Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Šlēgls par ''Babītes'' spēli: ''Pirmie vārti izskatījās ļoti stulbi''

Šlēgls par ''Babītes'' spēli: ''Pirmie vārti izskatījās ļoti stulbi''
Olivers Šlēgls
Foto: Latvijas Futbola Virslīga

Biedrības ''Latvijas Futbola Virslīga'' izpilddirektors Olivers Šlēgls sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpa, ka ''Babītes'' pirmie ielaistie vārti ''Ziemas kausa'' spēlē pret Lietuvas komandu ''Sūduva'' bijuši aizdomīgi, taču šobrīd nekādas oficiālas informācijas neesot un par kaut kādiem pierādījumiem runāt esot pāragri.

''Šajā brīdī ir tāda situācija, ka neko konkrētu nevaru pateikt. Zinu tik daudz, cik izlasīju un redzēju Sportacentrā. Vai redzēju spēles video? Nē, pilnu spēli neesmu noskatījies. Redzēju pendeli, otros vārtus spēles pirmajā puslaikā,'' redzēto no vakardienas ''Ziemas kausa'' spēles starp ''Babīti'' un Lietuvas komandu ''Sūduva'' (1:3) komentēja ''Latvijas Futbola Virslīgas'' izpilddirektors Olivers Šlēgls.

''Vai pirmos vārtus neredzējāt? (nopūta) Jā...Redzēju arī tos. Izskatījās ļoti stulbi. Bet nevaru pateikt, ka tie jau būtu pierādījumi. Tā situācija izskatījās ļoti stulbi, patiešām. Pagaidām negribu sīkāk komentēt, jo man nav citas informācijas no oficiāli iesaistītajām pusēm. Izlasīju to, ko jūs uzrakstījāt, tas principā arī viss, ko es šobrīd zinu.''

Šlēgls arī noliedza, ka tagad vienkārši tiks gaidīts, vai parādīsies kādas ziņas par šo spēli: ''Nē, noteikti nebūs tā, ka vienkārši gaidīsim. Uzzināšu vairāk informācijas par spēli, tad veikšu analīzi. Tādi varētu būt nākamie soļi. Jūs jau saprotat, ka šobrīd vēl esmu piesardzīgs. Negribu komentēt lietas, par ko vēl neko nezinu. Nav nekādas oficiālas informācijas no kādas no pusēm. Tas man ir jāciena. Nevaru tagad nodarboties ar spekulācijām, bet noteikti iegūšu vairāk informācijas. Ja būs vajadzība, lēmumi sekos. Mūsu nostāja ir skaidra - nekādas tolerances pret spēļu sarunāšanu.''

Sportacentrs.com sazinājās arī ar ''Babītes'' galveno treneri Mihailu Miholapu, kurš izteica savas domas: ''Pirmkārt, puse komandas šobrīd ir traumēta, un vairāki futbolisti atbrauca tikai uz spēli, pirmo dienu ar komandu. Vārtsargs, jā, kaut kur pieļāva kļūdas, bet vairākās situācijās arī glāba mūs. Uzskatu, ka, neskaitot to kļūdu, viņš bija pārliecinošs. Tajā situācijā vienkārši ar aizsargiem nesapratās, iespējams, pats aizsargs varēja izsist bumbu. Nezinu...Manuprāt, spēle kopumā bija laba. Momenti bija pie abu komandu vārtiem. Nezinu, kurš tur ko izdomā. Pats noskatījos video. Neredzēju tur neko tādu. Pats vārtsargam prasīju par pirmajiem vārtiem. Izskrējis...nepaspējis vairs atgriezties atpakaļ. Aizsargus pēc vārdiem vēl slikti zinot, tāpēc nesapratās. Uzskatu, ka labi nospēlējām, vienkārši bija jārealizē savi momenti un viss, jo momentu bija daudz.

11 metru soda sitiens? Spēles epizode. No sākuma kļūdījās malējais aizsargs, tāpēc partneris mēģināja panākt. Pats saka, ka nospēlēja bumbā. Arī video tā izskatās. Man nav pieredzes ar tādām situācijām, kāda šobrīd izveidojusies. Esmu šokā. Teikšu godīgi, noskatījos spēli, un rezultātam bija jābūt pilnīgi citam. Spēle man patika, neskatoties uz to, ka sastāvs nav saspēlējies. Puse ir traumēti, kāds saslimis. Četri pieci pamatsastāva spēlētāji nevarēja ierasties uz spēli. Šis viss ir mans viedoklis. To visu tagad dzirdēt patiešām ir ļoti nepatīkami.''

''Babīte'' pret lietuviešiem vakar divus vārtus ielaida pirmā puslaika beigu daļā. 61. minūtē pēc kapteiņa Viktora Baikova centrējuma ar galvu intrigu atjaunoja Edgars Kārkliņš (1:2), bet jau nākamajā minūtē viesus mazākumā atstāja Deniss Tarasovs, kurš par rupju spēli no muguras saņēma otro brīdinājumu. 76. minūtē divu vārtu pārsvaru atjaunoja Domants Antanavičs (3:1).

(1. ielaistie vārti no 35:50, 2. - no 41:05, 3. - no 75:25, ''Babītes'' vārtu guvums - no 60:35, Tarasova sarkanā kartīte - no 61:40)


Slēpts komentārs: VietējaisMurisDzīvelīgs
, 2017-02-10 12:20, pirms 7 gadiem
Miholaps pie 1. vārtiem runā tikai par pašām beigām, bet viss jau sākās centrā, no paša sākuma viss izskatās ļoti dīvaini un stulbi, pat priekš šāda līmeņa spēlētājiem. Arī pendeli ļoti pārliecinoša, protams, tādas gadās, bet 2 tādas kļūdas tik īsā laikā jau ir aizdomīgi. Arī nopelnītā sarkanā, izskatījās, ka spēlētājam pašam gribējās kartīti, jo pēdējiem spēkiem centās leiti noķert, un diez vai tas bija saistīts ar uzbrukuma apraušanu.
, 2017-02-10 12:36, pirms 7 gadiem
Vai tagad vācietis komentēs visu klubu spēles, arī, piemēram, Ventspils vai Spartaka?!
, 2017-02-10 12:42, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Vai tagad vācietis komentēs visu klubu spēles, arī, piemēram, Ventspils vai Spartaka?!
Ja žurnālists jautās, tad domāju, ka neatteiksies
, 2017-02-10 12:45, pirms 7 gadiem
Nu ko, vērosim kā reaģēs futbola ētikas eksperti?
, 2017-02-10 12:49, pirms 7 gadiem
pretiniekam bumba un viņš iet uzbrukumā, īstais laiks sašņorēt kurpes
, 2017-02-10 12:52, pirms 7 gadiem
heh cik vienkārši..uz kuru krīt aizdomu ēna to no virslīgas ārā!
, 2017-02-10 13:07, pirms 7 gadiem
Katrā 10. spēlē tādas kļūdas gadās, ko var ņemties mazie intriganti..
, 2017-02-10 13:12, pirms 7 gadiem
Kur tad KK ar kārtējo populisma tekstiņu?
, 2017-02-10 13:26, pirms 7 gadiem
Nez, ja nebūtu visa šī jezga ar toto iepriekšējos gados un dažu labu atklāsmes par darboņu aktivitāšu turpināšanu, tad laikam par neko aizdomīgu šeit pat neaizdomātos.. kļūdas stulbās epizodēs un viss..
No īsajiem video momentiem, kurus noskatījos, likās ka čaļi kapā no sirds, varbūt var diskutēt par atsevišķiem spēlētājiem un viņu rīcību konkrētās epizodēs, bet atceramies, ka tie nav profi..
Un tā epizode ar spēlētāju, kurš sasien bučus, sākās vēl nedaudz pirms tam, kad viņam uzkāpa uz kājas, par ko viņš arī diskutēja ar tiesnesi. Teikt, ka varēja iestudēt to, ka vienlaikus kāds nosačkos vidējā līnijā un vārtsargs skries ārā no vārtiem, un aizsargs palaidīs savu pretspēlētāju... nu nez, tāda sazvērestības teorija, ka tik turies..

Babītes projekts gan nepārliecina, un tagad viņu pašu ziņā ir tas kādu reputāciju par sevi radīs - čaļiem jācīnās un jācenšas, lai šādas stulbas epizodes neatkārtotos..
, 2017-02-10 13:27, pirms 7 gadiem
naida parpilns agresivs jaunietis 120102935163046 rakstīja: pretiniekam bumba un viņš iet uzbrukumā, īstais laiks sašņorēt kurpes
Nu laukuma centrs, iepriekš sadursmē izskatās pretniekieks viņam buci novelk, tikko vēl bumba pie savējā. Ar basu kāju varēja kādu soli paspert, bet jēga...
, 2017-02-10 13:30, pirms 7 gadiem
Manas domas ir tādas, ka aizsargs ar vārtsargu nesapratās - aizdomīgāk izskatījās Kurakina spēle vārtos pret Minskas Dinamo EL kvalifikācijas spēlēs, jo izskatījās, ka Kurakina vietā esmu ielikts es un nevis stāvētu vārtsargs, kas trenējas un atrodas profesionālā komandā!
, 2017-02-10 13:32, pirms 7 gadiem
Ja Babītes pirmie ielaistie vārti liecina par kaut ko aizdomīgu, tad 2/3 no Latvijas virslīgas vārtiem ir jāvērtē kā aizdomīgi. Jo tie ir gūti nevis tāpēc, ka uzbrūkošā komanda rādītu augstu tehnisku un kombinacionālu sniegumu, bet tāpēc, ka pretinieki notizlojas, bet uzbrucējiem netīšām sanāk trāpīt bumbu vārtos. Uz mata kā divi Babītes spēlētāji laukuma centrā (viens, neskatīdamies dod kaut kur piespēli sev aiz muguras, otrs tikmēr šņorē kedu) un vārtsargs, kurš nejūt soda laukuma robežas un laikam ir sevi par Noijeru iedomājies.
, 2017-02-10 13:42, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Manas domas ir tādas, ka aizsargs ar vārtsargu nesapratās - aizdomīgāk izskatījās Kurakina spēle vārtos pret Minskas Dinamo EL kvalifikācijas spēlēs, jo izskatījās, ka Kurakina vietā esmu ielikts es un nevis stāvētu vārtsargs, kas trenējas un atrodas profesionālā komandā!
pilnīgi precīzi, es jau par to biju teicis, ka Kurakins noteikti tajā spelē darīja aizdomīgas lietas
, 2017-02-10 14:11, pirms 7 gadiem
Pilnīgi piekrītu Miholapa teiktajam un uzskatu,ka ir sacelta nevajadzīga ažiotāža,tikai ir jautājums,kam tas ir vajadzīgs.Varbūt kāds vēl mēgina Daugavpili ievilkt Virslīgā.Tādu situāciju čempionāta laikā būs pietiekami daudz un katrs,kam kaut kas rādīsies varēs celt brēku.FIFA sadarbojas ar organizāciju,kas seko visām likmēm un aizdomīgām spēlēm un pieņem attiecīgus mērus.
, 2017-02-10 14:52, pirms 7 gadiem
Time stamps vārtiem:

1. ielaistie vārti no: https://youtu.be/abUSWKheF3Y?t=2152

11 metri un 2. vārti: https://youtu.be/abUSWKheF3Y?t=2484

Babītes vārti: https://youtu.be/abUSWKheF3Y?t=4560

3 vārti: https://youtu.be/abUSWKheF3Y?t=5450
, 2017-02-10 15:03, pirms 7 gadiem
Vispār jau cik sapratu, tad aizdomām pamatu rada ne tik spēles epizodes, cik likmju svārstības un tur jau kko paokšķerēt, paanalizēt kā arī izdarīt secinājumus var. Ceru ka neko aizdomīgu neatradīs.. piegriezies tas viss jau..
, 2017-02-10 15:27, pirms 7 gadiem
J.L. rakstīja: Katrā 10. spēlē tādas kļūdas gadās, ko var ņemties mazie intriganti..
Neņemtos, ja pēc koef svārstībām nebūtu paredzams, ka 1. puslaiks arī bija jāzaudē ar 2 vārtu starpību!
, 2017-02-10 18:55, pirms 7 gadiem
Vienam kurpe,otram keda,superfutbola speči te komentē.Pietika Ķļaviņam palaist netā ziņu,kā gandrīz visi tūdaļ pieraksta spēli totomačam.
, 2017-02-10 21:26, pirms 7 gadiem
Olivers iemācījies latviski lasīt,kad lasot Sportacentru? Nu gan paši sev glaimojat,vai kā teikt kaut kas nav pazudis tūlkojumā..
, 2017-02-10 22:10, pirms 7 gadiem
Tak normāla spēle. Kas tur aizdomīgs? Nu kļūdījās..kam negadās? Grūti ies Babītei virslīgā ar šādu spēli. Šīs ziemas populārākais rezultāts 3:1!
, 2017-02-11 11:12, pirms 7 gadiem
Pirmo vārtu autors " Babītes buču šņorētājs " ,diezin kāda līmeņa " specam" jābūt,ja pretinieks ar bumbu, pa tavu pusi tev virsū nāk ...Babītes aizsargs, salīdzinot ar lietuvieti auguma ziņā,vai nu nobijās,vai nesapratās ar savu vārtu sargu. Domāju,ka tāda līmeņa komandai kā Babīte,tādas kļūdas būs,būs ,būs. Babītes spēlētājs ar 33 numuru skrien uz saviem vārtiem,pie bumbas mazliet priekšā ,lietuvietis pa kreisi,nevis cenšas izsist bumbu vismaz uz stūra sitienu,bet izklupienā sit lietuvieša virzienā uz saviem vārtiem.
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa
14

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.