Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" paziņo par Dzavatjēri aiziešanu no galvenā trenera amata

Rolands Eliņš

"Spartaks" paziņo par Dzavatjēri aiziešanu no galvenā trenera amata
Nuncio Dzavetjeri. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola klubs Jūrmalas „Spartaks” pirmssezonas sagatavošanās perioda vidū pavēstījis, ka komandu atstājis galvenais treneris Nuncio Dzavatjēri. Viņa aiziešana tiek skaidrota ar ģimenes apstākļiem.

Šodien savu 53. dzimšanas dienu atzīmējušais Itālijas speciālists Nuncio Dzavatjēri atstājis „Spartaka” galvenā trenera posteni, ko ieņēma kopš pagājušās sezonas sākuma. Dzavatjēri rudenī turklāt bija parakstījis jaunu līgumu ar „Spartaku”, noslēdzot vienošanos līdz 2021. gada beigām.

„Spartaks” sadarbības pārtraukšanu raksturo ar trenera ģimenes apstākļiem.

„Pateicamies Nuncio par kopā pavadīto laiku un novēlam viņam visu to labāko viņa turpmākajā trenera karjerā,” vēsta „Spartaka” ieraksts sociālajos tīklos.

Dzavatjēri vēlāk video ierakstā, kas tika publicēts "Spartaka" "Facebook" profilā, norādīja, ka šī viņam ir skumja diena, jo nācies pieņemt ļoti smagu lēmumu. Itālijas treneris izteica cerību, ka apstākļi viņam ļaus kādreiz atgriezties "Spartaka" komandā un atjaunot sadarbību. Viņš izteica pateicību klubam par kopīgo darbu, kā arī pateicās "Spartaka" un Latvijas futbola līdzjutējiem un latviešiem kopumā, kas devuši viņam iespēju iepazīt mūsu valsti.

Dzavatjēri kā treneris Latvijas futbolā ienesa vairāku Itālijas vadošo klubu pieredzi – viņš strādājis kā jauniešu treneris „Milan”, „Udinese” un „Inter” klubos, kā arī bijis „Bari” lielās komandas trenera asistents. Dzavatjēri iepriekš bija strādājis Latvijā 2009. un 2010. gadā, un kopā ar "Ventspili" spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Tas Latvijas futbolā ir joprojām neatkārtots sasniegums.

Savukārt aizvadītajā sezonā ar „Spartaku” Dzavatjēri ieguva piekto vietu Virslīgā, par trim punktiem atpaliekot no medaļām. Jāpiemin, ka gatavošanos jaunajai sezonai „Spartaks” jau sācis un vakar aizvadīja pārbaudes spēli Turcijā, ar 1:4 piekāpjoties Kazaņas „Rubin”.

Sezonas pirmā spēle Virslīgā „Spartakam” provizoriski paredzēta 14. martā pret „Mettu”.

  +7 [+] [-]

, 2020-02-10 17:50, pirms 4 gadiem
Ar Ventspili viņš nekļuva pat čempionu un Eiropas grupas turnīrā iekļuva Grigorčuks nevis Kultajeva ieliktie treneri.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 18:35, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Ar Ventspili viņš nekļuva pat čempionu un Eiropas grupas turnīrā iekļuva Grigorčuks nevis Kultajeva ieliktie treneri.
Pecīzāk nav iespējams...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-10 18:42, pirms 4 gadiem
maikls19 , 17:50, pirms stundas , ignorēt , atbildēt
Ar Ventspili viņš nekļuva pat čempionu un Eiropas grupas turnīrā iekļuva Grigorčuks nevis Kultajeva ieliktie treneri.
==============
trāpīts desmitniekā

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 18:51, pirms 4 gadiem
Kurš būs nākošais šī brīnumkluba treneris?Tā jau nu noticēju,ka aizgāja ģimeņu apstākļu dēļ

     [+] [-]

, 2020-02-10 18:57, pirms 4 gadiem
Viņš lieliski saprot,ka ar kazarmās turētajiem morīšiem nebūs aršana,un laicīgi ņem koferi

     [+] [-]

, 2020-02-10 19:24, pirms 4 gadiem
Kad būs virslīgas kalendārs? Vai esmu palaidis garām?