Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Pirms mača padomāšu, kā spēlēt pret Rodi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gutkovskis: "Pirms mača padomāšu, kā spēlēt pret Rodi"
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Juris Gūtmans/Futbolavirsliga.lv

"Skonto" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sarunā ar Sportacentrs.com pēc izcīnītās 2:0 uzvaras pret "Daugavpili" SMScredit.lv Virslīgas 24.kārtas spēlē neizskatījās pārāk priecīgs. Viņam pēc izcila nogriežņa (deviņās spēlēs Virslīgā 13 vārti) pēdējā laikā goli vairs ne tuvu tik raiti "nekrīt" (sešās pēdējās spēlēs vieni vārti), bet jau trešdien "Skonto" "apzeltītā" spēlē jātiekas izbraukumā ar galveno konkurenti "Ventspili".

[Gutkovskis atgriežas no "Skonto" ģērbtuvēm] Ko Tamazs sacīja?
Sacīja, ka pēdējās 15 minūtes mēs slikti nospēlējām, jo ļoti nosēdāmies. Teica, ka abi uzbrucēji [tātad arī Gutkovskis - aut.] ļoti slikti nospēlēja. Viņš izteica cerību, ka Ventspilī tā nebūs. Sacīja, ka aizsargi dara pareizās lietas, bet priekšējie futbolisti stāv un neko nedara.

Pats arī piekrīti, ka šodien nerādīji savu labāko sniegumu?
Jā, šodien ļoti slikti nospēlēju.

Bijām pieraduši, ka tu katrā spēlē sit iekšā, bet pēdējās sešās spēlēs, izņemot pagājušo maču, neesi guvis vārtus. Kas noticis?
[Ilgi domā] Īstenībā nezinu...

Varētu būt tā, ka viens no iemesliem ir Mingazova došanās prom?
Varbūt arī tā. Jā. Tāpēc, ka ar Ruslanu mēs ļoti labi kopā spēlējām, viņš vienmēr prata mani "atrast", deva piespēles un tā tālāk. Tagad zem mums [uzbrucējiem Gutkovska un Ņikitas Ivanova - aut.] spēlē Osipovs - viņš ļoti labi spēlē, neko sliktu nevaru teikt, taču viņš nespēj tik labi izdarīt tā sauktās caururbjošās piespēles. Taču tas nekas, viss būs kārtībā, vārti būs.

Kā tev vispār labāk patīk spēlēt - kā vienīgajam izvirzītajam uzbrucējam, horizontālā uzbrucēju pārī vai vertikālā uzbrucēju pārī?
Man labāk patīk spēlēt uzbrucēju pārī ar Ivanovu, jo mums abiem ir ļoti laba savstarpējā sapratne. Jūtam, kad jāpamainās vietām - viņš, piemēram, aiziet pretī bumbai, savukārt es ieskrienu viņa zonā. Vislabāk patīk ar viņu horizontālā uzbrucēju pārī.

Varbūt jau dzirdēji - "Ventspils" zaudēja Jelgavā. "Skonto" pārsvars pieaudzis un no jūsu skatupunkta laikam arī neizšķirts nākamajā mačā Ventspilī nebūtu slikts iznākums...
Jā, tas ir ļoti labi, ka "Ventspils" šodien zaudēja, taču mūsu domāšanā tas neko nemaina - mums jābrauc uz turieni un jāņem trīs punkti. Jāuzvar un jātiek vēl tālāk prom no viņiem, un galu galā jākļūst par čempioniem.

"Ventspilij" tagad pievienojies bijušais skontietis Renārs Rode. Vai tev, kad viņš bija "Skonto", ir izdevies ar viņu treniņos daudz "pacīkstēties"?
Kad Rode bija "Skonto", un galveno komandu vēl vadīja Marians Pahars, tad es visu laiku biju rezervē, un treniņos rezervisti spēlēja pret pamatsastāvu. Tā ka iznāca ar viņu daudz pacīnīties. Viņš ir ļoti labs aizsargs, taču viņam ir gan savi mīnusi, gan savi plusi - pirms spēles padomāšu, kā labāk spēlēt pret viņu. Ceru iesist vārtus.

Gribēsi īpaši Rodem kaut ko pierādīt?
Nē, tā nav, pret visiem attieksme ir vienāda. Laukumā mēs, protams, nebūsim draugi, bet ārpus laukuma mēs esam draugi.

Pagājušajā gadā jums arī bija līdzīgs pārsvars pār "Ventspili", bet beigās pārsvaru izlaidāt. Kā tu domā, kas jādara citādi, lai neatkārtotos pagājušā gada scenārijs?
Domāju, vienkārši jāspēlē sava spēle un nevajag atslābt un īpaši piedomāt, ka tagad ir astoņu vai cik tur punktu pārsvars. Vienkārši vajag spēlēt, spēlēt un katrā spēlē ņemt trīs punktus.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-10 18:52, pirms 10 gadiem
Ventspilnieki pasi sev sarezgija dzivi, ZAUDEJOT JELGAVAI. vairs jau nav kur, skonto komandu jauzvar bez variantiem.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-10 21:06, pirms 10 gadiem
Cerams,ka FK Ventspils futbolisti šo interviju izlasīs un nebūs vajadzīga nekāda papildus motivācija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-10 23:41, pirms 10 gadiem
Ganjau kandidātos būs !
elmaars rakstīja: Gutkovski vajadzēja tā kā uz izlasi. Gauračs ārstēja, Šabala nespēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja