Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Par "Sportland" mēneša labāko Virslīgas spēlētāju atzīts Freimanis, treneris - Astafjevs

Par "Sportland" mēneša labāko Virslīgas spēlētāju atzīts Freimanis, treneris - Astafjevs
Gints Freimanis (no kreisās)
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Žurnālistu balsojumā par šīs "SMScredit.lv" Virslīgas sezonas maija labāko spēlētāju atzīts FK ''Jelgava'' aizsargs Gints Freimanis, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balva ceļos uz Jelgavu - to saņem Vitālijs Astafjevs.

Gluži kā pērn, arī šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistījās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no "SMScredit.lv" Virslīgas komandām, turklāt jaunums ir līdzjutēju balsojums vietnē Facebook.com, kur ikvienam bija iespēja savam favorītam palīdzēt iegūt balsojuma punktus.

Kopā ar Gintu Freimani mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Leonels Strumija (FK "Liepāja"), Artūrs Karašausks ("Skonto" FC) un Daniils Ulimbaševs (Jūrmalas "Spartaks"), kurš tika nominēts jau otro mēnesi pēc kārtas.

FK "Jelgava" maijā aizvadīja četras "SMScredit.lv" Virslīgas spēles, to ietvaros gūstot vienu panākumu (2:0 savā laukumā pret BFC "Daugavpils"), divus mačus noslēdzot neizšķirti (viesos pret FS "Metta"/LU (1:1) un FK "Ventspils" (0:0)), kā arī aizraujošā cīņā mēneša izskaņā piekāpjoties "Skonto" komandai ar 0:1. Neskatoties uz to, visspožāk jelgavnieki aizvadītajā mēnesī uguņoja Latvijas kausa finālā, kur viesu mājvietā prata triumfēt pār "Ventspili" un otro gadu pēc kārtas virs galvām celt prestižo trofeju.

Ņemot vērā, ka Latvijas kausa izcīņā galvenās lomas ieņem "SMScredit.lv" Virslīgas klubi un sacensības tiek savstarpēji pakārtotas, nodalīt šo būtisko panākumu no kopējā sezonas vērtējuma nevar. Līdz ar to arī likumsakarīgi par mēneša labāko treneri atzīts Vitālijs Astafjevs.

Kā minēts, balsojumā piedalījās arī futbola līdzjutēji, kuriem bija iespēja nobalsot par vienu vai vairākiem kandidātiem vietnē facebook.com/futbolavirsliga. Ar pārliecinošu balsu pārsvaru (kopā 180) uzvarēja "Liepājas" leģionārs Strumija, aiz muguras atstājot Freimani (72) un Ulimbaševu (52). Līdz ar to minētie futbolisti kopējam balsojumam saņem attiecīgi 3, 2 un 1 punktu.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Abi balvu saņēmēji svinīgi tiks sumināti gaidāmajā komandas mājas spēlē 19. jūnijā, kad FK "Jelgava" savā laukumā uzņems Jūrmalas ''Spartaku''. Labākajam mēneša trenerim un spēlētājam tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no sporta preču veikala ''Sportland''.

"Sportland" mēneša Virslīgas labākā spēlētāja balsojums (maijs)

ŽurnālistsMedijsFreimanisStrumijaKarašausksUlimbaševs
Agris SuveizdaSportacentrs.com-231
Kristaps PlaumsLETA2-31
Rubens MartinessOneNilUp3-21
Edmunds NovickisSportacentrs.com-312
Andris SudmalisKurzemes Vārds-312
Matīss TimofejevsLTV1-23
Roberts VīksneRadio NABA2-31
Pēteris NeimanisVentas Balss3-21
Almants PoikānsLETA3-21
Jānis BendziksDELFI3-21
Krišs UpenieksSportacentrs.com/JV312-
Ilvars KoscinkevičsSporta Avīze321-
Anatolijs KreipānsSporta Avīze/SWH3-12
Iļja PoļakovsDiena3-21
Igors AmeļkaСейЧас31-2
LFF321-
LFV213-
Līdzjutēju balsojumsFacebook23-1
KOPĀ39183120

Izmantotie resursi:
futbolavirsliga.lv


, 2015-06-09 12:12, pirms 9 gadiem
Nepiekrītu, ka snieguma vertēšanā Virslīgā ņem vērā rezultātus kausā! Virslīgā bilance diezgan blāva 1-2-1.
, 2015-06-09 16:16, pirms 9 gadiem
Pēc Virslīgas tīri vērtējot, bez šaubām Karašausks bija labākais. Freimanis bija mans otrais kandidāts, kuram gan arī jāsaka, ka balva ir pelnīta.
, 2015-06-09 22:39, pirms 9 gadiem
skumji, ka spečoki neatšķir kausu no virslīgas.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš/TonyBet Virslīga
21

''Auda'' droši apspēlē ''Tukums 2000'' un svin otro uzvaru pēc kārtas

''TonyBet'' futbola Virslīgas astotajā kārtā pie panākuma tika ''Auda'', kas ar 2:0 apspēlēja ''Tukums 2000/Telms'' futbolistus.