Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Virslīgas kausa ievadā RFS ne bez grūtībām apspēlē "Ventspils" otro sastāvu

Virslīgas kausa ievadā RFS ne bez grūtībām apspēlē "Ventspils" otro sastāvu
Kaspars Dubra
Foto: Fkrfs.lv

Piektdien Virslīgas kausa izcīņas pirmajā spēlē "Skonto" hallē Rīgā RFS, vārtus gūstot otrā puslaika beigu daļā, ar rezultātu 2:0 apspēlēja "Ventspili", kas spēlēja ar dublieru sastāvu.

Ņemot vērā, ka "Ventspils" sastāvā pārsvarā bija rezervisti un klāt nebija arī jaunā galvenā trenera Dejana Vukičevičs, kamēr RFS spēlēja teju spēcīgākajā virknējumā, jau no paša mača sākuma rīdziniekiem piederēja liels pārsvars bumbas kontrolē. Tikai 16. minūtē pirmoreiz pretuzbrukumu mēģināja izveidot kurzemnieki, taču tas ātri cieta neveiksmi. RFS bija daudz uzbrukumu, daudz stūra sitienu, vairākas labas iespējas atklāt rezultātu, pāris - arī izcilas iespējas (Kazačoks no piecu metru attāluma sita pāri vārtiem), tomēr pirmajā puslaikā lielo pārsvaru materializēt tā arī neizdevās.

Otrais puslaiks sākās ar aktīvāku futbolu arī ventspilnieku izpildījumā, un 61. minūtē labs tālšāviens padevās Kokinam, kad bumba lidoja gar pašu vārtu stabu. RFS puslaika gaitā veica daudz spēlētāju maiņu, tostarp arī vārtu drošību otrajā puslaikā uzticot savam jaunpienācējam Kasparam Ikstenam. 78. minūtē uz maiņu nākušais pārbaudāmais spēlētājs krita soda laukumā pēc saskares ar Frolovu, un tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu uz ventspilnieku vārtiem. Pats pārbaudāmais arī pendeli veica, darīja to nekļūdīgi un izvirzīja RFS vadībā - 1:0.

83. minūtē otro brīdinājumu mačā saņēma Robins Kokarītis, atstājot kurzemniekus mazākumā. Pāris minūtes pirms beigām Kaspars Dubra no soda laukuma izmantoja komandas biedra centrējumu, raidot bumbu otro reizi vārtos - 2:0. Kompensācijas laika otrajā minūtē Roberts Savaļnieks no sev ērtas pozīcijas ar brīvsitienu raidīja bumbu precīzi, taču nedaudz par vāju, un ventspilnieku vārtsargs to viegli tvēra. Nepilnu minūti vēlāk standartsituācija no otras puses, taču arī šoreiz bumba tika sista nedaudz garām tuvajam vārtu stabam, un spēle noslēdzās ar RFS panākumu - 2:0.

Virslīgas kauss 2018

RFS - Ventspils 2:0 (0:0)
Vārti: Pārbaudāmais (#27) 78', Dubra 88'
RFS pamatsastāvs: Grigorjevs, Sorokins, Dubra, Savičs, Šergelašvili, Balodis, Fertovs, Kazačoks, Vačiberadze, Kļuškins, Uldriķis.
Ventspils pamatsatsāvs: Baturins, Litvinskis, Frolovs, Kokins, Solomatovs, Veckāgans, Neilands, Kokarītis, Tālbergs, Bite, Dusalijevs.
Brīdinājumi: Savičs 63' - Kokarītis 40'
Noraidījums: Kokarītis 83'

Virslīgas kauss, 1. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
9.marts17:30RFS - FK Ventspils2:0
9.marts20:00FK Jelgava – FK Liepāja/Mogo
10.marts14:30FK Valmiera Glass/ViA – FK Metta/LU
10.marts17:00Riga FC – Spartaks Jūrmala

, 2018-03-09 19:36, pirms 6 gadiem
Dāvim Ikauniekam vārti! Komanda vadībā 2-0
, 2018-03-09 19:47, pirms 6 gadiem
Taisni jābrīnās par erfēšā bezzobaino, nemākulīgo spēli!
, 2018-03-09 19:50, pirms 6 gadiem
nu tā pendele....šitādu iedot...FKVentspils dublieri malači,lika panervozēt RFS dūžiem ne pa jokam...
, 2018-03-09 19:53, pirms 6 gadiem
Komentētājs gan kapitāls alnis...par FKV jauniešiem nevienu info nebij spējīgs atrast ko pastāstīt...LV komentetāju līmenis nožēlojams.Tik pa RFS stāsta ko daudzi jau tā pat zin...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-09 20:15, pirms 6 gadiem
#vissnotiek izskatās ļoti skumji... sapirka spēlētājus, bet jēgas nekādas, un maz ticams, ka sezonā būs labāk. Visu cieņu ventspilniekiem, kas pat brīžiem izskatījās daudz labāki!
, 2018-03-09 20:16, pirms 6 gadiem
Un tas skaitās izlases “bāzes klubs”... tāpēc arī esam tur, kur tagad esam...
, 2018-03-09 20:20, pirms 6 gadiem
kriiultra rakstīja: Un tas skaitās izlases “bāzes klubs”... tāpēc arī esam tur, kur tagad esam...
Vairāk par 3 spēlētājiem, kurus izsaukt uz izlasi, tur atrast būs grūti, ja nu vienīgi Starkovam
, 2018-03-09 20:47, pirms 6 gadiem
Zurnalistu limenis ir vnk katastrofals
Kads vel parbaudamais? Butu painteresejusies un noskaidrojusi kas tas par putnu ir.
Raksta varejat mierigi rakstit piemeram, futbolists X no FK Ventspils
, 2018-03-09 20:48, pirms 6 gadiem
FK Venspils tas brīnuma kauss ir pie vienas vietas.Lai tie rafisti papriecājās ka satiksies virsligā ar Ventspils 1 sastâvu tad viñi tik izğērbti sarauti gabalos
, 2018-03-09 20:50, pirms 6 gadiem
Oi, nevis no Ventspils bet Rigas. Bet kada gan starpiba? Tapat cilveks X paliek.
, 2018-03-09 21:02, pirms 6 gadiem
LS Andrejs rakstīja: Zurnalistu limenis ir vnk katastrofals
Kads vel parbaudamais? Butu painteresejusies un noskaidrojusi kas tas par putnu ir.
Raksta varejat mierigi rakstit piemeram, futbolists X no FK Ventspils
Pričom tur žurnālisti? Tu varētu nosaukt Nguvabi Abeldrasnasi no Nigērijas, ja pirmo reizi ieraudzītu? Tieši tā viņi ir pierakstīti (pārbaudāmais #..) spēles protokolā, ko žurnālistam darīt? Pie izejas paprasīt pasi, uzturēšanās atļauju??
, 2018-03-09 21:08, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pričom tur žurnālisti? Tu varētu nosaukt Nguvabi Abeldrasnasi no Nigērijas, ja pirmo reizi ieraudzītu? Tieši tā viņi ir pierakstīti (pārbaudāmais #..) spēles protokolā, ko žurnālistam darīt? Pie izejas paprasīt pasi, uzturēšanās atļauju??
Iespejsms var ari ta! Bet ja tiek veidots raksts prestizakaja sporta portala, tad vajag sazinaties ar atiecigajiem cilvekiem un noskaidrot kas tas ir par futbolistu. Sadu rakstu varetu veidot es foruma, nevis ka citadak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-09 22:50, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Piekrītu, neesmu ne angļu , ne vācu, ne krievu presē lasījis, ka kādu no futbolistiem raksta kā: Checking Player, ir uzvārds. Sc vnk parāda savu pamatskolas līmeni.
Augstskolā pareizrakstību nemāca.
, 2018-03-09 23:07, pirms 6 gadiem
Pārbaudāmais Spēlētājs ir vietējā futbola leģenda un katras starpsezonas neapšaubāms MVP jau kopš senseniem laikiem
, 2018-03-10 07:31, pirms 6 gadiem
Maču gan redzēju tikai no pirmā puslaika vidus .Par RFS nespriedīšu,komanda gatavojās čempionātam.Mani vairāk interesēja kā uz šī fona izskatīsies FK Ventspils dublieru komanda,kura nu jau trešo gadu pārstāvēs klubu dublieru čempionātā.Šī ir I.Kičigina veidotā komanda,kurā.lielākā daļa spēlētāji pie viņa trenējās vēl zēnu un pusaudžu vecumā.Jāatdzīst ar katru gadu komanda paliek spēcīgāka un interesantāka.Tieši šajā komandā redzu FK Ventspils nākotni,jo šī brīža FK Ventspils galvenā komandā lielāko lomu spēlēs leģionāri,kuri šobrīd ir šeit ,bet rīt jau citur.
, 2018-03-10 08:29, pirms 6 gadiem
par kaadiem ventspils speeleetaajiem iet runa!!!??? nosauc tos pulkos ventspils audzeeknjus, kas ir izaugushi ventspilii un speelee ventspilii!!!!????
, 2018-03-10 10:16, pirms 6 gadiem
vilibalds123 rakstīja: par kaadiem ventspils speeleetaajiem iet runa!!!??? nosauc tos pulkos ventspils audzeeknjus, kas ir izaugushi ventspilii un speelee ventspilii!!!!????
Ja neskatās bērnu futbolu bet gan jauniešu kad sāk spēlēt uz lielā laukuma tad no vakardienas sastāva visi ir Ventspils audzēkņi izņemot Baturinu,Litvinski un Kokinu...kas atiecas uz spēlēšanu lielajā komandā tad vēl japagaida un gan jau...starp citu no vakardienas Ventspils audzēkņiem Spānijas treniņnometnē no pirmās dienas ar lielo komandu bij kopā Frolovs un Tālbergs vēlāk pievienojās Bite un Veckagans...tā kā patreiz nevietā pārmest klubam par jauniešu neiesaistīšanu.Un jasaprot ka ne jau visi audzekņi spēs iekļauties piemajā komandā.
, 2018-03-10 13:07, pirms 6 gadiem
Ventspilnieku jaunieši labu pretestību parādīja. Daudz maz skaidrs FKV sastāva modelis sāk krāsoties - komandas vilcēji būs leģionāri, bet no esošiem vietējiem spēlētājiem, ja neskaitām, Meļņičenko, Uvarenko, Koļesovu, Bulvīti, Žuļevu, Ruginu, Rečicki un Tīdenbergu, spēle tiks balstīta uz jauniešiem. Domāju, ka tas nemaz nav slikti.
, 2018-03-10 13:09, pirms 6 gadiem
Bet par RFS varēšanu vai nevarēšanu es pāragrus secinājumus neizdarītu. Tas, ka Kiprā tika spēlēts uz āra laukumiem un grautas kipriešu komandas ar 8-0, vēl nenozīmē, ka arī, spēlējot hallē, būs tikpat lieli rezultāti. Vajag laiku, lai ieskrietos, jo RFS sastāvs ir ļoti mainījies un spēlētājiem savā starpā jāsaspēlējas. Domāju aprīlī daudz maz būs redzams, uz ko komanda šogad spējīga.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
16

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.