāka iespējamība, ka pieļausi kļūdas vairāk nekā tie, kuru mēŗķi un pašatdeve ir vājāka.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-10 18:22, pirms 4 gadiem
Ir skumīgi, ka Valmierai drusku pietrūka līdz subjektīvai izcilībai turnīru noslēdzot. Un vārtu vīrs tik un tā liels malacis, krietnu darbu šosezon paveicis! Valmierai ir kur pielikt, jācer, ka Tamazs turpinās strādāt ar komandu un viss notiks ar labu turpinājumu.

Savukārt par pēdējo šīs sezonas spēli "Valmieras" izpildījumā jauns raksts te :

Virslīgas atskaņas... Ja spēle būtu beigusies...

  +2 [+] [-]

, 2019-11-10 22:20, pirms 4 gadiem
Šis nu ir Valmieras brīdis un iespēja, kas Premjerlīgā bija Leicester City - no necila pastarīša, kas ceļo no augstākās līgas uz pirmo līgu, kļūt par stabilu Virslīgas vidusdaļas komandu kā Jelgava vai Spartaks. Tā nauda, kas nāks no UEFA, gudri jāizmanto, vēlams ieguldīt infrastruktūrā, nevis dārgos transfēros un algās. Ja šīs papildu finanses tiks nopūdelētas, tad tā arī paliks vienas sezonas pelnrušķītes stāsts.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-11 15:39, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Šis nu ir Valmieras brīdis un iespēja, kas Premjerlīgā bija Leicester City - no necila pastarīša, kas ceļo no augstākās līgas uz pirmo līgu, kļūt par stabilu Virslīgas vidusdaļas komandu kā Jelgava vai Spartaks. Tā nauda, kas nāks no UEFA, gudri jāizmanto, vēlams ieguldīt infrastruktūrā, nevis dārgos transfēros un algās. Ja šīs papildu finanses tiks nopūdelētas, tad tā arī paliks vienas sezonas pelnrušķītes stāsts.
ir tā ka Valmierai nākam gad nav ģenrālsponsora... Glass pārdots jau esot...

  -1 [+] [-]

, 2019-11-11 22:38, pirms 4 gadiem
Ļurba rakstīja: ir tā ka Valmierai nākam gad nav ģenrālsponsora... Glass pārdots jau esot...
vai tad? Problēmas bija meitas uzņēmumam ASV.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-12 17:54, pirms 4 gadiem
Lielākais gailis Valmierā