Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas līderi spēkosies 70. Kurzemes derbijā

Virslīgas līderi spēkosies 70. Kurzemes derbijā
Foto: Mārtiņš Sīlis

SMScredit.lv Virslīgā šodien tiks aizvadītas divas spēles. Plkst. 15:00 savā starpā spēkosies "Jelgavas" un "Gulbenes" futbolisti, bet divas stundas vēlāk sāksies kārtas centrālais mačs – "Liepājas" un "Ventspils" duelis. Abas spēles tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com mājas lapā (Jelgavas un Gulbenes spēli arī "Sportacentrs.com" televīzijā).

"Daugavas" stadionā Liepājā šodien tiks aizvadīts 70. Kurzemes derbijs (visu turnīru ietvaros - 81.), kopš Liepājas un Ventspils komandas spēlē Latvijas augstākajā līgā. 29 reizes uzvaru ir svinējusi Liepājas komanda, bet 21 spēlē pārāki bijuši ventspilnieki. Iepriekšējā sezonā "Ventspils" izcīnīja divas uzvaras četrās spēlēs, bet "Liepājai" tika viens panākums.

Īpašu asumu šodienas spēlei piešķirs tas, ka savā starpā spēkosies Virslīgas līderi. "Liepāja" piecās spēlēs ir izcīnījusi četras uzvaras un ar 13 punktiem ir pirmajā vietā, bet "Ventspilij" ir par diviem punktiem mazāk. Abi klubi ir vienīgie, kas šajā Virslīgas sezonā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

Liepājnieki jauno sezonu sākuši ar labāko uzbrukumu čempionātā, pēc piecām kārtām iesisto vārtu ailē vienīgie ierakstot divciparu skaitli. Četrus no 11 vārtiem "Liepājas" vārtiem guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šobrīd ir Virslīgas rezultatīvākais futbolists. "Ventspils" panākumu atslēga ir pacietība un spēle aizsardzībā – ielaisti tikai divi vārti. "Ventspilij" šodien nāksies iztikt bez diskvalificētā pussarga Ritvara Rugina, kurš komandas iepriekšējā spēlē – Latvijas klasikā pret Rīgas "Skonto" (0:0) – nopelnīja divas dzeltenās kartītes.

"Kurzemes derbijs, neskatoties ne uz ko, vienmēr ir ļoti saistošs ikvienam futbola draugam. Vēl interesantāku šo spēli padara tas, ka šobrīd abas komandas turnīra tabulā ieņem pirmās divas vietas. "Liepāja" līdz šim rādījusi pārliecinošu sniegumu un spēlējusi acij tīkamu futbolu, kamēr "Ventspilij" ne tuvu izdodas viss iecerētais. "Liepājai" par labu nāk tas, ka tai bijušas par trim bez spēļu dienām vairāk par "Ventspili". "Ventspilij" pēdējā spēle 4. maijā pret "Skonto" prasīja ļoti daudz fiziskos un mentālos spēkus. Kaut gan ar piecām dienām vajadzētu pietikt, lai atjaunotos. Domāju, ka "Liepāja" vairāk kontrolēs bumbu un ventspilniekiem ļoti rūpīgi jāuzmana Kristians Toress, kurš iepriekšējās spēlēs radījis ļoti daudz vārtu gūšanas iespējas. Spēku samērs starp šīm komandām šobrīd, manuprāt, ir ļoti līdzīgs. Pēc manām domām favorīti svētdienas spēlē būs mājinieki – "Liepājas futbolisti". Pilnīgi skaidrs, ka mūs sagaida ļoti spraiga un aizraujoša cīņa!", pirms spēles prognozēja Latvijas Televīzijas sporta žurnālists Matīss Timofejevs.

"Emocijas pret aprēķinu. Kurzemes derbijs Latvijas futbolā neprasa papildus intrigu meklēšanu, taču gandrīz vienmēr netrūkst arī tādu. Pašreizējais čempionāta līderis FK "Liepāja" savā sniegumā vairāk paļaujas uz kaisli un biežāk klausa intuīcijai, sirdsbalsij, turpretim čempionvienība FK "Ventspils" dod priekšroku vēsai galvai, saprātam un disciplīnai. Liepājnieku klupšanas akmens šosezon ir aizsardzība. Statistikā tik agri vēl nevajadzētu lūkoties, bet pat tur redzams, ka vairāk par Dobrecova padotajiem šosezon ielaiž vēl tikai divas komandas: pastarītes "Metta/LU" un "Gulbene". Ventspilniekiem savukārt pieklibo uzbrukums. Interesanti būs pavērot "Liepājas" futbola audzēkni Ģirtu Karlsonu cīņā pret savas dzimtās pilsētas klubu. Prognozes ir nepateicīga lieta, bet es atļaušos paredzēt, ka Ģirts liepājniekus šoreiz nesarūgtinās. Pēdējos gados Karlsons, neskatoties uz milzīgo pieredzi un izveicīgumu, patiešām svarīgās spēlēs ar vārtu guvumiem nav izcēlies, un diez vai spēlēšana vairāk laukuma dziļumā palīdzēs šoreiz to mainīt. To pašu gan varētu teikt arī par Kristapu Grebi, kurš vairākus gadus spēlējis dzeltenzilā kreklā, tomēr priekšējā līnijā priekšroku dotu neparastāk un grūtāk paredzami spēlējošajiem liepājniekiem flangos," viedokli pirms mača sniedza laikraksta "Diena" sporta žurnālists Iļja Poļakovs. Interesanti, ka Virslīgas aptaujātie eksperti prognozēja "Liepājas" uzvaru ar 2:1.

Mačs sāksies plkst. 17:00. To tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com mājas lapā.

Pirms Liepājas un Ventspils komandu spēles Virslīgas futbola cienītāji varēs iesildīties ar "Jelgavas" un "Gulbenes" dueli. Pēc panākuma pirmās kārtas spēlē jelgavnieki četros Virslīgas mačos pēc kārtas nav spējuši izcīnīt uzvaras, bet šovakar Vitālija Astafjeva vadītajai komandai būs laba iespēja to izdarīt.

Pēc trīs spēļu diskvalifikācijas izciešanas ierindā atgriezīsies uzbrucējs Oļegs Malašenoks, tāpat sastāvā varētu būt aizsargi Mārcis Ošs un Abdulajs Diallo, kuri "Jelgavas" iepriekšējā spēlē netika iekļauti starta vienpadsmitniekā (Ošs spēles gaitā tika uzmainīts laukumā uzbrucēja pozīcijā). Laukuma saimniekiem šodien gan nevarēs palīdzēt pieredzējušais poļu futbolists Dariušs Latka, kurš izcietīs vienas spēles diskvalifikāciju sakrāto dzelteno kartīšu dēļ. "Jelgavai" pretī stāsies "Gulbene", kas pēc atgriešanās Virslīgā ir piedzīvojusi piecus zaudējumus piecās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 1:14.

"Jelgavas" un "Gulbenes" duelis sāksies plkst. 15:00. To tiešraidē būs iespējams vērot ne tikai Sportacentrs.com mājas lapā, bet arī "Sportacentrs.com" televīzijā "Lattelecom" Interaktīvās TV 411. kanālā.

SMScredit.lv Virslīga, 5.kārta

DatumsLaiksSpēleNorises vietaRezultāts
08.0519:00Metta/LU-SpartaksHanzas vsk. laukums1:2
10.0515:00Jelgava-GulbeneZemgales OC
10.0517:00Liepāja-Ventspilsstadions "Daugava"
11.0518:00Skonto-DaugavpilsSkonto stadions

SMScredit.lv Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja541011:413
2.Ventspils53208:211
3.Spartaks62316:49
4.Skonto52218:38
5.Daugavpils52216:38
6.Jelgava51313:36
7.Metta/LU60143:131
8.Gulbene50051:140

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.D. IkaunieksLiepāja4
2.Ē. KokinsDaugavpils3

Izmantotie resursi:
Sākums - Futbola virslīga
Futbola Klubs Jelgava
FK Ventspils

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-05-10 11:21, pirms 9 gadiem
El Kurzemico

  +3 [+] [-]

, 2015-05-10 11:27, pirms 9 gadiem
Par aizrajosu futbolu.Ceresim ka laika apstakli uzlabosies.

  +4 [+] [-]

, 2015-05-10 11:48, pirms 9 gadiem
Nedaudz atļaušos palabot autoru.Grebis nav aizvadījis FK Ventspils sastāvā vairākas sezonas,bet gan vienu 2007.gada sezonu,kad FK Ventspils sastāvā gan kļuva par čempionu,bet pārsvarā spēlēja dublieru komandā ,pamatsastāvā vien aizvadot 11 spēles,no kurām 10 mačus pavadīdama laukumā ne vairāk kā padsmit minūtes.Tikai pēdējo neko neizšķirošo maču Daugavpilī aizvadīja no zvana līdz zvanam.Vārdu sakot Kristapam neizdevās iekļauties FK Ventspils sastāvā atšķirībā no Karlsona,kurš sāk kļūt par FK Ventspils uzbrukuma līderi.Tiesa Grebim toreiz nebija viegli iekļauties sastāvā,jo uzbrukumā Ventspilij bija Rimkus,Butriks,Slesarčuks,Kolesničenko un Serņeckis.Konkurence milzīga pie tam Kristaps no Anglijas atgriezās nebūt tajā labākajā formā.Tas mans subjektīvs viedoklis.Vēl negribētos piekrist,ka Karlsons negūst vārtus izšķirošos mačos.Pērn Ģirts jau pārspēja liepājniekus uzvarētā mačā 3:2,guva vienus vārtus uzvarētā mačā pret Skonto 2:1 un šosezon kausa spēlēs1/4 finālā divus vārtus pret BFC Daugavpils un vienīgos pusfinālā pret Spartaku.Tā kā arī šī autora piezīme nav īsti korekta.Daudz interesantāk būs pavērot abu bijušo kolēģu cīņu Latvijas virslīgas visu laiku labāko snaiperu sarakstā,kur Grebis ar 276 spēlēs gūtajiem 117 vārtiem atrodās 4.vietā,bet Karlsons ar 238 spēlēs gūtajiem 116 vārtiem 5.vietā. Par skatāmu futbolu šovakar!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 12:16, pirms 9 gadiem
Liepajas uzvara, Ventspils spele neparliecinosi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-05-10 12:33, pirms 9 gadiem
Ventspils. Nē, neizšķirts.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-10 12:34, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Atļaušos palabot- nevis Karlsons bet Kāšons

     [+] [-]

, 2015-05-10 12:37, pirms 9 gadiem
>>>arhīvs X
Nepareizam adresātam veltī.Vai man to pārsūtīt SC autoriem

  +2 [+] [-]

, 2015-05-10 12:47, pirms 9 gadiem
Neteiktu ka favoriti ir Liepaja, jo, Liepaja manuprat buksee varaak nekaa Ventspils, paareja uz dabīgo laukumu liepajniekiem ir patiesam gruta un var maksat uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-10 13:34, pirms 9 gadiem
Kas attiecas par pārēju uz dabīgiem laukumiem, tad tur situācija tik iepriecinoša nav. Pagājušo sezonu Liepājai bija vajadzīgas 5 spēles, kuru laikā punkti lidoja prom visos virzienos, lai iespēlētos. Redzēsim, kā būs šogad. Ja nemaldos, tad šī būs trešā.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:10, pirms 9 gadiem
Vai kāds kaut ko vairāk zina par svētku programmu stadionā. Iepriekš tika solīts kaut kas tāds.
Jāzin, vai laicīgām no Māmiņdienas galda jau nav jāceļas.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:10, pirms 9 gadiem
Faniem, kam vajag idejas dziesmām - Lūdzu!

SASPERJODS APKOPO FK LIEPĀJA FANU DZIESMAS

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:11, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Nedaudz atļaušos palabot autoru.Grebis nav aizvadījis FK Ventspils sastāvā vairākas sezonas,bet gan vienu 2007.gada sezonu,kad FK Ventspils sastāvā gan kļuva par čempionu,bet pārsvarā spēlēja dublieru komandā ,pamatsastāvā vien aizvadot 11 spēles,no kurām 10 mačus pavadīdama laukumā ne vairāk kā padsmit minūtes.Tikai pēdējo neko neizšķirošo maču Daugavpilī aizvadīja no zvana līdz zvanam.Vārdu sakot Kristapam neizdevās iekļauties FK Ventspils sastāvā atšķirībā no Karlsona,kurš sāk kļūt par FK Ventspils uzbrukuma līderi.Tiesa Grebim toreiz nebija viegli iekļauties sastāvā,jo uzbrukumā Ventspilij bija Rimkus,Butriks,Slesarčuks,Kolesničenko un Serņeckis.Konkurence milzīga pie tam Kristaps no Anglijas atgriezās nebūt tajā labākajā formā.Tas mans subjektīvs viedoklis.Vēl negribētos piekrist,ka Karlsons negūst vārtus izšķirošos mačos.Pērn Ģirts jau pārspēja liepājniekus uzvarētā mačā 3:2,guva vienus vārtus uzvarētā mačā pret Skonto 2:1 un šosezon kausa spēlēs1/4 finālā divus vārtus pret BFC Daugavpils un vienīgos pusfinālā pret Spartaku.Tā kā arī šī autora piezīme nav īsti korekta.Daudz interesantāk būs pavērot abu bijušo kolēģu cīņu Latvijas virslīgas visu laiku labāko snaiperu sarakstā,kur Grebis ar 276 spēlēs gūtajiem 117 vārtiem atrodās 4.vietā,bet Karlsons ar 238 spēlēs gūtajiem 116 vārtiem 5.vietā. Par skatāmu futbolu šovakar!
Miholaps
Dobriks
Kas ir 3. - Rimkus?

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:13, pirms 9 gadiem
Liepāja ir simpātiska komanda, bet ekspertu viedoklis gan mani dara bažīgu, jo tas parasti nesaskan ar spēles rezultātu(:

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:15, pirms 9 gadiem
Pieturoties pie šī gada tradīcijas, pirms katras FKL spēles piedāvāt kādu izcilu liepājnieku skaņdarbu, lai nāk J. Lūsēns un Zodiaks

Episks gabals. Ik reiz uz muguras saceļas spalvas : )

https://www.youtube.com/watch?v=At0...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-10 14:36, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: No māmiņdienas galda netaisos celties, bet pēdējo reizi kad biju uz spēli, visiem deva futbola krekliņus. Sīkums, bet patīkami
kur tad nu tā, ka krekliņus deva
LM nekad tā nav bijis
Ģināma dalīja uz plovu atminos

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:37, pirms 9 gadiem
Luca Toni rakstīja: El Kurzemico
EL Curonico
no Curonia - romāņu valodās Kursa

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:37, pirms 9 gadiem
kanvit rakstīja: Par aizrajosu futbolu.Ceresim ka laika apstakli uzlabosies.
Kuldīgā sāk spiest nost, jo nolijis un tagad saule velk atpakaļām visu valgumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:50, pirms 9 gadiem
dodos...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 14:51, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Pag pag, man vēl tagad krekliņš saglabājies. Bet tas tiesa- tas bija pēc LM laikiem
Tu domā pērn?
Tiešām dalīja?
Patīkami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-10 15:32, pirms 9 gadiem
Cerams vismaz šoreiz arzemēs būs iespēja redzēt un just līdzi liepājniekiem?

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 15:36, pirms 9 gadiem
>>>sasperjods-k
1.M.Miholaps 210(286 spēlēs);
2.Vits Rimkus 176(356);
3.V.Dobrecovs 169(327).

  +1 [+] [-]

, 2015-05-10 15:49, pirms 9 gadiem
Ir jau vēl viens saraksts.Visu laiku labākie vārtu guvēji,ieskaitot PSRS laiku republikas čempionāta A grupu.
1.M.Miholaps Skonto FC 210;
2.V.Rimkus FK Ventspils 176;
3.A.Dorofejevs Celtnieks R 174;
4.V.Dobrecovs Liep.met. 169;
5.M.Smorodins Rīgas audums 168;
6.M.Drāznieks Liep.Olimpija 160;
7.J.Jakovļevs Celtnieks R (Ventspils futbola audzēknis) 152;
8.I.Petrovs Jūrnieks 135;
9.E.Ziņģis Liep.Olimpija 130;
10.J.Samoiļenko Jūrnieks 129;
PS.Pavisam 100 un vairāk vārtus guvuši 21 futbolists.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-10 15:54, pirms 9 gadiem
Arzemēs jāskatās caur Sākums - Futbola virslīga

     [+] [-]

, 2015-05-10 18:59, pirms 9 gadiem
Jau nospēkojās. Rezultāts bija 0:0.