Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kaļiņins: "Jauns spēlētājs rudenī? Gribam uzvarēt visus mačus, gribam daudzveidīgāku uzbrukumu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kaļiņins: "Jauns spēlētājs rudenī? Gribam uzvarēt visus mačus, gribam daudzveidīgāku uzbrukumu"
Andrejs Kaļiņins
Foto: FK RFS

Šodien "SynotTip" futbola Virslīgas spēlē RFS mājās ar 3:0 apspēlēja "Jelgavu". Piedāvājam abu komandu treneru sacīto pēc mača. "Jelgavu" preses konferencē pārstāvēja Dāvis Caune, jo par galveno treneri nesen apstiprinātais Ravils Sabitovs šodien oficiāli vēl nevarēja vadīt komandu.

Dāvis Caune, "Jelgavas" treneris: "Patiešām apsveicu RFS - šodien viņi rādīja ļoti labu sniegumu, mēs esam trāpījušies viņiem neīstajā brīdī, komanda tiešām ļoti labi spēlē, ļoti labs ir arī sastāvs un uz maiņu iznāk labi spēlētāji. Tā ka [piekāpjamies] visos komponentos un zaudējums, iespējams, bija likumsakarīgs. Visiem, protams, zināms, ka klubā ir zināmas pārmaiņas [domāta Sabitova atnākšana - aut.] - bija skaidrs, ka kaut kas spēles ziņā bija jāmaina, jo iepriekšējā pieeja rezultātu nenesa. Ne pirmā trenera [Kurtejana] laikā, ne pēc tam, kad šķīrāmies no viņa [un komandu vadīja Caune - aut.]. Nācās kaut ko izdomāt, mums bija plāns uz spēli, bijām pilnībā izanalizējuši pretinieku, bet nenostrādāja līdz galam tas, ko vēlamies. Iespējams, tas ir likumsakarīgi - ja ir jauns treneris, parasti ir kaut kāds pirmssezonas posms, kaut ko var iespēlēt un tamlīdzīgi, bet mums bija tikai viena pārbaudes spēle [pret Lietuvas "Utenis" 1:1 - aut.], kuru aizvadījām veiksmīgāk nekā šo spēli. Īsāk sakot, jaunās iestrādes vēl nav nostrādājušas un tas atsaucās arī uz rezultātu - diezgan negatīvi. Visā visumā zinām savus mīnusus - turpināsim pie tiem strādāt. Varu teikt tā - nezinu, vai izcīnīsim medaļas Virslīgā vai kausu, bet noteikti varu apgalvot, ka nekādā ziņā neapstājamies, gaisu noteikti pabojāsim kā minimums visām tām komandām - nekas vēl nav beidzies!"

Andrejs Kaļiņins, RFS galvenais treneris: "Šodien bija ļoti svarīga spēle no tāda skatupunkta, ka 11 mūsu spēlētāji bija dažādās izlasēs un parasti pēc izlašu pauzes mums bija grūtības. Labi, ka komanda nospēlēja organizēti un principā tā bija viena no spilgtākajām un efektīvākajām mūsu komandas uzvarām šosezon. Kontrolēt bumbu un veidot uzbrukumus mums izdevās arī citās spēlēs, taču šodien bija augsta šo uzbrukumu efektivitāte - tie bija daudzveidīgi, darbojoties gan flangos, gan centrā. Uzbrukumi bija daudzveidīgi un tie bija diezgan ātri. Šajā ziņā, uzbrukumu efektivitātē, mēs veicām soli uz priekšu. Numur divi bija spēles disciplīna, koncentrēšanās, uzmanība - ņemot vērā pretinieku, pirmkārt tas bija jāievēro standartsituāciju brīžos. Pirmkārt, nebija jāpieļauj standartsituācijas, bet, ja gadījās, tad koncentrēties pēc piespēles no tās. Šķiet, standartsituāciju tomēr bija visai daudz, taču puiši precīzi nospēlēja. Izcelšu augsto koncentrēšanās pakāpi un taktisko disciplīnu - nospēlējām tuvu ideālam, katrs futbolists atdeva 100% spēku un, pats galvenais, tuvu 100% bija kvalitāte. Pateicos futbolistiem par spēli, paldies līdzjutējiem par brīnišķīgo atmosfēru."

Vai piekrīti tiesneša lēmumam par piešķirto 11 metru soda sitienu pirmajos vārtos?
Caune: "Īstenībā biju ļoti tālu un neiesaistījos nekādās diskusijās. Cik es redzēju, tad piekrītu. Video apskatīsimies, tad visi būsim gudri."
.
Kļuškins izlasē atkal atsvaidzināja savainojumu [šodien nebija pieteikumā - aut.]?
Caune: "Nevis atsvaidzināja, bet guva citu savainojumu - labai kājai priekšā mikro-plīsumiņš. Atkal viņš izkrīt, nezinu, vai trešdien viņš būs - noteikti ne uz 90 minūtēm. Atkal tas pats stāsts no sākuma."

Lūzuma brīdis bija otrie ielaistie vārti 45. minūtē?
Caune: "Es teikšu, ka vairāk trešie, jo, lai gan [pārtraukumā] zinājām, ka ir grūta situācija, taču uz otro puslaiku izgājām ar normālu noskaņojumu - ģērbtuvēs jutu, ka nekas vēl nav zaudēts, čaļi izgāja noskaņojušies diezgan labi. Nekas vēl nebija zaudēts, trešie vārti bija reāls lūzuma brīdis."

Divi augumā raženi futbolisti - Uldriķis un Eduards Višņakovs. Kāpēc viņi, nevis, piemēram, Koveļs un kāds no garajiem?
Kaļiņins: "Spēlējām ar diviem uzbrucējiem aizsargājoties, bet uzbrūkot Robertam bija mazliet citas funkcijas - saņemt bumbu starp līnijām. Tā ka nespēlējām mēs ar diviem gariem uzbrucējiem. Tas, ka divi garie, - mēs nevēlējāmies likt uzsvaru uz garajām piespēlēm, lai garais mestu bumbu īsākajam uzbrucējam, kurš muktu prom. Robertam ir labas kvalitātes, lai saņemtu bumbu laukuma centrā un attīstītu uzbrukumus - viņš šai pozīcijai pilnībā atbilst. Eduards ir garš, ātrs uzbrucējs - te bija jautājums nevis par augumu, bet futbolista kvalitāti.

Šodien debitēja serbu jaunpienācējs Dimitrovs - ar ko viņš konkurē par vietu sastāvā?
Kaļiņins: "Grūti teikt - ar visiem uzbrūkošās grupas spēlētājiem. Viņš var spēlēt flangā, var spēlēt zem uzbrucēja. Tā ka diezgan daudz viņam konkurentu.

Kāpēc tieši tāds papildinājums, sezonai tuvojoties noslēgumam?
Kaļiņins: "Gribam uzvarēt visas atlikušās spēles [smaida]. Pastiprinām sastāvu, panākam daudzveidību uzbrūkošajās darbībās."

Treneru štāba vai vadības iniciatīva?
Kaļiņins: "50/50. Mums ir ļoti laba sadarbība ar vadību."

Pirms izlašu pārtraukuma spēlēja Cauņa, šodien viņa nebija pieteikumā. Kāda ar viņu situācija?
Kaļiņins: "Viņš šodienas spēlei nebija gatavs, izlaida dažus treniņus. Nākamreiz būs pieejams."

Viņš joprojām cer spēlēt, atgriezties?
Kaļiņins: "Jā."

Trešdienas spēle [kausa ietvaros pret "Riga" - aut.] būs bez maz vai sezonas spēle?
Caune: "To mēs apzināmies. Tā arī skatāmies uz to."

Šodien nebija vēlmes kādu pietaupīt, lieku reizi neiesaistīties divcīņās?
Caune: "Nē, tāda situācija nebija. Mums arī visi uz maiņu nākušie izgāja diezgan agri."

Kas ar Perepļotkinu notika?
Caune: "Krampis sarāva."

Un kas ar Ulimbaševu?
Kaļiņins: "Vēl nezinu. Rīt sapulcēsimies uz atjaunošanās treniņu un tad varēsim saprast, cik nopietns savainojums."

     [+] [-]

, 2017-09-11 09:32, pirms 7 gadiem
Nelielies LNK Group vaditaj viss vel prieksa bet lieliba ta ir slikta pazime jo nav jau Tavs LNK Group komanda ''superklubs'' bet spalvaini vireli ar nopirkto RFS logo pie kruts Pirkumu atmaksat ir pagruti