Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karlsona vārti sarūpē "Ventspilj" Ziemas kausa finālu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Karlsona vārti sarūpē "Ventspilj" Ziemas kausa finālu
Ģirts Karlsons (pa labi)
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"SMScredit.lv" Ziemas kausa izcīņas finālā iekļuvuši "Ventspils" futbolisti, kas, pateicoties Ģirta Karlsona precīzajam sitienam otrajā puslaikā, ar 1:0 pieveica "Jelgavas" komandu. Otrs finālists kļūs zināms rīt "Liepājas" un "Skonto" komandu spēlē.

Ja komandu sākumsastāvi milzīgus pārsteigumus nesagādāja, tad par tādu parūpējās ventspilnieku rezervisti. Uz soliņa Pola Ašvorta komandai bija uzreiz divi vārtsargi, no kuriem viens bija treneris Sergejs Diguļovs, bet otrs pieredzējušais Andrejs Pavlovs, kurš Ziemas kausā jau paguva uzspēlēt "Spartaka" rindās. Jelgavniekiem pat rezervē nebija Ginta Freimaņa, kurš nespēlēja neliela savainojuma dēļ, bet Ventspilij nebija Oļega Laizāna, par kuru izskanējusi informācija, ka viņa pakalpojumi interesē pāris Krievijas otrās spēcīgākās līgas klubus. Abas komandas laukumā laida arī pārbaudāmos spēlētājus, turklāt agrāk Ziemas kausā neredzētus.

Lai gan jau mača otrajā minūtē pie pirmā stūra sitiena tika ventspilnieki, nekāda kurzemnieku ofensīva nesekoja. Laukumā risinājās visai līdzīga cīņa un momenti neveidojās. Mača 12. minūtē Jurijs Žigajevs viegli tika galā ar diviem jelgavniekiem un no soda laukuma laukumu izdarīja piespēli uz uz tālo stabu Eduardam Tīdenbergam, taču nedaudz par augstu. Nedaudz vēlāk pie bīstama soda sitiena tika "Jelgava", taču ar sitienu pa vārtiem tā izspēle nebeidzās. Krietni karstāk pie Maksima Uvarenko vārtiem bija trīs minūtes vēlāk, kad Alanam Siņeļņikovam pēdējā brīdī izdevās apsteigt Andreju Kovaļovu un neļaut viņam no tuvas distances izdarīt sitienu ar galvu.

Puslaika vidū spēle vairāk risinājās ventspilnieku laukumu pusē, bet neko bīstamu jelgavnieki neizveidoja. "Ventspils" atbildēja ar diviem Žigajeva sitieniem, turklāt pēc viena no tiem beidzot spēlēt vajadzēja arī Kasparam Ikstenam. Drīz vien sekoja arī Tīdenberga sitiens, bet bumba lidoja garām vārtiem, kas arī bija abu komandu lielākā problēma – gandrīz viss kaut cik bīstamais beidzās ar sitieniem garām. 40. minūtē labi stūra sitienu izpildīja Kovaļovs, bet atkal otrajā stāvā veiksmīgi pacīnījās Siņeļņikovs, šoreiz neļaujot uzsist krietni garākajam Igoram Savčenkovam. Bumba gan atlēca netālu no Gļeba Kļuškina, taču uzsist viņš nepaguva.

Pirmais puslaiks krietni atgādināja abu komandu līdz šim pēdējo tikšanās reizi, kas pagājušās sezonas Virslīgas čempionāta noslēdzošajā kārtā Jelgavā noslēdzās neizšķirti 0:0. Toreiz cīņa bija par Latvijas bronzu, šoreiz – par tiesībām turpināt cīņu par 6000 eiro. 55. minūtē iespēju pretuzbrukumam Jelgavai sagādāja viens no ventspilnieku pārbaudāmajiem spēlētājiem, turklāt tas beidzās ar bīstamu Kļuškina sitienu, bet labi spēlēja Maksims Uvarenko.

62. minūtē šķietami mierīgo spēles ritējumu satricināja "Ventspils" pretuzbrukums un gūtie vārti – visu sāka Nikola Boranijaševičs, soda laukumā bumbu labi apstrādāja un piespēlēja nesen laukumā iznākušais Ritvars Rugins, bet rezultatīvo sitienu izdarīja Ģirts Karlsons. Jelgavniekiem bija jādodas uz priekšu, ko viņi arī darīja, laiku pa laikam liekot krietni pastrādāt "Ventspils" aizsardzībai, tomēr galvenā – bīstamu sitienu – faktiski nebija. Ventspilnieki atbildēja ar pretuzbrukumiem, laiku pa laikam liekot sāncenšiem atkāpties. Labākā iespēja "Jelgavai" panākt neizšķirtu izveidojās jau kompensācijas laika otrajā minūtē, bet spēcīgu Redjko sitienu jau soda laukumā bloķēja Boranijaševičs un rezultāts nemainījās.

Līdz ar to Ziemas kausa finālā iekļuva "Ventspils", bet jelgavniekiem būs jācīnās par trešo vietu. Šīs spēles risināsies nākamajā nedēļā, bet ceturtdien "Liepājas" un "Skonto" cīņā tiks noskaidrots otrs finālists un bronzas pretendents.

SMScredit.lv Ziemas kauss, pusfināls

Jelgava – Ventspils 0:1 (0:0)
Vārti: Karlsons 62'
Jelgava: Ikstens, Savčenkovs, Smirnovs, Litvinskis, Redjko (K), Nakano, Kļuškins, Lazdiņš, Kovaļovs, Siličs, Pārbaudāmais Nr.4.
Rezervē: Melecis, Diallo, Sorokins, Gusevs, Bogdaškins, Eriba, Malašenoks, Musa, Zalaks, Kaubers
Ventspils: Uvarenko, Boranijaševičs (K), Jemeļins, Koļesovs, Sineļņikovs, Tīdenbergs, Pauļus, Žigajevs, Karlsons, Pārbaudāmais Nr.6, Pārbaudāmais Nr.7.
Rezervē: Pavlovs, Diguļovs, Mukins, Žuļevs, Rugins, Svārups, Lī, Vašičs

  +7 [+] [-]

, 2016-02-10 15:11, pirms 8 gadiem
carams Liepaja vs Ventspils finala!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-10 15:41, pirms 8 gadiem
OFF TOPIC: Kad būs Indriksona pilnā intervija ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-02-10 16:13, pirms 8 gadiem
Gaidām Liepāju finālā.

     [+] [-]

, 2016-02-10 16:16, pirms 8 gadiem
Malači !

  -3 [+] [-]

, 2016-02-10 16:21, pirms 8 gadiem
Skonto vinēs viņiem vajaga naudas balvu paņemt.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-10 17:01, pirms 8 gadiem
Apsveicu Ventspili, cerams rīt jums pievienosies Liepāja finālā.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-10 17:10, pirms 8 gadiem
Nu Liepājai vēl finālā jātiek. Nezinu, vai Dobrecovs arī rīt eksperimentēs, vai arī pirms nometnes pēdējo spēli optimāli vēlēsies nospēlēt.

Katra ziņā, ja jau pafantazē un Liepāja apspēlē Skonto, tad finālā būs Liepājas dublieri, jo pati komanda tai dienā izlido uz Turciju. Tā kā, ja Liepāja, pieņemsim, rīt uzvar, tad baigais mega Kurzemes fināls nebūs.

  -2 [+] [-]

, 2016-02-10 17:33, pirms 8 gadiem
Garlaiciiga spele.

     [+] [-]

, 2016-02-10 20:05, pirms 8 gadiem
Ja rīt Liepāja uzvarēs,tad būs jāpārceļ fināla spēles datumu mazliet ātrāk!Viena diena taču neko nemaina,vai ne?

  +5 [+] [-]

, 2016-02-10 20:20, pirms 8 gadiem
Kāds vēl Karlsons? Kāšons!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-10 22:12, pirms 8 gadiem
Malacis Kāšons, šosezon vilks Ventspili, kopā ar Tīdenberju.

     [+] [-]

, 2016-02-11 09:31, pirms 8 gadiem
Karlsonam vajadzētu atgriezties mājās Liepājā!