Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka

Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
Igors Kļosovs pēc "Ventspils" spēles pret "Jelgavu"
Foto: Raitis Supe

Nedēļas vidū aizvadītas "Optibet" futbola Virslīgas 11. kārtas spēles. Sportacentrs.com piedāvā komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Riga" – "Metta" 2:1

Andris Riherts, FK "Metta" galvenais treneris: "Spēles enerģija bija ļoti laba no paša sākuma. Skaidrs, ka no Riga neko daudz negaidījām – izlika laikam visgarākos cilvēkus, kuri viņiem pieejami. Saprotams bija, ka spiedīs, grūdīs, stums. Sitīs uz vārtu pūsi. Un principā tā arī iemocīja tos divus vārtus. Tam mēs bijām gatavojušies, bet varbūt nebijām psiholoģiski gatavi izpildīt smagāko darbu pēdējās minūtēs. Esmu pateicīgs futbolistiem par pašatdevi, par vēlēšanos. Par to, ka centās izpildīt spēles uzdevumu. Tāpat paldies atbalstītājiem, kuri mūs atbalsta visos grūtajos brīžos. Viņi ir super!"

Kristaps Blanks, "Riga" FC treneris: "Protams, ļoti grūta spēle. Izrāvām pašās pēdējās minūtēs 2:1 uzvaru un trīs punktus. Paldies visiem puišiem par pašatdevi, ko viņi līdz pašām beigām spieda ārā. Sākums kā jau sākums. Stāstījām, ka Mettai ir ļoti jauna komanda, taču viņi jau daudz te apbružājušies un nebaidās no pretiniekiem. Viņi cenšas, grib sevi pierādīt. Ātrie spēlētāji, kuri var apspēlēt viens uz viens. To mēs arī centāmies iestāstīt. Citi pieņēma, citi nē. Kādam ir vajadzīgs laiks, lai iešūpotos. Bez agresivitātes nevar uzvarēt nevienu komandu. Ja tev nav ātrs spēles temps, tad uzlauzt pretinieku aizsardzību nav vienkārši."

Jā, mums bija daudz garu spēlētāju, taču centrējumos uzvarēt izdevās ne tik bieži. Izdevās gūt pirmos vārtus - labi pacīnījās Armands Pētersons, iecentrēja un Kamils [Bilinskis] ar galvu raidīja bumbu. Bet uzreiz zaudējām koncentrēšanos, pilnīgā nesaprašanās un tajā pašā minūtē atpakaļ 1:1. Sākām visu no jauna. Sākās arī nervozitāte. Labi, ka beigās viss izdevās - Elvis [Stuglis] labi pacīnījās soda laukumā un Darko [Lemajičs] izdarīja to, ko mēs no viņa gaidām.

Kā pietrūka visvairāk - centimetru, rakstura vai pieredzes?
Riherts: Visa. Pieredzes noteikti visvairāk pietrūka. Mēs kā 7. klases diskotēkā - sēžam, mūzika skan, gaismas skaistas, meitenes, zēni, klases audzinātāja... Bet kurš tad sāks? Respektīvi visu klusējot. Skaidrs, ka vajadzīgs vadonis, kurš visu sakārto. Bija auts - nāk centra aizsargs un noskatās, kā otrais garākais cilvēks laukumā aiziet viņam garām... Tas pacīnās un beigās bumba ielido vārtos.

Sacīji, ka šādas spēles var uzvarēt tikai ar ātrumu, bet paši laukumā sūtījāt sešus garos spēlētājus.
Blanks: Mēs balstāmies uz to, ko redzam treniņos. Tas sastāvs šobrīd nav tāds, kādu mēs varbūt vēlamies. Citi nav tādā formā, kādu mēs vēlamies. Līdz ar to mēs saprotam, ka pie lēnas spēles iegūsim priekšrocību standartsituācijās. Tomēr neizdevās veikt tik labas piespēles, lai tiktu pie bumbām [gaisā]. Viss labi, kas labi beidzas. Atkārtošos, ka bez pašatdeves nav vienkārši uzvarēt. Nav starpības spēlē gari vai mazi. Ir jāatdodas spēlei un čaļi sāk to saprast.

Ja neskaita pēdējo autu, tad salīdzinoši sekmīgi aizsargājāties pie standartsituācijām. Kādi bija norādījumi, lai tiktu galā ar augumā raženajiem pretiniekiem?
Riherts: Ar pareizu attieksmi jāiet laukumā! Arī mazais var iekost. Jā, pirmo bumbu varam nevinnēt, bet otro tomēr ir jāsavāc [atgriežas pie epizodes ar otrajiem ielaistajiem vārtiem - aut.]. Zinājām, ka viņi izlaidīs vislielākos, tāpēc izlaidām vismazākos (smaida). Lai mēs varam reāli spēlēt un iziet ārā no grūtām situācijām.

Zakari Lukmans pieļāva vairākas kļūdas. Atveda momentus, pēc kuriem pretinieki varēja gūt vārtus...
Riherts: Pirmos jau viņš atveda. Zakari ir musulmanis. Šobrīd ir iestājies Ramadāna laiks un skaidrs, ka viņš kaut kādā mirklī būs piekusis. Tas pats ir arī Tamirlanam [Džamalutdinovam]. Mums divi cilvēki nav ēduši visu dienu. Taču skrēja tā, kā būtu paēduši. Viņš [Zakari] trenera uzdevumus pildīja. Bija jāsaglabā bumba, jāiziet ārā ar piespēli. Dažreiz viņš gribēja apvest tur, kur nevarēja.

Tamirlans šodien spēlēja zemāk par Jēkabu Lagūnu. Šajā mačā Tamirlanam vairāk saskatīja aizsardzības funkcijas?
Riherts: Manuprāt, Lagūns ir daudz vērtīgāks, izejot ārā ātrajos uzbrukumos. Lagūns ir efektīvs gan ātrajā, gan pozicionālajā uzbrukumā. Savukārt ja Tamirlans aizskries 2-3 reizes ātrajā, tad mēs būsim mīnus viens spēlētājs.

Nomainījāt Vladislavu Fjodorovu astoņas minūtes pēc pārtraukuma. Kāpēc uzreiz pēc pirmā puslaika nenoņēmāt viņu nost?
Blanks: Izdomājām, ka pārtraukumā neko nemainīsim. Saprotams, ka spēlētājam nav patīkami, kad uzreiz viņu nomaina. Otrajā puslaikā izdomājām, ka vajadzīga maiņa un viss.

Oļegs Laizāns un Ozols šodien ārpus pieteikuma.
Blanks: Oļegam ir temperatūra, slikta pašsajūta. Gadu viņš nebija spēlējis, tagad atgriezās un spēlēja teju katru spēli. Līdz ar to sakrājās nogurums. Dabūjis kaut kādu vīrusu. Robertam Ozolam cirksnis ir jūtīgs. Vārtsargam tas nav tik traki kā laukuma spēlētājam, taču ir jāizārstējas līdz galam. Roberts ilgu laiku ir izlaidis traumas dēļ, tāpēc negribas, lai kaut kas tāds atkārtojas.

Kā ir ar Kirilu Ševeļovu?
Riherts: Uz spēli bija atnācis. Varēji paprasīt. Labi jūtas cilvēks. Piespiedu atpūta. Man liekas, ka Normunds [Uldriķis] viņu labi aizvietoja.

"Daugavpils" – "Valmiera" 1:0

Tamazs Pertija, FK "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Šajā spēlē nevaru izteikt pretenzijas pret saviem spēlētājiem. Šodien bija viss, par ko runājām pirms spēles. Labi spēlējām, īpaši otrajā puslaikā. Daudz bijām soda laukuma tuvumā, taču diemžēl neiesitām. Visu izšķīra viņu uzbrucēja kvalitātes. Runājām, ka viņš [Vugars Askerovs] var visu spēli kustēties, nesaņemt bumbu, taču vienu momentu viņš tāpat spēj atrast. Tās ir bombardiera kvalitātes. Mani futbolisti šodien spēlēja atbildīgi, disciplinēti un skaisti."

Viktors Morozs, BFC "Daugavpils" galvenais treneris: "Esam ļoti priecīgi par izcīnītiem trīs punktiem. Grūta spēle. Taču mums visas ir tādas. Futbolā ir tendence, ka bumbas kontrole automātiski nedod rezultātu. Tāpēc mēs vispirms analizējam tās nianses, kuras mums var dot rezultātu. Treneri ir atkarīgi no spēlētājiem, kuri ir viņu rīcībā. Esam atradusi savu ceļu, pa kuru arī ejam. Rezultāts šobrīd ir ļoti veiksmīgs. Mūsu jaunie puiši izspiež maksimumu. Liels paldies viņiem par to. Tagad mums būs desmit dienu pauze. Varēsim gan atpūsties, gan pastrādāt. Iespējams, kāds no savainotajiem spēlētājiem atgriezīsies sastāvā."

Pirms šīs spēles "Valmierai" bija ilgāka pauze. Tas varbūt kaut kā negatīvi ietekmēja?
Pertija: Pauze nāca par labu, jo mums bija smags grafiks. Šodien visur varējām pagūt. Aizmugurē, vidū, priekšā. Labi atņēmām bumbu, veidojām presingu. Bija svaigi spēlētāji, kuri sevi labi apliecināja. Diemžēl neiesitām. Futbolā tā ir - ja negūsti vārtus, kaut kādā brīdī var notikt tas, kas notika šodien. Nevaru pateikt, ka epizodē ar ielaistajiem vārtiem zaudējām koncentrēšanos. Tā bija futbolista meistarība pieņemt bumbu un uzsist pa vārtiem. Savu meistarību Vugars pierāda vairākus gadus. Viņam ir uzbrucēja kvalitātes, kuras nevar noliegt. Tāpēc nevaru izteikt kritiku saviem futbolistiem.

Var teikt, ka komandai trūkst tāds bombardieris kā Vugars?
Pertija: Katru komandu izdaiļotu šāds futbolists. Viņš ir ļoti nikns centra uzbrucējs. Visu cieņu pārējiem uzbrucējiem, bet viņš desmit kārtās iesitis sešus vārtus. Turklāt vienu [īstenībā divas - aut.] spēli viņš izlaida diskvalifikācijas dēļ. Tas ir ļoti labs rādītājs. Viņš pastiprinātu jebkuru komandu. "Valmieru", "Riga", RFS... BFC "Daugavpils" ir pelnījis šādu uzbrucēju.

Vai gaidīji, ka Vugars pēc vairākām sezonām 1. līgā kļūs par bombardieri Virslīgā?
Morozs: Vēlos pastāstīt par to, kā viņš nokļuva šeit. Sākumā 1. līgā trenēju "Skonto" [2016. gada sezonā - aut.], pēc tam "Daugavpili" [no 2017. gada vasaras - aut.]. Sezonas beigās katras komandas treneri balso par līgas labāko spēlētāju. Es [2017. gadā] balsoju par Askerovu, taču vinnēja uzbrucējs no Valmieras Alvis Dubovs. Pēc tās sezonas zvanīju Vugaram un teicu, ka gribu viņu redzēt manā komandā. Zināju, ka viņu vēlējās arī "Super Nova", taču viņš atbrauca pie mums. 1. līgā mēs spēlējām citādāk, daudz vairāk kontrolējām bumbu. Plus komandā bija Sedriks Kouadio, kas ļāva mums spēlēt ļoti augstu. Pirms šīs sezonas daudz spriedām par to, kas mums jādara, lai varētu spēlēt atbilstoši Virslīgas līmenim. Mēs sapratām, ka Virslīgas līmenim Vugars Askerovs ir atbilstošs. Kad mēs spēlējam augstāk, viņš nevar pielāgoties. Vugars ir tāds, kurš vēlas daudz skriet un cīnīties. Komandai, kas spēlē ar otro numuru, viņš ir ļoti labs. Esam priecīgi, ka viņš ir šeit, jo Vugars veido labu kolektīvu kopā ar jauniem spēlētājiem. Teikšu, ka mēs gaidījām no viņa tik labu sniegumu. Vēl viens fakts, ka sezonas sagatavošanās ciklā viņš bija gandrīz uz visiem treniņiem. Varbūt kādus 5-10 izlaida. Viņš sāka gatavoties decembrī un strādāja tik daudz, lai tagad būtu līmenī.

Vai galotnē, kad bija jāatspēlējas un daudz jācentrē, pieļāvāt domu sūtīt laukumā Gati Kalniņu?
Pertija: Viņš tiek pieteikumā. Beigās aizgāja tāda spēle, kurā bez papildus sagatavošanās grūti ienākt. Protams, spiedām uz centrējumiem, taču izvēlējāmies citu maiņu.

Šajā spēlē soda laukumā gandrīz visas divcīņas tika zaudētas...
Pertija: Daudz izpildījām stūra sitienus, soda sitienus, taču bumbu nespējām atrast. Tas nebija tikai šodien. Praktiski katrā spēlē mums ir pārsvars izpildītajos standartos. Diemžēl pagaidām tikai pirmajā spēlē ar "Daugavpili" pratām iesist pēc stūra sitiena. Pagaidām mums smagi klājas ar standartiem.

2014. gadā spēlēji Tamaza vadītajā "Skonto" komandā. Kā ir tagad cīnīties pret viņu trenera statusā?
Morozs: Tagad pret jebkuru treneri spēlēt ir interesanti. Ir Marians Pahars, Aleksandrs Starkovs. Pie Tamaza biju kā spēlētājs, pēc tam pie viņa sāku savu trenera ceļu. Daudz esmu mācījies no visiem treneriem, ar kuriem līdz šim strādāju. Tāpat no Tamaza. Spēlēt pret viņu ir interesanti. Pilsētā bija vairākas afišas, kur bija rakstīts "Morozs pret Pertiju". It kā mēs šodien iznāktu uz sparingu.

Sanāk, ka šodien māceklis pārspēja skolotāju?
Pertija: Tas taču ir ļoti labi! Šodien "Daugavpils" ir konkurētspējīga komanda. Protams, tas ir liels Viktora nopelns. Tas ir mans kompliments viņam. Profesionāls un kārtīgs cilvēks vienmēr atrod savu vietu. Tāpat vien nekas šajā dzīvē nenotiek. Futbolista laikā viņš bija liels profesionālis, bet tagad ir profesionāls treneris. Varbūt kādam tas ir jaunums, ka Viktors soli pa solim kļūst par labu treneri. Var teikt, ka viņš jau tagad ir labs treneris. Man gan tas nav jaunums. Kad viņš beidza savu futbolista karjeru, es pirmais viņam piedāvāju trenēt, jo Viktoram ir pareiza domāšana. Esmu pārliecināts, ka Viktoram būs ļoti laba trenera karjera...
Morozs: Tamaz, beidz. (smaida)
Pertija Mums ir jābūt priecīgiem, ka šādi cilvēki ir mūsu futbolā. Viņi ir jānovērtē. Tas ir tāds mājiens futbola vadītājiem. Nesaku neko lieku. Saku tā, kā ir.

Vari pakomentēt situāciju ar savainotajiem - Valērijs Afanasjevs skrēja krosiņus pirms spēles, Elvins Sarkarovs un Roberts Magrins joprojām ārpus pieteikuma.
Morozs: Pēc 10 dienām Sarkarovs un Magrins būs ierindā. Valērijs vēl nē. Negribam riskēt. Zinām, ka viņš ir ļoti svarīgs spēlētājs. Apzināmies, kas viņam šobrīd ir vajadzīgs. Valērijam vēl priekšā spēles, kurās viņš būs noderīgs. Šobrīd Valērijs trenējas individuālā režīmā. Treniņu intensitāte pamazām aug.

Pasifiks Gbaguidi šodien ārpus pieteikuma. Vēl kārto dokumentus?
Pertija: Trešdien saņems vīzu. Protams, viņa pietrūkst. Bez viņa nav asuma. Ceru, ka rīt viņš saņems vīzu un pievienosies mums.

Valts Jaunzems arī netika pieteikumā. Konkurence?
Pertija: Konkurence. Viņš zaudē konkurenci Oleksijam Helovani, Mārcim Ērglim un Borisam Bogdaškinam. Ja ir iespēja, mēs viņu sūtam laukumā. Iepriekšējā spēlē pret "Mettu" viņš devās laukumā.

"Ventspils" – "Jelgava" 1:1

Marians Pahars, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Emocionāla spēle. Daudz cīņas, kartīšu, iespēju. Nevaru teikt, ka esmu apmierināts ar rezultātu. Protams, neesmu. No citas puses "Ventspils" var pateikt to pašu, jo viņiem bija labas izdevības. Daudz centrējumu, stūra sitienu. Bet varbūt tas ir likumsakarīgi un spēles rezultāts ir godīgs. Mača izskaņā mums arī bija trīs 100% momenti. Viņiem šādas iespējas bija agrāk, tāpēc viss, droši vien, ir likumsakarīgi. Nevaru teikt, ka esam apmierināti ar pašu spēli. Tam ir savi iemesli. Mums tā bija pirmā spēle uz dabīgā laukuma. Tāpat bija nogurums pēc pārbrauciena. "Ventspils" jau ir pieradusi pie sava dabīgā laukuma. Protams, mums šādā ziņā bija grūti... Daudz kļūdījāmies. Īpaši pirmajā puslaikā. Diemžēl nebija tāda balansa, kādu paši gribējām. Laukuma vidū zaudējām pozicionāli un viņiem bija vieglāk uzsākt savus uzbrukumus. Taču veicām korekcijas un sākumā tas deva labumu. Bet pēc tam Dāvim [Indrānam] un Artim Lazdiņam sāka aptrūkties spēku. Nezinu, kas ar viņiem. Varbūt traumas, varbūt slikta forma... Tā izskatās. Galu galā pretiniekiem bija iespējas. Jāatzīst, ka sen nav bijusi tik emocionāla spēle."

Pirmā spēle uz dabīgā laukuma. Kādus vēl secinājumus var izdarīt?
Pahars: Negribu teikt, ka laukums bija slikts. Taču tas nav ideālā kvalitātē. Nebija viegli. Tas ir acīmredzami. Protams, puišiem patīk spēlēt uz dabīgā laukuma jebkādos apstākļos. Šodien pirmais puslaiks bija sarežģīts, jo vajadzēja adaptēties. Labi, ka tā viss beidzās.

Pirmajā puslaikā biji gatavs sūtīt laukumā Artjomu Vorobjovu, taču beigās pārdomāji. Tik ļoti biji neapmierināts ar spēli laukuma vidū?
Pahars: Gribēju noņemt vienu no centra pussargiem. Bet pārdomāju. Vorobjovam nebija pareizo futbola apavu... Ja viņam būtu, es viņu sūtītu laukumā. Viņš vēlējās spēlēt ar tikai sintētiskajam laukumam piemērotiem apaviem.

Galotnē "Ventspils" regulāri atstāja brīvās zonas aizsardzībā. Izskatījās, ka "Jelgava" nebija līdz galam gatava šādam notikumu pavērsienam un nespēja priekšrocību izmantot.
Pahars: Bijām gatavi. Viņi neskrēja atpakaļ. Tosins [Aijeguns], Santušs [Žoalisons Oliveira] un [Romāns] Mickevičs palika priekšā. Mēs arī gribējām uzvarēt un ar lieliem spēkiem skrējām uz viņu vārtiem. Epizodēs, kad spēlētāji nonāca dueļos viens uz viens, izpaudās ventspilnieku individuālās kvalitātes. Spēlētāji varēja atrasties tuvu, bet pēc sekundes viņu futbolists ir jau 10 metru attālumā un saņem bumbu. Šeit varu paslavēt "Ventspili", ka viņiem ir tik labi spēlētāji. Tur ir talants, ātrums.

Ar ko saistās Gurama Lukavas maiņa pirmajā puslaikā?
Pahars: Trauma. Viņš dabūja savainojumu.

Igors Kļosovs, FK "Ventspils" galvenā trenera pienākumu izpildītājs: "Sarežģīta spēle. Pēc trenera maiņas vienmēr ir stress, kas var būt gan pozitīvs, gan negatīvs. Bija atsevišķas grūtības, gatavojoties spēlei. Vairāk nodarbojāmies ar psiholoģiju. Uzskatu, ka šajā ziņā veicām uzlabojumus. Ja runā par spēles gaitu, tad mēs neesam apmierināti ar rezultāti. Neesam apmierināti ar vairākiem momentiem...

Cik zinu, klubs tagad iesniedz protestu. Mūsu pašu kļūdas nenoņem no mums atbildību. Taču katrā spēlē sastopamies ar faktu, ka ir jāspēlē pret 12, 13, 14, 15 cilvēkiem. Ļoti grūti ar to cīnīties. Arī šodienas spēle nav izņēmums. Mums ir pretenzijas. Man par to grūti runāt, jo tā ir mana pirmā spēle. Šāds ir mans komentārs. Ar jūsu atļauju nevēlētos šodien atbildēt ne uz kādiem jautājumiem, jo grūti runāt par kaut ko citu...

Vismaz varat paskaidrot protesta iemeslus. Tas ir par epizodi ar sarkano kartīti?
Kļosovs: Tas ir jautājums klubam. Pats uzskatu, ka ir vairāki iemesli protestam. Vai tad nav acīmredzami? Gūtie vārti ceturtajā kompensācijas minūtē [pirmajam puslaikam sākotnēji piešķirtais kompensācijas laiks bija divas minūtes - aut.]. Nepiešķirtais 11 metru soda sitiens. Un tā tālāk. Tur bija miljons epizožu. Divi noraidījumi [Abdulahi Alfam mačā ar "Spartaku" un Ingaram Sarmim Stuglim mačā ar "Jelgavu" - aut.], kuri bija absolūti nepelnīti. Tiesneši pielīdzināja sevi Cēzaru sievām. Šodien viņi ir pāri visam. Tiesnešu vārds nozīmē visu, kamēr treneru vai rezervistu soliņa vārdi neko nenozīmē. Viņi dzird to, ko neviens nesaka un neredz to, kas notiek laukumā. Tā nav pretenzija pret tiesnešiem. Es saprotu, ka viņi kļūdās. Taču šī jau ir sistēma. Varat paskatīties mūsu spēles, kurās mēs jau esam noguruši no vairākām lietām. Būtiskākais, ka nav nekādas atbildes reakcijas. Pēc pirmajām spēlēm arī rakstījām protestus. Cik zinu, par šādas pretenzijas izskatīšanu pat ir jāmaksā. Taču mums neviens nav sniedzis atbildi. Tas ir smieklīgi! Pat administratīvo pārkāpumu kodeksā tā nav. Tur, maksājot par sūdzību, tu saņem atbildi. Bet šeit ir kaut kāda neaizskaramo kasta! Taču tās nav pretenzijas pret tiesnešiem... Viņi arī ir cilvēki, kuri, droši vien, labi jūtas. Viņiem ir nopietni uzdevumi, mums laikam nav tik nopietni. Tomēr viņi nedrīkst mums traucēt. Šodien sanāk tā, ka tiesneši ļoti ietekmē spēles gaitu. Konkrētas pretenzijas publicēs pats klubs. Paldies! (pieceļas uz aiziet prom)

RFS – "Spartaks" 0:0

Nuncio Dzavetjēri, FK "Spartaks" galvenais treneris: "Šī bija ļoti laba spēle. Abas komandas bija ļoti labi organizētas. Mēs spēlējām atklāti un esmu priecīgs par komandas parādīto sniegumu. Pirmajā puslaikā mums bija divi momenti, kurus bija jāiesit un jāizvirzās vadībā. Esmu drošs, ka šī spēle futbolistiem iedos lielāku pārliecību par saviem spēkiem. Mēs parādījām, ka esam auguši kā komanda."

Valds Dambrausks, FK RFS galvenais treneris: "Smaga spēle mums. Ja godīgi, bijām nedaudz atslābinājušies un negaidījām tādu pretinieka pretestību. Centos ieskaidrot futbolistiem, ka ir jārespektē katrs pretinieks. Uzskatu, ka "Spartaks" šodien bija labāks par mums. Viņi izveidoja vairāk momentu un labi pildīja savu spēles plānu. Viņu plāns nostrādāja gandrīz ideāli. Gandrīz, jo rezultāts ir 0:0. Viņi nospēlēja ļoti labi. Pirmajā puslaikā mums paveicās, ka neielaidām vārtus. Otrajā puslaikā mūsu spēle uzlabojās. Īpaši puslaika galotnē, kad vairāk gājām uz priekšu. Pašlaik mūsu problēma ir tajā, ka negūstam vārtus. Kā redzat, nevaram iesist jau trīs spēlēs pēc kārtas. Tā futbolā notiek. Kas mums jādara? Smagi jāstrādā treniņos un gatavoties nākamajai spēlei.

Iepriekšējās spēlēs "Spartakam" bija milzīgas problēmas aizsardzībā, taču šodien jūrmalnieku spēle pie saviem vārtiem krietni uzlabojās.
Dambrausks: Ja mēs analizējam spēli, tad jāmin izmaiņas "Spartaka" spēlētāju izkārtojumā. Viņi ielika piecus spēlētājus aizmugurē, trīs centra aizsargus. Tas mums radīja grūtības. Tāpat pretinieks izvēlējās netradicionālu spēles stilu, kur pieci spēlētāji pastāvīgi bija aizsardzībā, bet trīs regulāri veidoja presingu. Pirmajā puslaikā mēs nespējām tam pielāgoties, bet pēc pārtraukuma veicām dažus uzlabojumus. Uzskatu, ka otrajā puslaikā sākām gūt pārsvaru priekšā. Atgriežoties pie pirmā puslaika, atkārtošu, ka viņi bija labāki un katrs "Spartaka" spēlētājs šodien parādīja savu labāko sniegumu.

Sedriks Kouadio sāka spēli rezervē, bet pamatsastāvā devās Maksims Marusičs. Pēc spēles, protams, viegli spriest, bet vai tas nebija mazliet kļūdains lēmums?
Dambrausks: Neviens neiesita. Tāpēc vēlos vairāk runāt par komandas spēli, nevis kāda spēlētāja individuālo sniegumu. Mums jāizanalizē spēle un jānorāda uz epizodēm, kur nenospēlējām labi. Uzskatu, ka šodien nenospēlējām labi kā komanda. Mēs varam spēlēt un uzlabot savu sniegumu.

Aleksandra Solovjova vietā kā malējais aizsargs spēlēja Gļebs Kļuškins. Tā bija vienīgā izvēle?
Dambrausks: Neteikšu, ka tā bija vienīgā izvēle. Mums ir 11 spēlētāji laukumā. Ja pateikšu, katrs var aiziet un nospēlēt tur [aizsardzības malā]. Mums ir jādomā, kā spēlētājiem parādīt savas labākās īpašības. Uzskatu, ka Gļebs ir ļoti universāls spēlētājs un šodien nospēlēja labi.

Iepriekšējo spēli uzvarējāt ar 4:3, taču tāpat veicāt vairākas izmaiņas sastāvā. Kāpēc?
Dzavetjēri: Es ticu katram spēlētājam savā komandā. Šobrīd mēs nevaram aizvadīt trīs spēles nedēļas laikā ar vienu sastāvu. Sintētiskajos laukumos ir ļoti sarežģīti spēlēt. Prieks, ka no piektdienas sāksim trenēties zaļajā laukumā, kas nozīmē, ka man būs vairāk futbolistu, kuri būs gatavi nospēlēt pilnu spēli. Pie esošās rotācijas katram spēlētājam ir vērtība. Katram jābūt gatavam spēlēt regulāri. Tāpēc paredzu, ka nākamajā spēlē arī būs daudz izmaiņu sastāvā.

Vai šī bija labākā spēle sezonā, ja balstāmies uz parādīto sniegumu?
Dzavetjēri: Domāju, ka jā. Īpaši tas saistās ar spēles organizāciju. Tomēr mums ir jāuzlabo spēle divcīņās. Mums ir jāspēlē gudrāk, jo bieži vien zaudējām bumbas vienkāršās situācijās. Tāpat pārkāpjam noteikumus nevajadzīgās situācijās. Šī spēle bija laba, taču tagad domāju par nākamo spēli. Ir jāprogresē no spēles uz spēli, kā arī konkrētas spēles laikā. Nav pieņemami ielaist 25 [īstenībā 21 - aut.] vārtus. Man kā trenerim strādāt ar šo komandu ir liels izaicinājums. Tuvākajos mēnešos ir ļoti daudz jāstrādā. Ceru, ka šodienas spēle iedevusi spēlētājiem papildus spēku. Ceru, ka futbolisti noticējuši sev. 25 ielaistie vārti tomēr ir pārāk daudz...

Kāpēc Edgars Vardanjans nespēlē?
Dzavetjēri: Viņš nav labākajā formā. Edgars savainojuma dēļ nepiedalījās pirmssezonas treniņos. Nedaudz progresēja, taču mums šobrīd ir četri kvalitatīvi pussargi. Šodien ieliku piecus Latvijas spēlētājus aizsardzībā un piecus ārzemniekus uzbrukumā. Šeit mums jāmeklē balanss, jo noteikumus neviens nav atcēlis. Vardanjans ir liels profesionālis, tāpēc ceru, ka viņš uzņems optimālo formu līdz nākamajam mačam.

Tāpat noteikumi atļauj sūtīt laukumā tikai Latvijas spēlētājus.
Dzavetjēri: Es sastāvā lieku labākos spēlētājus. Labākie ir tie, kuri smagi strādā treniņos un domā komandas interesēs. Es apzinos, ka noteikumi paredz arī šādu opciju. Taču skatos uz to, kā spēlētāji strādā nedēļas laikā.

Zinām par Artūra Zjuzina savainojumu. Kā ir ar Robertu Savaļnieku un Vjačeslavu Isajevu?
Dambrausks: Abi guva traumas pēdējā spēlē, tāpēc nevarēja piedalīties šodienas mačā. Ceru, ka abi būs gatavi uz nākamo spēli.

Alans Siņeļņikovs pirmo reizi sezonā devās pamatsastāvā. Kā var novērtēt viņa sniegumu?
Dambrausks: Viņš izdarīja to, ko varēja. Sezonas sākumā Alans jutās nedaudz nelaimīgs. Iemesls tam savainojums pirmssezonas posmā, kas neļāva uzņemt labāko formu. Tagad viņš atgriežas un ticu, ka sasniegs tādu līmeni, lai spēlētu vairāk.

Lasi vēl:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika


, 2019-05-09 20:23, pirms 5 gadiem
Ne jau stiprais meklē vainu tiesnešos un citos blakus apstākļos,bet gan vājais.Un lai kā negribētos piekrist,bet diemžēl šobrīd ventspilnieki palikuši par,labākajā gadījumā,vidusmēra virslīgas klubu.
, 2019-05-09 23:23, pirms 5 gadiem
Kļosovs labāk varētu pastāstīt kā ar Spartaku toto laida.Varbūt tiesneši pavēlēja ?
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.