Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Ventspils" brazīliešu uzbrucējs Žo Santuss pirms Eirokausiem atgriezies Rumānijā

"Ventspils" brazīliešu uzbrucējs Žo Santuss pirms Eirokausiem atgriezies Rumānijā
Žo Santuss pret Leonelu Strumiju. Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas futbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Igors Kļosovs iepriekš atklāja, ka Žo Santusam ir piedāvājums no ārzemēm, un aizvadītajā nedēļas nogalē brazīliešu malējais uzbrucējs mugurā vilka Rumānijas augstākās līgas kluba "Hermannstadt" kreklu. Žo izlaida abas iepriekšējās "Ventspils" spēles pret "Jelgavu" (2:1) un "Mettu" (2:1).

Sibiu "Hermannstadt" sestdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:0 uzvarēja Rumānijas klubu "Csikszereda", un uz maiņu šajā mačā izgāja arī 28 gadus vecais Žo. Rumānijas čempionātu "Hermannstadt" uzsāks jau svētdien, bet pagaidām nedz "Ventspils", nedz "Hermannstadt" vēl nav ziņojušas par pārejas noslēgšanu. Žo "Ventspilī" pavadīja pusgadu un Virslīgā piedalījās 14 spēlēs, sešreiz izejot sākumsastāvā un gūstot trīs vārtus. Ar visiem vārtiem un visām spēlēm pamatsastāvā Žo atzīmējās dabīgajā laukumā – kluba vadība neslēpa, ka veselības apsvērumu dēļ viņš tika taupīts mākslīgajos laukumos.

Karjeru Eiropā brazīlietis sāka Portugāles otrajā spēcīgākajā līgā, bet tad divus gadus pavadīja Moldovas klubos "Zimbru" un "Sheriff". 2017./18. gada sezonā Žo bija Vitālija Jagodinska komandas biedrs Rumānijas klubā Jaši "Politehnica", sākot 24 no 27 spēlēm un ar pieciem vārtiem palīdzot klubam izcīnīt sesto vietu. Pēcāk Žo atgriezās "Sheriff", trešo reizi izcīnot Moldovas titulu. Sibiu "Hermannstadt" ir dibināts tikai 2015. gadā, ar pirmo piegājienu no 4. līgas aizkļūstot līdz pat augstākajai. Debijas sezonā Rumānijas spēcīgākajā divīzijā "Hermannstadt" ieņēma 12. vietu 14 komandu konkurencē un pārspēlēs pieveica Klužas-Napokas "Universitatea" (2:0, 0:1).

"Ventspils" rindas vasaras pāreju periodā ir papildinājuši vietējie spēlētāji Daniils Ulimbaševs un Dmitrijs Klimaševičs, kurš atgriezās no īres 1. līgā, brazīlieši Žuau Ananiass, Fabrisiu Silva un Lukass Vilela, kā arī citi leģionāri Bekhans Alijevs, Konstantins Mahnovskis, Giorgi Mčedlišvili un Mihailo Serhijčuks. Prom devies uzbrucējs Kaspars Kokins, kurš izīrēts "Daugavpilij".

Latvijas klubu spēles Eirokausu pirmajā kvalifikācijas kārtā

DatumsSpēleLaiks
10.07.Dundalk – Riga21:45
11.07.Ventspils – Teuta17:45
Liepāja – Dinamo Minsk20:00
Olimpija – RFS21:00
17.07.Riga – Dundalk19:30
18.07.Teuta – Ventspils18:00
RFS – Olimpija19:00
Dinamo Minsk – Liepāja19:30

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/hermannsta...
https://www.tribuna.ro/stiri/sport/...


Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.