Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gaidels: "Par spēļu organizēšanu atbildīgi klubi, un daži sāka domāt par vēlu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gaidels: "Par spēļu organizēšanu atbildīgi klubi, un daži sāka domāt par vēlu"
Arturs Gaidels
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels LFF mājas lapā paudis vilšanos, ka nebūt ne ārkārtas situācijas dēļ iepriekšējās nedēļas nogalē nenotika uzreiz sešas spēles Latvijas čempionātos.

Arturs Gaidels, LFF Sacensību nodaļas vadītājs: "Tas ir absurds, ka mums punkti pēc pēdējās kārtas ir jādala kabinetos. Man kā Sacensību nodaļas vadītājam un LFF darbiniekam tas ir pilnīgi nepieņemami. Īstie iemesli, kāpēc spēles nenotika, jāprasa pašiem klubiem, jo tieši tie ir atbildīgi par mājas spēļu organizēšanu. Mūsu skatījumā pirms sestdienas spēlēm nebija tā saucamā force majeure situācija jeb nepārvarami apstākļi. Spēlēm vajadzēja notikt bez aizķeršanās, jo sestdien bija labi laika apstākļi.”

“Negribu tagad kategoriski teikt, ka klubi vispār neko nedarīja lietas labā - gan jau mēģināja visi, bet tie neizdarīja pietiekami daudz, lai laukumi būtu labākajā stāvoklī, kāds tobrīd bija iespējams. Acīmredzot klubi sāka risināt situāciju par vēlu. Gribot negribot klubi ar šādu rīcību un attieksmi mudina mūs paredzēt stingrākas sankcijas tad, ja klubs nav sagatavojies spēles uzņemšanai. Nedrīkst būt tāda situācija, ka klubam finansiāli izdevīgāk ir samaksāt sodu, nekā organizēt spēli. Īpaši nepatīkami ir tas, ka šādas nenotikušas spēles ietekmē vietu sadalījumu turnīru tabulās. Šī kopumā bija ļoti interesanta Latvijas čempionātu sezona, taču notikušais pēdējā kārtā atstāj nepatīkamu pēcgaršu."

“Skaidrs, ka situācija dažādās vietās Latvijā bija atšķirīga – Rēzeknē sniega bija vairāk, Rīgā – iespējams, vēl vairāk, bet Jelgavā vispār nebija. Taču tas, ko jutu, bija attieksme. Bija klubi, kas jūtot, kāda briest situācija, laicīgi sāka domāt, kā visu izdarīt labāk - kur iegādāties sarkanas bumbas, kā nokrāsot līnijas un notīrīt laukumu. Taču bija arī klubi, kas sāka domāt pārāk vēlu, dažs līdz pēdējam brīdim cerēja, ka gan jau viss sanāks. Bet sanāca tā, ka vienā kārtā nenotika uzreiz sešas spēles, un tas ir absurds.”

Gaidels atklāj, ka bija klubi, kas vērsās LFF dienu pirms spēles ar lūgumu mainīt sacensību norises vietu jeb mājas laukumu: ”Mūsu reglaments neparedz, ka dienu pirms spēles bez pretinieku komandas piekrišanas var pārcelt spēli uz citu norises vietu. Ja runājam par 1. līgu, tad FK "Auda" nepiekrita RTU FC piedāvājumam, bet AFA "Olaine"/FK "Super Nova" komanda – "Skonto" FC piedāvājumam. It kā skan loģiski pārcelt spēli uz "Skonto" halli, taču iedomājieties situāciju – ja Olaines klubam rezultāts būtu negatīvs, tas varētu iesniegt protestu un nešaubos, ka Apelācijas komisijā klubs panāktu savu.

Kas attiecas uz RTU FC lūgumu spēli Rīgā pārcelt no viena mākslīgā laukuma uz citu, tam nebija nekāda pamatojuma. Viss, kas klubam bija jāizdara, jānotīra sniegs un jāsagatavo savs laukums. Pirmais, ko mēs šādos gadījumos darām, ir novērtējam, vai tā tiešām ir force majeure situācija. Mūsu secinājums - ja dienu pirms spēles laukumā ir tāds sniegs, kāds bija šoreiz, tie nav nepārvarami apstākļi, jo šo sniegu var pagūt notīrīt.

Es ceru, aizvadītā nedēļas nogale mums visiem ļaus izdarīt pareizos secinājumus – LFF pilnveidos sacensību reglamentējošos dokumentus, bet klubi būs atbildīgāki spēļu organizēšanā, lai nākotnē šādi precedenti vairs nebūtu un vietu sadalījums turnīra tabulā izšķirtos tikai un vienīgi futbola laukumā!”

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +4 [+] [-]

, 2016-11-09 18:58, pirms 7 gadiem
Beidzot konkrēta un pamatota atbilde,pēc kuras pat jautājumiem nevajadzētu rasties.Tīkai pa priekšu sašūpoja to pīļu dīki SC ar visām sekojošām negācijām un tikai pēc tam atskan saprotoša un skaidra atbilde.Tālāk var strīdēties tikai āži un ceru ,ka RFS tādu nebūs.

  +4 [+] [-]

, 2016-11-09 19:15, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Beidzot konkrēta un pamatota atbilde,pēc kuras pat jautājumiem nevajadzētu rasties.Tīkai pa priekšu sašūpoja to pīļu dīki SC ar visām sekojošām negācijām un tikai pēc tam atskan saprotoša un skaidra atbilde.Tālāk var strīdēties tikai āži un ceru ,ka RFS tādu nebūs.
Tādēļ, ka interviju sniedz cilvēks, kurš zina, ko runā, jo visticamāk ir šajā lietā no pirmās dienas .. pat nedaudz pārsteidz, ka sportacentrs vispār šo publicēja, jo parasti dzenās pakaļ tikai RFS veidīgiem rakstiem.. paldies par to!

  -3 [+] [-]

, 2016-11-09 20:38, pirms 7 gadiem
Jā, Gaidelis tomēr nav Portugālē. Kurā kritiskajā stadionā Artūriņš bija personīgi, lai veicinātu kādas spēles norisi? Domāju, ka nevienā. Un nevajag šo zēnu glorificēt. Tāds LFF ierēdnītis vien ir, tikai ar zaļo karti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: OTELO

  +5 [+] [-]

, 2016-11-09 23:34, pirms 7 gadiem
Gaidels nav Portugālē, jo šovakar satiku vēlu vakarā pie OSC vedot dēlu uz treniņu.Tā kā nevajag baumot un izdarīt nepārbaudītus faktus.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-10 01:26, pirms 7 gadiem
Tasins rakstīja: Caune JMpirms 46 min.
Jā, Gaidelis tomēr nav Portugālē. Kurā kritiskajā stadionā Artūriņš bija personīgi, lai veicinātu kādas spēles norisi? Domāju, ka nevienā. Un nevajag šo zēnu glorificēt. Tāds LFF ierēdnītis vien ir, tikai ar zaļo karti.

tieši tā, tas krāns gan jau no Portugāles šo visu komentē. Tādam Gaidelam jābūt uz vietas laukumos, nevis jābezdē LFF siltajā kabinetā, un jārunā muļķības. Tev par to naudu maksā, lai Tu savestu visu kārtībā, Kur ir Žuks sranijs krievelsc-Futbola infastruktūras šefs. Idioti, jūs pat nacionālo svētumu - valsts futbola izlasi esat piedir.suši līdz pēdējam
Pats saprati, ko uzrakstīji? Kāds sakars viņam ar izlasi, te ir runa par laukumu tīrīšanu. Lien atpakaļ gulēt!

  +3 [+] [-]

, 2016-11-10 01:29, pirms 7 gadiem
Paldies par pamatoto atbildi beidzot. Cerams uz nākamo sezonu tik tiešām būs izmaiņas reglamentos, lai šādas situācijas neatkārtojas. Spartaks pirms spēles ar Rīgu bija tādu programmu izdomājuši ar visu kausa pasniegšanu un fotogrāfēšanos līdzjutējiem, bet uzsniga sniegs un čiks. No kļūdām jāmācās.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-10 09:56, pirms 7 gadiem
neplānojiet spēles novembrī un nebūs pa sniegu jārokas

  +1 [+] [-]

, 2016-11-10 13:25, pirms 7 gadiem
Stulba atrunāšanās. Skatītāji jau tā neiet Latvijā uz futbolu, kur nu vēl oktobra beigās, vai novembrī. Ja vēl būtu saspringts grafiks, nekā, cik nu to komandu un spēļu. Vasarā brīžiem gandrīz vai mēnesi vaļojas.
Tālāk par sankcijām par neierašanos uz spēli , laukuma nesagatavošanu. Tām jābūt nopietnām, lai kādam pat prātā neienāktu ko tādu darīt.
Un Spartaks kā čempions sevi ir apkaunojis un negribas pat tādam čempionam veiksmi vēlēt!