Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Virslīgas finišs: vai Gulbene izglābsies un kam tiks Eiropas līga?

Virslīgas finišs: vai Gulbene izglābsies un kam tiks Eiropas līga?
"Gulbenes" galvenais treneris Mihails Koņevs
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Sestdien tiks aizvadīta pēdējā 36. kārta Virslīgas čempionātā. Galvenā intriga ir, vai pastarītei „Gulbenei” izdosies izglābties no izkrišanas. Tomēr tāpat ļoti svarīgi – kura komanda izcīnīs 3. vietu, nodrošinot ceļazīmi uz Eiropas līgu.

Izkrišanas varianti.
Rīgas „Daugava” izkritīs (paliks pēdējā vietā), ja 1) pati zaudēs „Gulbenei”, bet „Metta/LU” paņems vismaz punktu pret „Liepājas metalurgu”, 2) zaudēs „Gulbenei” ar septiņu vai lielāku vārtu starpību.
„Metta/LU” izkritīs (paliks pēdējā vietā), ja 1) pati zaudēs „Liepājas metalurgam”, bet „Gulbene” uzvarēs Rīgas „Daugavu” (ar ne lielāku kā septiņu vārtu starpību)
„Gulbene” izkritīs (paliks pēdējā vietā), ja nepārspēs Rīgas „Daugavu”.
Svarīgi ir arī, kura komanda paliek 9. vietā, jo tas nozīmēs pārspēles ar 1. līgas 2. vietu. Ja „Gulbene” uzvarēs, tad tai visdrīzāk tiks 8. vieta - ja studenti zaudēs Liepājai, tad 9. vietā būs "Daugava" (R). Ja „Gulbene” tomēr neuzvar un neizglābjas, tad 9. vietā konkurencē starp „Mettu/LU” un „Daugavu” (R) paliks tā komanda, kas pēdējā kārtā izcīnīs mazāk punktus. Ja vienādi, tad ar 9. vietu būs jāsamierinās „Mettai/LU”, jo Rīgas „Daugava” bijusi pārāka savstarpējās spēlēs. „Gulbene” 9. vietā nekādi nevar palikt – vai nu 8. (ja uzvar) vai 10. (ja neuzvar).

2.-4. vietas varianti.
Atgādinām, ka 2. un 3. vietas ieguvējas izcīnīs ceļazīmi uz Eiropas līgu, bet 4. vietā palikušajai komandai Eirokausi ļoti reāli var iet secen – atliks tikai Latvijas kausa izcīņā nākamā gada pavasarī.
„Skonto”. Medaļas un Eiropas līga jau garantēta. Ja „Skonto” uzvar Jelgavā, tai 2. vieta būs garantēta. Ja ir neizšķirts, tad 2./3. vieta atkarīga no „Ventspils” spēles Daugavpilī („Skonto” sudrabs, ja „Ventspils” neuzvar, bet bronza, ja „Ventspils” uzvar). Ja gadījumā „Skonto” Jelgavā zaudē, zemāk par 3. vietu vienalga nav iespējams nolaisties.
„Ventspils”. Vajadzīgs vismaz punkts, lai nodrošinātu trijnieku un Eiropas līgu. 2. vietā var tikt tikai tad, ja Daugavpilī iegūst vairāk punktu nekā konkurente „Skonto” Jelgavā. Svarīgākais ir neizkrist no trijnieka. Tas notiks, ja „Ventspils” Daugavpilī zaudēs, bet „Metalurgs” Rīgā pārspēs „Mettu/LU”.
„Liepājas metalurgs”. Lai izrautu vietu trijniekā, pirmkārt, obligāti jāuzvar pašai „Metta/LU”, bet, otrkārt, nepieciešams, lai „Ventspils” zaudē Daugavpilī – tad būs 3. vieta. Citos variantos – 4. vieta.

Spēles.
Tā kā čempione ir zināma, pēdējās kārtas lielākā intriga ir par to, kura komanda izkritīs. „Gulbene” piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, taču pēdējo reizi uzvarējusi 15. septembrī tieši pret „Daugavu” (R), ar kuru jāspēlē sestdien. Gulbeniešu „būt vai nebūt” cīņa, kurā obligāti jāuzvar. Favorīte, neskatoties uz nelabvēlīgo ainu savstarpējos mačos (0:0, 2:2, 1:2), būs Rīgas „Daugava”, kuras sniegums tomēr kopumā bijis sakarīgāks, kuras sastāvs ir dziļāks un kura nevēlēsies paļauties uz to, ka paralēlajā mačā zaudēs „Metta/LU”. Jāpiebilst, ka „Gulbenes” pieredzējušais aizsargs Igors Korabļovs, ja izies laukumā (par to šaubu nav), kļūs par šīs sezonas Virslīgas Dzelzs vīru - viņš vienīgais visā turnīrā būs piedalījies ikvienā no 36 kārtām. Ai, kā viņš gribētu palīdzēt „Gulbenei” glābties no izkrišanas… Emociju šai mačā netrūks, laipni aicināti vērot šo spēli „Daugavas” stadionā, ieeja ir par velti. Tomēr tie, kas paliks mājās, varēs vērot spēli Sportacentrs.com tiešraidē.

Pieļaujot, ka Liepāja studentus tomēr pārspēs, 3. vietas liktenis izšķirsies Daugavpilī, kur „Daugava” tiksies ar „Ventspili”. Lai gan „Daugava” jau kļuvusi par čempioni un teorētiski tai neko nevajag, jāņem vērā, ka tituls tika iegūts Rīgā, bet šī būs lieliska iespēja sagādāt svētkus saviem faniem turpat Daugavpilī. „Daugava” noteikti vēlēsies pabeigt uz skanīgas nots. „Ventspilij” nav labas atmiņas par pēdējās kārtas mačiem Daugavpilī (izlaists tituls 2001. un 2002. gadā), taču tagad, pēc 10 gadiem, jāmēģina Daugavpils lāsts lauzt, citādi pagājušā gada čempioniem visdrīzāk sanāks smags kritiens – no 1. uz 4. vietu… Ventiņu uzbrucējs Daniils Turkovs šobrīd ir rezultatīvākais starp Latvijas futbolistiem, bet tikai par vieniem vārtiem atpaliek Valērijs Šabala („Skonto”) un Antons Jemeļins („Spartaks”). Ar gūtiem vārtiem Daugavpilī Turkovs var nošaut divus zaķus uzreiz – nonākt lielākā drošībā pats, bet, galvenais, palīdzēt komandai šai svarīgajā cīņā. Tikmēr pretinieku rindās Mamuka Gongadze, izciešot diskvalifikāciju zelta spēlē pret „Gulbeni”, būs izslāpis un vēlēsies rezultatīvākā spēlētāja titulu aplaistīt ar vēl vismaz vienu precīzu raidījumu. Tāpat „Daugava” gribēs revanšēties par sāpīgo zaudējumu 3. aplī – pēc 3:0 un 2:1 sezonas pirmajā pusē daugavpilieši bija ļoti tuvu apmierinošajam 0:0 Virslīgas 3. aplī, taču Simons Pauļus pieliktajā laikā toreiz izrāva 1:0 uzvaru „Ventspilij”.

„Skonto” sezonu pabeidz ļoti spēcīgi un, lai gan medaļas un Eiropas līga būs jebkurā gadījumā, skaidrs, ka ir vēlme nesabojāt lielisko noslēgumu ar klupienu Jelgavā. Pēc „Jelgavas” negaidītās 1. apļa uzvaras ar 3:2 sekoja divas skontiešu uzvaras (2:1, 2:0), un arī sestdien viņi būs favorīti. Uz šo maču ir vērts aiziet kaut vai tāpēc, ka, iespējams, pēdējo spēli Virslīgā (vismaz pārskatāmā nākotnē) aizvadīs Šabala – šis 18 gadus vecais talants ir ļoti pieprasīts lielākās futbola zemēs… Jācer, ka uz šo spēli sanāks daudz skatītāju – kā nekā „Jelgava” sezonu pabeigs kā apmeklētākā komanda. Tomēr arī pārējiem būs iespēja šo maču vērot - Sportacentrs.com nodrošinās tiešraidi.

„Metta/LU” sezonu pabeigs ar mājas spēli pret „Liepājas metalurgu” 49. vidusskolas laukumā. Liepājnieki pēc pēdējās 4:0 uzvaras pret Rīgas „Daugavu”, iespējams, būs sajutuši īsto vārtu gūšanas garšu (labāk vēlāk nekā nekad…) un uzbrūkošā līnija ir patiešām iespaidīga – Ģirts Karlsons, Vladimirs Kamešs, Ritis Leliūga, Roberts Savaļnieks, palīdzot arī Jurģim Kalnam (divi vārti pēdējā mačā) un citiem. „Metalurgam” galvenais nedomāt par spēli Daugavpilī, bet izdarīt pašiem to, kas jāizdara. Un pie reizes jāreabilitējas par iepriekšējo viesošanos 49. vidusskolā – toreiz, 1. apļa pēdējā spēlē, Liepāja piedzīvoja īstu murgu, zaudējot „Mettai” ar 1:4. Tikmēr mettieši nekādi nevar paļauties uz to, ka „Gulbene” neuzvarēs paralēlajā mačā – pašiem visiem spēkiem, arī bez diskvalificētā centra aizsarga Rūdolfa Puķīša, jālūko paņemt zelta punkts. Atskaitot 3:3 pret „Spartaku”, „Mettai/LU” oktobrī un novembrī trīs spēlēs nav izdevies gūt nevienus vārtus, lai gan iespēju nav trūcis – tieši no realizācijas mazajā laukumā, kurā parasti iespēju netrūkst nevienai komandai, daudz kas būs atkarīgs.

Vēl vienā mačā, kurā nekas neizšķirsies, gaidāma principāla cīņa – Jūrmalas derbijs starp „Jūrmalu” un „Spartaku” Slokas stadionā. Abas komandas šķir septiņi punkti un 5./6. vietas liktenis lielā mērā izšķīrās derbijos – tajos krietni pārāki bija spartakieši (0:0, 1:0, 4:2). Ja neko vairs nevar labot tabulā, tad vismaz psiholoģiskā ziņā „Jūrmala” vēl var iegūt labas sajūtas. „Jūrmala” bija tuvu panākumam pret „Ventspili” (1:2), taču kārtējo reizi šosezon piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret TOP4 komandām. Tikmēr „Spartakam” pēdējās trīs spēlēs tikai neizšķirti – vai būs punktu dalīšana arī šoreiz?

Virslīgas 36. kārta

Datums/LaiksSpēle
10.11./14:00Daugava D - Ventspils
10.11./14:00Daugava (R) - Gulbene
10.11./14:00Metta/LU - Liepājas metalurgs
10.11./14:00Jūrmala - Spartaks
10.11./14:00Jelgava - Skonto

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)35238464:2577
2.Skonto352110457:2173
3.Ventspils35234863:2273
4.Metalurgs35217760:3270
5.Spartaks3512101358:5646
6.Jūrmala351091647:4639
7.Jelgava35791931:5530
8.Daugava (R)355111941:7826
9.Metta/LU35682138:8226
10.Gulbene35582227:6923

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)18 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils15 (2)
3.Davids KortessSpartaks12
4.Daniils TurkovsVentspils12 (1)
5.Valērijs ŠabalaSkonto11
6.Tads LabuksSkonto11 (1)
7.Antons JemeļinsSpartaks11 (5)
8.Vitālijs ZiļsDaugava (R)10
Mārtiņš MilašēvičsMetta/LU10
Vladimirs KamešsLiepājas metalurgs10
Valērijs AfanasjevsLiepājas metalurgs10
Stenlijs IbeDaugava (D)10

Kurš izkritīs?

  • 44

  • 64

  • 133



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-09 23:24, pirms 11 gadiem
Bašarins apollo.lv ru versijā ( Юрмальские клубы завершат сезон Высшей лиги |... ) sola, ka 2013.g ''Jūrmala'' cīnīsies par augstām vietām.
, 2012-11-09 23:35, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: jau kopš paša sākuma iekš Virslīgas, esmu atbalstījis Gulbeni, komanda , kas balstās uz savām idejām un cīņas sparu, aiziet, ir jānoturās un jāturpina audzināt spēku.
Atbalstīt Gulbeni nozīmē atbalstīt komandas direktoru Lajuku,kurš būdams FIFA tiesnesis ārzemju komandējumos vairākus gadus piesavinājās savu kolēģu dienas naudu.Kad šis fakts nāca atklātībā, klusi aizgāja pensijā.Koņevs sava darba fanātiķis,tāpēc jo dīvaināka šī savienība.
, 2012-11-09 23:43, pirms 11 gadiem
Ļoti liekas, ka sekojošais fragments ir pārāk sarežģīti uzrakstīts un tas, ka Gulbenes uzvaras un Metas 1 punkta gadījumā Meta nebūs 9. vietā, jo tai būs jau 27PTS

"Ja „Gulbene” uzvarēs, tad tai tiks 8. vieta un pirmspēdējā pozīcijā paliks vai nu „Metta/LU” (ja paņems vismaz punktu pret Liepāju), vai arī „Daugava” (R) (ja studenti zaudēs Liepājai). Ja „Gulbene” tomēr neuzvar un neizglābjas, tad 9. vietā konkurencē starp „Mettu/LU” un „Daugavu” (R) paliks tā komanda, kas pēdējā kārtā izcīnīs mazāk punktus. Ja vienādi, tad ar 9. vietu būs jāsamierinās „Mettai/LU”, jo Rīgas „Daugava” bijusi pārāka savstarpējās spēlēs."
, 2012-11-09 23:43, pirms 11 gadiem
Kā Kozlovs norietējis.. kad vēl bija Jelgava pat top5 vārtu guvējos atradās.. bet tagad, pat sastāvā netiek..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-10 00:23, pirms 11 gadiem
2012.gada sasniegumi : klubu apvienošanās kopīgā biedrībā, Virslīgas logo un mājas lapa, daudz un labas spēļu translācijas, "spēļu centrs" iekš Futbola Virslīga - Sākums, kā arī daudzu klubu aktivitātes futbola un sevis popularizēšanai. Super! Un vēl sportiskās intrigas un cīņas, kā arī daži sīkie skandāliņi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-10 01:27, pirms 11 gadiem
Protams ka Latgale stiprak par Lv, zel ka Caunja un Rudnevs no d-pils aizbrauca, varetu CL mierigi spelet!
Slēpts komentārs: putrasgalva
, 2012-11-10 07:06, pirms 11 gadiem
RMX69 rakstīja: Atbalstīt Gulbeni nozīmē atbalstīt komandas direktoru Lajuku,kurš būdams FIFA tiesnesis ārzemju komandējumos vairākus gadus piesavinājās savu kolēģu dienas naudu.Kad šis fakts nāca atklātībā, klusi aizgāja pensijā.Koņevs sava darba fanātiķis,tāpēc jo dīvaināka šī savienība.
Jaņis P. iemācijies latviski? Tas priecē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-10 09:00, pirms 11 gadiem
Būtu jau skaisti, ka izkristu Rīgas komandas un virslīgā paliktu tikai viena Rīgas komanda - pārējās visas no perifērijas
, 2012-11-10 09:49, pirms 11 gadiem
Pirmā četrinieka secība jau sen ir skaidra. Un tādām komandām kā Daugava ir pilnīgi pie kājas, kā atvadīties no saviem līdzjūtējiem. Domāju ka Gulbene apzināti iet uz izkrišanu, tādā veidā vēl piepelnot naudiņu, jā nākamajā sezonā mierīgā garā pārtaps par Ilūksti.
, 2012-11-10 10:03, pirms 11 gadiem
Fiirers rakstīja: 2012.gada sasniegumi : klubu apvienošanās kopīgā biedrībā, Virslīgas logo un mājas lapa, daudz un labas spēļu translācijas, "spēļu centrs" iekš Futbola Virslīga - Sākums, kā arī daudzu klubu aktivitātes futbola un sevis popularizēšanai. Super! Un vēl sportiskās intrigas un cīņas, kā arī daži sīkie skandāliņi!!!
Tomēr jāpatur prātā tas Koscinkeviča raksts par skatītājiem.

Manuprāt, nākamo gadu biedrībai "Latvijas Futbola virslīga" un klubiem būtu vērts pasludināt par līdzjutēju gadu, un darīt visu, lai viņu būtu vairāk, nevis otrādi.
, 2012-11-10 10:08, pirms 11 gadiem
putrasgalva rakstīja: Kas sunim asti cels, Ainār?
2011.g: ''Gulbenes'' mājas spēlēs vidēji 693 skat., ''Jelgavas'' - 624.
2012.g (35.kārtas): ''Gulbenes'' - 327 skat. (-52,8%), ''Jelgavas'' - 656 (+5,1%).
, 2012-11-10 10:09, pirms 11 gadiem
putrasgalva rakstīja: Jaņis P. iemācijies latviski? Tas priecē.
Mierīgāk un patīkamāk tomēr būtu, ja tie Lajuka pārkāpumi neatklātos?
, 2012-11-10 10:13, pirms 11 gadiem
Latvijas futbola Virslīgas 6. apskats vēl nav pieejams?
, 2012-11-10 11:12, pirms 11 gadiem
kegums rakstīja: OOO, Pēc tabulas redzams, ka Daugavpilī ir divi Stenliji Ibes! Un abi ir labi vārtu guvēji!
Zelta spēlē Ibem tikai vieni vārti (nevis divi, kā sākumā rakstīja) - LFF: FB Gulbene - FC Daugava .
, 2012-11-10 11:24, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Zelta spēlē Ibem tikai vieni vārti (nevis divi, kā sākumā rakstīja) - LFF: FB Gulbene - FC Daugava .
Nu re, jau izlaboja.
Bet kā papildinājums labs.
, 2012-11-10 12:46, pirms 11 gadiem
SKONTO SKONTO Oleeeēē
, 2012-11-10 12:47, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Bašarins apollo.lv ru versijā ( Юрмальские клубы завершат сезон Высшей лиги |... ) sola, ka 2013.g ''Jūrmala'' cīnīsies par augstām vietām.
Viņiem ir problēmas ar algām , bet nākamgad itkā viss būs normāli?
, 2012-11-10 12:50, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: russkij igrok Sķenļi Jibej...............
russkij igrok Mamukej Gonganov.....
WTF?
, 2012-11-10 13:33, pirms 11 gadiem
Gulbene noraka basketbolu, tagad arī futeni. Nicely done.
, 2012-11-10 14:00, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Gulbene noraka basketbolu, tagad arī futeni. Nicely done.
Gulbenes basketbolu noraka nelaiķa menedžera nāve
, 2012-11-10 14:01, pirms 11 gadiem
ja vēlies sekot Daugavpils Daugava : Ventspils spēlei, seko @dzindzuks
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".