Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Saito: "Par Virslīgu ir liela interese Japānā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Saito: "Par Virslīgu ir liela interese Japānā"
Priekšplānā japānis Josuke Saito
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Josuke Saito ir viens no ''Gulbenes'' japāņu leģionāriem, kurš īsā laikā kļuvis par vienu komandas galvenajiem spēkiem. Pateicoties pieciem gūtajiem vārtiem, Saito pamatoti tika atzīts par marta/aprīļa Latvijas futbola Virslīgas labāko spēlētāju. Jūsu uzmanībai neliela intervija ar pašu sportistu.

Apsveicam ar labākā Virslīgas spēlētāja titula iegūšanu! Kā pats jūties Latvijas futbola laukumos – vai viss ir izdevies? Vai varam sagaidīt vēl labāku spēli?
Paldies! Man ir liels gods saņemt šādu brīnišķīgu balvu. Spēlējot vispirms cenšos likt lietā savas stiprās puses un tikai pēc tam domāju par pretinieku komandu. Turpmāk pretiniekiem būs saprotama mana spēles pieeja, tāpēc man nepieciešams ielikt arvien jaunas pūles sevis kā futbolista attīstīšanai.

Kāda ir bijusi Tava līdzšinējā futbolista karjera?
Līdz šim esmu spēlējis Japānā. Vairākus gadus biju slavenā "Yokohama F. Marinos" [trīskārtēja Japānas čempione - aut.piez.] klubā un izmēģināju spēkus arī Japānas augstākajā līgā. Pērn spēlēju Singapūrā.

Kāpēc nolēmi pamēģināt spēkus Latvijas Virslīgā?
Jau no mazotnes sapņoju par futbolista karjeru Eiropā, tāpēc ar prieku izmantoju iespēju šeit spēlēt. Gulbenes komanda jau vairākiem japāņiem kļuva par pirmo soli Eiropas futbolā. Par mūsu komandu un attiecīgi par Virslīgu ir liela interese Japānā.

Nav vienas konkrētas komandas, ko izcelt, jo spēļu laikā pamatā domāju tikai par savas komandas sniegumu. Taču nesen spēlējām Daugavpilī un vietējās komandas spēks un taktika radīja ļoti spēcīgas komandas priekšstatu.

Lai nu kā, vēlos atstāt Gulbenē manāmus rezultātus. Ikvienā spēlē darbošos ar pilnu atdevi. Būšu priecīgs, ja izdosies piesaistīt kāda spēcīgāka Eiropas kluba uzmanību.

Vai ir viegli adoptēties Latvijas kultūrā? Vai Gulbene nav par mazu pilsētu Tokijas cilvēkam?
Tiesa, šejiene diezgan atšķiras no Tokijas, taču katrai pilsētai ir savas labās lietas, ar ko lepoties. Kopš janvāra, kad ierados Latvijā, dzīvojot šeit jau esmu pieradis pie apkārtējās vides.

Ar ko nodarbojies no treniņiem un spēlēm brīvajā laikā?
Vispirms jau atpūšos. Tad mēdzu pastaigāties parkos, sazināties ar japāņu draugiem, klausīties mūziku. Nākamajā dienā pēc spēlēm, cik nu tas iespējams, relaksējos norobežojoties no futbola.

Esi beidzis mūzikas skolu, bet izvēlējies profesionāla futbolista karjeru – daudziem tās liktos nesavienojamas lietas! Kā tas izdevās un kāpēc izvēlējies šos ceļus? Vai muzikālā izglītība palīdz futbola laukumos?
Klavieres ir tikai hobijs. Tā kā kopš došanās prom no Japānas pagājušogad nav sanācis lāga piesēsties pie tām, tad gan jau vairs tik labi nemācēšu spēlēt. Būdams Japānā, lai relaksētos, dažkārt mierīgi uzspēlēju vienatnē, savā nodabā.

Paldies! Veiksmi turpmākajās spēlēs un futbolista karjerā!

Tulkoja Uģis Nastevičs.

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-09 07:03, pirms 12 gadiem
Vāja intervija....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-09 09:45, pirms 12 gadiem
kā tad. viņu līgas spēles apmeklē tūkstošiem fanu. stadioni ir pilni, cilvēki fano no visas sirds. spēles rāda pat pa Eurosport. un šie cilvēki vispār kaut ko zina par Latviju? kāda jēga.

     [+] [-]

, 2012-05-09 14:44, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: TOTO sakarā laikam, čaļi var piepelnīties, ka Sato sūta mājā ziņas uz ko likt
duraks..
ja vēl nezināji , tad toto Japānā ir ar likumu aizliegti.!

     [+] [-]

, 2012-05-13 00:37, pirms 12 gadiem
termometrs rakstīja: kā tad. viņu līgas spēles apmeklē tūkstošiem fanu. stadioni ir pilni, cilvēki fano no visas sirds. spēles rāda pat pa Eurosport. un šie cilvēki vispār kaut ko zina par Latviju? kāda jēga.
Tāda, ka tur spēlē viņu spēlētāji un Latvija ir Eiropā. Japāņiem man liekas šis pats fakts šķiet ievērības cienīgs. Nav svarīgi Latvija vai kāda cita valsts. Eiropas futbols saista un viemēr ir saistījis šos ļautiņus.

     [+] [-]

, 2012-05-13 00:39, pirms 12 gadiem
Saito viennozīmīgi ir viens no lielākajiem atklājumiem Virslīgā šogad un viens no labākajiem leģionāriem. Gulbenes vilcējs. Pieļauju, ka, ja viņš turpinās gūt vārtus, jau vasarā pārcelsies uz kādu citu čempionātu vai uz kādu Latvijas TOP 4 komandu.

Ja par to interesi, tad domāju, ka tas skaidrojams ar pēdējā laika diezgan plašo japāņu spēlētāju skaita pieplūdumu Virslīgā. Pēdējā laikā šī, protams, varbūt izņemot krievus un gruzīnus ir pieprasītākā prece Latvijas klubos.