Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas klubi noraida UEFA priekšlikumu par Eiropas klubu sacensību formātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Virslīgas klubi noraida UEFA priekšlikumu par Eiropas klubu sacensību formātu
Maksims Krivuņecs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" (LFV) klubu sanāksmē 2. jūlijā Rīgā tika apspriests UEFA izstrādātais jaunais klubu sacensību projekts, kuru atbalsta Eiropas Klubu asociācija. LFV uzskata, ka UEFA piedāvātās izmaiņas Eiropas klubu sacensību formātā negatīvi ietekmēs lokālos čempionātus, tādējādi tās nav apstiprināmas un nevar tikt īstenotas.

“Mūsu klubi vēlas atkārtot "Ventspils" 2009./2010. gada sezonas panākumus un cer piepildīt sapni spēlēt Čempionu vai Eiropas līgas grupu turnīrā. Mēs ticam sportiskam rezultātam kā vienīgajam patiesajam kritērijam, lai kvalificētos starptautiskiem klubu turnīriem, un pārstāvība Eiropas klubu turnīros jānosaka tikai pamatojoties uz sportiskajiem rezultātiem vietējos čempionātos. Tāpat jebkādas izmaiņas UEFA klubu sacensību kalendārā nedrīkst ietekmēt vietējo līgu, īpāši mazo valstu, kāda ir Latvija, formātus un sacensību kalendārus,” uzsver biedrības “Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs.

Latvijas futbola virslīgas klubi ir vienbalsīgi atbalstījuši Eiropas līgu redzējumu par taisnīgāku UEFA ieņēmumu sadali, liekot uzsvaru uz solidaritātes maksājumu līdzvērtīgāku sadalījumu kā galveno instrumentu, lai aizsargātu un uzlabotu vietējo līgu un to dalībnieku konkurētspēju.

“Solidartitātes maksājumiem ir būtisks īpatsvars mūsu klubu budžetos. Mums nav pieņemami, ka UEFA klubu sacensību ieņēmumu sadales shēmā tiek piedāvāts samazināt solidaritātes maksājumu īpatsvaru. Lielākie Eiropas klubi kļūst aizvien spēcīgāki, savukārt plaisa starp mazajām līgām un to klubiem kļūst bīstama visam Eiropas futbolam un tā konkurētspējas līdzsvaram,” Krivuņecs.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.lv/news/lfv...

  +1 [+] [-]

, 2019-07-10 19:36, pirms 5 gadiem
Kas tās par izmaiņām, kaut kur ir konkrētāka informācija?

     [+] [-]

, 2019-07-10 20:46, pirms 5 gadiem
Te man liekas ir runa par Superlīgas izveidi

     [+] [-]

, 2019-07-10 20:59, pirms 5 gadiem
Virslīga: Mums nav pieņemami, ka mums par neko nedod naudu!