Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Mološs: "Šodien starp Liepāju un RFS ir pārāk liela atšķirība meistarībā"

Mološs: "Šodien starp Liepāju un RFS ir pārāk liela atšķirība meistarībā"
Dmitrijs Mološs / Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga" FC

Aizvadītas Virslīgas 13. kārtas spēles. Kārtējās uzvaras svinēja abi Rīgas flagmaņi, bet no tabulas otrās puses vienībām pie trim punktiem tika vien Daugavpils futbolisti. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

FK Metta – BFC Daugavpils 1:4

Andris Riherts (FK Metta): "Paldies atbalstītājiem, ka pēc spēles neizsvilpa"

- Komplimenti Daugavpilij - viņi uzvarēja pelnīti un parādīja, kā jārealizē momenti un jāgūst vajadzīgais rezultāts. Pretiniekam laukumā bija vairāki līderi, un izskatījās, ka viņi vairāk ticēja uzvarai. Regža mūsu aizsargus iznīcināja gan gaisā, gan uz zemes. Tāpat Kovaļovs bija neatlaidīgs un kurbulēja [Daugavpili]. Savukārt abi nigēriešu centra aizsargi visu spēli neaiztaisīja muti ciet [smaida] - malači, visu labi organizēja. Mums atrast līderi un vienotību laukumā neizdevās. Vārtu gūšanas iespēju gan nebija mazāk nekā Daugavpilij. Tomēr atkal ielaidām no divām standartsituācijām, bet ceturtie vārti jau bija nevajadzīga izšķērdība no mums. Paldies atbalstītājiem - pēc mača neviens neizsvilpa, par ko paldies viņiem. Gatavosimies nākamajai spēlei pret Tukumu.

- Pieminēji, ka atkal ielaidāt no standartsituācijām. Tiešām tikai trūkstošo centimetru problēma?
- Standartsituācijas ir divcīņas un organizatoriskie jautājumi. Centra aizsargs un komandas kapteinis [Gulbis] trešajos ielaistajos vārtos stāvēja aiz vārtiem... Tur gan arī ir atļauts runāt un organizēt, bet aizsargam līdz pēdējam brīdim jāpaliek laukumā - ir sevišķi standartsituācijās. Ja skatāmies Instat, divcīņās neesam spīdoša komanda. Laikam tā ir vēlme izdzīvot. Jāiet divcīņās, jābloķē sitieni, jāsavāc otrās bumbas... Kaut kādas darbības jāparedz. Iespējams, tā ir sava veida pieredze. Puzirevskim bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, Vapne varēja gūt vārtus ar galvu, Novikovs netrāpīja pa bumbu - tie visi ir 2003. gadā dzimušie spēlētāji.

- Šodien vairāki ierastie pamatsastāva spēlētāji palika malā. Kāpēc tā?
- Ķipstam izrāva zobu, kas sāpēja jau pagājušajā mačā. Masanganem ir plēsts muskulis, viņš 3-4 nedēļas būs ārā. Zēģelem bija sapampusi potīte pēc pagājušās spēles. Žaldovskis ilgāku laiku bija slims. Danilu ir cirkšņa mikrotrauma, bet ar to jokot nevar. Ozoliņš bija rezervē, jo sešas spēles pēc kārtas spēlēja 90 minūtes, tāpēc bija jādod atpūta. Austrietis Baračs? Visticamāk, ka viņš šeit vairs neparādīsies.

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Ceram, ka Orazovs būs jūtams papildinājums"

- Lai arī rezultāts ir visai pārliecinošs, spēle bija ļoti smaga, jo "Metta" ir komanda ar raksturu un vienmēr cīnās līdz galam. Jau iepriekšējos mačos esam redzējuši, ka "Metta" galotnē var izvilkt jebkuru spēli - arī šoreiz viņi samazināja rezultāta starpību un varēja radīt nervozu mača izskaņu. Uzskatu, ka uzvarējām pelnīti, un apsveicu puišus ar trim punktiem. Abas komandas atradās līdzās tabulas apakšā un apzinājās rezultāta svarīgumu, tāpēc neielaidās atklātā un ātrā futbolā. Pēdējā laikā cenšamies mazliet pārkārtot un sabalansēt komandas spēli pēc Ofora aiziešanas, un tāpēc arī punktus nekrājām tik raiti.

- Šodien debitēja Ramazans Orazovs. Kad un kādā gatavībā viņš ieradās?
- Viņš atbrauca pirms pāris nedēļām, taču vispirms vajadzēja izciest 14 dienu karantīnu. Šodien aprunājāmies ar viņu, ka dosim 10-15 minūšu spēles laika. Fiziskā kondīcija nav labākā, taču pats par sevi runā fakts, ka viņš spēlējis nopietnā komandā ["Kairat"]. Ceram, ka viņš būs jūtams papildinājums, taču ar vārdiem nemētāsimies, bet gan mierīgi strādāsim un skatīsimies, kā viss izdosies.

FK Tukums 2000/TSS – Valmiera FC 2:3

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Tāda Valmiera mums bija jāņem"

- Paldies čaļiem! Cik spēka pietika, tik vilkām - tāda Valmiera, kāda stājās pretī šodien, mums bija jāņem. Varbūt viņus ietekmēja garais ceļš, varbūt viņi mūs nenovērtēja. Skatītājiem mačs noteikti patika, momenti bija abos galos. Viens spēlētājs - Tolu - izšķīra spēles likteni - mums nav spēlētāja, kurš varētu viņu nostumt malā vai tikt līdzi. Pielāgojāmies un mēģinājām viņam radīt diskomforta sajūtu. Šķita, ka tas vairāk vai mazāk izdevās. Pirmo golu atkal nevajadzīgi ielaidām komunikācijas problēmu dēļ, taču pēc tam saņēmāmies un atspēlējāmies. Bijām vadībā, bet kaut kā pietrūkst - soliņa garuma, pieredzes... Sastāvā ir traumēti spēlētāji, tāpēc jālaiž laukumā pavisam jauni puiši. Viņi ir malači, cīnās, taču pieredzes vēl pietrūkst.

- Spēles pēdējās 20 minūtēs šķita, ka ļoti maz spēka palicis visiem, tostarp abiem nigēriešiem.
- Jā, viņiem spēles laika šogad nav bijis. Viens ir strādāt treniņos, bet otrs ir spēles laikā. Abas komandas centās spēlēt interesantu un ātru futbolu, un nospēlēt visas 90 minūtes tā nav vienkārši. Pamazām gan ir progress un leģionāri arī laukumā var izturēt ilgāku laiku. Par citiem - sakrājas nogurums, tāpēc varbūt kādi centimetri pietrūkst. Arī karstuma dēļ šodien brīžiem spēlētāji šķietami apstājās.

- Kārtējo spēli Tukumā ielaidāt ātros vārtus. Kaut kāds lāsts.
- Mēs jau meklējām iemeslu [smejas]. Ja ievērojāt, agrāk pirms katras spēles skanēja valsts himna, bet tagad nogriezām nost, taču nekas nemainās. Iespējams, iesildāmies pārāk pasīvi, tāpēc spēles sākumā jāpakliedz un jāmotivē, lai paceltu emocijas. Taču laikam neizdevās līdz galam.

- Kā ir ar savainojumiem pēc pagājušās spēles?
- Raivis Vītolnieks vēl gaida [magnētiskās] rezonanses rezultātus. Toms Aizgrāvis arī ir ārā uz nenoteiktu laiku - vismaz divas nedēļas būs vajadzīgas. Daniels Pelcis dublieru spēlē guva traumu - arī gaidām atbildi no pārbaudēm. Tā var saukt un saukt... Sidorovam lauzts pirksts, taču ver būt atpakaļ līdz mačam pret Liepāju [29. augustā]. Sastāvs kļūst mazāks, un tuvākajā laikā acīmredzot no traumētajiem neviens neatgriezīsies. Meklējam papildinājumus - ir šādas tādas idejas, un redzēsim, vai izdosies šos spēlētājus piesaistīt.

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Tolu vēl nav spēcīgs futbolists, bet par tādu var kļūt"

- Izvērtās traka spēle. Vēlos pateikties publikai par silto uzņemšanu - šeit ir labs un skaists stadions, kur ir patīkami spēlēt. Mačs izvērtās ļoti smags, jo pēc ātri gūtajiem vārtiem atkal nomierinājāmies, kas ir mūsu problēma. Silagadze neguva otros vārtus, bet pēc tam iestājās tāds kā šoks. Un ne tāpēc, ka mēs darbojāmies slikti, bet gan Tukums spēlēja lieliski. Izsaku tiešām lielu komplimentu Tukumam par skaisto un ātro futbolu, ko viņi šodien demonstrēja. Mums klājās smagi, taču izslēdzu iespēju, ka nenovērtējām sāncensi. Pirms mača atgādinājām futbolistiem, ka Tukums nesen nospēlējis neizšķirti pret Liepāju, Daugavpili un "Spartaku". Tukums ļoti ir pastiprinājis sastāvu, un vēlos uzteikt Jurģa [Kalna] darbu - ar katru reizi Tukums spēlē arvien labāk. Esmu ļoti priecīgs, ka uzvarējām, un vēl priecīgāks par jaunajiem - Lūsiņš un Skopenko manāmi pastiprināja spēli un parādīja, kā jāspēlē. Esmu pateicīgs komandai, ka izturēja šajos laika apstākļos un guva trīs vārtus. Teju visu sezonu spēlējam ar vienu un to pašu sastāvu, un ap 60. minūti bija jūtams nogurums, tāpēc veicām maiņas. Tagad galvenais ir ātri atjaunot spēkus.

- Tolu Arokodare gūst vārtus teju katrā mačā un veicina ārzemju klubu interesi. Cik tā ir nopietna?
- Interese par spēlētājiem, kas gūst vārtus, ir vienmēr. Arī "Skonto" tā bija ar Gutkovski, Karašausku, Šabalu, Mingazovu, kuri arī aizbrauca uz stiprākiem klubiem. Mans uzdevums ir šādus spēlētājus sagatavot, taču neinteresējos par to, vai klubs viņus pārdos. Runājot par Tolu, viņš vēl nav spēcīgs futbolists, bet par tādu var kļūt, jo ir visi dotumi. Tolu ir nodrošināts labs treniņprocess, un galvenais, ka viņam arī domāšana ir augstā līmenī. Spēles izpratne līdzās talantam ir ārkārtīgi svarīga. Tolu lieliski saprot, ko treneri viņam saka, kas jaunam futbolistam ir lielākais pluss.

- Vai Valmiera var atļauties rotēt un atpūtināt piecus pamatsastāva spēlētājus kādā mačā?
- Ja nomainīsim 3-4 spēlētājus, spēles struktūra noteikti cietīs, no kā mazliet baidos. Rotācija prasās, taču aizvadījām lielisku sagatavošanos sezonai, tostarp arī pandēmijas laikā, tāpēc uzskatu, ka esam fiziski gatavi. Nespēlējam ik pa divām dienām, bet gan ik pa 3-4 dienām, līdz ar to atjaunoties varam paspēt. Turklāt nešķiet, ka rezervisti, kurus parasti laižam laukumā otrajā puslaikā, jau ir gatavi iziet sākumsastāvā un uzņemties līderu lomu.

Riga FC – FK Jelgava 3:0

Oļegs Kononovs (Riga FC): "Klubs strādā pie tā, lai piesaistītu aizsargu"

- Visa mača garumā futbolisti pildīja treneru štāba uzdevumus. Spēlējām kā pirmais numurs. Jā, pretiniekiem bija vārtu gūšanas iespējas, taču kopumā mēs bijā spēcīgāki pār pretiniekiem.

- Otrā puslaika ievadā pretinieks divreiz trāpīja pa vārtu stabu. Kas tobrīd notika ar jūsu komandas spēli?
- Konkrēti šajās epizodēs nenospēlējām pārliecinoši. Tās bija kompleksa kļūdas - vispirms presingā, pēc tam bumbas atņemšanā. Neuzskatu, ka atslābinājāmies. Drīzāk atzīmēšu pretinieku sniegumu puslaika sākumā.

- Vladimirs Kamešs un Marko Džurišičs palika ārpus pieteikumā.
- Jā, tā bija rotācija. Tomēr jāatzīmē, ka šiem un visiem pārējiem futbolistiem vēl jāizcīna sava vieta veselīgā konkurencē. Sākas periods, kad gatavojamies Čempionu līgai. Visiem jābūt fiziski un taktiski gataviem cīnīties divās frontēs. Herdi Prenga ārpus pieteikuma? Viņš gatavojas nākamajai spēlei.

- Uzskatām, ka aizsardzības līnija ir vienīgā, kur konkurentiem RFS ir lielāka izvēle. Vai mēģināsies piesaistīt kādu aizsargu?
- Jā, klubs strādā konkrēti šajā virzienā. Ir varbūtība, ka paņemsim futbolistus, kuri vēl pastiprinās komandu.

- Vai jūsu trenera karjerā ir bijusi tik gara uzvaru sērija?
- Ir bijusi pat garāka! "Krasnodar" komanda [šeit gan Kononovs minēja par nezaudēto spēļu sēriju 2015. gadā, kad Oļega Kononova vadītā komanda nezaudēja 14 mačus pēc kārtas Krievijas Premjerlīgā - aut.].

Noslēgumā vēlos apsveikt Oļegu Laizānu ar 100. spēli "Riga" FC sastāvā. Novēlu viņam turpināt spēlēt un priecēt skatītājus ar savu sniegumu laukumā.

Oļegs Kubarevs (FK Jelgava): "Pateicām futbolistiem, ka šodien rezultāts nav svarīgs"

- Pretinieks atrodas 1. vietā. Mača iznākums atspoguļo to, kas notika laukumā. Mājinieki atrodas labā formā, papildus mēs ļāvām viņiem veikt ātros uzbrukumus... Visus vārtus ielaidām pēc pretuzbrukumiem, kurus paši palīdzējām organizēt. Nedrīkst tik daudz kļūdīties mačos ar spēcīgām komandām.

- Ielaidāt vārtus svarīgajos brīžos - pirmā puslaika ievadā un beigās. Pēc pārtraukuma ielaidāt uzreiz pēc divām Jurija Zaharkiva neizmantotām iespējām.
- Pateicām futbolistiem, ka šodien rezultāts nav svarīgs. Redzat, kas notiek ar sastāvu un maiņu. Bija uzdevums noņemt atbildības slogu no futbolistiem. Ja pamanījāt, mača gaitā neaizrādīju spēlētājiem par pieļautajām kļūdām. Centāmies palīdzēt. Nav nozīmes, kurā brīdī tika ielaisti vārti. Jo pirms tiem sekoja kļūdas. Kas būtu, ja mēs iesistu? Nevēlos spriest. Šodien nevarējām pastiprināt komandu ar maiņām. Pietaupījām Zaharkivu [iznāca otrajā puslaikā - aut.], jo iepriekšējā spēlē viņš sasita galvu. Kurtišs vēl nav atjaunojies. Šie spēlētāji mums noderēs nākotnē.

- Jevgeņijs Kazačoks spēlēja malējā aizsarga pozīcijā. Pirmā reize tur?
- Manā vadībā noteikti. Nezinu, kas bija pirms tam [Kazačoks spēlēja Kubareva vadībā arī 2013. un 2016. gadā - aut.]. Tā sanāca. Šodien nebija futbolistu, kuri varētu tur spēlēt. Kazačokam ir spēles jaucēja spējas atšķirībā no uzbrukuma līnijas spēlētājiem Daniila Hvoiņicka vai Ričarda Korzāna.

- Galotnē izgāja daži futbolisti, kuri pirms tam gandrīz vai vispār necik nespēlēja. Nopelnīja vietu treniņos?
- Ingus Grinbergs nopelnīja. Pārējos [Germans Saveļjevs, Markuss Kruglaužs un Mārtiņš Pivarovičs - aut.] šodien izsaucām no dublieriem. Ar galveno komandu viņi netrenējas.

- Pāreju periodā "Jelgava" vēl ģenerēs jaunumus?
- Gribētos, lai tas būtu. No manis maz kas atkarīgs. Situācija nav viegla un mūsu klubs to sajūt visvairāk. Kā redzat, "Jelgavas" sastāvā šobrīd ir vismazāk leģionāru.

FK Ventspils – FK Spartaks 1:1

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Trūkst uzbrucēja, kurš gūtu vārtus"

- Visas spēles ir grūtas, un gaidījām, ka tāda būs arī šī. Taču negaidījām, ka jūrmalnieki visu pirmo puslaiku sēdēs aizsardzībā. Iniciatīva piederēja mums, taču pietrūka vārtu gūšanas iespēju. Šodien varējām gan uzvarēt, gan zaudēt. Pēc ielaistajiem vārtiem sākās atklāta spēle. Puiši ir malači, ka parādīja raksturu - viņiem nav vienalga, kaut arī rezultāti nav apmierinoši. Redzams, ka sastāvā trūkst uzbrucēja, kurš gūtu vārtus. Pendele? Vajadzēja sist Lukasam [Villelam], taču viņš atdeva bumbu Kozlovam. Mums ir vairāki spēlētāji, kuri var uzņemties atbildību šādos brīžos. Eirokausi? Šobrīd domājam tikai par spēli pret Liepāju un spēlētāju atjaunošanos līdz tam. Kas patrāpīsies izlozē, ar to arī spēlēsim. Līdz tam vēl četri mači Virslīgā.

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Dominējām visu spēli, taču neizdevās uzvarēt"

- Puiši izpildīja spēles plānu, izņemot to, ka atdevām divus punktus. Kā redzējāt, pirmajā puslaikā mums bija plāns A, bet otrajā - plāns B. Sākumā ventspilnieki kontrolēja bumbu, taču to darīja savā laukuma pusē - kad bumba bija tuvāk mūsu vārtiem, briesmu nebija, ja neskaita pāris stūra sitienu. Otrajā puslaikā izlaidām laukumā svaigus spēkus, presingojām - tas pārsteidza pretiniekus. Izveidojām vienu momentu pēc otra, taču neizdevās novest visu līdz loģiskam iznākumam. Par 11 metru soda sitienu nevēlos neko neteikt, jo īsti neredzēju situāciju. Esmu mazliet apbēdināts, ka neieguvām trīs punktus, taču arī viens punkts ir vairāk par neko. Fakts ir tāds, ka visu spēli dominējām viesos, kamēr mājinieki paļāvās uz pretuzbrukumiem.

RFS – FK Liepāja 3:0

Viktors Morozs (RFS): "Kučeram klājas smagi, Ikstens ar darbu pierādīja, ka ir spēcīgāks"

- Svarīga uzvara un treneru štābā secinājām, ka "Liepājas" stils ir kļuvis citāds, nekā tas bija mūsu pirmajā tikšanās reizē [RFS uzvarēja Liepājā ar 5:2 - aut.] - tās futbols ir kļuvis vertikālāks, "Liepāja" izmanto daudz garo piespēļu, izmantojot savu futbolistu ātrumu īpašības. Tāpēc mums svarīgi bija saglabāt balansu starp aizsardzību un uzbrukumu, un neļaut pretiniekam ieskrieties. Bija bažas par to. Esmu pateicīgs puišiem par pašatdevi, disciplīna bija līmenī. Darba uzvara, kur ikviens atstāja visus savus spēkus. Plāns tika izpildīts, sevišķi aizsardzībā.

- Salīdzinoši ar pēdējo spēli gan nemainījās tas, ka "Liepāja" atkal laiž vārtus pēc standartsituācijām.
- Pret "Riga"? Mēs vispār esam ievērojuši, ka "Riga" bieži realizē standartsituācijas. Sevišķi mačos, kad ne viss pārējais izdodas. Arī mēs strādājam pie šī elementa, šodien izdevās. Nevēlos apspriest "Liepājas" stiprās un vājās puses - teikšu tikai, ka standarti mūsdienu futbolā ir ļoti nozīmīgi, un tiem tiek pievērsta liela uzmanība.

- Kāpēc Ikstenam šodien tika dota pirmā iespēja?
- Mums komandā ir trīs vārtsargi un veselīga konkurence. Kādā brīdī ievērojām, ka Kučeram klājas smagi - varbūt tāpēc, ka viņš ir gados jauns. Viņam tā ir tikai otrā nopietnā sezona profesionālajā futbolā, turklāt kardināli dažādos klubos. Nekas traks nav noticis, puisim vienkārši nepieciešams restartēties. Bija spiediens, kļūdas. Otrais vārtsargs Ikstens ar darbu un sniegumu treniņos pierādīja, ka šobrīd ir spēcīgāks un ir pelnījis spēlēt.

- Kā Ikstens līdz šim tika galā ar otrā vārtsarga lomu, ņemot vērā, ka pēdējos 10 gados ir bijis pamatvārtsargs?
- Viņš ir ļoti pozitīvs, kulturāls, nobriedis futbolists. Attiecās normāli. Tas ir futbols - neesam smilšu kastē, šeit valda džungļu likumi. Spēcīgākais spēlēs, te nav vietas aizvainojumiem. Tikai ar darbu treniņos jāizcīna vieta sastāvā un pēc tam jācenšas to nevienam neatdot.

- Debitēja Jānis Ikaunieks. Cik viņš ir gatavs un kāda viņam paredzēta loma?
- Grūti teikt par gatavību. Mums komandā ir sava specifika, kuru cenšamies nodot spēlētājiem, tāpēc Jānim kādu brīdi jāuzturas mūsu treniņprocesā, lai vispār saprastu, kas notiek iekšienē. Skaidrs, ka divu trīs treniņu laikā ir grūti saprast mūsu mehānismu. Fiziskā ziņā viņš ir gatavs, jo visu laiku ir trenējies. Ceram, ka ar laiku kļūs par aptveres futbolistu.

- Zjuzina nomaiņa pārtraukumā - fiziski vai taktiski iemesli?
- Gan viens, gan otrs. Artura nozīme bija liela, sevišķi uzbrukuma trešdaļā. Viņš ar to tika galā - no viņa allaž nāk gudri, viltīgi lēmumi un piespēles. Taču aizsardzības ziņā gribējām redzēt lielāku kustību. Viņš centās, taču likās, ka kādā brīdī nespēs to izpildīt. Nolēmām veikt savlaicīgu maiņu, pie reizes dodot vairāk laika Emersonam iešūpoties.

- Vai tev arī šķiet, ka "Liepāja" atrodas savā vietā?
- Nē, esmu pārliecināts, ka turnīra beigās "Liepāja" būs augstāk. Tā neatrodas savā pozīcijā. Redzams, ka viņi meklē saiknes, savu stilu. Kā jau teicu, pēdējos mačos viņi spēlē pavisam citādā stilā, nekā čempionāta sākumā. Varbūt tas saistīts ar citādu uzbrukumu [prom devies raženais Filips Ivanovs - aut.] - tagad viņiem visa trijotne priekšā ir ļoti ātra. Pāreja no aizsardzības uzbrukumā ir fenomenāla. Mēs ar ko līdzīgu saskārāmies iepriekšējā mačā pret "Spartaku", kad jāatrod balanss pārejā no uzbrukuma uz aizsardzību. Kā teicu, šodien šai ziņā nospēlējām pakāpi labāk un atbildīgāk. Šodien, neskaitot vienu sitienu ar galvu un dažus tālsitienus, nedevām iespēju pretiniekam izpausties. Tas priecē.

- Ko sagaidāt no EL izlozes?
- Ir, protams, savas vēlmes, jo gribas pretinieku, pret kuru cerības būs lielākas. Pats Eirokausos esmu piedalījies tikai kā galvenā trenera asistents un futbolists, taču Eirokausi vienmēr ir kā svētki - gribas noturēties tur pēc iespējas ilgāk [izloze deva Serbijas "Partizan"... - aut.].

- Regža "Daugavpils" sastāvā četrās spēlēs sasitis trīs vārtus. Kāpēc RFS viņš netika pat pieteikumā?
- Grūti to paveikt, kad ir tāda konkurence. Esmu priecīgs par Marko, un esmu arī ar viņu runājis, ko vēlētos redzēt viņa izpildījumā Daugavpilī. Viņš ir ļoti adekvāts puisis - viņš pat pats izteica vēlmi doties uz Daugavpili, lai tikai spēlētu. Saprot, ka viņam tas ir nepieciešams. Lieliski, ka viņam izdodas sevi apliecināt.

- Kāpēc Regža un Toņiševs netika izīrēti "Daugavpilij" jau pirms sezonas, nevis sezonas vidū?
- Par galveno treneri kļuvu tikai divas nedēļas pirms čempionāta un iepazinu spēlētājus pandēmijas laikā. Daži futbolisti pandēmijas laikā mūsu komandu pameta. Bija vajadzīga kvantitāte traumu gadījumā, turklāt tādam spēļu grafikam. Ar prātu gan sapratām, ka jauniešiem nepieciešama spēļu prakse, tāpēc pat zināmā mērā darījām skādi savam klubam - proti, piemēram, Toņiševu es kā treneris nebūtu gribējis laist, taču cilvēcīgi saprotu, ka viņam ir jāspēlē un tur [Daugavpilī] iespējas ir lielākas.

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Futbolisti augumā ir nelieli, pretinieki to izmanto"

- Šobrīd ir pārāk liela atšķirība starp abu komandu meistarības līmeni. Tik un tā esmu pateicīgs saviem puišiem - radīja momentus, žēl, ka neiesita. Ielaidām tā, kā baidījāmies un kas ir problēma [standartsituācijas - aut.]. Spēlējām cienījami, bija spēles zīmējums, taču spēles rezultāts ir nepieņemams.

- Problēmas rada standartsituācijas?
- Jā. Komplektācija ir tāda, ka futbolisti ir augumā nelieli, un pretinieki to izmanto. Mēs treniņos regulāri strādājam pie tā. Diemžēl spēlē tie, kuri ir rīcībā, taču atkārtošu, ka puiši cenšas. Visi cenšas sevi apliecināt - arī tie jaunieši, kuri ir pirmo gadu lielajā futbolā. Pretenziju nav, viņi treniņos cenšas uzlabot to visu.


, 2020-08-11 15:36, pirms 4 gadiem
ko tad pērk visus īsos? priekš kam padot bumbu pa augšu soda laikumā..ja fraidejs ir maza auguma...un diez vai ka uzleks....
, 2020-08-11 16:41, pirms 4 gadiem
Mološs nīkulis.

RFS un FKL finansiālās iespējas un attiecīgi spēlētāji ir līdzīgā līmenī, attiecīgi milzīgā atšķirība starp klubiem ir treneru līmenī un viņu spējā sasniegt rezultātu. ğima ar slāvu nekaunību ieķēries krēslā un turēsies līdz pēdējam.
, 2020-08-11 17:16, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: Mološs nīkulis.

RFS un FKL finansiālās iespējas un attiecīgi spēlētāji ir līdzīgā līmenī, attiecīgi milzīgā atšķirība starp klubiem ir treneru līmenī un viņu spējā sasniegt rezultātu. ğima ar slāvu nekaunību ieķēries krēslā un turēsies līdz pēdējam.
Teiktu, ka vel 1-2 kārtas un Liepājai būs lielākas izmaiņas. Cik dzirdēts dažādi jauni padomdeveji jau spieto ap komandu.
, 2020-08-11 20:25, pirms 4 gadiem
Cilvēk, runā skaidrāk ko esi dzirdējis ;D
, 2020-08-11 22:44, pirms 4 gadiem
Mološa kungs,ka komanda ar 60 vai pat 65 % bumbas kontroli var būt vājāka? Kā?
Varbūt vājums ir citā vietā....
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.