Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Ventspilij" pievienojas Meļņičenko, kā arī Portugāles un Kaboverdes pussargi

"Ventspilij" pievienojas Meļņičenko, kā arī Portugāles un Kaboverdes pussargi
Vitālijs Meļņičenko
Foto: FK Ventspils

Latvijas Virslīgas klubs „Ventspils” paziņojis par trīs spēlētāju pievienošanu savam sastāvam –komandā atgriezies Vitālijs Meļņičenko, kā arī piesaistīti divi Portugāles pussargi, kuri abi pēdējo sezonu noslēdza Moldovas „Dacia” vienībā.

30 gadus vecais vārtsargs Vitālijs Meļņičenko iepriekš jau pārstāvēja „Ventspili” trīs sezonu garumā, kopā ar klubu kļūstot par Latvijas čempionu un iegūstot Latvijas kausu. Pagājušajā pusotrā sezonā Meļņičenko spēlēja Krievijas pirmajā līgā „Fakel” sastāvā, taču daudz laukumā netika un sezonu noslēdza Jūrmalas „Spartakā”, aizvadot piecas spēles un palīdzot Jūrmalai iegūt čempionu titulu.

27 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Amansiu Fortess, Lisabonas "Sporting" akadēmijas audzēknis, (2006. gadā viņš devās uz "Manchester United" akadēmiju, kur pavadīja gadu), viņam bagātīga pieredze spēlējot dažādās valstīs (klubi no Spānijas, Sofijas CSKA, Moldovas "Zimbru" un citi), bet pēdējais viņa klubs bija "Dacia" no Kišiņevas. Nesenajā "Ventspils" pārbaudes mačā ar "Palangu" tieši Amansio iesita spīdošus vārtus, efektīgi realizējot izgājienu viens pret vienu.

29 gadus vecais aizsardzības plāna pussargs Steniu duš Santušs ir Kaboverdes futbolists, kurš aizvadījis arī vairākas spēles šīs valsts izlasē, tiesa, pēdējoreiz 2013. gadā. Karjeru sācis dzimtenē, pēc tam pārgājis uz Portugāles klubu "Feerence", kura sastāvā aizvadīja četras sezonas (85 mači). Pēc tam Stenio spēlēja Bulgārijā klubā "Cerno More" un "Botev" un Rumānijas klubā "Politehnika", bet uz "Ventspils" pārnāca no "Dacia". Dzeltenzilo pārbaudes spēlē ar "Palangu" Stenio ieņēma balsta pussarga pozīciju.

"Ventspils" vēl dažas dienas turpinās trenēties mājās, taču pirmdien paredzēta izlidošana uz treniņnometni Spānijā.

"Ventspils" sporta direktora Andreja Burtika komentārs

- Nav noslēpums, ka "Ventspils" mainās, un saistīts tas ir pirmām kārtām ar mūsu kluba milzīgo vēlmi nopietni atgriezties cīņā par pirmo vietu Latvijas čempionātā un pa īstam veiksmīgi spēlēt Eirokausos. Mūsu mērķi tiešām ir ambiciozi, mūsu mērķi ir tādi, kādi bija "Ventspils" ziedu laika ērā. Pēdējos gados situācija bija sarežģīta, "Ventspilij" objektīvi bija smagi atrasties tur, kur mūsu līdzjutēji un arī mēs paši bijām pieraduši redzēt komandu, tā kā svarīgās pārmaiņas brieda, un pat kļuva, pēc būtības, dzīvīgi nepieciešamas.

Bez tam, laiks nestāv uz vietas, tādēļ izmaiņām mūsu komandas sastāvā vajadzēja notikt - un tās arī notiek. Mēs šķīrāmies ar dažiem futbolistiem, kuriem objektīvi jau vairāk nebija iespējams izturēt augsto konkurenci ar daudz ambiciozākiem un talantīgākiem spēlētājiem. Esmu pateicīgs viņiem par spēli FKV, bet tagad nepieciešamas, teikšu tā, svaigas asinis, mēs ieejam jaunā etapā un darām maksimāli iespējamo, lai šis etaps būtu labākajās FKV tradīcijās - uzvarošs un ar skaistu dzeltenzilo futbolu. Tieši tam pirmām kārtām pakļautas mūsu kadru izmaiņas.

Priecājos, ka komandā atgriezies Vitālijs Meļņičenko. Viņš brīnišķīgi zin FKV prasības, uzvarējis kopā ar mums, atrodas paša ziedonī un pilns apņēmības sasniegt jaunus panākumus.

Kas attiecas uz jaunajiem pussargiem, tad tie ir ļoti kvalificēti futbolisti, atbilstoši visām mūsdienu futbola prasībām, kuri māk gan aizsargāties, gan uzbrukt. Mēs par to brīnišķīgi zinājām pirms viņu uzaicināšanas uz "Ventspili", bet jau šeit vēlreiz par to pārliecinājāmies. Gan Amansio, gan Stenio, esmu pārliecināts, uzreiz iekrita acīs mūsu līdzjutējiem pārbaudes mača laikā ar "Palangu" - augstas klases futbolistu spēle vienmēr uzreiz piesaista uzmanību.

Mēs turpināsim meklēt tieši tādus futbolistus, un kaut gan tas ir ļoti sarežģīts uzdevums, bet pacentīsimies izdarīt visu iespējamo, lai vēl pastiprinātu komandu. Bet pagaidām esmu ļoti priecīgs, ka tādi spēlētāji FKV ir, novēlu viņiem veiksmi un nešaubos, ka viņi labā nozīmē pārsteigs visus Latvijas līdzjutējus un palīdzēs "Ventspilij" uzvarēt.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils


, 2018-02-10 12:07, pirms 6 gadiem
Gan jau,ka labs vārtsargs priekš Ventspils.
, 2018-02-10 12:23, pirms 6 gadiem
Jaunais prezidents paņēma sev labi zināmos spēlētājus,kas taisīs vajadzīgo rezultātu viņam.
, 2018-02-10 12:23, pirms 6 gadiem
Prieks, ka mums it kā pārlej asinis. Žēl Žigajeva, 32 gadi vēl jau varēja dot iespēju. Paldies par visiem skaistajiem vārtiem, Žiga ! Leğionāri bija ok pret Palangu. Bet kāpēc Melničenko, kāpēc ?! Jeybogu ja Max nebūs pirmais vārtsargs.
, 2018-02-10 13:51, pirms 6 gadiem
Meļņičenko un Uvarenko starpā domāju, ka būs laba konkurence par pirmā vārtsarga vietu. Grūti uzreiz paredzēt, kurš to ieņems.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Aiga Veisa/Virslīga
6

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.